ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μόνο ο Λαμπράκης όρισε διάδοχο...

Μικρές εφημεριδούλες με λίγο κόσμο μπορεί να επιβιώσουν. Αλλά θα είναι εφημεριδούλες...

Δεν θα πεθάνουν οι εφημερίδες, αλλά δεν θα είναι όπως παλιά. Το ίδιο ισχύει και για την κάθε νέα Ελευθεροτυπία που θα βγει. Η Ελευθεροτυπία θριάμβευε γιατί είχε πάνω από 350 συντάκτες. Αυτά τώρα δεν μπορεί να τα αντέξει μια εφημερίδα.
Αυτό αναφέρει ο πρώην διευθυντής της Ελευθεροτυπίας Σεραφείμ Φυντανίδης, σε δηλώσεις του σε γνωστό ειδησεογραφικό σάιτ και συμπληρώνει:
Μικρές εφημεριδούλες με λίγο κόσμο μπορεί να επιβιώσουν. Αλλά θα είναι εφημεριδούλες. Άλλαξαν τα πράγματα. Η συρρίκνωση στον Τύπο έχει αρχίσει και θα..
ενταθεί: απολύσεις, εθελουσία, περικοπές μισθών. Πιθανόν να σιγήσουν κι άλλοι τίτλοι.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια όποιος έβγαζε εφημερίδες είχε μια πολιτική ιδεολογική θέση. Όλοι αυτοί οι εκδότες δεν έβγαζαν την εφημερίδα μόνο για να τα αρπάξουν. Εδώ τώρα πια μπαίνουν επιχειρηματίες στα media για να έχουν μοχλούς πίεσης και μηχανισμούς άμυνας.
Μετά τον Λαμπράκη και τον Τεγόπουλο τελείωσαν οι εκδότες. Και το κακό είναι ότι δεν άφησαν συνέχεια, ούτε ο Βελλίδης, ούτε η Βλάχου, ούτε ο Τεγόπουλος. Μόνο ο Λαμπράκης όρισε διάδοχο.