ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ο Χατζηνικολάου «παζαρεύει» με την Αλέκα για τον 902

- Στο σφυρί έναντι 7 εκατ. ευρώ η τηλεόραση του Περισσού

- Απολύσεις στον "Ριζοσπάστη" κι από πίσω "μπίζνες" το ΚΚΕ

Η επιχείρηση σωτηρίας του "Ριζοσπάστη" προκειμένου "να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα" μπήκε μπροστά την εβδομάδα των Χριστουγέννων, με τρεις απολύσεις συν άλλες δύο χθες, ως "αναγκαιότητα". Αναμένονται καμιά 40ριά, από το σύνολο των 83 δημοσιογράφων που εργάζονταν συνολικά. Τις προθέσεις του κόμματος για το προσωπικό της εφημερίδας είχε εκθέσει ο διευθυντής Στ. Λουκάς, όταν ανακοίνωσε ότι μπορεί να εκδίδει την εφημερίδα με 40 δημοσιογράφους και με κνίτες.
Την ίδια ώρα, ενώ συρρικνώνει την εφημερίδα του, μετατρέποντάς την σε κομματική μπροσούρα για να μεταφέρει την κομματική γραμμή στα μέλη του κόμματος, το ΚΚΕ επιδίδεται σε επιχειρηματικές μπίζνες, ύψους εκατομμυρίων ευρώ: μετά από επαφές με ενδιαφερόμενους και επιχειρηματίες, βγάζει στο σφυρί την τηλεοπτική συχνότητα του 902, όπως ο πιο επιτήδειος καπιταλιστής. Κι αυτό..
γιατί την (πανελλαδικής εμβέλειας) συχνότητα δεν την αγόρασε, αλλά του παραχωρήθηκε ως δημόσια περιουσία, για την εκπλήρωση δημόσιας λειτουργίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επιχείρηση του 902 TV αγοράζει ο δημοσιογράφος και επιχειρηματίας ("Real News", Real FM κλπ) Νίκος Χατζηνικολάου, με κεφάλαια χρηματοδότη που δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Οι ίδιες πληροφορίες εκτιμούν το ύψος του ανταλλάγματος σε 7 εκατ. ευρώ.
(...) Οι εργαζόμενοι στον "Ρ" παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε μήνες, ενώ απολύονται με βάση τους νέους μνημονιακούς νόμους για τα εργασιακά, που, κατά τα άλλα, το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή. Όπως φαίνεται, πρώτοι στη λίστα των απολύσεων είναι τα μη κομματικά μέλη (περίπου οι μισοί στον "Ρ") και οι "ενοχλητικοί". Ο Δημήτρης Μηλάκας (επιφορτισμένος με το ρεπορτάζ του υπουργείου Εξωτερικών επί 22 χρόνια), η Ρούλα Μπανάκου (πειραϊκό ρεπορτάζ επί 15 χρόνια), ο Ανδρέας Παγανόπουλος (αθλητικό ρεπορτάζ επί 20 χρόνια), ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος (κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, 19 χρόνια), η Ανθή Γεωργίου (τηλεοπτικό ρεπορτάζ επί 16 χρόνια).

-απόσπασμα από ρεπορτάζ της Αγγελας Νταρζάνου στην Αυγή