ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αντισταθείτε στη συντριβή του κόσμου της εργασίας


 Η εισήγηση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, για τη δράση της Ενωσης μετά το «Μνημόνιο 3»

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος – καταχρηστικώς αποκαλούμενου 3ο Μνημόνιο, αφού θα υπάρξει πράγματι 3ο Μνημόνιο με πρόσθετα μέτρα- και με τη «φάμπρικα» των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και υπουργικών αποφάσεων (μέσω των οποίων παρακάμπτεται η Βουλή και καταλύεται και τυπικά η κοινοβουλευτική διαδικασία), ο κλάδος μας, όπως και όλοι οι κλάδοι εργαζομένων, βρίσκεται μπροστά σε νέα δεδομένα. Τα οποία, ωστόσο, κάθε άλλο παρά ως τετελεσμένα πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Τα μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μεσοπρόθεσμο, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των δύο μνημονίων που προηγήθηκαν, αποκάλυψαν το ταξικό, κοινωνικό κέντρο βάρους της προσαρμογής που επεδίωξε και επέβαλε η τρόικα, αξιοποιώντας στο έπακρο και τους «αόρατους» υποβολείς της. Δηλαδή την επιχειρηματική ελίτ που..
θέλησε να αποσπάσει τα μέγιστα οφέλη από τη στρατηγική της «εσωτερικής υποτίμησης». Και το ταξικό κέντρο βάρος των μνημονίων δεν είναι άλλο από την συντριβή του κόσμου της εργασίας με κάθε πρόσφορο μέσο. Τόσο με τη συμπίεση του εργασιακού κόστους όσο και με τον θεσμικό ευνουχισμό του.
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης του Δ. Τρίμη