ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Κίνητρα για εθελουσία έξοδο στην Καθημερινή


Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους εργαζόμενους προχωρά o Αλαφούζος στην εφημερίδα «Καθημερινή». Όπως έγινε γνωστό, από τους ίδιους τους εργαζόμενους, έχει δοθεί προθεσμία και όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση του προγράμματος εθελουσίας να το δηλώσουν στη διοίκηση της εφημερίδας μέχρι τέλος του μηνός (Νοεμβρίου). Η εθελουσία έξοδος αφορά όλο το προσωπικό και προβλέπει ως αποζημίωση την καταβολή επιπλέον 6 μισθών και μάλιστα χωρίς να υπολογίζονται οι όποιες μειώσεις έχουν γίνει στο μεταξύ.

**Απεργιακό πρόγραμμα με εναλλακτική ενημέρωση και ελληνική και ξένη μουσική εξακολουθεί να εκπέμπει ο ραδιοσταθμός Flash 96. Από την περασμένη Τετάρτη δημοσιογράφοι,τεχνικοί και διοικητικοί συνεχίζουν την απεργία βγάζοντας όμως στον αέρα «τη φωνή του σταθμού». Το μεσημέρι ο Flash 96 «σίγησε» για λίγο, καθώς..
  έγινε απόπειρα κατάσχεσης εξοπλισμού και μηχανημάτων του, για οφειλές της εταιρείας προς εργαζομένους και διάφορους πιστωτές. Από το απόγευμα ο σταθμός εκπέμπει κανονικά το απεργιακό του πρόγραμμα (ικανοποιήθηκαν κάποιες από τις απαιτήσεις) με σχόλια, όμορφες μουσικές και δηλώσεις συμπαράστασης από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδη, βουλευτές, απλούς πολίτες κ.α.

**Σοβαρό ζήτημα έχει δημιουργηθεί στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» των Μπόμπολα – Αλαφούζου, καθώς η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία κυριακάτικη εφημερίδα, το Πρώτο Θέμα, ανέθεσε την διακίνησή της στο πρακτορείο Αργος των Ψυχάρη - Φιλιππόπουλου. Είχε προηγηθεί η απόφαση Αλαφούζου για διανομή της εφημερίδας «Καθημερινή» στη Θεσσαλονίκη από το πρακτορείο του Μηνά Σαμαντζίδη. Τα δύο πρακτορεία, Αργος και Ευρώπη συζητούν και πάλι το ενδεχόμενο συγχώνευσης ενώ οι νέες ρυθμίσεις για το καθεστώς στη διανομή Τύπου δυσκολεύουν περισσότερο τα πράγματα…

**Ποιος έμπειρος, έγκυρος και έγκριτος συντάκτης εξακολουθεί να γράφει σε δημοσιογραφικό χαρτί; Μάλιστα πρόσφατα έστειλε μέσω FAX 13 χειρόγραφα (τα επονομαζόμενα και «χειρόγραφα της σοφίας») στην εφημερίδα του. Μόνο ο συγκεκριμένος, «σοφός» δημοσιογράφος και μία ρεπόρτερ γνωστή για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της, γράφουν ακόμη σε «δημοσιογραφικό» χαρτί. Υπήρχε ένας ακόμη λάτρης του χειρόγραφου αλλά όπως μάθαμε πήρε σύνταξη. Οπως βέβαια είπε κάποιος, σημασία έχει να ξέρει να γράφεις και όχι που γράφεις... Και αν μη τι άλλο οι «πιστοί» του χειρογραφου ξέρουν να γράφουν!