ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι και πόσοι φεύγουν από ΤΑ ΝΕΑ - «Εθελουσία» χωρίς κίνητρα σε όλο το Συγκρότημα Λαμπράκη


Μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από τη Μιχαλακοπούλου. Μετά από μια σχετικά ήρεμη περίοδο στον ΔΟΛ  άσχημα μαντάτα προκαλούν νέα αναστάτωση στους εργαζόμενους του Συγκροτήματος.
Μια πρώτη γεύση πήραν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ από την ενημέρωση που τους έκανε το απόγευμα της Τετάρτης ο διευθυντής σχετικά με την εθελουσία.
Ο Χρήστος Μεμής μάζεψε τους εργαζόμενους και τους ανακοίνωσε ότι «παροπλίζονται» και φεύγουν 15 με 20 άτομα που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και τους οποίους η επιχείρηση θα αποζημιώσει πλήρως και βάσει των μισθών που είχαν πριν από τις περικοπές. Και αυτό θα είναι το μοναδικό κίνητρο!..
Αν δεν δεχτούν την «εθελουσία» αποπομπή τους, είπε ο Μεμής, τότε το πιθανότερο είναι πως θα..
απομακρυνθούν με τις νέες ρυθμίσεις από το νέο έτος, με αποζημιώσεις μειωμένες μέχρι και 50% σε σχέση με αυτές που προτείνονται τώρα.
Ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ επίσης είπε ότι αν δεν ευοδωθεί η εθελουσία – πράγμα που απεύχεται- τότε θα ληφθούν κι άλλα μέτρα όπως περαιτέρω μειώσεις μισθών, περικοπές «λοιπών πηγών» κ.α.
«Εθελουσία» έξοδος θα εφαρμοστεί και στο ΒΗΜΑ καθώς και στα άλλα Μέσα του ΔΟΛ κι όχι μόνο στους δημοσιογράφους.
Οι εργαζόμενοι στη Μιχαλακοπούλου το βλέπουν το κακό με δρασκελιές να πλησιάζει…

Υ.Γ Κάποιοι έχουν ήδη κληθεί στο γραφείο της διεύθυνσης του 4ου ορόφου της Μιχαλακοπούλου και τους έχει ανακοινωθεί ότι η «εθελουσία» τους αφορά άμεσα. Ανάμεσά τους και παλαίμαχος πολιτικός συντάκτης που πολλοί τον θεωρούν πλέον «πολυτέλεια» για ΤΑ ΝΕΑ.