ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Αντιφασιστική διαδήλωση Σάββατο, 24 Νοεμβρίου (Προπύλαια, 12.00)


«Φασισμός είναι ο καπιταλισμός σε παρακμή». Η παγκόσμια, καπιταλιστική κρίση και οι εγχώριες διαστάσεις της, όπως αυτές διαμορφώνονται με τα διαδοχικά μνημόνια, την ανεργία, τα λουκέτα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, μετατρέπονται ραγδαία σε κρίση της δημοκρατίας και των ελευθεριών.
Τα άλλοτε κόμματα εξουσίας ομνύουν στο νεοφιλελευθερισμό και τη «μετα-αντιπροσωπευτική δημοκρατία», διαλύοντας τις μεσαίες και κατώτερες, εισοδηματικά, τάξεις, οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται απροκάλυπτα στις μαζικές, λαϊκές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες εναντίον των διαδοχικών προγραμμάτων λιτότητας, οι ενσωματωμένοι διανοούμενοι και δημοσιογράφοι ξαναζεσταίνουν το μεσοπολεμικό παραμύθι της «θεωρίας των άκρων», προσπαθώντας να ποινικοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν τους λαϊκούς αγώνες, η ολιγαρχία του πλούτου, των τραπεζών και των καθεστωτικών ΜΜΕ..
ξιφουλκεί εναντίον της Μεταπολίτευσης και των πλατιών, δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Όλοι αυτοί χαϊδεύουν τα αυτιά στη ναζιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», η οποία, στο φως της ημέρας, στρέφεται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και της Αριστεράς, και, στο σκοτάδι της νύχτας, εναντίον των μεταναστών, των μειονοτήτων, των ομοφυλόφιλων, των συνδικαλιστών και του εργατικού κινήματος, στο σύνολό του, με αιματηρές, δολοφονικές επιθέσεις και πογκρόμ.
Η απάντηση όλων μας, μαζική και αποφασιστική, πρέπει να είναι η διαρκής και ακατάπαυστη, αντιφασιστική δράση, για την προστασία της δημοκρατίας και των λαϊκών κατακτήσεων. Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος», καλεί κάθε πολίτη, κάθε άνθρωπο του Τύπου (εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο), να διαδηλώσει, το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, στις 12.00, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, εναντίον του ναζιστικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής», εναντίον της κρατικής καταστολής και της περιστολής των κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων, εναντίον της κυρίαρχης προπαγάνδας. Ας είμαστε όλοι εκεί.