ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μία, δύο, τρεις, πολλές Ελευθεροτυπίες!..


«Εμείς, οι 500 και πλέον εναπομείναντες εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, απευθύνουμε έκκληση στο πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τη διοίκηση της Χ.Κ Τεγόπουλος και τις εμπλεκόμενες τράπεζες να αντιμετωπίσουν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, με καθαρούς όρους το ζήτημα, δίνοντας προοπτική και ελπίδα στο σχέδιο επανεκκίνησης της εφημερίδας. Το οφείλουν απέναντι στους επί ενάμιση χρόνο εγκλωβισμένους εργαζόμενους, την δοκιμαζόμενη κοινωνία και τη δημοκρατία». Ετσι καταλήγει η επιστολή της εργασιακής επιτροπής με την οποία ζητείται να επιτευχθεί μία βιώσιμη λύση που θα ικανοποιεί τα αιτήματα όλων των εργαζομένων και θα διασφαλίζει μέσα από την επανέκδοση της ιστορικής εφημερίδας εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Η επιστολή-έκκληση έρχεται την ώρα που έχει προαναγγελθεί η έκδοση..δύο εφημερίδων (του Δελλατόλα και της «Εφημερίδας των Συντακτών») που ο κύριος κορμός τους θα αποτελείται από συντάκτες της Ελευθεροτυπίας.
Η  προετοιμασία της εφημερίδας του Δελλατόλα προχωρά, λέει, με εντατικούς ρυθμούς, ενώ είναι ήδη έχει γίνει ο σχεδιασμός της. Θα αποτελείται από 48 σελίδες, όλες χρώμα, με μοντέρνα σχεδίαση και έμφαση στις φωτογραφίες. Το νέο φύλλο που θα ανοίξει ο εκδότης του «Ποντικιού» θα στελεχώσουν, εκτός απροόπτου, και δύο γνωστά ονόματα της παλιας Ελευθεροτυπίας: ο Γιάννης Παντελάκης και ο  Γιώργος Καρελιάς. Ο Παντελάκης αρχικά είχε προταθεί για να αναλάβει επικεφαλής της προσπάθειας των εργαζομένων της Κολοκοτρώνη, αλλά κατόπιν πολλής σκέψης αρνήθηκε...
Θυμίζουμε ότι «Η Εφημερίδα των Συντακτών» θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου με  εργαζόμενους (μετόχους) από το δυναμικό της παλιάς Ελευθεροτυπίας. Το φύλλο θα κυκλοφορεί με  48 με 56 σελίδες και  η τιμή του θα είναι 1,30 ευρώ, ενώ το φύλλο του Σαββατοκύριακου θα είναι 64 με 80 σελίδες και θα πωλείται 2 ευρώ (λόγω ενθέτων) και κατόπιν συμφωνίας θα παραμένει στα περίπτερα και την Κυριακή.