ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Το πραξικόπημα στη Νάρνια και η χαμένη αξιοπιστία του ΒΗΜΑΤΟΣ


Το «απολογητικό υπόμνημα» του Ψυχάρη και τα «φιλτραρισμένα» σχόλια

Σάλος με το «πραξικόπημα» του Σταύρου Ψυχάρη. Και δεν εννοούμε το θόρυβο που προκλήθηκε με το «κατασκευασμένο θέμα» (όπως χαρακτηρίστηκε από ανθρώπους με ειδικό βάρος), αλλά τον θόρυβο από τη δημοσίευσή του στο πάλαι ποτέ «έγκριτο» ΒΗΜΑ.
Ολοι αναγνωρίζουν πως πλέον η εφημερίδα έχει αρχίσει να χάνει -πέρα από τη ζωντάνια της- την ειδησεογραφική της σοβαρότητα και αξιοπιστία που «έχτιζε» επί χρόνια ο Χρήστος Λαμπράκης…
Ενδεικτικά του πρωτοσέλιδου φιάσκου της κυριακάτικης εφημερίδας του Ψυχάρη, είναι το «απολογητικό υπόμνημα» του Βήματος στη διαδικτυακή έκδοσή του, όπου αναφέρεται ότι το δημοσίευμα ήταν το «αποτέλεσμα μακράς, ενδελεχούς και πολυεπίπεδης έρευνας»(!) ενώ αναφέρεται σε… αναμενόμενες αντιδράσεις και… κατανοητές αμφισβητήσεις! Xαρακτηριστικό είναι ότι ΤΑ ΝΕΑ στο σημερινό τους φύλλο έχουν μόνο μια μικρή-«θαμμένη» αναφορά χωρίς καμμία συνέχεια στο «πραξικόπημα» της Κυριακής.
Την εικόνα του δημοσιογραφικού φιάσκου ενισχύει και η κριτική που ασκούν..
οι αναγνώστες μέσω των σχολίων που δημοσιεύονται στη διαδικτυακή έκδοση του Βήματος. Σταχυολογούμε τα πιο ενδεικτικά που αν και «φιλτραρισμένα» δίνουν απολύτως την εικόνα:
- Το μονο σιγουρο ειναι οτι ενδελεχής ερευνα δεν εγινε διοτι δεν υπαρχει ουτε μισο αποδεικτικο στοιχειο στο ρεπορταζ. Το Βημα απλά απωλεσε τεραστιο μερος της σοβαροτητας του και του brand name του. Περαστικα…
- Η αξιοπιστία είναι σαν την παρθενία. Αμα την χάσεις πάπαλα. Το 2009 είχες ρεπορτάζ με την συνάντηση Καραμανλή-Ερντογάν που όμως δεν έγινε ποτέ. Παρθένα που το έχει κάνει 5-6 φορές δεν υπάρχει. Ας πρόσεχες.
- Καταντια για το Βημα. Στην δεκαετια του '80 ηταν καπως σοβαρη εφημεριδα.τωρα πια με αυτα που γραψατε τελειωσατε.κανεις δεν σας πιστευει πια.
 - "ΤΟ ΒΗΜΑ συγκέντρωσε τις πληροφορίες, τις διερεύνησε, συνομίλησε με πλήθος προσώπων που έχουν γνώση των τεκταινομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι σε θέση να γνωρίζουν συζητήσεις, συνομιλίες και κινήσεις." Μπορείτε να ξαναδημοσιεύσετε το άρθρο με τις εν λόγω, πολυπληθείς μάλιστα, πληροφορίες υπογραμμισμένες, διότι μάλλον δεν τις πρόσεξα. Εκτός αν δεν βλέπω καλά, κάτι το οποίο είναι το πιο πιθανό, καθώς εσείς έχετε 90 χρόνια αξιοπιστίας (ζουν τόσο πολύ οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες;).
- "Και αφού αξιολόγησε τα πάντα , με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τον τόπο που πηγάζει από την 90χρονη ιστορία του δεν δίστασε να γράψει όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του". Αυτό δεν το αμφισβητούμε και για αυτό διαβάζουμε την εφημερίδα σας. Όμως, από την προσεκτική μελέτη όλου του άρθρου, δεν κατάλαβα από ποια στοιχεία προκύπτει η κίνηση για στρατιωτικό πραξικόπημα. Μήπως εισχώρησε ο δαίμων του τυπογραφείου και κάποια αποδεικτικά ή ενδεικτικά στοιχεία δεν τυπώθηκαν;
- Μετά το άρθρο σας περί πραξικοπήματος στη Νάρνια συνεχίζετε με αυθάδεια το χλευασμό του αναγνώστη σας. Η φθηνιάρικη προπαγάνδα σας μας ήταν γνωστή αλλά πλέον ξεπεράσατε τα όρια της βλακείας όσο και αυτά της νομιμότητας. Κάνετε τους ξεπεσμένους και βρώμικους πολιτικούς μας να φαντάζουν άγιοι μπροστά σας. Οι καιροί, όπως είπατε, δεν είναι συνηθισμένοι και τις κατασκευές σας δεν θα τις συγχωρέσει ούτε ο αναγνώστη σας, ούτε ο Λαός, ούτε η Ιστορία. Προκαλείτε εμετό!
- Ωραίο το παραμύθι μόνο που ο πραγματικός λύκος είστε εσείς και η κοκκινοσκουφίτσα παραμένει η ίδια … Ο Ελληνικός λαός…
-Άστε τις πολυεπίπεδες αρλούμπες πουλημένοι ανθέλληνες. Η καθοδηγημένη θεματολογία είναι αυτή που έθεσε και συνεχίζει να θέτει τη Δημοκρατία σε κίνδυνο. Αντί να πετάτε λάσπη στα μάτια και τ' αυτιά του λαού να μιλήσετε για την πραγματική θεματολογία: Για τα σκληρά και παγκοσμίως πρωτοφανή αντι-λαϊκά μέτρα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε προεκλογική της εξαγγελία!. Δεν θα ξαναπιάσω στα χέρια μου τη βρωμοφυλλάδα σας.
- Αιδώς Αργείοι. Καιρός να θυμηθείτε και το νερό του Καματερού. Ξέρετε από προβοκάτσιες. Συνεχίστε έτσι και θα γλιτώσουμε απ' την κιτρινίλα σας σύντομα. Αυτούς δεν μπορείτε να τους σώσετε ούτε εσείς πια από την λαϊκή οργή.
- Η δική μου εντύπωση από την όλη ιστορία είναι ότι το ΒΗΜΑ την πάτησε κανονικά, με την αρλούμπα περί πραξικοπήματος... Περαστικά στην "αξιοπιστία" σας...