ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Με Διακήρυξη Αρχών προχωρά η «Εφημερίδα των Συντακτών» - Πρόταση στον Βουλέλη για τη διεύθυνση


Σε προχωρημένο στάδιο και οι επαφές της Μάνιας για την «Ελευθεροτυπία» 

Επιμένουν οι πληροφορίες περί επαφών και συζητήσεων της ιδιοκτήτριας της «Ελευθεροτυπίας», Μάνιας Τεγοπούλου για την πώληση του τίτλου της εφημερίδας. Στις συζητήσεις με γνωστό εκδότη περιοδικών συμμετέχουν και κάποιοι συντάκτες του παλαιού φύλλου που διατηρούν καλές σχέσεις με την εκδότρια και συμφωνούν με τα σχέδια για επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας.
Βέβαια ο τίτλος της Ελευθεροτυπίας είναι δεσμευμένος με ασφαλιστικά μέτρα μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων κατά της εκδότριας εταιρείας, η οποία έχει προσδιοριστεί για το Νοέμβριο.
Την ίδια ώρα προχωρούν οι ετοιμασίες για την «Εφημερίδα των Συντακτών», το εκδοτικό εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν περίπου 100 συντάκτες από την παλιά Ελευθεροτυπία. Επικεφαλής της προσπάθειας είχε τεθεί ο Γιάννης Παντελάκης ενώ για την έκδοση του φύλλου..έχει συσταθεί συνεταιρισμός που κατέχει το 100% της εταιρείας «Ανεξάρτητα ΜΜΕ». Μέτοχοι είναι οι ίδιοι οι συντάκτες που έδωσαν από 1.000 ευρώ ενώ έχουν δεσμευθεί να δουλέψουν και δύο – τρεις μήνες χωρίς να πληρώνονται.
Οι εργαζόμενοι - μέτοχοι της «Εφημερίδας των Συντακτών» θα πραγματοποιήσουν συνέλευση αύριο Τρίτη (4/9) και όπως αναφέρει το μπλογκ «Ανασυγκρότηση» μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
- Η Διακήρυξη Αρχών που θα διέπει το όλο εγχείρημα, και
- Ποιος θα αναλάβει τη διεύθυνση της Εφημερίδας των Συντακτών- με πιθανότερο για τη θέση αυτή τον Νικόλα Βουλέλη που παραιτήθηκε επεισοδιακά  τον περασμένο Μάρτιο από τη θέση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΑΠΕ.