ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Οι «φιέστες» του Πέτρου Κυριακίδη και οι αντιδράσεις για τη Σοφία Βούλτεψη


Πολλοί αναγνώστες μας επισημαίνουν με email το «ατόπημα», όπως λένε, της πρώην αντιπροέδρου της ΕΣΗΕΑ και νυν βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, να φωτογραφηθεί με τον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Espresso Πέτρο Κυριακίδη σε εκδήλωση για την επίσκεψη Ρώσου Νομπελίστα στην Αθήνα. Κι αυτό διότι, όπως λένε «δεν ταιριάζει σε μια παλιά συνδικαλίστρια και νυν πολιτικό να συναγελάζεται και να παίρνει μέρος σε φιέστες ενός "αφερέγγυου" εκδότη που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους του και επιπλέον έχει σοβαρές εκρεμμότητες με τη δικαιοσύνη».
Oι zoornalistas πιστευουν ότι οι αντιδράσεις είναι ολίγον υπερβολικές (σε εκδήλωση για νομπελίστα παραβρέθηκε) ωστόσο η πρωην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ίσως θα έπρεπε να το σκεφτεί και δευτερη φορά προτού εκτεθεί στον φωτογραφικό φακό στο πλάι του Κυριακίδη (φωτογραφίες τους υπάρχουν και στην προχθεσινή Εspresso), τον οποίο..
η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί: για άδικες, ανήθικες και καταχρηστικές απόλυσεις, για αυθαίρετη, παράνομη και εντελώς αντεργατική συμπεριφορά, για αθέτηση υποσχέσεων ενώ έχει καταγγελθεί επανηλειμένα η αυθαίρετη, προκλητική, αντεργατική και παράνομη συμπεριφορά του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Υ.Γ: Πριν από περίπου δύο χρόνια ο τότε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος (και μαζί του μια πλειάδα ακόμη γνωστών και μη εξαιρετέων δημοσιογράφων) φωτογραφιζόταν με τον Πέτρο Κυριακίδη που του είχε εκδόσει και το βιβλίο του «Μια ζωή ρεπορτάζ». Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί πως τότε δεν υπήρχαν τόσα πολλά «δείγματα γραφής» από τον συγκεκριμένο εκδότη. Κι όμως από τότε τα σημάδια για την επιχειρηματική δραστηριότητα Λαυρεντιάδη - Κυριακίδη ήταν άκρως δυσοίωνα...