ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Φήμες και σενάρια για την Ελευθεροτυπία


Ξεπεράστηκε το ψυχολογικό όριο της 20ής Αυγούστου και φυσιολογικά οι φήμες παίρνουν και δίνουν για το μέλλον(;) της πολύπαθης «Ελευθεροτυπίας».
Φήμες, που παίζουν στο ταμπλό πολλών και ποικίλων δημοσιογραφικών, εκδοτικών αλλά και τραπεζικών συμφερόντων. Π.χ., η καθόλα αστήριχτη φήμη της πώλησης του τίτλου της "Ε" - που προσπαθεί να ξεπεράσει με το έτσι θέλω τις δεσμεύσεις που υφίστανται.
Τα σενάρια - παλιά και νέα - έχουν να κάνουν με το "συνεχιζόμενο" ενδιαφέρον του Φιλιππόπουλου.
Υπάρχει και χρηματικό ποσό (περίπου στα επτά εκ. ευρώ) απευθυνόμενο στην Alpha Bank (Κωστόπουλος). Σ' αυτό το σημείο το σενάριο "μιλάει" για μια τριγωνική συνεννόηση - Κωστόπουλος, Φιλιππόπουλος, Απλήρωτοι γενικά - αφήνοντας τελείως απέξω την Μάνια.
Και ενώ ακόμη μιλάμε για σχέδια επί χάρτου, έχει προκύψει και "πρόβλημα" για το πώς και με ποιούς θα στελεχωθεί..
ο καταδεσμευμένος τίτλος. Κατά το σενάριο, ο αστικός μύθος θέλει τον Φιλιππόπουλο να έχει θέσει βέτο για μια έκδοση που θα απασχολεί ακριβώς και μόνον εκατό (100) δημοσιογράφους, σε αντίθεση με τον Κωστόπουλο που θέλει εκατόν πενήντα (150).
Εκεί που όλοι συμφωνούν (σεναριογράφοι και παραγωγή) είναι ότι προσλήψεις θα γίνουν ΜΟΝΟΝ δημοσιογράφων - ΚΑΜΙΑ άλλη ειδικότητα δεν θα αποτελεί εργατικό δυναμικό της νέας επιχείρησης. Προφανώς το μοντάζ (αν δεν το κάνουν οι δημοσιογράφοι) και η εκτύπωση θα δοθούν "έξω".
Αυτά, λοιπόν, ακούγονται στους ακόμη έρημους δρόμους των ΜΜΕ και φυσικά όρκο εμείς δεν παίρνουμε ότι όλα τούτα τα σενάρια θα μεταφερθούν και "στην οθόνη". Δεν είναι όμως κακό να κρατάμε μερικές φήμες στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας, όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην λέμε μετά ότι δεν είχαμε ακούσει τίποτα και μας έπιασαν στον ύπνο...

-από το μπλογκ anasigrotisi