ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ο Κυριακίδης εμπαίζει τους εργαζόμενους και οδηγεί σε απαξίωση τα Μέσα που ελέγχει


Αγνοείται η τύχη του εγγράφου που υποτίθεται ότι θα έφευγε από τη νομική υπηρεσία του Πέτρου Κυριακίδη και με το οποίο η εργοδοσία θα ζητούσε να υπάρξει ελεγχόμενη ροή χρημάτων από δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας Espresso και του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Ο Κυριακίδης είχε εκδηλώσει την πρόθεση να καταθέσει σχετικό αίτημα στον εισαγγελέα.
Η κατάσταση στα Μέσα του Κυριακίδη είναι έκρυθμη με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στα κάγκελα -εξ αιτίας της παράνομης κι αντεργατικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας- και τις Ενώσεις να προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Ηδη έχει εξαγγελθεί 48ωρη απεργία όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα Espresso. Απλήρωτοι είναι και οι εργαζόμενοι στην Athens News του ομίλου Κυριακίδη όπου και εκεί υπάρχουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
Αυτό που ακούγεται έντονα στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι ο Κυριακίδης με τη στάση του επιδιώκει να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους (όσους έχουν απομείνει) σε παραίτηση και όταν (και αν) εξοικονομήσει χρήματα να τα διαθέσει μόνο για..
αποζημιώσεις όσων αντέξουν και παραμείνουν στις θέσεις τους απλήρωτοι…
Οι εργαζόμενοι λένε ότι η εφημερίδα Espresso με τις μεθοδεύσεις Κυριακίδη οδηγείται σε λουκέτο ενώ για το ραδιοσταθμό Flash (και την συχνότητά του) η μόνη σωτηρία είναι η εύρεση επενδυτή (έχει ακουστεί το όνομα του εφοπλιστή Μαρινάκη).