ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Με 5,6 εκατ. ευρώ ο Σταύρος Ψυχάρης παίρνει πίσω τον ΔΟΛ - Βγαίνει από το Χρηματιστήριο


Πρώτα ήταν η διθυραμβική είσοδος στη Σοφοκλέους. Τώρα ακολουθεί η σεμνή διαδικασία εξόδου του ΔΟΛ από το Χρηματιστήριο, όπως όλα δείχνουν, με την υποβολή της πρότασης δημόσιας εξαγοράς των μετοχών που διαπραγματεύονται στην αγορά, δηλαδή για το 39,017% του μετοχικού κεφαλαίου της μεγαλύτερης ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας ΜΜΕ.
Η διαδικασία είναι εξπρές, καθώς θα διαρκέσει ως το τέλος του μήνα, έχοντας στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον του 90% των μετοχών του οργανισμού από τον Σταύρο Ψυχάρη.
Για την κίνηση αυτή η Alpha Bank διαβεβαιώνει πως υπάρχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια και γίνεται πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας έως και 7,5 εκατ. ευρώ. Το προσφερόμενο τίμημα είναι 1,392 ευρώ ανά μετοχή (πού είναι τα χρόνια που μία μετοχή του ΔΟΛ στοίχιζε σχεδόν 30.000 δρχ., δηλαδή κοντά στα 29 ευρώ!) και το σύνολο των μετοχών που υπάρχουν προς εξαγορά είναι 4.048.001.
Δηλαδή ο Σταύρος Ψυχάρης, πληρώνοντας 5.634.817 ευρώ, είναι..
πολύ πιθανό να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του ΔΟΛ και στη συνέχεια να βγάλει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο. Πρόκειται, βέβαια, για την απόλυτη διάψευση του «χρηματιστηριακού ονείρου» για χιλιάδες επενδυτές που έβαλαν τα χρήματά τους στον ΔΟΛ, παρακολουθώντας τις διαφημίσεις για την ισχύ του ομίλου.
Διαπιστώνεται επίσης πως οι επιχειρηματίες των ΜΜΕ, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα, δεν κατάφεραν, παρά τα κεφάλαια που άντλησαν από το ΧΑ και την υποστήριξη που είχαν από τις τράπεζες, να διαμορφώσουν τις βάσεις για μια υγιή ανάπτυξη στον χώρο των Μέσων.
Σήμερα ο ΔΟΛ ελέγχεται κατά 59,786% από τον Σταύρο Ψυχάρη, κατά 19,463% από τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη και κατά 20,751% από το επενδυτικό κοινό. Τώρα, αν η δημόσια πρόταση εξαγοράς των μετοχών από τον Ψυχάρη φτάσει στο 90% του μετοχικού κεφαλαίου, η αύξησή του θα γίνει μετά τη διαγραφή της εταιρείας από το ΧΑ.

-από το Παρόν
-διαβάστε περισσότερα για το μέλλον του ΔΟΛ και το MEGA εδώ