ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι σε Αυριανή, Αδέσμευτο και Espresso

Τι έγιναν τα λεφτά από τις πολυσέλιδες εκδόσεις με τη δημοσίευση των ισολογισμών;

Την αντεργατική, παράνομη και κατάφωρα καταχρηστική συμπεριφορά των εργοδοτών αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης. Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι αυτά των εφημερίδων ΑΥΡΙΑΝΗ, ESPRESSO και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.
-Στην εφημερίδα ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ με νέα συμφωνία, που υπογράφηκε χθες μεταξύ του Δημήτρη Ρίζου και εκπροσώπων των Ενώσεων Συντακτών, Προσωπικού και Τεχνικών Τύπου ο εκδότης δεσμεύθηκε ότι στις 4 Ιουλίου θα καταβάλει στους εργαζόμενους έναν μισθό από τους τέσσερις οφειλόμενους. Στα ταμεία του Δ. Ρίζου όπως και..
στων υπολοίπων εκδοτών δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τώρα τελευταία μπήκε ζεστό χρήμα από τη δημοσίευση ισολογισμών.
-Στην εφημερίδα ESPRESSO της οικογένειας Πέτρου Κυριακίδη, οι Ενώσεις δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 14.00 της Παρασκευής έως τις 14.00 του Σαββάτου. ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ ζητούν να καταβληθούν αμέσως οι οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές του Μαΐου σε όλους τους εργαζόμενους.
-Στην εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ του Γιώργου Κουρή,  τα γνωστά προβλήματα συνεχίζονται και έχει κηρυχθεί 48ωρη απεργία από σήμερα το πρωί (Πέμπτη 28 Ιουνίου) έως τις 06.00το πρωί. του Σαββάτου (30 Ιουνίου). Η εργοδοσία της εφημερίδας εξακολουθεί να μην τηρεί τις ΣΣΕ ενώ έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους περισσότερους από 16 μήνες!..