ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

«Μύλος» με τα περί λίστας δημοσιογράφων που υποτίθεται ότι συνεργάζονται με την ΕΥΠ

Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ - Αντιδράσεις και καταγγελίες για χαλκεία και προβοκάτσια

Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί πολύς θόρυβος αναφορικά με δημοσιογράφους που υποτίθεται ότι συνεργάζονται με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενώ έχουν δει το φως της δημοσιότητας (σε εφημερίδες - διαδίκτυο) και σχετικές αποδείξεις δήθεν πληρωμών που έχουν αποδειχτεί πλαστές και έχουν διαψευστεί κι από την ίδια την ΕΥΠ.
Αυτή τη φορά δημιουργήθηκε νέο θέμα και έγινε  «μύλος» στο διαδίκτυο (κι όχι μόνο) με ανάρτηση του σάιτ enimerosi24.gr η οποία αναφερόταν σε φάκελο που παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης (από ανώνυμο αποστολέα) και ο οποίος περιείχε ονόματα 10-15 δημοσιογράφων που υποτίθεται ότι συνεργάζονται με την ΕΥΠ.
Η ΕΣΗΕΑ σχετικά με την παραλαβή και το περιεχόμενο του φακέλου (φωτοτυπημένες δήθεν αποδείξεις πληρωμής της ΕΥΠ δέκα δημοσιογράφων μελών της Ενωσης) με..
ανακοίνωσή της, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθαρίζει:
«Ανώνυμο κέντρο την περασμένη Τετάρτη, 13/6/2012 το πρωί, λίγα δηλαδή 24ωρα πριν από τις εθνικές εκλογές, μέσω ταχυδρομείου (ΕΛΤΑ) απέστειλε δύο φακέλους προς τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γ. Σαββίδη και τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, με περιεχόμενο φωτοτυπημένες δήθεν αποδείξεις πληρωμής της ΕΥΠ δέκα δημοσιογράφων μελών της ΕΣΗΕΑ.
Μετά από συζήτηση των προέδρων της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με τους Γραμματείς των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε εκείνη την ώρα, αποφασίστηκε να ενημερωθούν αμέσως τηλεφωνικά και ατομικά οι αναφερόμενοι συνάδελφοι, ώστε να προστατευθούν από την ενδεχόμενη εναντίον τους δημοσιοποίηση σε άλλους παραλήπτες των ίδιων δήθεν αποδείξεων.
Στη συνέχεια, εκτιμήθηκε ότι η οποιαδήποτε διακίνηση του αποσταλέντος περίεργου αυτού υλικού θα ενίσχυε τον ύποπτο σκοπό των κέντρων που το διακινούσαν και για αυτό τον λόγο δεν ενημερώθηκαν τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ. και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων».
Το δημοσίευμα του enimerosi24 -και πριν από την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ- σχολιάστηκε από αρκετούς στο διαδίκτυο:
- Για χαλκεία και βαποράκια λάσπης  έγινε λόγος στο kourdistoportokali, ενώ υπήρξαν αναφορές και στον δημοσιογράφο Νίκο Νικητέα που τον κατονόμασαν ως διαχειριστή του σάιτ όπου έγινε η επίμαχη ανάρτηση.
- Μαύρη προπαγάνδα και προβοκάτσια κατά δημοσιογράφων κατήγγειλαν στο newpost.gr ενώ ο Δ. Τρίμης σε ερώτηση του σάιτ, αν παρέλαβε τον επίμαχο φάκελο απάντησε: «Ουδέν σχόλιο. Δεν ασχολούμαι με λάσπες». «Κανένας δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να λασπώνει τον δημοσιογραφικό κόσμο. Κανένα παρακράτος δεν μπορεί να αφήνει σκιές για πρόσωπα που εντίμως κάνουν την δουλειά τους και γιατί ενίοτε ενοχλούν το σύστημα εξουσίας. Αυτό πρέπει να τελειώνει εδώ και τώρα» αναφέρει ο επικεφαλής της συντακτικής ομάδας του newpost, Τάκης Χατζής.
- Σχολιογραφική ανάρτηση για το δημοσίευμα του enimerosi24 υπήρξε και στο Κουτί της Πανδώρας υπό τον τίτλο «Το νινί της λάσπης», όπου γίνεται λόγος για προβοκάτσιες του παρακράτους.

ΥΓ: Για τα όσα αναφέρονταν στην επίμαχη ανάρτηση του enimerosi24 -στην οποία δεν αναφέρονται ονόματα- και για τα σχόλια τα οποία ακολούθησαν στο διαδίκτυο, ο Νίκος Νικητέας απάντησε ξεκαθαρίζοντας: «Δεν στοχοποιώ, δεν υιοθετώ»