ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Εγχειρήματα «τύποις απεργιακά» - στην ουσία ευλογημένα από την εργοδοσία

Τι αναφέρουν 12 της Ελευθεροτυπίας οι οποίοι στο μόνο εγχείρημα στο οποίο συμμετέχουν είναι το  «Εργαζόμενοι σε απόγνωση»

Δώδεκα εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας διαχωρίζουν τη θέση τους «από την έκδοση μιας "Ελευθεροτυπίας" υποτίθεται απεργών εργαζομένων, που γίνεται όμως με την πλήρη σύμπνοια, αν όχι υποστήριξη, της εργοδοσίας».
Οι Δημήτρης Αγγελίδης, Παναγιώτης Βωβός, Αρίστος Γιαννόπουλος, Ελένη Γκρούη, Ντίνα Δασκαλοπούλου, Βάσω Κανελλοπούλου, Τίνα Κουλουφάκου, Αλέξανδρος Παναγιωτάκης, Αφροδίτη Πολίτη, Αυγή Πλατσή, Ελενα Σπανδωνή και Ευαγγελία Φραντζόγλου αναφέρουν χαρακτηριστικά σε επιστολή τους προς τον εκπρόσωπο των συντακτών Πάνο Σώκο:
«Δυστυχώς, το φύλλο που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δεν μπορεί να είναι το "τρίτο –κατά σειράν- απεργιακό φύλλο" της "Ελευθεροτυπίας", όπως ψευδεπίγραφα αναφέρει το..δελτίο τύπου της Συντακτικής Επιτροπής, αλλά μια παγκόσμια συνδικαλιστική πρωτοτυπία ενός "τύποις απεργιακού φύλλου", όπως ακριβώς το είχε εξαγγείλει στην τελευταία συνέλευση των Συντακτών μέλος της νέας Συντακτικής Επιτροπής, δυστυχώς με την ανοχή, υποστήριξη και αναπαραγωγή του εκπροσώπου των εργαζομένων».
Οι δώδεκα που όπως λένε στο μοναδικό εγχείρημα που συμμετέχουν σήμερα είναι "Εργαζόμενοι σε απόγνωση" καταλήγουν στην επιστολή τους:
«Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει πώς θα βαδίσει, όρθιος ή έρποντας. Ο καθένας έχει δικαίωμα στην ελπίδα, αλλά και στην αυταπάτη. Κανένας, όμως, δεν έχει δικαίωμα στην απάτη εις βάρος των πολλών συναδέλφων και των δίκαιων αιτημάτων τους. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να καπηλεύεται έναν αγώνα -που προσπαθήθηκε να δοθεί ενωτικά παρ’ ότι δεν στηρίχτηκε απ’ όλους- προς εξυπηρέτηση ιδίων οφελών, αλλότριων προς το συμφέρον των απλήρωτων εργαζομένων της «Ε». Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ρίχνει λάσπη εναντίον συναδέλφων που σε τίποτα δεν έβλαψαν τον κοινό αγώνα και τα κοινά συμφέροντα –το αντίθετο μάλιστα!- προκειμένου να αποσείσει την προσοχή από κινήσεις "θολές" και εγχειρήματα "τύποις απεργιακά" - στην ουσία ευλογημένα από την εργοδοσία.»
-Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της επιστολής των 12