ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Προς επιχειρησιακή σύμβαση στον Αlpha μετά τη μείωση στους μισθούς

Το κείμενο που δήλωσε πως θα αποστείλει η διοίκηση του Alpha αναμένουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ, μετά τις ανακοινώσεις της Παρασκευής ότι προτείνεται 10% μείωση στους μισθούς. Και ενώ η διοίκηση του Alpha αποφεύγει να χρησιμοποιεί τον όρο “επιχειρησιακή σύμβαση”, υποστήριξε πως η “συμφωνία” θα γίνει αν συμφωνήσουν τα 3/5 του προσωπικού. Θεωρεί δηλαδή εκ προοιμίου πως υπάρχει βάση για την εμφάνιση “επιχειρησιακού σωματείου” στο κανάλι του Alpha.

 -Ο Μυτιληναίος στον ΔΟΛ;
 Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι ο νέος μέτοχος του ΔΟΛ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας (όμιλος Μυτιληναίου) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη, στη θέση του Β. Ρέστη. Ο εφοπλιστής δεν παρέστη στην επαναληπτική γενική συνέλευση του ΔΟΛ την περασμένη Δευτέρα οπότε και..ελήφθη η απόφαση για την αυξομείωση του κεφαλαίου για την κάλυψη των ζημιών με την ταυτόχρονη καταβολή μετρητών ως και 7,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο Σ. Ψυχάρης έκοψε τον ίδιο το Βίκτωρα και την Καίτη Ρέστη από το ΔΣ του ΔΟΛ.

-48ωρη απεργία σε Nitro και Derti
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς NITRO και DERTI 98,6 FM από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, 3 Μαΐου 2012 έως τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, 5 Μαΐου 2012.

-Τα προβλήματα στη διανομή
Σοβαρό το πρόβλημα και των συνεργατών των πρακτορείων διανομής Τύπου. Φαίνεται πως σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση των κυκλοφοριών εφημερίδων και περιοδικών οδηγεί τους συνεργάτες σε αδιέξοδο, ενώ στην επαρχία υπάρχου σοβαρά ερωτηματικά για την οικονομική διαχείριση ορισμένων υποπρακτόρων.

-O τύπος της Αριστεράς
Την κομματική ενίσχυση για να αναπνεύσουν περιμένουν οι εφημερίδες της αριστεράς («Αυγή», «Ριζοσπάστης» και τα ηλεκτρονικά τους ΜΜΕ (Στο Κόκκινο 902 Αριστερά). Στην περίπτωση της «Αυγής» πάντως εκφράζεται εσωτερικά η απορία πως η εφημερίδα δεν κατόρθωσε να κερδίσει ένα μερίδιο από το κοινό της «Ελευθεροτυπίας» που κινείται στον ίδιο χώρο, ή από την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

-Νέα βήματα
Σημαντική ραδιοφωνική παρέμβαση ετοιμάζει ο Βήμα FM, εκμεταλλευόμενος και τα κενά που δημιουργούν οι παλινωδίες του Flash. Στον αέρα βρίσκεται τηλεοπτική η καμπάνια ενώ την Κυριακή των εκλογών, όλο το δυναμικό του «Βήματος» και των «Νέων» με 240 δημοσιογράφους, θα βγαίνουν στον αέρα δίνοντας ρεπορτάζ.

-Το “όχι” του Mega στο RTL
Μάλλον χτυπάνε το κεφάλι τους στο Mega, με το «όχι» που είπαν πριν από χρόνια στο RTL. Ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός πριν συμφωνήσει με το Δημήτρη Κοντομηνά το 2008, είχε κάνει κρούση για την απόκτηση του 25% του Mega. Όμως οι εκδότες τότε είπαν «όχι» πιστεύοντας πως διαρκώς το κανάλι θα έχει κέρδη, ενώ ο Δ. Κοντομηνάς πήρε τότε 110 εκατ.ευρώ για το 66% του καναλιού.
-από typologies