ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Ποιοι δημοσιογράφοι (και Μέσα) στηρίζουν το μνημόνιο και ποιοι όχι

Tην περασμένη εβδομάδα η εφημερίδα «Παρασκευή + 13» παρουσίασε μεγάλη έρευνα – δημοσκόπηση  για τα media. H «Π+13» σε συνεργασία με την Ελληνική Δημοσκοπική Εταιρεία προχώρησε σε έρευνα της κοινής γνώμης σχετικά με τη στάση απέναντι στο μνημόνιο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - ραδιοφώνων, καναλιών, εφημερίδων και φυσικά δημοσιογράφων (κάντε κλικ στον πίνακα αριστερά). Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά πανελλαδικά στο χρονικό διάστημα από 14 έως και 16 Μαΐου ρωτήθηκαν χίλια άτομα.

Μνημονιακά κανάλια Mega, ANT1 και ΣΚΑΪ
Το Mega, ο ANT1 και ο ΣΚΑΪ είναι μπροστά σε εκείνα τα κανάλια που οι πολίτες θεωρούν ότι στηρίζουν περισσότερο τη μνημονιακή πολιτική. Οι ερωτηθέντες απάντησαν χωρίς να τους αναγνωστούν τα ονόματα των καναλιών, άρα υπήρχε και η δυνατότητα της πολλαπλής απάντησης. Ακολουθούν το..
«δεν γνωρίζω – δεν απαντώ» που φθάνει το 21,5% καθώς και η ΝΕΤ και η ΕΡΤ.  

ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ και κρατικά ραδιόφωνα υπέρ του μνημονίου
Ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ και τα κρατικά ραδιόφωνα βαστούν τα σκήπτρα στη μνημονιακή πολιτική σύμφωνα με την έρευνα. Ακολουθούν τα ραδιόφωνα του Sfera, το Real FM και το Βήμα FM. Xαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ένας στους δύο ερωτηθέντες δεν απάντησαν.

Ελάχιστα τα κανάλια που δεν στηρίζουν το μνημόνιο
Ελάχιστα είναι τα τηλεοπτικά κανάλια που δεν στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική. Πρώτο, σύμφωνα με την έρευνα, το Extra, δεύτερο το Kontra και ακολουθούν… το «κανένα κανάλι» και ο ΣΚΑΪ. Χαμηλά ποσοστά αντιμνημονιακών καναλιών συγκεντρώνουν ο Alpha, o Star και τα κρατικά κανάλια.

Κατά του μνημονίου «Ριζοσπάστης», «Real News», «Αυγή», «Ποντίκι» και «Πρώτο Θέμα»
Δεν στηρίζουν το μνημόνιο οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης», «Real News», «Αυγή», «Ποντίκι» και «Πρώτο Θέμα» και υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή πολιτική σύμφωνα με τους ερωτηθέντες. Το ίδιο χαρακτηριστικό με την προηγούμενη ενότητα συναντάται και εδώ. Περισσότεροι από τους μίσους, το 55,8%, απαντούν ότι δεν ξέρουν στην ερώτηση «ποιες κατά σειρά εφημερίδες θεωρείτε ότι υποστηρίζουν την αντιμνημονιακή πολιτική».

«Νέα», «Καθημερινή», «Έθνος» και «Ελ. Τύπος» πρώτοι στη στήριξη του μνημονίου
Οι εφημερίδες «Τα Νέα», «Η Καθημερινή», «Έθνος» και «Ελεύθερος Τύπος» είναι οι εφημερίδες που στηρίζουν, σύμφωνα με την έρευνα, το μνημόνιο. Όπως σημειώνεται στην έρευνα, το 54,6% των ερωτηθέντων δεν έδωσε απάντηση στη σχετική ερώτηση για το ποιες εφημερίδες θεωρούν ότι στηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική.



Δείτε περισσότερα στοιχεία της έρευνας στο paraskevi13.com