ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Προστριβές «επιγόνων» και «κληρονόμων» στην Ελευθεροτυπία

Τι αναφέρει το ψήφισμα των εργαζόμενων στην Χ. Κ Τεγόπουλος για το «εγχείρημα» έκδοσης νέας εφημερίδας από μερίδα συντακτών της «Ε» και της «ΚΕ»

«(...) Οι τίτλοι τέλους για την Ελευθεροτυπία δεν έχουν πέσει ακόμα και όποιες κι αν είναι οι αποφάσεις των συνελεύσεων μας σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις μας, επιθυμία μας είναι να βρεθεί τρόπος για να καταστεί ξανά βιώσιμη η επιχείρηση.
Η ιστορία της Ελευθεροτυπίας ανήκει στους χιλιάδες εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων που πέρασαν απ' αυτήν στα 37 χρόνια της ιστορίας της και πρωτίστως στα εκατομμύρια των αναγνωστών της που μας τιμούν απ' το υστέρημά τους όλα αυτά τα χρόνια. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως το νέο "εγχείρημα" γεννιέται, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, πάνω..
στην πλάτη του απεργιακού μας αγώνα και, το χειρότερο απ' όλα, εκμεταλλεύεται τη δυναμική των δύο απεργιακών φύλλων που βγήκαν έπειτα από αποφάσεις της συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ.Τεγόπουλος.»
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το ψήφισμα της χθεσινής συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και enet.gr), αναφορικά με την προσπάθεια έκδοσης νέας εφημερίδας από μερίδα συντακτών της "Ε" και της "Κ.Ε.".
 Στο ψήφισμα σημειώνεται σχετικά ότι κατ΄αρχάς είναι «αναφαίρετο το δικαίωμα στην ελευθερία της έφρασης και του λόγου. Επειδή όμως το εν λόγω εγχείρημα παρουσίαζεται στον ηλεκτρονικό κυρίως τύπο ως "η συνέχεια" της Ελευθεροτυπίας, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν αρκούν οι όποιοι συμβολισμοί και παραλληλισμοί προκειμένου να υφαρπάξει μια μερίδα συντακτών την ιστορία της εφημερίδας».

* Ο τίτλος είναι της Ανασυγκρότησης
*Διαβάστε: Πρόταση για συνεταιρισμό των εργαζομένων - Τριμερής επιτροπή στο υπουργείο Εργασίας για το μέλλον της ΧΚΤ 
* Επιμέλεια σκίτσου: zoornalistas