ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στην Κολοκοτρώνη τα γραφεία της νέας εφημερίδας συντακτών της Ελευθεροτυπίας

Θα είναι ημερήσιο φύλλο και θα το χρηματοδοτήσουν αρχικά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι- Παραιτήθηκε ο Μ. Λίτσης από τη συντακτική επιτροπή

To κενό που άφησε η Ελευθεροτυπία θα προσπαθήσουν να καλύψουν κάποιοι από τους συντάκτες της εφημερίδας, τη στιγμή μάλιστα που απορρίφθηκε  η αίτηση της Χ.Κ.Τεγόπουλος για την υπαγωγή της στο άρθρο 99.
Ηδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια και αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για απεργιακό φύλλο, αλλά για την έκδοση μιας ημερήσιας εφημερίδας από εργαζόμενους της παλιάς Ελευθεροτυπίας, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Επικεφαλής της προσπάθειας αυτής έχουν τεθεί μερικοί από τους πιο παλιούς συντάκτες της εφημερίδας που στοχεύουν στην καθημερινή έκδοση ενός μαχητικού φύλλου που θα προσελκύσει τους παραδοσιακούς αναγνώστες της Ελευθεροτυπίας κερδίζοντας όμως και καινούργιους που δεν θέλουν πλέον να ενημερώνονται από συστημικά- μνημονιακά Μέσα όπως πχ τα έντυπα του ΔΟΛ και του Πήγασου.
Το θέμα είναι που θα βρεθούν τα λεφτά για να χρηματοδοτηθεί αυτή η εκδοτική προσπάθεια. Ακούστηκε ότι περίπου 80 με 100 συντάκτες θα βάλουν ένα σεβαστό ποσό από το υστέρημά τους ώστε να ξεκινήσει η προσπάθεια. Κι από εκεί και πέρα θα στηριχθούν στα έσοδα από τις πωλήσεις και την όποια διαφήμιση έλθει στο φύλλο. Μάλιστα τα..
γραφεία της νέας εφημερίδας θα στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο της Κολοκοτρώνη κι όπως να το κάνουμε έχει κι αυτό τη σημασία του.
Η εφημερίδα θα διοικείται από τους ίδιους τους συντάκτες αλλά θα οριστεί σίγουρα ένας που θα εκτελεί χρέη διευθυντή. Το όνομα που ακούγεται για τη διεύθυνση της νέας εφημερίδας, είναι αυτό του πολιτικού συντάκτη της Ελευθεροτυπίας Τάσου Παππά. Σχετικά με την ημερομηνία έκδοσης του φύλλου γίνεται προσπάθεια να κυκλοφορήσει στα περίπτερα πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, πράγμα λίγο δύσκολο...
Την ίδια ώρα ο υπέρμαχος της συνέχισης έκδοσης απεργιακού φύλλου Μωυσής Λίτσης, παραιτήθηκε από τη συντακτική επιτροπή. Ο Λίτσης μεταξύ άλλων αναφέρει: «Παρά τις προσπάθειες  να συνεχιστεί η έκδοση των πετυχημένων απεργιακών φύλλων όσο κρατούσε ο αγώνας μας και εκκρεμούσε η απόφαση για το 99, αυτές τελικά δεν ευοδώθηκαν. Παρέμεινα μέλος μιας ανενεργούς συντακτικής επιτροπής περιμένοντας και εγώ όπως και οι άλλοι να δούμε που θα καταλήξει η υπόθεση με το 99. Λόγω όμως του θέματος που έχει δημιουργηθεί με την προσπάθεια συναδέλφων να βγάλουν δική τους εφημερίδα, ανακοινώνω την παραίτησή μου από τη συντακτική επιτροπή, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθώ για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα όπως και οι λοιποί συνάδελφοι στις προσεχείς συνελεύσεις».

Υ.Γ: Υπάρχουν φήμες και για μια άλλη προσπάθεια που θα γίνει από συντάκτες της Ελευθεροτυπίας στο χώρο του διαδικτύου.

ΥΓ1: Ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει με τον τίτλο της Ελευθεροτυπίας, το σάιτ της εφημερίδας και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία της ΧΚ Τεγόπουλος (κτίρια, πιεστήρια κλπ)