ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εκβιασμοί στο Αθηνόραμα για εκ περιτροπής εργασία («για να αποφύγουμε την απώλεια θέσεων εργασίας»)


«(…) Προκειμένου να αποφύγουμε την απώλεια θέσεων εργασίας, η εταιρεία σχεδιάζει να εφαρμόσει σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα με πλήρη απασχόληση σε όλα τα τμήματά της, δικαίωμα που προβλέπεται από το άρθρο 38 του ν. 1982/90 όπως ισχύει σήμερα.
Η εκ περιτροπής απασχόληση προγραμματίζεται να ισχύσει τους τρεις μήνες του καλοκαιριού και συγκεκριμένα από 1/6/2012 εως και 31/8/2012 και κατά το διάστημα αυτό όλο το προσωπικό θα απασχολείται κατ΄ελάχιστο όριο 4 ημέρες κάθε εβδομάδα, από Δευτέρα εως και Πέμπτη (…)»
Aυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Αννης Ηλιοπούλου, προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου της ΔΕΣΜΗ Εκδοτική που βγάζει το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ. Το τελεσίγραφο της Ηλιοπούλου -που σημειωτέον τοιχοκολλήθηκε στους χώρους εργασίας- καλεί σε «διαβούλευση» τους εργαζομένους χωριστά(!) ανάλογα με τους ορόφους («δεδομένου ότι δεν χωράμε όλοι μαζί στην αίθουσα συσκέψεων»).
Στη διαβούλευση απλώς θα ανακοινωθούν τα μέτρα στους εργαζόμενους και αν...τυχόν κάποιος θέλει ας καταθέσει και την άποψή του!
Στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, όπως γράφει το greektv, έχουν ήδη γίνει εκκαθαρίσεις εργαζομένων (30 και πλέον απολύσεις) με ταυτόχρονες μειώσεις μισθών και εφαρμογή των μνημονιακών περικοπών στα επιδόματα