ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Δεν ψηφίσαμε πρόεδρο της ΕΕ μία κυρία που αποκαλείται Μέρκελ και αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη των άλλων


Οι Γάλλοι σοσιαλιστές βάλουν κατά της γερμανίδας καγκελαρίου - «Η λιτότητα απέτυχε στην Ελλάδα και η κρίση διαδίδεται παντού στην Ευρώπη» 

«Δεν ψηφίσαμε πρόεδρο της ΕΕ μία κυρία που αποκαλείται Μέρκελ και η οποία αποφασίζει ηγεμονικά για την τύχη όλων των άλλων. Θα πρέπει να τελειώνουμε με τη λιτότητα, αυτό θα πούμε στην κυρία Μέρκελ». Οι γάλλοι σοσιαλιστές ξεσπαθώνουν κατά της Γερμανίας και δηλώνουν, μέσω του εκπροσώπου τους Μπενουά Αμόν, ότι στόχος τους είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου.
«Η Μέρκελ πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της τις τύχες της Ευρώπης» δήλωσε ο Αμόν στο δίκτυο France 3 σχετικά με την πρόταση του Ολάντ για την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου.
«Θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε αυτή τη συνθήκη για να υπάρξει αναγέννηση της οικονομίας μέσω της ανάπτυξης, καθώς η συνθήκη αυτή καθιερώνει τη λιτότητα και..οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν την Ελλάδα στην αποτυχία» τόνισε ο Αμόν, επισημαίνοντας ότι «η κρίση διαδίδεται στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, παντού στην Ευρώπη».
«Εφαρμόζουμε τη λιτότητα παντού, ως αποτέλεσμα κανείς δεν αγοράζει τίποτα στην Ευρώπη. Θέλουμε η κυρία Μέρκελ να λάβει αυτό το μήνυμα, γιατί διαφορετικά το σύμφωνο δεν θα επικυρωθεί» ήταν η προειδοποίηση του εκπροσώπου των γάλλων σοσιαλιστών.