ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Τα ηπειρώτικα γιαούρτια και η κατάληψη του κοντρόλ στο «Ηπειρος TV1»

Πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν γιατί το κοντρόλ του τηλεοπτικού σταθμού Ηπειρος TV1 Ιωαννίνων, δεν διέκοψε την ροή του προγράμματος την ώρα που ο δημοσιογράφος Π. Μπούρχας δεχόταν βροχή από γιαούρτια και αβγά. Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, με την οποία καταδικάζει την «αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ενέργεια ισχνής μειοψηφίας νεολαίων», ρίχνει φως στο μυστήριο. Η ΕΣΗΕΠΗΝ λοιπόν μας πληροφορεί ότι την ώρα που έπεφταν τα γιαούρτια κάποιοι από τους νεαρούς εισέβαλλαν στο control του σταθμού «απειλώντας τον τεχνικό να μη διακόψει την ροή του προγράμματος».
Κατά τα άλλα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων στην ανακοίνωσή της καταδικάζει την «τραμπούκικη επίθεση» καθώς όπως λέει όλα αυτά «συνέβησαν σε ένα τηλεοπτικό σταθμό και ένα δημοσιογράφο που υπηρετούν χωρίς λογοκρισία την πολυφωνία και..
το αποδεικνύουν χρόνια τώρα, κερδίζοντας την εκτίμηση των τηλεθεατών τους
».



Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΠΗΝ:
«Καταδίκη της τραμπούκικης επίθεσης κατά του δημοσιογράφου Π. Μπούρχα
Η Δημοκρατία απαιτεί και την ελευθερία άποψης και πολυφωνία κάτι που είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί η Δημοσιογραφία». Αυτό το εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, φαίνεται να αγνοούν κάποιοι και κινούνται να το καταλύσουν εγκαθιδρύοντας τον τραμπουκισμό, τον φασισμό και την τρομοκρατία με ενέργειες που αφενός προκαλούν την οργή στην κοινή γνώμη και αφετέρου χαλυβδώνουν την θέληση των δημοσιογράφων να υπερασπιστούν και να ενισχύσουν το δικαίωμα των πολιτών, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους, όπου και αν ανήκουν πολιτικά, (κάτι άλλωστε που προβλέπει και το Σύνταγμα). Αυτά , σκόπιμα ή από άγνοια φαίνεται να τα αγνοούν ελάχιστοι –ευτυχώς- νεολαίοι, αποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές», ή ανήκοντες σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, που ανέλαβαν εργολαβικά με ρόπαλα, κουκούλες και…γιαούρτια, να εφαρμόσουν την δική τους «πολιτική» με «κτυπήματα» τύπου Καμόρας, σε μη αρεστούς σε αυτούς δημοσιογράφους, σε μια προσπάθεια φίμωσης ενημέρωσης της κοινής γνώμης.
Έκπληκτοι οι τηλεθεατές του τηλεοπτικού σταθμού TV1 Ιωαννίνων, παρακολούθησαν το βράδυ της Παρασκευής 6 Απριλίου 2012 μια ομάδα αυτών των τύπων, να εισβάλλουν στο στούντιο όπου ο συνάδελφος Παναγιώτης Μπούρχας είχε καλεσμένο υποψήφιο βουλευτή του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και να εκσφενδονίζουν κατά του παρουσιαστή γιαούρτια. Ταυτόχρονα ροπαλοφόροι, εισέβαλλαν στο control του σταθμού απειλώντας τον συνάδελφο τεχνικό να μη διακόψει την ροή και …χάσουν οι τηλεθεατές τα πλάνα του δημοσιογράφου να δέχεται τα γιαούρτια τους. Γιατί σε εκπομπή της προηγούμενης μέρας, ο συνάδελφος επέτρεψε την τηλεφωνική παρέμβαση ενός υποψηφίου της «Χρυσής Αυγής». Κι όλα συνέβησαν σε ένα τηλεοπτικό σταθμό και ένα δημοσιογράφο που υπηρετούν χωρίς λογοκρισία την πολυφωνία και το αποδεικνύουν χρόνια τώρα, κερδίζοντας την εκτίμηση των τηλεθεατών τους.
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, καταδικάζει την αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ενέργεια ισχνής μειοψηφίας νεολαίων που κατάφεραν με αυτή τους την ενέργεια να συγκεντρώσουν την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ καλεί την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να προχωρήσει τις έρευνες αποκαλύπτοντας τους τραμπούκους, που ασφαλώς γνωρίζει.
Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα των ερευνών και την παραδειγματική τιμωρία των Ροπαλοφόρων που θύμισαν με την ενέργειά τους σκοτεινές εποχές της πολιτικής ιστορίας της χώρας.»