ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Κύρα Αδάμ αποκαλύπτει τα σχέδια της Μάνιας και αποχωρεί από την Ελευθεροτυπία

-Πόσες συσκέψεις διευθυντικών στελεχών (και για ποιο λόγο) έχουν γίνει στο σπίτι της εκδότριας Τεγοπούλου;
- Oι εργαζόμενοι αποφασίζουν για έκδοση τρίτου απεργιακού φύλλου

Σε γενική συνέλευση έχουν κληθεί οι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία για να αποφασίσουν επί της εισήγησης-πρότασης της συντακτικής επιτροπής για έκδοση τρίτου απεργιακού φύλλου. Την ίδια ώρα η επιστολή παραίτησης της διευθύντριας της Ελευθεροτυπίας Κύρας Αδάμ αποκαλύπτει τα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου.
Η Κύρα Αδάμ με επιστολή της ενημερώνει τους εργαζόμενους της εφημερίδας ότι «στο τέλος Φεβρουαρίου έγινε σύσκεψη διευθυντικών στελεχών στο σπίτι της Μάνιας Τεγοπούλου με αντικείμενο την πρόταση της ΧΚ Τεγόπουλος για άμεση επαναλειτουργία της εφημερίδας με ένα μέρος των εργαζομένων και με νέο υπολογισμό μισθοδοσίας τους»!
Η ίδια δηλώνει ότι απεχώρησε από τη σύσκεψη εκφράζοντας την αντίθεση της με την πρόταση και επιμένοντας ότι.. «η επαναλειτουργία της εφημερίδας, προϋποθέτει την προηγούμενη ρύθμιση καταβολής δεδουλευμένων και αποζημιώσεων σε όσους εργαζόμενους εκ των 8οο δεν θα χρησιμοποιηθούν στο νέο σχήμα της εφημερίδας».
Η Κύρα Αδάμ αφήνει να εννοηθεί ότι στο σπίτι της Μάνιας έχουν γίνει κι άλλες συσκέψεις διευθυντικών στελεχών στις οποίες η ίδια δεν έχει λάβει μέρος.
Η επιστολή καταλήγει με την γνωστοποίηση της παραίτησης της καθώς, όπως αναφέρει, το συμβόλαιο της με την Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ έληξε και η ίδια δεν έχει καμμιά διάθεση να το ανανεώσει. Συνεπώς, όπως λέει, έχει πάψει να υφίσταται και τυπικώς η εργασιακή της σχέση με την «Ε», όπου απασχολήθηκε ανελλιπώς και αποκλειστικώς από το 1980 μέχρι σήμερα.

-Ολόκληρη η επιστολή της Κύρας Αδάμ προς τον εκπρόσωπο των δημοσιογράφων Πάνο Σώκο στο μπλογκ ekprosoposeleftherotypias