ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Απεργούν (και πάλι) οι τεχνικοί στα ιδιωτικά κανάλια

Xωρίς εκπομπές και δελτία ειδήσεων θα είναι και σήμερα τα ιδιωτικά κανάλια (με πολλές εξαιρέσεις...) μετά την 24ωρη απεργία της Ένωση των τεχνικών. Η ΕΤΙΤΑ αποφάσισε να απεργήσει για τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών της τηλεόρασης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση των τεχνικών απαιτεί:
-Να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια.
-Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται...
Είναι πιθανή η εξαίρεση του καναλιού ALPHA από την απεργιακή κινητοποίηση εφόσον η ιδιοκτησία τπυ καναλιού υπογράψει, όπως υποσχέθηκε χθες, ένα “πρωτόκολλο τιμής” με την ΕΤΙΤΑ, την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ, ότι το κανάλι θα συνεχίσει να σέβεται τις Συλλογικές Συμβάσεις και ότι δεν θα προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις.
Σήμερα, επίσης, συνεδριάζει και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.
-
από syspeirosi