ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Οι περικοπές μισθών και οι «κόκκινες γραμμές» στο Φάληρο

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα στον 4ο όροφο στο κτίριο του Φαλήρου, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μετά την ανακοίνωση των περικοπών και των οριζόντιων μειώσεων στους μισθούς τους σε δύο κλιμάκια (10% και 15%). Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι σε πρώτη φάση αποδέχονται τις «άδικες μειώσεις» (λες και οποιαδήποτε μείωση μισθού είναι δίκαιη ή στα άλλα «μαγαζιά» ήταν δίκαιες...) που επιβλήθηκαν αιφνιδιαστικά από την εργοδοσία. Οι συντάκτες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ελπίζουν στην υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης, που θα ανατρέψει τις επιβαλλόμενες περικοπές, ενώ βάζουν «κόκκινες γραμμές» υπογραμμίζοντας σε ψήφισμά τους ότι ότι κάθε απόπειρα απολύσεων για λόγους «εξοικονόμησης» ή περαιτέρω μείωσης των μισθών τους θα τους βρει συλλογικά αντίθετους» (αυτό δα έλειπε να τους βρει σύμφωνους...).
Ακολουθεί το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης συντακτών της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:..
-Οι οριζόντιες μειώσεις (σε δύο κλιμάκια) που επιβάλλονται αιφνιδιαστικά από την εργοδοσία στους μισθούς μας είναι άδικες. Ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας ιδιαίτερα το συνολικό πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από την πολιτική ενάντια στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
-Επιμένουμε στη διεκδίκηση ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης, η οποία και θα ανατρέψει τις επιβαλλόμενες σήμερα περικοπές.
-Ξεκαθαρίζουμε ότι οι μειώσεις που γίνονται και φέρνουν πολλούς συναδέλφους κυριολεκτικά στο όριο της αξιοπρεπούς επιβίωσης των οικογενειών τους, διαμορφώνουν τις «κόκκινες γραμμές» μας.
-Υπογραμμίζουμε ότι κάθε απόπειρα απολύσεων για λόγους «εξοικονόμησης» ή περαιτέρω μείωσης των μισθών μας θα μας βρει συλλογικά αντίθετους.
18/4/2012

Υ.Γ: Για κάποιο λόγο είμαστε προκατειλημμένοι (αν και δεν θα έπρεπε) απέναντι στο «μαγαζί» του Φαλήρου και ίσως να αδικούμε με τα σχόλια μας τους εργαζόμενους (όχι όλους).