ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Όταν η Τσαπανίδου ήταν επαγγελματικά ασταθής και ανακάλυπτε τις αξίες Roc

«Στη ζωή μου έμαθα να διακρίνω το ψεύτικο. Να κοιτώ εκεί που κρύβεται η αυθεντική ομορφιά, η αλήθεια, η ειλικρίνεια. Στις αξίες αυτές στηρίζεται κάθε σχέση μου. Αυτές τις αξίες ανακάλυψα στη Roc, γι αυτό την εμπιστεύομαι για την περιποίησή μου. Αξίες Roc… Τρόπος ζωής για μένα!»
Αυτά έλεγε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου ανακαλύπτοντας αξίες στα καλλυντικά Roc.

«Η πρόταση για τη διαφήμιση της Roc , μού έγινε σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά για μένα. Ήταν η εποχή που απολυόμουν από την ΕΡΤ και απολύθηκα. Απλά η πρόταση έγινε όταν ήταν φανερό πλέον ότι φεύγαμε από την ΕΡΤ. Η αποδοχή έγινε όταν ήμουν εκτός ΕΡΤ. …Δεν θα το επαναλάμβανα, εάν είχα επαγγελματική σταθερότητα. Η διαφήμιση θα προβάλλεται έως το τέλος του χρόνου...Δεν προτίθεμαι να επαναλάβω διαφήμιση».
Αυτά είπε η Πόπη Τσαπανίδου απολογούμενη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας.
Η συμμετοχή δημοσιογράφων σε εμπορικές διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Ετσι η Πόπη Τσαπανίδου παραπέμφθηκε..
αυτεπάγγελτα στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ όπου (λόγω «ελαφρυντικών» περί… επαγγελματικής αστάθειας) της επεβλήθη μόνο ποινή επίπληξης με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας.
Κι όλα αυτά παρά το γεγονός, όπως αναφέρει και το σκεπτικό της μειοψηφίας, ότι η διαφήμιση των καλλυντικών Roc είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη, αφού θα προβάλλεται επί ένα ολόκληρο χρόνο. Επίσης ο προβαλλόμενος ισχυρισμός περί «ανεργίας» και οικονομικής ανάγκης δεν έχει βάση, καθώς η Τσαπανίδου αμέσως προσελήφθη μετά την ΕΡΤ στο ΣΚΑΙ με υψηλότατες αμοιβές. Άλλωστε, στην κρατική τηλεόραση είχε αυξημένες αποδοχές και ήταν αυτονόητο πως οι θέσεις αυτές με αλλαγή κυβερνήσεων, διοικήσεων κλπ, καθίστανται επισφαλείς. Έτσι, μπορεί να υπάρχει η σχετική πρόνοια.

Υ.Γ:
Το μόνο που δεν μάθαμε από όλη αυτή την ιστορία είναι το ποσό που δόθηκε από την Roc στην Τσαπανίδου για να μην νιώθει η δημοσιογράφος επαγγελματικά ασταθής. Βέβαια η Πόπη υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει (να «παίξει» σε διαφήμιση). Κάτι είναι κι αυτό…