ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Τιμούν τη μνήμη του Ηλία Ματθαίου

από την Πόπη Χριστοδουλίδου / peiratikoreportaz

Ενας χρόνος, χωρίς τον αγαπημένο μας φίλο, Ηλία Ματθαίο - Το Σάββατο, στο Ξηροκάμπι Λακωνίας διοργανώνεται ποδοσφαιρικός αγώνας* στη μνήμη του!

Ο Ηλίας ήταν και έντιμος και μαχητικός αγωνιστής και συμμετείχε πάντα ενεργά στους εργατικούς αγώνες και στους αγώνες του κλάδου μας!
...Εφυγε ξαφνικά, το βράδυ της 27ης Μαρτίου του 2011 και άφησε πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Ποιος απο μας θα ξεχάσει ποτέ το χαμόγελο του, που ήταν αποκούμπι στις δυσκολίες;
Ποιος θα λησμονήσει την αγκαλιά ενός πραγματικού φίλου, που όταν έβλεπε, πως κάποιος η κάποια απο μας περνούσε ζόρι ήταν πάντα εκεί; Για να τον εμπιστευθείς, να τον συμβουλευτείς και να σου κάνει μια...αγκαλιά να γαληνέψεις.
Για αυτό έγραψα, τότε, απο καρδιάς, αυτά, που πίστευα και πιστεύω για την πίεση, που.. δεχόταν, τόσο ο Ηλίας, όσο και άλλοι συνάδελφοι και δεν κιότεψα ποτε.
Δεν μάσησα τα λόγια μου.
Δεν φοβήθηκα τους ρουφιάνους, τους σταλμένους απο τα αφεντικά και τα πειθήνια τσιράκια τους.
Τιμή στη μνήμη ενός τόσο αξιόλογου ανθρώπου είναι μόνο η αλήθεια!
Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, γίνεται το ετήσιο μνημόσυνο του δικού μας Λιάκου, στην εκκλησιά του χωριού του, στο Ξηροκάμπι της Σπάρτης.
Την προηγούμενη όμως μέρα, το Σάββατο δίνεται ποδοσφαιρικός αγώνας στη μνήμη του και στο πρόσωπο της ηρωικής μητέρας του θα τιμηθεί ο Ηλίας Ματθαίος.

*Τον ποδοσφαιρικό αγώνα διοργανώνουν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας, ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλουμένων Εργαζομένων - Μ.Μ.Ε. (Π.Σ.Α.Ε. ΜΜΕ). Ο αγώνας θα διεξαχθεί ανάμεσα στην ομάδα Επιλέκτων Ποδοσφαιριστών Φάριδος και της ομάδας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αθλουμένων Εργαζομένων - Μ.Μ.Ε. (Π.Σ.Α.Ε. ΜΜΕ)