ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Οταν οι «δημοσκόποι» του διαδικτύου έχουν φαντασία...

Τελικά κάποια ειδησεογραφικά sites αντιμετωπίζουν τους αναγνώστες τους, όπως οι πτηνοτρόφοι τα φυλακισμένα κοτόπουλα στις μονάδες που είναι αναγκασμένα να τρώνε την επεξεργασμένη τροφή που τους σπρώχνουν.
Αυτό το λέμε διότι δεν εξηγείται αλλιώς το ότι το newsbomb βάζει τον Πάνο Καμμένο στη Βουλή με ποσοστό 8%! Το σαιτ «αξιοποιεί» με ιδιαίτερα «δημιουργικό» τρόπο τις ερωτήσεις δημοσκόπησης της ΑLCΟ με τον συντάκτη – αναλυτή να προβαίνει σε συμπεράσματα, που επιεικώς, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αυθαίρετα και σε τελική ανάλυση κάνουν κακό στον ίδιο τον Καμμένο.
«Θα ψηφίζατε το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες που ανακοίνωσε ο Καμμένος;» ήταν η διατύπωση του ερωτήματος και το 70% απάντησε ΟΧΙ, ενώ το 22% ούτε να ξέρει ήθελε ούτε και ν΄ απαντήσει. Μια σχετική προθυμία επέδειξε το 8% που απάντησε ΝΑΙ..
Τι καταλαβαίνουν από την απάντηση αυτή οι άνθρωποι του σάιτ που «επεξεργάστηκαν» τα αποτελέσματα του γκάλοπ; Ότι στις εκλογές ο Καμμένος θα συγκεντρώσει ποσοστό 8% και κυρίως ότι ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, το κόμμα του Καρατζαφέρη θα μείνει εκτός Βουλής. Προφανώς και δεν μας πέφτει λόγος ποιο κόμμα θα μπει και ποιο θα μείνει εκτός Βουλής. Αλλά να συμπεραίνεις από την απάντηση αυτή ότι το 8% είναι το ποσοστό του Καμμένου και ότι τα απόνερα της εξέλιξης αυτής θα παρασύρουν τον..
Καρατζαφέρη εκτός Βουλής, ε, αυτό απαιτεί τουλάχιστον «δημιουργική» διάθεση.
Το σάιτ μετά από αυτή τη «μεγάλη δημοσκόπηση» (περιλαμβάνει μόνο δύο ερωτήσεις) έβγαλε και τα πολιτικά συμπεράσματά του ότι δηλαδή το συγκεκριμένο (εφ)εύρημα «καταδεικνύει δομικές αλλαγές» στο χώρο της ελληνικής… κεντροδεξιάς(!).

ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ

Ο τρόπος που προβλήθηκαν στο σάιτ τα αποτελέσματα του γκάλοπ, στο ερωτημα «Ποιοι πολιτικοί πρέπει να πληρώσουν για την οικονομική κατάρρευση της χώρας;» μας έκανε σχεδόν να νιώσουμε συμπάθεια για τον… mind the GAP. Η απάντηση ήταν: Γιώργος Παπανδρέου 74%, Κώστας Καραμανλής 49%, Κώστας Σημίτης 34%, κλπ και ο συντάκτης έβγαλε το συμπέρασμα, 74%:«Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια μας»! καθώς προχώρησε σε δική του ερμηνεία: «Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός "πρέπει να πληρώσει" ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή».
Καμία αντίρρηση επ αυτού, τουναντίον.
Επιβάλλεται να πάει φυλακή ο οποιοσδήποτε πολιτικός ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας. Η ερμηνεία-εξήγηση όμως ότι όταν λέμε να πληρώσουν, εννοούμε να στηθεί ειδικό δικαστήριο να καταδικαστούν και να πάνε φυλακή, μπάζει νερά….
Γιατί; Διότι δυστυχώς και ειδικά στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς «ρουτίνα» να στήνονται ειδικά δικαστήρια και πολύ περισσότερο να καταδικάζονται και να φυλακίζονται πολιτικοί...
Άρα να ερμηνεύει κάποιος την απάντηση σαν την επιθυμία του εκλογικού σώματος και των πολιτών δείχνει μεγάλη φαντασία και ικανότητα στο άλμα της λογικής. Εκτός κι αν εκεί έχουν βρει το μηχανισμό να διαβάζουν την σκέψη των άλλων, που θα ήταν πολύ σημαντικό από επιστημονικής απόψεως τώρα που το ζητούμενο είναι η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η αύξηση των εξαγωγών…

Υ.Γ: Χθες βράδυ ο Λαζόπουλος έσπευσε να υιοθετήσει τον παραποιημένο πίνακα του σάιτ (74%:«Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου για την κατάντια μας»! ) και τον παρουσίασε στο Τσαντίρι του... Εντελώς για τα τσαντίρια...