ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το αγαθό της ενημέρωσης ή όταν ο Καρακούσης τολμά...

...και δημοσιεύει τα επικριτικά εις βάρος του σχόλια
«Είστε ''νεκροί'', όλοι σας. Πλέον δεν ''ενημερώνετε'' κανέναν, ούτε μπορείτε να παραπληροφορήσετε, να κάνετε αυτό δηλαδή για το οποίο είστε εντεταλμένοι. Είστε απλά οι ''ξενιστές'' μέσω του Διαδικτύου στο οποίο μπορείτε να φυτοζωείτε και οι πολίτες, που όσο κι αν προσπαθήσατε να τους μετατρέψετε σε ''πληθυσμό'', είναι εδώ και δεν αφήνουν τον όποιο Καρακούση, Δανίκα, Παπαχελά κτλ να διαμορφώσει άποψη για το οτιδήποτε. Γνωρίζουμε πριν από εσάς τι θα συμβεί, δεν είναι δα και δύσκολο σε μιά κοινωνία - ζούγκλα... Δημοσιογραφία είναι τα σχόλια των αναγνωστών, αυτοί μεταδίδουν και την πληροφορία και την άποψη για τα πάντα, είτε μορφωμένοι είτε αμόρφωτοι, είτε δεξιοί είτε αριστεροί, είτε πλούσιοι είτε φτωχοί και προπαντός είτε απλοί πατριώτες είτε γελοία κομματόσκυλα.»
Το παραπάνω είναι ένα από τα πολλά επικριτικά σχόλια στο άρθρο του διευθυντή της εφημερίδας «Το Βήμα» Αντώνη Καρακούση υπό τον τίτλο «Το αγαθό της ενημέρωσης».
Στο άρθρο ο Καρακούσης υποστηρίζει πως δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι κλέφτες, λωποδύτες ή διαπλεκόμενοι και συναλλασσόμενοι με κάθε μορφή εξουσίας και σπεύδει να υποστηρίξει την εφημερίδα στην οποία είναι διευθυντής γράφοντας χαρακτηριστικά:..
«(…)Ο συγκεκριμένος τίτλος αποκάλυψε το σκάνδαλο των ομολόγων, αυτή η εφημερίδα φώναξε από το 2007 ακόμη «αποτύχατε κύριεΚαραμανλή», οι προειδοποιήσεις για την επερχόμενη κρίση έχουν διατυπωθεί και δημοσιευθεί από το 2007, τότε που η Αριστερά νόμιζε πως ο καπιταλισμός είναι πανίσχυρος και δεν κινδυνεύει από τίποτε.»

Ιδού ένα ακόμη σκληρό όσο και εύστοχο σχόλιο στο άρθρο Καρακούση (εδώ να πούμε μπράβο στον διευθυντή που τολμά και τα δημοσιεύει):
«Αντώνη Καρακούση μην σε πιάνει πανικός και άσε τώρα τις δακρύβρεχτες μετάνοιες. Τόσα χρόνια έγραφες άρθρα πολιτικής προσήλωσης και νομιμότητας στο καθεστώς. Οι αποκαλύψεις σας ενδοσυστημικές ήταν πάντα και μικροκομματικά παιχνίδια στήριζαν. Κατάντησες να απαριθμείς το πότε ξεμπροστιάσατε τον Καραμανλή και τον Αλογοσκούφη ενώ ο γιός του εκδότη σου είναι σύμβουλος του Σαμαρά! Τον Παπανδρέου τον απαξιώσατε και καλώς, τον Βενιζέλο όμως; Την αβάντα στον Χρυσοχοίδη; Τον ζεν πρεμιέ Λοβέρδο; Κατά το δοκούν ηρωισμοί; Νομίζεις ότι έγινες βασιλικότερος στην θέση του βασιλιά και απαξιώνεις την αριστερά ως άπραγη όταν τόσα χρόνια την εκμηδένιζες κατηγορώντας της για λαικισμό σε οποιαδήποτε εκφορά πολιτικού λόγου. Να μην αναφερθώ στην απαξίωση του αντιεξουσιαστικού κινήματος! Νομίσατε ότι γίνατε οι προστάτες της δημοκρατίας ενώ εσείς είστε εκείνοι που συνεισφέρατε στον εκχυδαισμό ακόμη και του κοινοβουλευτικού τσίρκου! Καρακούση ξέρεις που δουλεύεις; Ξέρεις ποιος είναι και ήταν το αφεντικό σου; Σε ποιούς γράφεις τώρα απολογία και με τι δικαιολογίες; Βγάζεις την ουρά σου απέξω μόνο και μόνο επειδή εσύ δεν είσαι τηλεοπτικός αστέρας και ο δημοσιογραφικός σου λόγος δεν είναι τόσο αλλαζονικός. Εσύ είσαι ακόμη πιο επικίνδυνος. Τον Πρετεντέρη τον ξέρω! Είναι ταξικός μου εχθρός! Το ίδιο και ο Χατζηνικολάου. Κάτι γραφιάδες σαν και σένα όμως που έχουν πάγιες απόψεις όσο παραμένει ένα άρθρο τους online είναι οι χειρότεροι. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, ακροβάτη-κωλοτούμπα κ. Καρακούση! Παραμυθιάσου όσο θες ότι είσαι ακέραιος και συντελείς σοβαρό δημοσιογραφικό έργο αλλά δυστυχώς για σένα και ευτυχώς για εμάς αυτό δεν το κρίνεις εσύ αλλά οι αναγνώστες σου! Απλά κοίτα τι σου γράφει ο κόσμος. Κόλαφος! Συνέχισε την ομφαλοσκόπηση! Το ευχαριστιέσαι το μέσο αγαπητέ!»
Υ.Γ: Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Γ. Μ. που μας επισήμανε τα σχόλια στο άρθρο του Καρακούση.