ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις στην Ελευθεροτυπία

- Εκτακτη συνέλευση στη Μίνωος
- Τι προτείνουν οι δικηγόροι της Μάνιας Τεγοπούλου
- Στις 25 Φεβρουαρίου στα περίπτερα το δεύτερο απεργιακό φύλλο


Eξελίξεις στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία με τους εργαζόμενους της Χ.Κ.Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής να καλούνται στη Μίνωος σε έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου στις 2.30 το μεσημέρι. Η έκτακτη συνέλευση συγκαλείται προκειμένου να συζητηθεί πρόταση που κατέθεσαν χθες το βράδυ οι δικηγόροι της Μάνιας Τεγοπούλου στους δικηγόρους των εργαζομένων σχετικά με τη διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων. H εκδότρια είχε θεωρήσει ως εχθρική ενέργεια (εκτός από την έκδοση απεργιακού φύλλου) και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους με την "κατάσχεση εις χείρας τρίτων", προς εκτέλεση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Θυμίζουμε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση για..
εξαίρεση των ληξιπρόθεσμων έως σήμερα απαιτήσεων των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους κατά το 1/2 του οφειλόμενου ποσού. Ετσι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να εκτελέσουν δικαστικές αποφάσεις για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και να εισπράξουν μέχρι και το 50% των χρημάτων που τους είχαν επιδικασθεί. Τα χρήματα αυτά θα εισπραχθούν από τραπεζικούς λογαριασμούς της Χ.Κ Τεγόπουλος και από όσους οφείλουν χρήματα στην εταιρεία (κατάσχεση εις χείρας τρίτων).

Την ίδια ώρα στη χθεσινή τους συνέλευση (20-2-2012) οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ Τεγόπουλος και στην Φωτοεκδοτική αποφάσισαν:
-Να εκδοθεί και δεύτερο απεργιακό φύλλο. Υπέρ της έκδοσης και δεύτερου απεργιακού φύλλου ψήφισαν 174 εργαζόμενοι, κατά της έκδοσης ψήφισαν 4 ενώ υπήρξαν και 3 λευκά.
-Το δεύτερο απεργιακό φύλλο να εκδοθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου. Είκοσι έξι εργαζόμενοι ψήφισαν να εκδοθεί άλλη μέρα και 4 ψήφισαν λευκό.
-Την συνέχιση των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών και κάλεσε εκ νέου τα σωματεία να καταλήξουν σε μια κοινή πρόταση για γενική επίσχεση εργασίας η οποία θα υποβληθεί σε προσεχή συνέλευση των εργαζομένων.