ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Γνώριζε ο Αρχιεπίσκοπος για το πραξικοπηματικό λουκέτο στον σταθμό της Εκκλησίας;

Κατάπληκτοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παρακολούθησαν την απεμπόληση κάθε έννοιας δικαίου, την κατάλυση της ατομικής ελευθερίας εργαζομένων, την απόπειρα κατάργησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην εργασία και στην κοινωνική ζωή, που εκτυλίχθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος. Οπως καταγγέλλει το διασωματειακό η διεύθυνση του σταθμού ύστερα από τις μάταιες απόπειρες να προχωρήσει σε αυθαίρετη περικοπή μισθών και χωρίς καμιά αναστολή απέναντι σε εργαζόμενους, που για πολλούς η εργασία τους είναι η μοναδική πρόσοδος, προχώρησε απροειδοποίητα και παράνομα σε αυθαίρετη αναστολή της λειτουργίας του σταθμού.
Είχε προηγηθεί η -με ανάλογες συνθήκες- απόλυση από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, της Μαρίας Πάλλη, αιρετού μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
Η διεύθυνση του σταθμού -ελπίζουμε εν αγνοία του Αρχιεπισκόπου- ανασταίνοντας καθαρά..
μεσαιωνικές εργοδοτικές πρακτικές, κλείδωσε μέσα στο κτίριο τους εργαζόμενους που προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους, αρνήθηκε και προσπάθησε, κατά παράβαση της νομοθεσίας να αποτρέψει την είσοδο των συνδικαλιστικών εκπροσώπων στο κτίριο και στη συνέχεια έκοψε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε μια απέλπιδα προσπάθεια βίαιης εκδίωξής τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ προειδοποιεί ότι θα εναντιωθεί δυναμικά με κάθε τρόπο στις παραπάνω μεθοδεύσεις, συμπαρίσταται στους εργαζόμενους, που βρίσκονται ήδη σε κατάληψη του σταθμού και καλεί όλους σε αγωνιστική ετοιμότητα.