ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Ο ξαφνικός(;) έρωτας του Ψυχάρη με τις τράπεζες

Ετοιμάζεται δανειοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ προς τον ΔΟΛ

Αν διαβάσει κανείς το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη στο Βήμα της Κυριακής θα καταλάβει γιατί αυτός ο άνθρωπος τόσα χρόνια λύνει και δένει στα πολιτικά και οικονομικά αυτής της χώρας.
Γνωστός μετρ της ίντριγκας και των στοχευμένων άρθρων που στέλνουν μηνύματα εκεί που πρέπει, ο κ. Ψυχάρης δίνει το δικό του τόνο στα όσα συμβαίνουν. Η προσωπική του άποψη έχει τίτλο «Να ξαναφέρουν τον Κοσκωτά!» και αφού τα χώνει στον Γ. Παπανδρέου (γνωστή πλέον η κόντρα τους) καταλήγει στο εξής συμπέρασμα, αν έχουμε καταλάβει καλά: Ότι κάποιοι συνωμοτούν πίσω από τις κουρτίνες για να καταστρέψουν τους καλούς τραπεζίτες που όλα σωστά τα έχουν κάνει.
Λέει ότι η κυβέρνηση τους έβαζε να αγοράζουν ομόλογα, η κυβέρνηση φταίει που φύγαν οι καταθέσεις ενώ οι τράπεζες παρά τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν πάνε πολύ καλά. Απόδειξη η… ανάπτυξη στην Τουρκία και τα Βαλκάνια. Και ο κ. Ψυχάρης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κάποιοι θέλουν τραπεζίτες όπως ο..
Κοσκωτάς κι όχι αυτούς τους καλούς που έχουμε σήμερα και που κάποιοι πολεμούν λυσσαλέα.
Βεβαίως, ο κ. Ψυχάρης είναι γνωστός στο παιχνίδι της αμνησίας. Θυμάται μόνο ότι τον συμφέρει.
Τα τόσα λεφτά που πήραν οι τράπεζες αρχικά από τον Αλογοσκούφη και μετά από τον Παπακωνσταντίνου για να στηριχθούν, μήπως να μας πουν που πήγαν;
Μήπως για να κλείσουν κάτι περίεργες μαύρες τρύπες και κάτι απίστευτες επενδύσεις στα Βαλκάνια και αλλού;
Επίσης, αφού σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη πάνε όλα καλά στο εξωτερικό, γιατί κλείνουν ή πωλούνται η μια μετά την άλλη οι θυγατρικές στο εξωτερικό;
Και τη θέλει δηλαδή ο ΔΟΛ; Να κρατήσουν οι τραπεζίτες τον έλεγχο ενώ θα πληρώσει ο ελληνικός λαός το κούρεμά τους;
Αλλά προς τι αυτός ο ξαφνικός έρωτας προς τους τραπεζίτες; Να έγινε κάτι αναρωτηθήκαμε;
Ψάχνοντας λοιπόν μάθαμε ότι ετοιμάζεται δανειοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ προς τον ΔΟΛ. Με κανονικό δάνειο να είναι, με ομολογιακό απ’ ότι μαθαίνουμε δύο πιστωτικά ιδρύματα έκαναν το θαύμα τους και με τη βοήθεια της τρόικας δίνουν λεφτά για να σωθεί το Συγκρότημα.
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτεροι. Οι καλές τράπεζες δίνουν δάνεια στα συγκροτήματα – δεινοσαύρους κι αφήνουν χιλιάδες ιδιώτες και επιχειρήσεις να ξεροσταλιάζουν στα γκισέ.
Υπέροχος κόσμος αγγελικά πλασμένος.

-
από factorx