ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τι δεν λέει η Αστυνομία για τη σύλληψη του δημοσιογράφου του ΑΝΤ1

του Χάρη Μπόλκα / peiratikoreportaz

Διαβάζοντας το σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας για τη σύλληψη του συναδέλφου Χρήστου Μαζανίτη, εκτός από οργή για το συμβάν στο οποίο ήμουν παρών και θα μπορούσα κι εγώ να είχα συλληφθεί άδικα την ώρα της δουλειάς μου, μου προκαλούν προβληματισμό τα ψέματα που αναφέρονται σ'αυτό από πλευράς της αστυνομίας.
ΟΧΙ, ο λόγος της σύλληψης του συναδέλφου δεν ήταν η μη επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας όπως επικαλείται η αστυνομία. Άλλωστε "παρέα" με τρεις καμεραμάν και 5 δημοσιογράφους, που φώναζαμε να τον αφήσουν ελεύθερο, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
Κινούμασταν μαζί με τον Χρήστο και άλλους δημοσιογράφους τηλεοπτικών σταθμών, ραδιοφώνων και ιστοσελίδων, επί της οδού Πανεπιστημίου καταγράφοντας την βίαιη διάλυση..
από την αστυνομία της διαδήλωσης (Κυριακή 20.2.2012) στο Σύνταγμα όταν στο ύψος της Βουκουρεστίου δεχτήκαμε αδικαιολόγητη επίθεση απόδιμοιρία των ΥΜΕΤ που ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ... ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΦΟΒΙΣΕΙ...
Ποιων εντολές εκτελούν οι αστυνομικοί κ. Παπουτσή; Μήπως τελικά είναι δικές σας; Όμως ακόμα κι αν δεν είναι, τους είπατε ποτέ πως ο Τύπος είναι η φωνή του λαού, η ίδια η δημοκρατία και δεν βαράνε τους λειτουργούς του αλλά του επιτρέπουν να είναι πανταχού παρόντες; Ότι οι δημοσιογράφοι καταγράφουν με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα, πολέμους και καταστροφές; Ότι δεν είναι όλοι διαφημιστές των πολιτικών, γραφειάτα στελέχη και πάμπλουτοι παραθυράτοι, αλλά τραυματίζονται, αρρωσταίνουν, και πέφτουν στο καθήκον; Για να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια ! Η μήπως αφήνετε τους αστυνομικούς ΣΑΣ, αυτά τα 20χρονα στρατιωτάκια χωρίς μυαλό και αισθήματα, να κάνουν ότι θέλουν, κύριε Παπουτσή; Γιατί αυτό πια δεν το πιστεύω.
Δεν εξηγείται λοιπόν διαφορετικά το γεγονός πως όταν οι ένστολοι των ΥΜΕΤ είδαν ΚΛΕΙΣΤΕΣ και ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΕΣ τις τηλεοπτικές κάμερες άρχισαν να ορμάνε κατά πάνω μας σπρώχνοντας με τις ασπίδες τους. Όλοι οι συνάδελφοι, που είμασταν παρόντες, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα, μαζί και ο Χρήστος που τους έλεγε ότι είναι παράνομα αυτά που κάνουν και ο ίδιος το γνωρίζει αυτό γιατί είναι αστυνομικός ρεπόρτερ, τρεις απ' τη διμοιρία τον συνέλαβαν τραβώντας τον πίσω, μέχρι που τον χάσαμε από τα μάτια μας. Ψάχνοντας τα διακριτικά της διμοιρίας, ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ έγινε επί τόπου, αλλαγή "φρουράς" εν ριπή οφθαλμού .
Οι αστυνομικοί λοιπόν γνώριζαν πολύ καλά πως αυτός που δήθεν ζητούσαν τα στοιχεία του είναι δημοσιογράφος. Ο οποίος ούτε τους έβρισε, ούτε τους απείλησε, ούτε τους προκάλεσε. Απλά διαμαρτυρήθηκε για την παρανομία που γινόταν σε βάρος της δουλειάς του και της ενημέρωσης.

Χάρης Μπόλκας


ΥΓ μπράβο στους εισαγγελείς που τρώνε το κουτόχορτο που τους ταϊζουν οι αστυνομικοί.
Βρε μπας και ήταν παρόντες στη σύλληψη και δεν τους είδα;
Ή μήπως εγώ είμαι ελέφαντας;
Άντε να χαθείτε ομαδικά!