ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση 10 δημοσιογράφων για δέσμευση του τίτλου της Ελευθεροτυπίας

Παρέμβαση στην υπόθεση για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης (άρθρο 99) της Ελευθεροτυπίας (εκδικάζεται στις 15 Φεβρουαρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ) έκαναν 10 δημοσιογράφοι της εφημερίδας. Συγκεκριμένα οι Γιώργος Καρελιάς, Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Παντελάκης, Μαρία Δέδε, Δέσποινα Αντύπα, Φώτης Απέργης, Χρήστος Μιχαηλίδης, Ντόρα Νταϊλιάνα, Παναγιώτα Μπουκουβάλα και Κατερίνα Κατή, με αίτησή τους ζητούν κατ΄αρχάς να εξαιρεθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων για τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους από την αναστολή εκτέλεσης. Οι 10 δημοσιογράφοι ζητούν επίσης να απαγορευτεί οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου της εφημερίδας Ελευθεροτυπία και ειδικότερα του τίτλου της που, όπως αναφέρουν στην αίτηση, αποτελεί το πιο σημαντικό περιουσιακό της στοιχείο. Κάτι αντίστοιχο έχει γίνει από εργαζόμενους στην Απογευματινή καθώς όπως έχει καταγγελθεί ο Σαραντόπουλος θέλησε να απαλλαγεί με πτώχευση από τα βάρη της Απογευματινής, κρατώντας όμως..
τον τίτλο της που είναι ενεχυριασμένος στην Εθνική Τράπεζα.
Σημειώνεται ότι από το κείμενο της αίτησης της Ελευθεροτυπίας για υπαγωγή στο άρθρο 99 προκύπτει η πρόθεση της εταιρείας Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. για εκποίηση του ιστορικού τίτλου της εφημερίδας.