ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Προς απεργιακό φύλλο στην Ελευθεροτυπία

Οι εργαζόμενοι στην Χ. Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική που βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 22 Δεκεμβρίου λόγω της άρνησης της διοίκησης να καταβάλει τα δεδουλευμένα πέντε μηνών, αποφάσισαν στη συνέλευσή τους στις 25 Ιανουαρίου:
1. Να ζητήσουν από τα σωματεία ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφους) να συνεχίσουν την κήρυξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
2. Να ζητήσουν από τα ίδια σωματεία να καταβάλλουν στους απεργούς εργαζόμενους βοήθημα - επίδομα αλληλεγγύης.
Επίσης η συνέλευση:
-Επαναβεβαίωσε προηγούμενη απόφασή της ότι η απεργία στην Χ.Κ Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αφορά σε όλους τους εργαζόμενους.
-Αποφάσισε να πραγματοποιηθούν μέχρι την Παρασκευή ξεχωριστές συνελεύσεις κατά κλάδο προκειμένου να γίνει επεξεργασία πρότασης για την έκδοση απεργιακού φύλλου και..

να εξετασθεί ο τρόπος που κάθε ειδικότητα θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτή την έκδοση.
-Επισήμανε ότι η διοίκηση δεν απάντησε μέχρι σήμερα στο τελευταίο ψήφισμα που έθετε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ των οποίων είναι και:
*Η δέσμευση της εκδότριας με ρητό, κατηγορηματικό και νομικά ασφαλή τρόπο ότι θα εξαιρέσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των εργαζομένων από το "κούρεμα" ενόψει της συζήτησης της αίτησης για την υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99,
*Η καταβολή ενός μισθού άμεσα,
*Η εξόφληση των εργαζομένων στην ένθεση,
*Η γνωστοποίηση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των δεδουλευμένων και
*Η δέσμευσή της για καταβολή της μισθοδοσίας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες. - πηγή: ekprosoposeleftherotypias