ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Σαραντόπουλε θέλω τη ζωή μου πίσω»

Κινητοποιήσεις έξω από το σπίτι και την εταιρεία του πρώην εργολάβου-εκδότη

Στην οδό Στρέιτ στη Φιλοθέη, όπου βρίσκεται το σπίτι και τα γραφεία της εταιρείας του Κ. Ι. Σαραντόπουλου συγκεντρώθηκαν περίπου σαράντα άτομα, διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι. Φώναξαν συνθήματα, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και έδωσαν ραντεβού για νέα "επίσκεψη". Στο σημείο πήγαν συνδικαλιστές της ΕΠΗΕΑ, ενώ περίμεναν κάμερα και συναδέλφους από το ALTER.
Σημειωτέον πως, την περασμένη Τετάρτη ο Σαραντόπουλος καταδικάστηκε - για πρώτη φορά ως φυσικό πρόσωπο - σε έξι μήνες φυλάκιση και 1.500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, για μη καταβολή δώρου του 2010 σε έναν Διορθωτή. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση πτώχευσης που είχε υποβάλλει η εταιρεία απορρίφθηκε από το δικαστήριο και πως οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει όλες τις αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν ασκήσει. Παρόλα αυτά η διοίκηση του Σαραντόπουλου εξακολουθεί να..
μην εξοφλεί δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και δώρα. Καθώς η εταιρεία θεωρείται τυπικά πως είναι σε λειτουργία, οι εργαζόμενοι - άνεργοι της "Απογευματινής" δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν καν σε ταμείο ανεργίας και πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.
-από το katalipsiesiea