ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εντείνονται οι εργοδοτικές πιέσεις στον Πήγασο

Οι εργαζόμενοι στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ αποφάσισαν απεργία αν κλιμακωθούν οι πιέσεις για ατομικές συμβάσεις

Εντείνονται οι πιέσεις στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου με την εργοδοσία του Πήγασου να απαιτεί εκβιαστικά τη συλλογή υπογραφών σε ατομικές συμβάσεις εργασίας για περικοπή μισθών. Ο Φώτης Μπόμπολας προς αυτή την κατεύθυνση επιστράτευσε τα διευθυντικά στελέχη και στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ υπό το βάρος των εργοδοτικών πιέσεων αρκετοί δημοσιογράφοι υπέγραψαν τις ατομικές συμβάσεις.
Στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ η πλειοψηφία των εργαζόμενων αρνήθηκαν να συναινέσουν στη μείωση των αποδοχών τους και να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά με την επιχείρηση. Με ψήφισμα της συνέλευσής τους, που συνεκάλεσαν εκτάκτως χθες, οι εργαζόμενοι ομόφωνα καλούν την εργοδοσία να «παγώσει» κάθε διαδικασία για μείωση των αποδοχών τους έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας στην ΕΣΗΕΑ (30 και 31 Ιανουαρίου).
Οι εργαζόμενοι στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ζητούν επίσης από τα συνδικαλιστικά τους όργανα, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης, να κηρύξουν άμεσα απεργιακή κινητοποίηση.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος:..
«ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ
Η Συνέλευση των εργαζομένων στην Ημερησία ομόφωνα καλεί την εργοδοσία να «παγώσει» κάθε διαδικασία για μείωση των αποδοχών μας όσο βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτόγνωρη εκλογική διαδικασία, που προέκυψε από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.
Ζητά επίσης από τα συνδικαλιστικά μας όργανα, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης, να κηρύξουν άμεσα απεργιακή κινητοποίηση, σε συνεννόηση με τη Συνέλευση των εργαζομένων»
Για τα τεκταινόμενα στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου διαβάστε σχετικά και εδώ