ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Προσφυγή στον ΟΜΕΔ για υπογραφή συλλογικής σύμβασης

«Σύμφωνο Ψυχάρη» στον ΔΟΛ και ατομικές συμβάσεις στο ΘΕΜΑ…

Συνεχείς συναντήσεις με εργαζομένους σε πολλές εφημερίδες είχε χθες αντιπροσωπεία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Ενώσεων, με σημαντικότερες και πιο κρίσιμες αυτές σε «ΒΗΜΑ» και «Πρώτο Θέμα». Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης ανακοίνωσε ότι τα σωματεία θα προσφύγουν στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) με στόχο να πιέσει τους εκδότες να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας. Όπως ανέφερε η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 40 μέρες και έτσι ζήτησε από τους εργαζομένους να μην προχωρήσουν σε καμία συμφωνία με τις ιδιοκτησίες των Μέσων που εργάζονται, να μην υπογράψουν ατομικές ή άλλου είδους συμβάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
-Στον ΔΟΛ αποφάσισαν να μην περιμένουν και ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να υπογράψει για λογαριασμό τους το «Σύμφωνο Εργασίας» που έχει προτείνει στην ουσία ο Στ. Ψυχάρης. Σε περίπτωση που η ΕΣΗΕΑ αρνηθεί να..
μπει σε αυτή την διαδικασία (κάτι που θεωρείται δεδομένο) οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υπογραφή αυτής της συμφωνίας.
Την ίδια ώρα μετά την προσφυγή της ΕΣΗΕΑ στην Επιθεώρηση Εργασίας ο Ψυχάρης επιστρέφει την παρακράτηση του 20% στους μισθούς που έγινε τον περασμένο μήνα και η περικοπή θα επιβληθεί μετά την υπογραφή του «συμφώνου».
-Στο Πρώτο Θέμα από την άλλη πλευρά τα πράγματα είναι πιο απλά αφού εδώ και λίγα 24ωρα οι εργαζόμενοι υπογράφουν ατομικές συμβάσεις και σε λίγες μέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία. Ο Δ. Τρίμης ήταν πάντως κατηγορηματικός ότι όποιος εργαζόμενος δεν υπογράψει κάποιο χαρτί πλην της επίσημης συλλογικής σύμβασης και υποστεί οποιαδήποτε κύρωση η ΕΣΗΕΑ θα τον προστατεύσει συνδικαλιστικά και νομικά.

-πηγή: enimerosi24.gr