ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο Ψυχάρης πήρε 19 εκατ. ευρώ από την Εθνική και κατόπιν ζήτησε κι άλλα δέκα!



Μετά το χθεσινοβραδυνό μπάχαλο με τον Πάνο Μπεγλίτη, που αρχικά εξέθεσε την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και κατόπιν στην προσπάθεια του να ανασκευάσει τους έμπλεξε όλους, η Εθνική Τράπεζα έβγαλε ανακοίνωση για την υπόθεση της δανειοδότησης του ΔΟΛ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του».
Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση της Εθνικής έχει ως εξής:..
«Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέχεια της τοποθέτησης που έκανε την Τετάρτη αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επαναβεβαιώνει τα εξής:
H Εθνική Τράπεζα ουδέποτε δέχτηκε ή, πολύ περισσότερο, επεδίωξε ανάμιξη τρίτων, πολιτικών ή άλλων προσώπων, στη διαδικασία χορήγησης δανείων ή, γενικώς, στη λειτουργία της. Οι αποφάσεις για δανειοδοτήσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, με συγκεκριμένες και απολύτως διαφανείς εγκριτικές διαδικασίες και με κριτήρια αυστηρά τραπεζικά, ασφαλώς ούτε πολιτικά ούτε "πελατειακά".
Σχετικά με την υπόθεση του ΔΟΛ, διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του.
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια καταθέτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της, με μόνη και απόλυτη δέσμευση την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πράττει και, βεβαίως, αυτό θα συνεχίσει να πράττει.»