ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

«Νέο αίμα» στο ΔΣ του ΔΟΛ – Πάλι εκτός έμεινε ο Χρ. Μεμής


Ενα δυναμικό στέλεχος του ΔΟΛ έβαλε στο ΔΣ του Οργανισμού ο Σταύρος Ψυχάρης, στη θέση του παραιτηθέντος Παντελή Καψή καθώς ο τελευταίος έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος του Παπαδήμου.
Τη θέση του υπουργοποιηθέντος Καψή κατέλαβε ο Στάθης Ευσταθιάδης (δεξιά) ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Χρήστος Μεμής (αριστερά) έμεινε για άλλη μια φορά εκτός του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΛ. Πολλοί είπαν ότι δικαιωματικά θα έπρεπε ο Μεμής να μπει στο διοικητικό συμβούλιο αλλά φαίνεται ότι οι σχεδιασμοί Ψυχάρη άλλα επιτάσσουν… Ιδού και η ανακοίνωση που γνωστοποιεί την αλλαγή σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΛ:..

Όταν ο Κ. Γιαννίκος δρομολόγησε τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στα παιδιά του

ΓΙΑΤΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΠΑΤΕΡΑ;

Πολύ πριν από τη σύλληψη του (μέχρι χθες) διευθύνοντος συμβούλου του Alter Κώστα Γιαννίκου και προτού γίνει ευρύτερα γνωστή η υπόθεση των μεγάλων υποχρεώσεων του σταθμού, ο ίδιος και η γυναίκα του Κατερίνα, ξεκίνησαν να μεταβιβάζουν περιουσιακά τους στοιχεία στα τρία παιδιά τους. Αυτό αποκαλύπτει η Καθημερινή του Αλαφούζου που έχει κάθε λόγο να χαίρεται για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ανταγωνιστικό (τού ΣΚΑΪ) κανάλι.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι του ALTER βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έχουν καταλάβει το κανάλι για τα χρωστούμενα πολλών μηνών, o Γιαννίκος έχει «δέσει το γάιδαρό του»: από το καλοκαίρι του 2010 είχε δρομολογήσει τη διαδικασία μεταβίβασης μιας σειράς ακινήτων στο πλαίσιο γονικών παροχών που περιλαμβάνουν ακίνητο στη Βούλα της Ρόδου, στο Ντράφι, στην Κυψέλη, δύο κτήματα στην Αγία Μαρίνα, διαμέρισμα στην Καλλιθέα, δύο διαμερίσματα στη Βούλα και μερίδες επί εκτάσεων στο Αλεποχώρι., δρομολογείται από το καλοκαίρι του 2010.
Παράλληλα, τα τρία παιδιά του επιχειρηματία εμφανίζονται να μεταβιβάζουν έναντι επτά εκατομμυρίων ευρώ (6.955.917,68), στις 12 Απριλίου του 2011, 45 χιλιάδες μετοχές της εταιρείας ΕΛΛ.ΘΕΑ - Ελληνική Θεαμάτων Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία και διακριτικό τίτλο «EΛΛ.ΘΕΑ Α.Ε.», έναντι τιμήματος 7 εκατομμυρίων ευρώ. Αγοραστής είναι η..

Οι «τρελοί» της Ερατοσθένους και το κυριακάτικο της «δημοκρατίας»


«Μα είναι τρελοί εκεί στην Ερατοσθένους; Είναι δυνατόν να βγάζουν κυριακάτικο φύλλο μέσα σε αυτή την κρίση; Εμείς βάλαμε λουκέτο στο κυριακάτικο για να γλιτώσουμε το κόστος» είπε μονολογώντας ο παλαίμαχος εκδότης-δημοσιογράφος και έκλεισε την τηλεόραση.
Λίγο πριν είχε δει το τηλεοπτικό σποτ που διαφήμιζε την έκδοση κυριακάτικου φύλλου από την εφημερίδα «δημοκρατία».

Υ.Γ: Είναι πράγματι παρήγορο όσο και ελπιδοφόρο τέτοιες εποχές να βλέπεις νέες εκδοτικές προσπάθειες. Το πρώτο φύλλο της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» θα κυκλοφορήσειαυτή την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Ευχόμαστε κουράγιο και επιτυχία στις προσπάθειες των εργαζομένων.

Τα τρικ Γιαννίκου με την Modern Times και τις διαφημιστικές

Σε πολύ ακριβότερες των πραγματικών τιμές αγόραζε τα πνευματικά δικαιώματα η εκδοτική Modern Times A.E. -η οποία ελέγχεται από συμφέροντα της οικογένειας του Κώστα Γιαννίκου- για την αναπαραγωγή ταινιών από offshore κυπριακές εταιρείες που ελέγχονταν επίσης από τον ίδιο.
Αυτές με τη σειρά τους είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα αυτά από άλλες εταιρείες, που όμως τα είχαν αγοράσει όχι μόνο σε πολύ χαμηλότερες τιμές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις (οπτικοακουστικού υλικού που είναι ελεύθερο δικαιωμάτων) ακόμα και δωρεάν, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές. Ως συνδεόμενες με τον επιχειρηματία εταιρείες αναφέρονται, μεταξύ άλλων, offshore όπως οι Everend και Skarlet Sky. Η δυνατότητα της Modern Times να καταβάλει τα υπερτιμολογημένα δικαιώματα εξηγείται..

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς Ελευθεροτυπία μέχρι την Δευτέρα

Χωρίς εφημερίδες σήμερα λόγω της χθεσινής 24ωρης απεργίας όλων των εργαζόμενων στο χώρο του Τύπου. Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν αύριο την εφημερίδα τους εκτός από την Ελευθεροτυπία που δεν θα κυκλοφορήσει (εκτός από σήμερα) και την Παρασκευή, το Σαββάτο και την Κυριακή λόγω της τριήμερης απεργίας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
- τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών
-την ένταξη στην μισθοδοσία όλων όσοι εργάζονται με «μπλοκάκια» και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες -την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση για όλα τα οικονομικά μεγέθη, τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς της εταιρείας
Θυμίζουμε ότι την απεργία κήρυξαν τα ΔΣ των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων, ΕΣΠΗΤ, Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. Στις κινητοποιήσεις δεν θα πάρει μέρος η ΕΤΗΠΤΑ και το Δ.Σ της Ένωσης Τεχνικών αποφάσισε να κηρύξει τριήμερη απεργία για την επόμενη εβδομάδα 8, 9 και 10/12/2011. Oι εργαζόμενοι τεχνικοί της Ελευθεροτυπίας (Φωτοεκδοτική Α.Ε.) διαφωνούν με την απόφαση του σωματείου τους -ΕΤΗΠΤΑ- να μην συμμετέχει στην τριήμερη απεργία. Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία γενική συνέλευση η πλειοψηφία των εργαζομένων τεχνικών είχε ταχθεί υπέρ της απεργίας. Οι τεχνικοί θεωρούν ότι ότι..

Γνωμοδότηση κόλαφος για τις ατομικές συμβάσεις


ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»


Γνωμοδότηση-κόλαφο για όσους επιβάλλουν ατομικές συμβάσεις με δραστικές μειώσεις αποδοχών, εξέφρασε η Επιθεώρηση Εργασίας Βόλου, που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απόλυση του δημοσιογράφου Θανάση Βογιατζή που απολύθηκε από την εφημερίδα «Θεσσαλία» του Βόλου επειδή πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις για να μην περάσουν αντεργατικές ρυθμίσεις που επέβαλε η εργοδοσία. Ο Βογιατζής δεν υπέγραψε τη μείωση μισθών, που επέβαλε η εργοδοσία και είχε αρνηθεί να υπογράψει την ατομική σύμβαση, που θα είχε ως συνέπεια τη μείωση του εισοδήματός του. Το πλήρες κείμενο της γνωμοδότησης της Επιθεώρησης Εργασίας Βόλου έχει ως εξής:..

ΔΟΛ Ολοι οφείλουν όχι απλά να μην υπογράψουν ατομική σύμβαση, αλλά και να το καταγγείλουν στην Ένωση»

-«ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΨΩ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ»
-ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Να μην δεχτούν ατομικούς εκβιασμούς και να τηρήσουν την αξιοπρέπειά τους καλεί τους εργαζόμενους στον ΔΟΛ ο εκπρόσωπος των συντακτών στο ΒΗΜΑ. Ο Τάσος Αναστασιάδης ξεκαθαρίζει ότι όλοι οφείλουν να ακολουθήσουν τα σωματεία τους και ότι ορίζουν τα καταστατικά τους και οι συλλογικές αποφάσεις. Μάλιστα προχωράει ακόμη πιο κάτω λέγοντας ότι τα μέλη των ενώσεων και οι εκπρόσωποι, όπως και όσοι κατέχουν θέσεις ιεραρχίας στην παραγωγική διαδικασία (αρχισυντάκτες, διευθυντές σύνταξης, κλπ. -βλ. άρθρο 7 του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ) οφείλουν όχι απλά να αρνηθούν να υπογράψουν, αλλά και να το καταγγείλουν στην Ένωση.
Ο Αναστασιάδης επισημαίνει χαρακτηριστικά:
«Εννοείται ότι για τα μέλη της Ένωσης, εγώ ως εκπρόσωπός της οφείλω, για όσους δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις μας αυτές, να τους παραπέμψω στο Πειθαρχικό ζητώντας τη διαγραφή τους από την Ένωση. Επίσης το ίδιο οφείλω να πράξω και..

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι εργοδότες προσέφυγαν κατά της απεργίας στα ΜΜΕ – Τα σωματεία ζήτησαν εξαίρεση του δικαστή

Προσφυγή κατά της σημερινής απεργίας και της αυριανής στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ κατέθεσαν οι εργοδότες που ζητούσαν να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις. Ανάμεσα σε αυτούς που προσέφυγαν είναι και η ιδιοκτησία των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Star, Σκάι ( και του ραδιοφώνου) και των ρ/σ Δρόμος και Δίεση. Η εκδίκαση της προσφυγής διακόπηκε καθώς τα σωματεία των εργαζόμενων ζήτησαν την εξαίρεση του δικαστή και τελικά η δίκη αναβλήθηκε. Ετσι η σημερινή απεργία και η αυριανή στάση εξελίσσονται κανονικά.
Στη φωτογραφία (από το financialcrimesnews) απεργοί των ΜΜΕ στην Ευελπίδων.

Στην ΕΡΤ3 πήγαν να… «προσεγγίσουν» την κρίση σε πολυτελές ξενοδοχείο του Καϊμακτσαλάν!

Εν μέσω της κατακρεούργησης των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων στην ΕΡΤ3 (όπως και σε όλα τα ΜΜΕ και στην κοινωνία της χώρας), εν μέσω ενός τρομοκρατικού κλίματος για τα «κύματα» των εφεδρειών, των απολύσεων, των απανωτών περικοπών μισθών και βασικών επιδομάτων, εν μέσω μιας κατοχικής διακυβέρνησης της χώρας από τραπεζίτες, ακροδεξιούς και εκπροσώπους των δύο μεγάλων κομμάτων που εναλλάσσονται τις τελευταίες δεκαετίες στην εξουσία παίζοντας εναλλάξ τον «καλό» και τον «κακό» μπάτσο και εν μέσω μιας κρίσης που προκάλεσαν οι ίδιες οι αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος, οι επικεφαλής της ΕΡΤ3 αποφάσισαν να «προσεγγίσουν» και να αναλύσουν την κρίση σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο (στη φωτό το ξενοδοχείο) στο χειμερινό τουριστικό θέρετρο του Αγίου Αθανασίου στο Καϊμακτσαλάν! Ονόμασαν δε αυτό το διήμερο, ως «Ανοιχτή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την προσέγγιση της κρίσης από πλευράς πολιτικής, οικονομικής, πολιτισμικής, φιλοσοφικής και επιστημονικής», καλώντας μεταξύ άλλων να δώσουν τα…

Περιμένοντας τους βαρβάρους στο Κύτταρο



Με βιολιά και τουμπερλέκια και Καραγκιόζη μαινόμενο ο Νίκος Καλογερόπουλος, o γνωστός Καλόγερας, θα εμφανιστεί στο κλαμπ ΚΥΤΤΑΡΟ (Ηπείρου 48 και Αχαρνών) για λίγες μόνο παραστάσεις. Μαζί του οι Αποροι Αρχοντες και η Γεωργία Νταγάκη στη λύρα. Στο ΚΥΤΤΑΡΟ από τις 12 Δεκέμβρη (κάθε Δευτέρα και Τρίτη) θα ακούσουμε όλα τα τραγούδια του Νικόλα από τα φοβερά «Δέοντα» έως τον «Καραισκάκη» από την ταινία Οι Ιππείς της Πύλου και τραγούδια από τον «Καραγκιόζη» που σαρώνει...


-πηγή:
kourdistoportocali

«Δεν επαιτούμε! Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας!»

«Εδώ και ενάμισι χρόνο η διοίκηση του ΑΛΤΕΡ μας κοροϊδεύει.
Καθυστερεί τους μισθούς μας, μας υπόσχεται ημερομηνίες πληρωμής που ποτέ δεν τηρεί και μας οδηγεί στην ανέχεια.
Μας οφείλονται από 5 εως 10 μισθοί κατά περίπτωση και πλεον έχουμε όλοι πρόβλημα επιβίωσης!
Η πλειοψηφία των εργαζομένων του ΑΛΤΕΡ βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας και θα παραμείνουμε μέχρι να εξοφληθούμε!
Δεν επαιτούμε! Απαιτούμε τα δεδουλευμένα μας!»

Το παραπάνω μήνυμα, τη συνοδεία κλασσικής μουσικής, έβλεπαν οι τηλεθεατές στη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού ALTER από αργά χθες το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα. Οι εργαζόμενοι κατέλαβαν χθες αργά το βράδυ τη ροή και τις εγκαταστάσεις του καναλιού, μετά τη νέα κοροϊδία από τον Κώστα Γιαννίκο και την αθέτηση της συμφωνίας που έκαναν με τον διευθύνοντα σύμβουλο, που προέβλεπε να μην προβάλλονται στο κανάλι τα διαφημιστικά σποτ των εταιρειών του καθώς και..

Περικοπές στον Ελ. Τύπο που προβάλλει ευκαιρίες απασχόλησης στις… σκανδιναβικές χώρες



Κάτι περισσότερο θα γνωρίζουν οι διοικούντες στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος καθώς στα ένθετα ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των τελευταίων εβδομάδων προβάλουν τις περιζήτητες ειδικότητες στις… σκανδιναβικές χώρες, ενώ δεν λείπουν οι αγγελίες ευρέσεως εργασίας σε Γερμανία, Βρετανία ακόμη και σε χώρες πέραν του Ατλαντικού!.. Πιθανόν να θέλουν να δώσουν το μήνυμα στους εργαζόμενους της επιχείρησης καθώς και στην εφημερίδα των Σκαναβή – Μπενέκου είναι πλέον γεγονός οι μειώσεις μισθών. Η αρχή έγινε από τους τεχνικούς με περικοπή 10% στις αμοιβές τους και αναμένεται να επεκταθεί σε δημοσιογράφους και διοικητικούς.
Υ.Γ: Δυστυχώς στις σκανδιναβικές χώρες ζήτηση έχουν μόνο οι..

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Espresso: 25 απολύσεις ή μείωση 20% στους μισθούς!

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ

Σε νέες περικοπές με ταυτόχρονη κατάργηση των ΣΣΕ προχωρούν οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ ενώ πολλοί από αυτούς «παίζουν» καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών. Ετσι μετά τον ΔΟΛ σειρά είχε η εφημερίδα Espresso του Κυριακίδη όπου εστάλη τελεσίγραφο με το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα: Ή θα γίνουν 25 απολύσεις ή θα προχωρήσουμε σε μείωση κατά 20% στους μισθούς ενώ θα κοπούν και οι αμοιβές της Κυριακής ( «κυριακάτικα»). Επίσης η εργοδοσία θα καλέσει το προσωπικό να υπογράψει ατομικές συμβάσεις που θα περιλαμβάνουν περαιτέρω μειώσεις.
Την ίδια ώρα ο Μπόμπολας ανακοίνωνε περικοπή 10% στους μισθούς, από 1ης Δεκεμβρίου, όσων εργάζονται στα περιοδικά του Πήγασου, ενώ μεγαλύτερη μείωση (20%) θα γίνει στους συνεργάτες που πληρώνονται με μπλοκάκι. Ηδη στον Μπόμπολα έχει γίνει περικοπή στους μισθούς ενώ όσοι τότε δεν είχαν υπογράψει ατομική σύμβαση απολύθηκαν από την εργοδοσία…

Θρίλερ με την παραίτηση του «καζινά» στον ΔΟΛ

Μυστήριο με την παραίτηση ή όχι του νέου εμπορικού διευθυντή του ΔΟΛ. Κάποιοι λένε ότι ο «καζινάς» Γιάννης Τερπίτσας θίχτηκε από τις οργισμένες αναφορές των εργαζόμενων προς το πρόσωπό του μετά kai τις περικοπές που επέβαλε ο Ψυχάρης στον ΔΟΛ.
Η ανακοίνωση της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ και εκπροσώπων των εργαζομένων ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Γ. Τερπίτσα: (…)Απορίας άξιο είναι: Γιατί όλο αυτό το διάστημα «συντηρούνται» μεγαλοσυνταξιούχοι, προσλαμβάνονται νέα μεγαλοστελέχη-μάνατζερ βλ. Εμπορική Διεύθυνση. Πρόσληψη διευθυντή για την ελεύθερη αγορά αλλά και εμπορικού διευθυντή ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε ότι είναι «άσχετος» με το αντικείμενο αφού δραστηριοποιόταν σε άλλου είδους επιχειρηματικές δραστηριότητες πχ. Εταιρείες καζίνο.
Λέτε ο Τερπίτσας να είναι τόσο εύθικτος ή είναι κάποιο τρικ του Ψυχάρη μπας και μπορέσει να...

Τριήμερη απεργία στην «Ελευθεροτυπία» κήρυξε η ΕΣΗΕΑ


Την κήρυξη τριήμερης απεργίας στην «Ελευθεροτυπία» την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1,2,3 Δεκεμβρίου 2011) αποφάσισε ομόφωνα το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων. Η απόφαση ελήφθη σύμφωνα και με την πρόταση - απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων της Χ.Κ Τεγόπουλος που παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο. Η συνέλευση των εργαζόμενων (24/11) εκτός από την εξόφληση των δεδουλευμένων είχε ζητήσει από τη διοίκηση:
-Να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων.
-Να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία.
-Να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
-Να ενημερώσει τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια τη συνέλευση:
α) για το business plan
β) για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας
γ) για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας.

Η «ανήθικη πρόταση» του αφεντικού του ΔΟΛ

Βαρύ το κλίμα και σκυθρωπά πρόσωπα σε όλους τους ορόφους της Μιχαλακοπούλου μετά και το τελευταίο χτύπημα του Ψυχάρη που προχωρά σε μείωση των μισθών όλων των εργαζόμενων κατά 20%.
«Καλά δεν το περίμενες ότι ο Ψυχάρης θα μας έκοβε τους μισθούς. Κι ας έχει απολύσει το 40% του προσωπικού» έλεγαν κάποιοι την ώρα που η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ κατά της διοίκησης του ΔΟΛ και προσωπικά κατά του Σταύρου Ψυχάρη αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«ΟΧΙ κύριε Ψυχάρη, οι εργαζόμενοι-ες στο ΔΟΛ, δεν είναι αναλώσιμο υλικό, δεν είναι επαίτες, και πρέπει να ντρέπεστε για την ανήθικη πρόταση (όπως και ο ίδιος τη χαρακτηρίσατε σε αρθρογραφία σας στο ΒΗΜΑ της Κυριακής) που αφορά την οριζόντια μείωση των αποδοχών τους. Με απλά λόγια: να ζητάτε μέσω «εσωτερικού» δανεισμού από τους εργαζόμενους στην εταιρεία, να χρηματοδοτήσουν την βιωσιμότητα και τη λειτουργία της. Να χρηματοδοτήσουν σε μία ενδεχομένως μακιαβελλική εκδοχή ακόμα και το πρόγραμμα των επόμενων προαποφασισμένων απολύσεών τους!»
Η ανακοίνωση έκανε επίσης λόγο για μεθοδεύσεις της διοίκησης, που εδώ και τρία χρόνια μη τηρώντας καμία της υπόσχεση, άφησε τους «οικονομικούς της γενίτσαρους» με διατεταγμένη υπηρεσία να μακελέψουν το 40% του ανθρώπινου δυναμικού στη....

«Ψυχάρη πάρε πίσω τις μειώσεις»

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΟΛ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΣΕ - ΑΥΡΙΟ Η ΓΕΝΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ και σε όλα τα ΜΜΕ, που παραβιάζουν τις ΣΣΕ προχωρεί η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών μπροστά στη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ και Πρόεδρο του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων με τη μορφή της υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας. Ετσι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ:
·Κηρύσσει για σήμερα στάση εργασίας όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο ΔΟΛ, από τις 16.00 έως τις 18.00 με ταυτόχρονη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στους χώρους εργασίας.
·Ζητεί από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΟΛ, αλλά και Πρόεδρο της ΕΙΗΕΑ, να πάρει πίσω την πρότασή του για μείωση κατά 20% του μισθού των εργαζομένων στο ΔΟΛ.
·Καλεί τους εργαζόμενους, που εργάζονται στο ΔΟΛ, καθώς και σε όλα τα ΜΜΕ, να μην υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με τις οποίες μειώνονται οι αποδοχές τους.
· Προχωρεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΔΟΛ και σε όλα τα ΜΜΕ, που..

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο CRETA CHANNEL

Συνθήκες γαλέρας επικρατούν πλέον στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA CHANNEL του Ηρακλείου Κρήτης πού έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους εδώ και πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα αυτοί να ζουν με το «χαρτζιλίκι» που τους δίνει, όποτε το θυμηθεί, ο καναλάρχης- εκδότης. Η ιδιοκτησία του καναλιού επιχειρεί τώρα να ανατρέψει εξ ολοκλήρου το εργασιακό καθεστώς προτείνοντας σε τεχνικούς και δημοσιογράφους τη μετατροπή των Συμβάσεων από εξαρτημένης εργασίας σε παροχή υπηρεσιών με μπλοκάκι ( χωρίς ασφάλιση), και ελαστικοποιώντας ακόμα περισσότερο την εκ περιτροπής εργασία. Επίσης πρότεινε έως και την δημιουργία εταιρείας, από κοινού, για την παροχή υπηρεσιών(!). Όπως ήταν φυσικό οι εργαζόμενοι αντέδρασαν έντονα ενώ το..

Με λίστα «ρουσφετιών» απάντησε ο Τσίγκας στον Μπόμπολα όταν του ζητήθηκαν απολύσεις στο Mega

Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες. Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η πλευρά Μπόμπολα ζητάει από τον πρόεδρο του Mega, Ηλία Τσίγκα τριψήφιο αριθμό απολύσεων. Ο τελευταίος, που διαφωνεί με τη λογική των απολύσεων προκειμένου να μειωθεί το κόστος και στην προσπάθεια του να αποφύγει τη διάλυση του καναλιού, συμπληρώνει μία λίστα 100 και πλέον ατόμων που αποτελείται από «ρουσφέτια» των εκδοτών και την στέλνει όπως του ζητήθηκε. Φυσικά όταν την πήρε στα χέρια του ο Μπόμπολας την επιστρέφει πίσω με τη σημείωση να αντικατασταθούν από άλλους!..

Κρυφτούλι στο ΑLTER με τον Μάρκουλη, τα Ζουζούνια και τον Γιαννίκο

Η γνωστή κάρτα που κατήγγειλε τη διοίκηση του ΑLTER για τα «κατορθώματά» της έπεσε και πάλι στις οθόνες καθώς οι απλήρωτοι εδώ και μήνες εργαζόμενοι (οι περισσότεροι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) παρενέβησαν στη ροή του προγράμματος θεωρώντας ότι ο Γιαννίκος τους κοροϊδεύει για άλλη μια φορά «παίζοντας» διαφημίσεις προϊόντων των άλλων εταιρειών του.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική συνέλευση, παρουσία του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, και μετά από παρέμβαση και του γενικού διευθυντή του καναλιού Βασίλη Κοσμόπουλου αποφασίστηκε η κάρτα να «παίζει» πριν και μετά τις διαφημίσεις ενώ δέχθηκαν να συνεχίσει να προβάλλεται το μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα και oι επαναλήψεις. Για αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Διασωματειακού με τον..

Μετά τις μαζικές απολύσεις και περικοπές 20% στους μισθούς όλων των εργαζόμενων στον ΔΟΛ

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ;

«(…) Ακόμη και τις αγορές ξένων εντύπων περιορίζουμε… Χρειαζόμαστε όμως και άλλες περικοπές. Εξετάσαμε διάφορες λύσεις, αποκλείοντας καταρχήν τις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Καταλήξαμε στην απόφαση να ζητήσουμε από όλους περιορισμό των αποδοχών τους» λέει ο Σταύρος Ψυχάρης που αφού προχώρησε στις μαζικές απολύσεις στον ΔΟΛ (θρασύτατα δηλώνει το αντίθετο), τώρα μειώνει τους μισθούς κατά 20% σε όλους τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Οι μειώσεις (θα γίνουν άμεσα από 1/12/200) ανακοινώθηκαν στους εργαζόμενους μέσω e-mail που εστάλη από την Διοίκηση…
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης καταγγέλλει κάποια μέλη του ΔΣ της Ενωσης που με την απουσία τους (ένα μάλιστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση για να μην υπάρξει απαρτία) εμπόδισαν τη διεξαγωγη της συζήτησης για τη λήψη αποφάσεων σε κρίσιμα θέματα του κλάδου – ανάμεσά τους και οι τρόποι αντίδρασης στις μεθοδεύσεις Ψυχάρη. Το θέμα είναι ότι επιτέλους πρέπει να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους και να καταγγελθούν οι συνδικαλιστές που κάνουν πλάτες στους εργοδότες. (Διαβάστε εδώ την επιστολή Τρίμη για την αδυναμία συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ).
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής Ψυχάρη «προς όλους τους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη»:..

Ο Ψυχάρης υπουργός σε κυβέρνηση Σαμαρά!..


Ο διπλωμάτης γιός του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη προορίζεται, όπως γράφει το fimotro, για υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Κι αυτό γιατί προτού βγει ανακοίνωση και επισημοποιηθεί οποιαδήποτε συνεργασία του με τον προέδρο της ΝΔ, ο Ανδρέας Σταύρου Ψυχάρης, σύμβουλος πρεσβείας α’ έσπευσε να υπογράψει στο Βήμα άρθρο ως «διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας»…
Οι περισσότεροι διπλωμάτες, σύμφωνα με όσα λέγονται, στο άκουσμα του ονόματος του Ανδρέα Ψυχάρη χαμογελούν αινιγματικά ενώ στο ερώτημα πως είναι σαν διπλωμάτης ο γιός του κυρ Σταύρου το χαμόγελο τους μεγαλώνει και αμέσως αλλάζουν συζήτηση… Ο Α. Ψυχάρης άλλωστε έχει αφήσει το «θαύμα» του όπου και αν υπηρέτησε - στη Φλόριντα των ΗΠΑ και στο Μόναχο οι ομογενείς έχουν να λένε (όχι πάντα τα καλύτερα) για τον χαρακτήρα και τα..

Η Εύα και το μήλο



Η δημοσιογραφία πίσω από την επιστήμη και την ομορφιά


Οφείλουμε να ζητήσουμε μια συγγνώμη από την τηλεπερσόνα του ΣΚΑΪ Εύα Αντωνοπούλου. Όταν αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι παίρνει μέρος σε εμπορική διαφήμιση κάναμε λόγο μόνο για την οδοντόκρεμα και όχι και για το αντιπιτυριδικό σαμπουάν το οποίο διαφημίζει, ομολογουμένως με μεγάλη επιτυχία και πειστικότητα. Εάν τυχόν μας διαφεύγει και κάποιο άλλο προϊόν το οποίο διαφημίζει η δημοσιογράφος Ευα Αντωνοπούλου θα παρακαλούσαμε τους αναγνώστες να μας το επισημάνουν.
Παρεμπιπτόντως η οδοντόκρεμα που διαφημίζει η Εύα είναι η..

«Προτιμώ τα ανώνυμα blogs από τη συνωμοτική σιωπή των συμφερόντων»

3 ερωτήσεις στον διευθυντή της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Newpost.gr Τάκη Χατζή

-
Κλείσατε ένα χρόνο ζωής. Αισιοδοξείτε για το μέλλον;
Ναι. Γιατί πιστεύουμε ότι το μέλλον είναι στο Διαδίκτυο.

-
Η αμεσότητα της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας έρχεται σε αντίθεση με το βάθος της έντυπης ή το συμπληρώνει;
Πιστεύω ότι η δημοσιογραφία είναι «μία». Απ' όποιο μέσον και αν ασκείται, έχει σημασία να υπηρετείς αυτό που πιστεύεις εσύ σωστό.

-
Είναι απαραίτητη η νομοθετική ρύθμιση των blogs;
Οχι. Θα ήταν μεγάλο πρόβλημα να εμπλακούν οι πολιτικοί σε αυτό τον χώρο. Είναι βέβαιο ότι θα τον «χαλάσουν». Σας λέω ότι και σ' εμένα έχουν -άδικα πολλές φορές- επιτεθεί ορισμένα ανώνυμα blogs, αλλά δεν

Πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης προσπάθησε να αλώσει τον Τύπο

-ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΕΠ Α.Ε

-ΠΩΣ ΤΙΤΛΟΙ ΣΑΝ ΤΗΣ "ESPRESSO" ΑΠΟΤΙΜΗΘΗΚΑΝ 81,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!..



της Αριστέας Μπουγάτσου / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Ο «τύπος» αλώνισε στο χώρο του τύπου επί ενάμιση χρόνο. Ο εξαγορασθείς τύπος στην πλειονότητά του σιώπησε για τα μαγικά κόλπα του πρώτου και οι αρχές (περί τύπου) αγρόν ηγόραζαν.
Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έβαλε μπροστά το σχέδιο διείσδυσης στον τύπο από τον Σεπτέμβριο του 2009, δίχως αυταπάτες και δισταγμούς. Αγόρασε τον Δεκέμβριο του 2009 τράπεζα (το 31,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton) αντί να τρέχει στις τράπεζες. Χρηματοδότησε τις κύριες δουλειές του μέσω της Proton και τις μιντιακές εξαγορές τις βόλεψε μέσω συνεργατών του, που όμως εμφανίζονταν χρηματοδοτούμενοι μέσω της «δικής τους» τράπεζας αλλά και μέσω των εταιρειών του ομίλου Λαυρεντιάδη. Επί παραδείγματι, η Alapis έπαιρνε δάνειο από την Proton και έδινε και κάτι για την «Espesso», την «Ντόρα την Εξερευνήτρια», τον Flash και..

Οι συμπότες του Κ. Γιαννίκου και τα σχέδια για έναν πιο «ανάλαφρο» Κόσμο του Επενδυτή

«Δος ημίν σήμερον». Η πλέον χαρακτηριστική φράση του Κώστα Γιαννίκου, που ακόμη και τώρα χρησιμοποιούν οι παλαιοί του συνεργάτες ως συνωμοτικό «κλείσιμο ματιού». Αυτή η νοοτροπία από τη μία γιγάντωσε τις επιχειρήσεις του την περασμένη δεκαετία και από την άλλη υπονόμευσε το μέλλον τους.
Δεν ήταν βέβαια ο μόνος που ίππευσε το συρμό του «εδώ και τώρα» στα media κι ας κάνουν πλέον ότι δεν γνωρίζουν τίποτε για το «φόνο» οι πάλαι ποτέ συνεταίροι και συμπότες του. «Μάλιστα, εκμεταλλεύθηκε όσο κανείς άλλος το σύστημα των επιστροφών και των προκαταβολών», σημειώνουν οι περπατημένοι της πιάτσας, «αλλά και οι διαφημιστές δεν ήταν τίποτε παιδάκια με το γλειφιτζούρι στο στόμα. Ξέρανε τι κάνανε και πού τα δίνανε».
Οσο για την τάση του να εξουθενώνει τον ανταγωνισμό ανεβάζοντας τις τιμές και κλείνοντας μέγιστες συμφωνίες με το εξωτερικό, κι εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν μηχανισμοί ελέγχου των καναλιών και των καναλαρχών. Εκ των τελευταίων ουκ ολίγοι πέρασαν στο ντούκου τη σύλληψη του Κώστα Γιαννίκου (ιδίως κάποιοι καλοί φίλοι της τελευταίας διετίας...) και ένας μόνο φάνηκε να χαίρεται ιδιαίτερα που..

100.000 φύλλα μπροστά ο Θέμος από τον Ψυχάρη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 200.000 ΦΥΛΛΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ξεπούλησε. Και έσπασε κάθε ρεκόρ. Πάνω από 200.000 φύλλα πούλησε σήμερα το Πρώτο Θέμα. Έριξε περίπου 100.000 φύλλα στον Ψυχάρη που δεν ξεπέρασε τα 113.000 φύλλα. Συντριβή του κυρ-Σταύρου που βλέπει πλέον και την Real Νews να βρίσκεται μια ανάσα πριν από το Βήμα της Κυριακής...
-από το fimotro