ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Τα FM έχασαν τον Γιώργο Αυτιά και τους χορηγούς του!

Με τυμπανοκρουσίες τις ξεκίνησε τις εκπομπές του στον αποδεκατισμένο «Flash 96» ο Γιώργος Αυτιάς, στα μουλωχτά τις σταμάτησε. Ετσι ξαφνικά, ένα ωραίο μεσημέρι Παρασκευής. Τζάμπα τους χορηγούς που θα έφερνε στη χειμαζόμενη συχνότητα. Οχι δηλαδή πως αποτελεί απώλεια για τα FM, το αντίθετο μάλιστα. Στις λίγες εκπομπές που πρόλαβε κι έκανε επικράτησε μια τηλεοπτική λογική. Ξέρετε, με ραδιοφωνικά «παράθυρα» μέσω τηλεφώνου, με κραυγές, με τον έναν να μιλάει πάνω στον άλλον, με τον Αδωνι Γεωργιάδη να φωνάζει κ.ο.κ.
* Οσοι νομίζουν ότι τα ραδιόφωνα δεν... αφουγκράζονται την κοινωνία, πλανώνται πλάνην οικτράν. Σε ανάλογη -οικονομική- φάση εξαθλίωσης βρίσκονται και αυτά. Ούτε το ρεύμα δεν έχουν να πληρώσουν, ούτε καν μελάνι στα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν μπορούν να αλλάξουν. Και οι καθυστερήσεις πληρωμών ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις το τρίμηνο. Χωρίς να συνυπολογίζονται οι μειώσεις μισθών. Το κλίμα στα..

Απολύσεις, περικοπές, φόβος, κατάθλιψη... Μήπως ήρθε η ώρα να εκραγούμε και να τους πάρουμε μαζί μας;

-από το μπλογκ agitatoras

Zοφερό το σκηνικό στον πάλαι κραταιό χώρο (χρήματα, εξουσία, «δόξα») των ΜΜΕ.
Απολύσεις, περικοπές μισθών, ατομικές συμβάσεις κι εντατικοποίηση από τη μία, αναποτελεσματικές(;) απεργίες, στάσεις εργασίας, αφορισμοί, φόβος και κατάθλιψη από την άλλη .
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα του στιλ «ή δέχεστε ό,τι επιβάλλει η εργοδοσία ή τα κλείνουμε ΟΛΑ και βρίσκεστε στο δρόμο ΟΛΟΙ» και της γνωστής απειλής- νουθεσίας «δεν έχετε καταλάβει τι συμβαίνει, ολα καταρρέουν, αν απεργήσετε υπονομεύετε τη δουλειά σας και το μέλλον σας!..».
Πόσο όμως μπορεί να αντέξει κανείς απλήρωτος, περιμένοντας την επόμενη περικοπή μισθού, το τηλεφώνημα από το λογιστήριο;..
Πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος την εντατικοποίηση, την εξαθλίωση, τις ταπεινώσεις, την αβεβαιότητα, τον ΦΟΒΟ;
Πόσο μπορεί να αντέξει κάποιος να ζει ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ;
Μήπως ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας;
Μήπως ήρθε η ώρα να βρεθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο δρόμο απέναντι από τους εργοδότες;
Μήπως ήρθε η ώρα, όπως είπε κι ο Μίκης, να εκραγούμε και να τους πάρουμε μαζί μας;
Τουλάχιστον έτσι θα κρατήσουμε την αξιοπρέπεια μας και θα έχουμε την..

Χωρίς «Ελευθεροτυπία» την Τρίτη και την Τετάρτη

Και στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ και στο «ΚΕΡΔΟΣ»

Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων οφειλών των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου στους εργαζόμενους της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ζητούν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της «Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων», της ΕΣΠΗΤ, της ΕΦΕ και της Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.
Οι Ενώσεις αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους, τους συντάκτες περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ και τους εργαζόμενους στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ (μόνο για τη διανομή της Eλευθεροτυπίας), που εργάζονται για την έκδοση και τη διανομή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 21 Νοεμβρίου έως τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου 2011.
Oι εκπρόσωποι των εργαζομένων Πάνος Σώκος, Τάσος Μαμουνάς και Φώτης Παναγόπουλος σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι κατά τις ημέρες της απεργίας είναι αναγκαία η παρουσία όλων στον προαύλιο χώρο της εφημερίδας λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πρέπει να υπερασπιστούμε την απεργία με τη φυσική μας παρουσία και να..

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Φιμώνουν τον Τύπο με «βιομηχανία αγωγών»

Tη «βιομηχανία αγωγών» που έχει δημιουργήσει ο τυποκτόνος νόμος 1178 του 1981, και έχει λάβει εξοντωτικές για τους δημοσιογράφους διαστάσεις με κινδύνους για την ελευθεροτυπία (ιδιαίτερα μετά την τροποποίησή του το 1995) καταγγέλλει το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).
Και μπορεί η υπ’ αριθμ. 6/2011 απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου περί κηρύξεως αντισυνταγματικής της διάταξης της παρ. 2 του μόνου άρθρου του Ν. 1178/1981, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 παρ. 10 του Ν. 2328/1994 να βάζει κάποιους φραγμούς στο νόμο, που προέβλεπε ανεξέλεγκτες αποζημιώσεις για περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου, το πρόβλημα όμως παραμένει.
Πρόσφατο παράδειγμα, η καταδίκη τριών μελών της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Εύβοιας που..

Αλλες τέσσερις απολύσεις στον Πήγασο

Αλλους 4 εργαζόμενους απέλυσε, την Τρίτη και την Δευτέρα, απο την αθλητική του εφημερίδα "GOAL NEWS", ο εκδότης Φώτης Μπόμπολας ενώ η ΕΣΗΕΑ, όπως όλα δείχνουν, κάθεται και περιμένει -τί ακριβώς, δεν καταλαβαίνουμε- δίχως να αντιδρά , όπως πρέπει, για να δείξει και στην πράξη, πως δεν είναι απροστάτευτοι οι δημοσιογράφοι.
Η οργανωμένη και απολύτως στοχευμένη τακτική των εκδοτών -καναλαρχών, ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών κ.λ.π θα συνεχιστεί και μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, θα γίνεται ακόμα σκληρότερη...

Δευτέρα και Τρίτη (21 και 22 Νοεμβρίου) η 48ωρη στην Ελευθεροτυπία

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στην "Ελευθεροτυπία" για την Δευτέρα και Τρίτη 21 και 22 Νοεμβρίου αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.
Τα παραπάνω αναφέρονται στο blog του εκπροσώπου των συντακτών της Ελευθεροτυπίας, της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας και του enet.gr, Πάνου Σώκου.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ τιμούν τους αγώνες του Πολυτεχνείου

Οι εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ συμμετέχουν στις πορείες, για την 38η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, προς την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τον δημοσιογραφικό κόσμο να πάρει μέρος δυναμικά και μαζικά στις διαδηλώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας της 17ης Νοέμβρη.
Ειδικότερα η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Χ.Κ. Τεγόπουλος & της Φωτοεκδοτικής καλούν όλους να συμμετάσχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου. Ο ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ στη Θεσσαλονίκη καλεί τους εργαζόμενους στον Τύπο, στα ΜΜΕ, φοιτητές δημοσιογραφίας και blogers σε συγκέντρωση σήμερα στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα.
Η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) και η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητούν από όλους να δώσουν μαζικά και μαχητικά το παρόν και να..

ΛΑΟΣ και ΜΜΕ...

Του Γιάννη Παντελάκη

Για δύο λόγους συζητείται η χώρα μας σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας εκτενή δημοσιεύματα του ξένου Τύπου. Ο πρώτος είναι ο γνωστός εδώ και δύο χρόνια: η οικονομική κρίση και όλα όσα τη συνοδεύουν. Ο δεύτερος είναι ένας καθαρά πολιτικός και αφορά τη συμμετοχή του ακροδεξιού ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.
Δεν σχολιάστηκε μόνο από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και από πολιτικά φόρα, όπου σοσιαλιστικά ή αριστερά κόμματα της Ευρώπης αναφέρθηκαν επικριτικά στο θέμα.
Απ' όλα αυτά τα εκτενή δημοσιεύματα σταθήκαμε σ' εκείνο της «Liberation», η οποία επισημαίνει πως οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ ποτέ δεν εξοστρακίστηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ, όπως συνέβη για κάποιο διάστημα με τον Λεπέν στη Γαλλία. Και δεν έχει καθόλου άδικο η γαλλική εφημερίδα. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και οι συνοδοιπόροι του, από τότε που εμφανίστηκαν στο πολιτικό σκηνικό, είχαν και εξακολουθούν να έχουν μια..

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Φτιάχνω χαμόγελα και τα φοράω... για τα παιδιά... Απλήρωτος από την Ελευθεροτυπία για τέταρτο μήνα!

Επιστρέφω...
Θυμωμένος όσο ποτέ!
Με μία, όσο γίνεται, καθημερινή καταγραφή συμβάντων.
Ιστορικές οι στιγμές.
Παραμονή Πολυτεχνείου. Με μία φασιστική κυβέρνηση και πάλι στην εξουσία. 38 χρόνια μετά...
...
Στο μεταξύ...
...απλήρωτος από την Ελευθεροτυπία για τέταρτο μήνα!
Με τις αντοχές πέρα από κάθε όριο!
Προσπαθώντας να κρύψω την πραγματικότητα, τουλάχιστον από τα παιδιά μου.
Μην καταλάβουν την έκταση του τρόμου. Να μην πληγωθούν. Να μην τα φοβίσει η ζωή που έχουν μπροστά τους.
Θα τα καταφέρουμε!
Φτιάχνω χαμόγελα και τα φοράω...
...
Το πραγματικό μου πρόσωπο το έχω στο δρόμο. Με τα δόντια σφιγμένα. Τα πνευμόνια βαριά.
Προχωράμε σε έναν Γολγοθά που μας το χρέωσαν από καπρίτσιο! Κι από πίσω μας έχουν..

Η ασυδοσία της S&B και το οικολογικό (κι όχι μόνο) έγκλημα στη Μήλο

Είδαμε χθες στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου το θέμα για τη ρύπανση στη Μήλο και επειδή δεν έχουμε επισκεφτεί το (πανέμορφο κατά γενική ομολογία) νησί, ψάξαμε, ρωτήσαμε και διαβάσαμε για το οικολογικό έγκλημα που συντελείται σε μία από τις ωραιότερες περιοχές των Κυκλάδων. Αντί για την ταφή των εξορυκτικών αποβλήτων περλίτη, η βιομηχανία S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου προτιμά (προφανώς γιατί έτσι την συμφέρει) την ανεξέλεγκτη ρίψη τους στην θάλασσα, σε μια περιοχή όπου δίπλα υπάρχουν, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, δύο από τις πιο όμορφες παραλίες της Μήλου: Το Τσιγκράδο και η Φυριπλάκα.
Ανατρέξαμε στο βίντεο που δείχνει «ποτάμια» λάσπης να πέφτουν ανεξέλεγκτα στη θάλασσα ρυπαίνοντας τις ακτές του νησιού και απορήσαμε με την ασυδοσία των υπαιτίων - δείτε και την χαρακτηριστική φωτογραφία με το «τέρας» πάνω από τις ακτές με τα θολά νερά.
Η υπόθεση για τις επιπτώσεις σε περιβάλλον και υγεία εξ αιτίας της μη σωστής διαχείρισης των αποβλήτων από τη βιομηχανία S&B, έχει πάει πλέον στα..

108 ημέρες απλήρωτοι στο συγκρότημα «Μακεδονία» - Άκαρπη η συνάντηση με την εργοδοσία…

Δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην συνάντηση που είχε προχθές η εργοδοσία της της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜΘ Μ. Βοιτσίδη. Ο αδελφός του μεγαλομετόχου Γιάννη Ρήγα, Θεόδωρος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ξεκαθάρισε δε ότι σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει «συνέχεια» και δεν μπει λουκέτο στις εφημερίδες του συγκροτήματος («Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπόρ του Βορρά») όλα θα κινηθούν βάσει του «προγράμματος εξυγίανσης» που έχει προτείνει η «εκπρόσωπος» της εργοδοσίας Βίκυ Σουλοπούλου. Δηλαδή με λίγα λόγια η εργοδοσία επιμένει στην μείωση προσωπικού κατά 85 άτομα (από τα 190 που σήμερα εργάζονται στο συγκρότημα) και στην μείωση μισθών κατά 40%. Να σημειωθεί ότι ήδη 44 εργαζόμενοι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης που συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο εξυγίανσης. Οι τελικές αποφάσεις της εργοδοσίας αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

ETAΠ ΜΜΕ: Θα κόβουμε την ασφάλιση αν...

...αν οι εργοδότες δεν αποδίδουν τις εισφορές!

Περίεργες μεθόδους σκέπτεται να ακολουθήσει η διοίκηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ για τα μειωμένα έσοδα του ταμείου. Όταν οι εργοδότες των ΜΜΕ δεν αποδίδουν τις ασφαλιστικές εισφορές, που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι χρήματα των εργαζομένων, αφού οι αντίστοιχες εργοδοτικές εισφορές είναι ελάχιστες, τότε οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές θα κινδυνεύουν με στέρηση ασφάλισης!
Αυτή την περίεργη μέθοδο συνυπευθυνότητας προκειμένου να… ευαισθητοποιήσει τους εργαζόμενους παρουσίασε ούτε λίγο – ούτε πολύ ο πρόεδρος του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ.
Την ανικανότητα του Ταμείου και της διοίκησής του να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να φροντίσει να διασφαλίσει την είσπραξη των εισφορών από τους μπαταχτσήδες εργοδότες, θα την επωμιστούν οι εργαζόμενοι, που..

Οι Αλαφούζοι προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Για μια ακόμη φορά η εργοδοσία της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», του Ρ/Σ και του Τ/Σ «ΣΚΑΪ», ιδιοκτησίας της οικογένειας Αλαφούζου, έδειξε το αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό πρόσωπό του.
Για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι αποτελεί τη σκληρότερη έκφραση της εργοδοσίας, η οποία καταπατά κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας, στους χώρους δουλειάς.
Επιχειρώντας να διασπάσει το κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων στο συγκρότημα Αλαφούζου, οι οποίοι ζήτησαν κοινή Γενική Συνέλευση με την παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων τους, «επέτρεψε» μόνο τη συνέλευση των εργαζομένων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την..

Αύριο συζητείται το αίτημα για 48ωρη στην Ελευθεροτυπία

ΕΚΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΥΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ

Στην συνεδρίαση της Πέμπτης 17-11-2001 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναμένεται να συζητηθεί το αίτημα της συνέλευσης των εργαζομένων της Χ.Κ Τεγόπουλος και της Φωτοεκδοτικής (02-11-2011) για 48ωρη απεργία με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων τριών και πλέον μηνών (Αύγουστος, Σεπτέμβριος, Οκτώβριος και ο Νοέμβριος μέχρι σήμερα τουλάχιστον) και να αποφασισθεί η ημερομηνία της απεργίας. Στην συνεδρίαση του Δ.Σ της Τρίτης (15-11-2011) οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέστησαν και ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ για τις εξελίξεις, το θέμα της απεργίας δεν κατέστη δυνατό, να συζητηθεί επειδή η συνεδρίαση διεκόπη για την Πέμπτη.
Θυμίζουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ απο την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» για..

Τέχνη από οργή: Τα… διαμαρτυρόμενα γκράφιτι της Αθήνας



Οι φωτογραφίες του αμερικανικού περιοδικού Time αποτελούν σημείο αναφοράς και κερδίζουν βραβεία επί πολλές δεκαετίες.
Αυτές τις ημέρες οι ταλαντούχοι φωτογράφοι του διάσημου περιοδικού βρέθηκαν στην Αθήνα και αποτύπωσαν την οργή του κόσμου, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα γκράφιτι σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Το φωτογραφικό αφιέρωμα παίζει πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα του Time, ενώ οι φωτογραφίες είναι μικρά έργα τέχνης, καθώς δείχνουν τη διάδραση μεταξύ των άψυχων τοίχων και των ανθρώπων που κινούνται μπροστά τους.
Τίτλος του αφιερώματος: «Τέχνη από οργή: Τα… διαμαρτυρόμενα γκράφιτι της Αθήνας», ενώ ο σχολιαστής αναφέρει ότι σε αυτή την τέχνη αποτυπώνεται ο θυμός που..

Ποιοί θέλουν να μπει λουκέτο στον Ανεμο/Ναυτίλο;

-από το μπλογκ naftilos

Κρυφά και φανερά σ' ακολουθούνε οι συμμορίες κι οι βασανιστές και ψάχνουν μέρα νύχτα να σε βρούνε, μα δεν υπάρχει δρόμος να διαβούνε ...


Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011:Πριν λίγες ώρες μου ζήτησαν να κατεβάσω το μπλογκ μου καθώς και κάθε διαδικτυακή μου παρουσία! Λεπτομέρειες σιγά σιγά...
Τρίτη: 8 Νοεμβρίου 2011: Σιγή από χθες το βράδυ...
Η ηρεμία πριν την καταιγίδα ή ουρά στα σκέλια...
Περιμένω την επόμενη κίνηση μετά το απειλητικό τηλεφώνημα της Δευτέρας
Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011: Το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας με πήρε στο τηλέφωνο ένας μεγαλοσχήμων δημοσιογράφος και μέσα από έναν οχετό ύβρεων και απειλών μου ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να "ξεκρεμάσω" το σύνολο της διαδικτυακής μου παρουσίας.
Πρόσχημα αυτής της επίθεσης ήταν η διεύθυνση www.naftilos.blogspot.com. Η πραγματική αιτία δεν ειπώθηκε αλλά μπορεί κάποιος να την υποπτευθεί. Είναι οι θέσεις που εκφράζω με κάθε τρόπο, εδώ και χρόνια (πολλά χρόνια), τόσο για τα πολιτικά δρώμενα όσο και για τα όσα συμβαίνουν στο..

«Eμείς δεν ξεχνάμε»



Aφίσα της Εργασιακής Επιτροπής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη


(κάντε κλικ για μεγέθυνση)

«Μας κυβερνά η Goldman Sachs»

-Η Goldman Sachs, με την πολύτιμη αρωγή του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου, μέσω ενός αμαρτωλού και καλά κρυμμένου swap (ομολόγου) έμπασε την Ελλάδα, από την πίσω πόρτα, στο ευρώ - με συνέπειες που θα πληρώνει ο λαός μας για πολλά χρόνια ακόμη.
-Η Goldman Sachs, όπως αποκάλυψε το CNN στις 2 Μαρτίου 2010, πόνταρε στην ελληνική χρεοκοπία!
-Η Goldman Sachs, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Βήμα» στις 9 Απριλίου 2010, «έραψε στην Ελλάδα το κοστούμι» του ΔΝΤ.
-Η Goldman Sachs, όπως έγραψε στις 11 Νοεμβρίου η εφημερίδα «δημοκρατία» μας, έβγαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα με τον δοτό Λουκά Παπαδήμο.
-Η Goldman Sachs, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», έβγαλε κυβέρνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη!
«Ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκουν, σε διαφορετικά επίπεδα έκαστος, στην ευρωπαϊκή “κυβέρνηση Sachs”». Ετσι ξεκινάει το άρθρο της «Le Monde» που υπογράφει ο ανταποκριτής της στο Λονδίνο Marc Roche. Εκεί διαβάζουμε ότι η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs αποτελεί τον..

«Εφυγε» ο Αλέξανδρος Γιώτης

Απαιτώ να μην κατατεθούν στέφανα-λουλούδια. Να μην δοθούν καφές-κονιάκ-κόλλυβα. Απαιτώ όμως ένα μεγάλο γαστρονομικό γεύμα για όλους τους παρόντες σε οποιονδήποτε χώρο. Δεν θέλω κλάματα, αλλά γέλια, γιατί έτσι έζησα. Θέλω γέλια όπως οι Αρχαίοι Θράκες γιατί έτσι έζησα.
Αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».
Aυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του Αλέξανδρου Γιώτη που πέθανε το περασμένο Σάββατο στο χωριό Βαριάδες Ιωαννίνων όπου ζούσε αποτραβηγμένος το τελευταίο διάστημα ο δημοσιογράφος-συγγραφέας-γαστρογράφος-Μέγας Γαστρονόμος Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου.
Hταν εκ των ηγετικών στελεχών της Ομάδας πρωτοβουλίας ΚΑΝΑΛΙ 15 (1985 – 1987) οπότε και τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της άρσης του κρατικού μονοπωλίου στην ραδιοτηλεόραση, μαζί με τον Ρούσσο Κούνδουρο, τον Γιάννη Τζαννετάκο τον Κωστή Φιλιππόπουλου και άλλους πολλούς. Στο σπίτι του έγινε η εκπομπή που προκάλεσε την αστυνομική και εισαγγελική επέμβαση με σύλληψη των στελεχών της ομάδας αυτής. Ηταν ο μόνιμος εκφωνητής του σταθμού. Κατόπιν ανέλαβε....

Ψυχάρης με Τρίμη και Αντωνιάδου στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου

Πολύς λόγος γίνεται στο διαδίκτυο για την «ινγκόγκνιτο» συνάντηση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη και της γραμματέως της Ενωσης Μαρίας Αντωνιάδου με το αφεντικό του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου.
Και καλά ο Τρίμης να συναντηθεί με τον Ψυχάρη, την Αντωνιάδου τι την ήθελε μαζί; Δεν μπορούσε να πάει με κάποιον άλλο μαζί; Δεν γνωρίζει ότι η, κατά τα άλλα μαχητική, Αντωνιάδου ήταν (και μπορεί να είναι ακόμη) από τα πλέον «έμπιστα» πρόσωπα του θεοσεβούμενου κυρ Σταύρου; Μήπως ήταν απαίτηση του προέδρου του ΔΟΛ στη συνάντηση να πάει μόνο ο πρόεδρος με την Αντωνιάδου; Κι όπως γράφει και το μπλογκ financialcrimesnews γιατί οι υπόλοιποι του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που μάλιστα είχε και συνεδρίαση (διακόπηκε εξ αιτίας του αιφνίδιου ραντεβού στη Μιχαλακοπούλου), δεν ενημερώθηκαν;
Οπως ήταν φυσικό ο Ψυχάρης, στη συνάντηση με τους δύο, έθεσε το..

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

O Χατζηνικολάου, η Χούκλη και η φόρμουλα έκπληξη

Με τα μάτια καρφωμένα στα tweets και στα «μπες – βγες» του Νίκου Χατζηνικολάου στέκει η δημοσιογραφική αγορά. Ο anchorman έδωσε προθεσμία στο Alter και τον εαυτό του έως το τέλος του έτους.

  • Μετά, οι… πηγές λένε ότι ο εκδότης της “Real News” θα ανηφορίσει προς το Μαρούσι. Και επειδή, όπως ο ίδιος είπε, είναι νέος ακόμη για να αποσυρθεί από την τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων, θα έχει αξία το πως θα χειριστεί ο Όμιλος ΑΝΤ1 το όλο ζήτημα απέναντι στην κυρία Χούκλη.

  • Τα “δίδυμα” ποτέ δεν ευτύχησαν στον ενημερωτικό τομέα του καναλιού, το “μία η άλλη” αποκλείεται, εκτός κι αν προταθεί φόρμουλα – έκπληξη.

  • Την Τετάρτη (16/11) το πρωί, εκδικάζονται στο Ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας» και αναφορικά με την προσωρινή επιδίκαση των οφειλόμενων δεδουλευμένων.

  • Κραταιό φύλλο οικονομικού προσανατολισμού αντιμετωπίζει θέμα βιωσιμότητας. Τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα, αν αρκετά χρήματα δεν επενδύονταν σε σουαρέ και αχρείαστες κοσμικότητες.

  • Μετά από 36 χρόνια, ο Σταύρος Ψυχάρης ξαναπιάνει το νήμα!


    «Θα του αρέσει και του Ψυχάρη ο τίτλος. Βάλτον και μπλε αρνητικό. Θα δεις θα του αρέσει...».
    Με αυτά τα λόγια έκλεισε η μίνι σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου.
    Και πράγματι του Ψυχάρη του άρεσε ο τίτλος ενώ δεν είχε αντίρρηση και για τη φωτογραφία του χαμογελαστού Παπαδήμου.
    Ασχετο αν ο κυρ Σταύρος πέταξε κάτι του στιλ «πάλι με αντιγράφετε!».
    Κι ο Καρακούσης από την πλευρά του είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος...
    Την ίδια ώρα κάποιος πέταξε στο τραπέζι «Τα παρασκήνια της ΑΛΛΑΓΗΣ» λέγοντας με συγκρατημένο ενθουσιασμό: «Μετά από 36 χρόνια, ο Σταύρος Ψυχάρης ξαναπιάνει το νήμα!»

    Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΡΔΟΣ τολμούν και λένε όχι στις ατομικές συμβάσεις

    Στον "ένδοξο" δρόμο που χάραξε ο ΣΚΑΙ και ο ΠΗΓΑΣΟΣ θέλει να βαδίσει τώρα η οικονομική εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ, καλώντας από χθες (14/11) τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.
    Για μία ακόμα φορά, οι εργαζόμενοι μετά από συνέλευση τους αντιδρούν στην κίνηση αυτή της εργοδοσίας και αποστέλουν στην εκπρόσωπο της ιδιοκτησίας την ακόλουθη απόφαση:
    ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΚΕΡΔΟΣ"
    Κατά την συνέλευσή μας (14/11) οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα
    "ΚΕΡΔΟΣ" - τεχνικοί και δημοσιογράφοι - μετά την πληροφόρηση από τους συναδέλφους μας ότι ξεκίνησε η διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων, θα θέλαμε να επαναλάβουμε στη διοίκηση της εταιρείας το ψήφισμα προηγούμενης συνέλευσης μας (σημ.:"Oι εργαζόμενοι στην εφημερίδα "ΚΕΡΔΟΣ" - τεχνικοί και δημοσιογράφοι - κατά τη γενική συνέλευσή μας την 1η Νοεμβρίου 2011 αποφασίσαμε ομοφώνως ότι δεν θα υπογράψουμε οιαδήποτε..

    Δήμιος με λευκό κολάρο

    Ο Παπαδήμος απαίτησε νέες θυσίες ως πράξη ευγνωμοσύνης στις δάνειες δυνάμεις και δεν δεσμεύτηκε για εκλογές

    Σαν δήμιος με... λευκό κολάρο εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος, με
    προγραμματικές δηλώσεις υπαγορευμένες από την τρόικα και ζητώντας από τη Βουλή «εξουσίες» κανονικής (και όχι μεταβατικής) κυβέρνησης.
    Ο κ. Παπαδήμος, προσαρμοσμένος απόλυτα στη γραμμή των δάνειων δυνάμεων, απαίτησε νέες θυσίες ως πράξη ευγνωμοσύνης του ελληνικού λαού προς τους... σωτήρες μας.
    Την ώρα μάλιστα που οι εταίροι μας δείχνουν να χαλαρώνουν τη στάση τους ως προς το θέμα
    των εγγυήσεων, ο κ. Παπαδήμος εμφανίστηκε βασιλικότερος της βασιλεύουσας τρόικας,
    επαναφέροντας με επιτακτικό τρόπο την αναγκαιότητα ακόμα και για δεσμεύσεις μνημονιακών..

    Σχεδίαζαν νέο εκλογικό νόμο με λίστα

    Δύσκολα θα «περάσει», γιατί προϋποθέτει συμφωνία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

    Ενα από τα πρώτα σχέδια νόμου που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε στο συρτάρι του Χάρη
    Καστανίδη ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, στον οποίο θα προβλέπεται η θέσπιση της λίστας για την εκλογή των βουλευτών!
    Σύμφωνα με τους προηγούμενους, τουλάχιστον, κυβερνητικούς σχεδιασμούς το νέο εκλογικό
    σύστημα θα αποτελεί παραλλαγή του λεγόμενου «γερμανικού μοντέλου» και θα προβλέπει την εκλογή 120 βουλευτών με λίστα στις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες του «Καλλικράτη» και 180 σε ισάριθμες μονοεδρικές περιφέρειες που θα συσταθούν στους 52 νομούς της χώρας. Για παράδειγμα, στη Β' Αθηνών θα δημιουργηθούν 26 μονοεδρικές περιφέρειες (αντί των 42 εδρών σήμερα), οι οποίες θα καλύπτουν τους νέους δήμους. Στον Πειραιά (Α' και Β' Πειραιώς) θα συσταθούν εννέα μονοεδρικές περιφέρειες, ενώ στην..

    Τα μέλη της ΕΣΗΕΑ και οι άλλοι

    Για πολλά χρόνια και έως πρόσφατα, οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ, στην πλειονότητά τους, πίστευαν ότι αποτελούσαν την αριστοκρατία των εργαζομένων σε τούτο τον τόπο. Πολλοί, μάλιστα, προτιμούσαν να προτάσσουν την πνευματική και ακολούθως τη συνδικαλιστική υπόστασή της.
    Πρόλαβα γενικές συνελεύσεις όπου και μόνο εκφράσεις όπως «συνεργασία όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ» ή «Συνδικάτο Τύπου», προκαλούσαν ανατριχίλα.
    Ομως ο μύθος τελείωσε. Μια άλλη πραγματικότητα αποκαλύπτεται, καθώς η φούσκα των τελευταίων είκοσι χρόνων σκάει με πάταγο.
    Εννοιες όπως κρίση, Μνημόνιο, πτώχευση, χαμένες θέσεις, ανασφάλιστη εργασία, ασφαλιστικοί πόροι, καταπίεση, φόβος, κατάθλιψη, μπαίνουν στη..

    Εμπρός για κατάληψη!

    ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΥ ΨΥΡΡΗ

    της Ιωάννας Κλεφτογιάννη

    Παρασκευή 7 το απόγευμα. Η γειτονιά του Ψυρρή, στην άλλοτε κοσμοπλημμυρισμένη, ειδικά τέτοια ημέρα, πλατεία των Αγ. Αναργύρων, είναι βουβή. Τα περισσότερα νυχτομάγαζα που αλλοίωναν το χαρακτήρα της περιοχής έχουν βάλει λουκέτο.
    Το θέατρο «Εμπρός» όμως, «στολισμένο» πλέον σε κάθε σπιθαμή του με γκράφιτι, είναι φωτισμένο. Μοιάζει με φάρο μες στη σκοτεινιά. Περνώντας το κατώφλι του το βλέπεις κατακλυσμένο από ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορογράφους και αρχιτέκτονες. Από το 2006 το κτήριο-ιδιοκτησία του υπουργείου Πολιτισμού παρέμενε κλειστό. Το θέατρο που τελευταίος κράτησε ο μακαρίτης Τάσος Μπαντής ρήμαζε.
    Ωσπου την Παρασκευή η Κίνηση Μαβίλη, οι νέες υπερκινητικές θεατρικές ομάδες που έχουν καταγραφεί ως οι Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη του θεάτρου, έκαναν μια ειρηνική κατάληψη του κτηρίου, οργανώνοντας ένα συναρπαστικό πιλοτικό δωδεκαήμερο, γεμάτο πρωτότυπες δράσεις που συσπειρώνουν από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και την Εύα Στεφανή μέχρι τους Electrobalcana και την κολεκτίβα αρχιτεκτόνων Encounter Athens. Με ανοικτά μαθήματα, αγώνες λόγου, παραστάσεις-υβρίδια, εικαστικές παρεμβάσεις και ολοήμερες performances που θα ζωντανεύουν από το πρωί ώς το βράδυ και το κτήριο και τη γειτονιά.

    Οι άνεργοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εξαιρούνται του τέλους ακινήτων

    Οροι και προϋποθέσεις
    για την εξαίρεση από το χαράτσι


    Εξαιρούνται της καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων οι άνεργοι που είναι ενταγμένοι στο σχετικό λογαριασμό του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Την απάντηση αυτή έδωσε το υπουργείο Εργασίας σε ερώτηση της διοίκησης του ταμείου.
    Ειδικά, σύμφωνα με το νόμο 4021/ 2011, εξαιρούνται ρητά οι ενταγμένοι στο λογαριασμό ανεργίας του προσωπικού ημερησίων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, οι τεχνικοί Τύπου στις δύο αυτές πόλεις, καθώς οι άνεργοι που έλαβαν τακτική επιδότηση κατά τουλάχιστον 6 μήνες.
    Η απαλλαγή από την καταβολή ισχύει και χορηγείται σύμφωνα με τους όρους και τις προυποθέσεις που προβλέπονται στις..

    Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

    Βlues report για τον Νίκο Τσιαμτσίκα

    «Δεν πλήρωσα ειδικό φόρο (είμαι απλήρωτος απο το ΑΛΤΕΡ 7 μήνες και μπορεί να κλείσει χωρίς καν να αποζημιωθώ), δεν πληρώνω το χαράτσι της ΔΕΗ κι ας μου κόψουν και το ρεύμα. Δεν το κάνω λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, αλλά επειδή δεν μπορώ πλέον να πληρώσω. Αν εγώ είμαι παράνομος να με βάλουν φυλακή. Η απορία μου είναι, θα βρώ εκεί σε κάποιο κελί κι αυτούς που στη δουλειά μου έφαγαν πάνω απο 500 εκ. ευρώ, άφησαν με υποσχέσεις να τους δουλεύουν απλήρωτοι 600 άνθρωποι απο την αρχή του χρόνου και διαβάζουμε ότι έκαναν φτερά στο ίδιο διάστημα 30 εκ. ευρώ απο διαφημίσεις... Και κυνηγάνε εμένα που δεν μπορώ να πληρώσω.. Για προσέξτε κύριοι, γιατι το επόμενο βήμα είναι το ντουφέκι»...
    Αυτά γράφει ο δημοσιογράφος Νίκος Τσιαμτσίκας στο προφίλ του στο Facebook περιγράφοντας με λίγες λέξεις την δραματική κατάσταση που βιώνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Alter και όχι μόνο.
    Βέβαια ο Νίκος Τσιαμτσίκας έχει και την εναλλακτική της μουσικής όπου..

    Τραγική η ιστορία της 32χρονης μητέρας που αυτοκτόνησε στη φυλακή

    από το peiratikoreportaz

    -ΟΛΟ ΚΙ ΟΛΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΖΥΓΙΖΕ 40 ΚΙΛΑ.
    ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ "ΤΣΑΚΙΣΕΙ" ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 10 ΜΗΝΩΝ

    Αυτά τα θέματα δεν παίζουν στα κανάλια και στις εφημερίδες.
    Δεν πουλάνε....
    Ποιος ασχολείται, τώρα, με μια 32χρονη τοξικομανή, που αυτοκτόνησε μέσα στο κελί, γιατί δεν άντεχε την στέρηση...
    Ασθενής, ταλαιπωρημένη, φιγούρα , που ίσα-ίσα διακρινόταν, αφού, η λευκή σκόνη την κατέτρωγε και ζύγιζε μόλις 40 κιλά !
    Είχε δυο τραγικούς γονείς , που κράταγαν το βρέφος.
    Πως βρέθηκε σε αυτη την τραγική κατάσταση, κανείς δεν γνωρίζει ,ακριβώς.
    Ηταν μάννα όμως και πονούσε σαν μάννα το σπλάχνο της.
    Για αυτό, η τραγική αυτη μητέρα έκλεψε απο μαγαζί τρία μπλουζάκια για το μωρό της.
    Στο θολωμένο της μυαλό, στην πονεμένη της ψυχή, στην βασανισμένη της καρδιά
    μόνο..

    «Tυχεροί! Τυχεροί!»

    «Tυχεροί! Τυχεροί!» Αυτό λένε στους συναδέλφους τους στο «Πρώτο Θέμα» οι δημοσιογράφοι των άλλων εφημερίδων (κι όχι μόνο) που αντιμετωπίζουν προβλήματα είτε με περικοπές μισθών είτε με μαζικές απολύσεις. Κι αυτό γιατί στα μαρμαράδικα στο Μαρούσι όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά. Και κυρίως οι κυκλοφορίες της εφημερίδας που τις τελευταίες 9 εβδομάδες είναι σταθερά γύρω στις 160 με 180.000 φύλλα.
    Βέβαια τον περασμένο Μάϊο στο «Πρώτο Θέμα» είχαν γίνει μειώσεις μισθών της τάξης του 10% αλλά σύμφωνα με τις τότε διαβεβαιώσεις της διοίκησης αυτό ήταν όλο και οι περικοπές θα σταματούσαν εκεί. Και με δεδομένο ότι οι κυκλοφορίες αλλά και η διαφήμιση (τηρουμένων των αναλογιών) πάνε καλά, οι εργαζόμενοι στην Αποστόλου Παύλου θα πρέπει πράγματι να νιώθουν «τυχεροί!» που λέει κι ο βλάχος της διαφήμισης.
    Για του λόγου το αληθές (σχετικά με τις κυκλοφορίες) και αυτή την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» ήταν στην πρώτη θέση και..

    Ο δειλός, ο μπουμπούνας και ο έμπειρος

    Με τίτλο «Ο δειλός, ο μπουμπούνας και ο έμπειρος» και με τη φωτογραφία του πρώην -πλέον- πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο εξώφυλλο, κυκλοφόρησε το ρωσικό περιοδικό «Προφίλ».
    Μάλιστα υπάρχει και επεξηγηματική διευκρίνιση ότι και οι τρεις παραπάνω χαρακτηρισμοί απευθύνονται στον έλληνα πρωθυπουργό και παραπέμπει τους αναγνώστες στις μέσα σελίδες διά τα περαιτέρω. Ηγουν ένα καθόλου κολακευτικό ρεπορτάζ. Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι «Ο δειλός, ο μπουμπούνας και ο έμπειρος» ήταν κινηματογραφική ταινία της σοβιετικής εποχής, κάτι σαν το αμερικάνικο «Χοντρός-Λιγνός». Βέβαια στη σοβιετική εκδοχή της ταινίας οι πρωταγωνιστές ήταν τρεις. Ομως σύμφωνα πάντα με τον συντάκτη του ρωσικού περιοδικού, ο Γ. Παπανδρέου τους ενσαρκώνει, θαυμάσια, μόνος του...

    Τρεις ερωτήσεις στον σκιτσογράφο Μιχάλη Κουντούρη


    -Γιατί γελοιογραφίες χωρίς λόγια;

    Είναι ο τρόπος που διαλέγεις για να επικοινωνείς με τους αναγνώστες σου. Χρησιμοποιείς απλώς την εικόνα και τους κώδικές της στη θέση της λεζάντας.

    -Η γελοιογραφία έχει μέλλον στην ηλεκτρονική εποχή;

    Η γελοιογραφία έχει μπει ήδη στην ηλεκτρονική εποχή. Από τον τρόπο που δημιουργείται και επεξεργάζεται, από τον τρόπο που «δημοσιεύεται» και φτάνει στον ψηφιακό αναγνώστη.

    -Τα διεθνή βραβεία είναι ευχή ή κατάρα;

    Τα βραβεία, και πολύ περισσότερο τα διεθνή, είναι το δικό μας χειροκρότημα. Δεν έχουμε και άλλες ευκαιρίες για να απολαύσουμε αυτό το χειροκρότημα από το κοινό μας. Η γελοιογραφία είναι..

    Υποσχέσεις Γιαννίκου ότι θα πληρώνει κανονικά στον «Κόσμο του Επενδυτή»

    Στον «Κόσμο του Επενδυτή», δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τον ιδιοκτήτη Κώστα Γιαννίκο ότι θα ομαλοποιηθεί η μισθοδοσία (είναι ένα μήνα πίσω) και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται κανονικά κάθε 16 και 30 του μηνός. Το είπε στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, αυτοί με τη σειρά τους το είπαν στους εργαζόμενους και οι τελευταίοι αποφάσισαν σε συνέλευσή τους την περασμένη Δευτέρα να επιδείξουν υπομονή. Επι τη ευκαιρία, αφού γράφω για τον Κώστα Γιαννίκο, να προσθέσω ότι πάνω εκεί που συζητάγανε οι συνδικαλιστές για το μέλλον του «Επενδυτή» ήρθε η κουβέντα και στο χειμαζόμενο Alter. Οπου προέκυψε ο εξής απολαυστικός διάλογος:..

    Η τσουχτερή απληρωσιά και η ταινία της ζωής

    Τσουχτερό κρύο, μία κοπέλα έψηνε κάστανα για το μεροκάματο, κουλτουριάρηδες και τοπικοί παράγοντες, συντελεστές διαφόρων ταινιών από τη διπλανή πόρτα, ένας μαύρος σκύλος τσακώνεται με άλλους αδέσποτους δείχνοντας τα κοφτερά του δόντια, συνωστισμός στην είσοδο του Ολύμπιον για μια θέση στην τελετή λήξης του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου το Σάββατο βράδυ στη Θεσσαλονίκη. Ένα πανό απέναντι από την είσοδο. Των απλήρωτων εργαζόμενων των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ. Μοίρασμα προκήρυξης στους συγκεντρωμένους και στους διερχόμενους.
    Η ταινία της ζωής. Οι ηθοποιοί που παίζουν τους άνεργους στις ταινίες, πληρώνονται και καταχειροκροτούνται. Οι απλήρωτοι και οι άνεργοι της πραγματικής ζωής, χάνονται μέσα στη βουή του ευαίσθητου πλήθους.
    Οι σινεφίλ ήταν εκεί. Αρκετοί εργαζόμενοι αλλά και συμπαραστάτες από άλλα Μέσα. Ήταν εκεί και διάφοροι διερχόμενοι. Συνάδελφοί τους. Που έριξαν μια κλεφτή ματιά μπας και κολλήσουν απληρωσιά από τους διαμαρτυρόμενους. Αυτή η ψηλή συναδέλφισα από την ΕΤ3, έκανε πως δεν τους είδε. Άλλος..

    Οι εργαζόμενοι αντέχουν;

    Από το πρωτοσέλιδο άρθρο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας:

    Αντέχουμε
    Οι προσπάθειες για τη δανειοδότηση της «Ελευθεροτυπίας» από το τραπεζικό σύστημα συνεχίζονται. Πληροί εξάλλου όλες τις προϋποθέσεις γι’ αυτό. Συνεχίζονται και οι με αυταπάρνηση προσπάθειες των εργαζομένων να κρατήσουν την εφημερίδα ζωντανή. Η συμπαράσταση απ’ όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής είναι αμείωτη. Σ’ αυτή την ξεχωριστή και μοναδική φωνή στο τοπίο του έντυπου λόγου, σ’ αυτήν την εφημερίδα που δεν έχει καμία εξάρτηση και καμία παράπλευρη δραστηριότητα πλην της εκδοτικής. Η «Ελευθεροτυπία» αντέχει ακόμα και αντιστέκεται.
    «Κ.Ε.»

    Εισήγηση για απολύσεις στο εμπορικό του ΔΟΛ

    Αναδιάταξη του «εμπορικού» στον ΔΟΛ θα εισηγηθεί εντός των προσεχών ημερών ο νέος διευθυντής του συγκεκριμένου τομέα Γιάννης Τερπίτσας.
    Σε γενικές γραμμές θα προταθεί να αλλάξουν οι δομές και ο τρόπος λειτουργίας, πράγμα το οποίο ακούγεται ενδιαφέρον και ίσως ελκυστικό για κάποιους, αλλά όχι και για τους εργαζόμενους. Ενα παράδειγμα; Οταν λες, ας πούμε, ότι θα δουλεύεις με key accounts τα οποία θα μπορούν να χειρίζονται οι πελάτες, τότε «δικαιολογείς» την απομάκρυνση ανθρώπων που δεν θα «χρειάζονται» πλέον γιατί θα «καταργηθούν» οι οργανικές θέσεις τους. Ολα αυτά βέβαια υπό την αίρεση ότι ο ισχυρός ανήρ του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης θα το..

    Να μην πληρώσουν το χαράτσι οι άνεργοι δημοσιογράφοι

    Ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ)

    Προς τους Πρόεδρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών
    Γιώργο Σαββίδη
    και τους προέδρους των Ενώσεων Συντακτών:
    ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη
    ΕΣΗΕΜ-Θ Μόσχο Βοϊτσίδη
    ΕΣΗΕΘ-ΣΕ-Ε Χρήστο Μπεχλιβάνο
    ΕΣΠΗΤ Γιάννη Πλαχούρη

    Αγαπητοί συνάδελφοι
    Αυτές τις ημέρες συντελείται μια κατάφορη αδικία κατά των ανέργων συναδέλφων μας. Παρότι μετά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις μας ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύθηκε πως και οι άνεργοι δημοσιογράφοι, όπως και όλοι οι άνεργοι που έχουν ενταχθεί στον ΟΕΑΔ δεν θα κατέβαλαν το "τέλος αλληλεγγύης" και το «τέλος ακίνητης περιουσίας», εντούτοις υπήρξε αιφνιδιαστική ανατροπή των εξαγγελιών. Με νεώτερη υπουργική..

    Προς κινητοποιήσεις στην «Πατρίδα» του Πύργου

    ΜΠΑΡΑΖ AΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

    Nέες αυθαιρεσίες εις βάρος των εργαζομένων στην εφημερίδα «Πατρίδα» του Πύργου Ηλείας. Μετά τον Κώστα Αντωνόπουλο και την Πέλλυ Μπεβούδα η ιδιοκτησία της εφημερίδας προχώρησε σε σε προειδοποιητική αναγγελία απόλυσης του δημοσιογράφου Παναγιώτη Παυλόπουλου.
    Η θεαματική αποψίλωση σε προσωπικό και η ορατή αποδυνάμωση της εφημερίδας – μιας από τις μακροβιότερες της ελληνικής Περιφέρειας- συνιστά αναμφίβολα μελανή σελίδα στην ιστορία της, την οποία χρεώνεται η σημερινή ιδιοκτησία της, και μαζί συνιστά στοιχείο που αμαυρώνει το κύρος της «Πατρίδας».
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καλεί την ιδιοκτησία της «Πατρίδας» να σεβαστεί την μεγάλη προσφορά των εργαζόμενων στην..

    Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ Τα 8 εκατ. του δανείου προορίζονταν για την απόλυση 400 εργαζόμενων

    -από το agitatoras

    «Αθώα» η Μάνια λόγω έλλειψης επιχειρηματικού ή πολιτικού δόλου, λέει ο Δ. Ψαρράς και προτείνει λύση για τη σωτηρία της εφημερίδας

    Σκληρή γλώσσα κατά της διοίκησης της Χ.Κ Τεγόπουλος, από τον Δημήτρη Ψαρρά (ενας από τους Ιούς) που παρουσιάζει στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και περιγράφει κάποιες από τις αιτίες που οδήγησαν στην οικονομική δυσπραγία της «Ε». Αν και ο Ψαρράς καταφέρεται κατά της Μάνιας Τεγοπούλου και των λοιπών διοικούντων για τους κακούς χειρισμούς τους, εν τούτοις τονίζει ότι οι ελπίδες παραμένουν ακέραιες, γιατί παρά το μαύρο κλίμα που περιγράφει, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να πιστώνουν στην ιδιοκτησία της «Ε» έλλειψη επιχειρηματικού ή πολιτικού δόλου. Ο Δ. Ψαρράς θέτει 4 όρους κάτω από τους οποίους οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την επιβίωση της «Ε». Αλλιώς, όπως λέει, η Χ.Κ.Τεγόπουλος δεν θα..