ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Εκπρόσωπος στο Εθνος με 7 ψήφους επί 176 εγγεγραμμένων!

Επί εγγεγραμμένων 176 δημοσιογράφων στο Έθνος, στις διαδικασίες για την εκλογή εκπροσώπων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ των συντακτών – μελών της Ένωσης, πήγαν να ψηφίσουν επτά! Ναι, «7» όπως το διαβάσατε.
Ο μοναδικός υποψήφιος Νίκος Θεοδωρόπουλος, πήρε 7 ψήφους και εξελέγη.
Μαθαίνω ότι το πρωτοφανές κύμα αποχής, έχει να κάνει με τις… παρέες του Θεοδωρόπουλου. Είναι στο οικονομικό τμήμα, φίλος του αρχισυντάκτη Θανάση Λυρτσογιάννη, τον οποίο θερμό υποστηρικτή των αποφάσεων των εργαζομένων για κινητοποιήσεις δεν θα τον έλεγες, καταλαβαίνετε τώρα πως πάει η δουλειά…
Το περίεργο είναι όμως ότι κανείς δεν έβαλε υποψηφιότητα απέναντί του. Διότι εύλογα μπορεί να σκεφτώ ότι όποιος και αν έβαζε, με τις 7 ψήφους που πήρε, θα τον κέρδιζε με περίπατο…

ΧΡΑΝ / newpost.gr

Ο μικρός Λάβκραφτ σπάει πλάκα

Ενα διαδικτυακό στριπάκι που χάλασε κόσμο με το πανέξυπνο μαύρο χιούμορ του

Ενα σωρό χαρακτηρισμούς μπορεί κάποιος να προσάψει στον Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, αλλά «βαρετό» ή «αδιάφορο» αποκλείεται να τον πει.
Τόσο ερεθιστικό είναι το έργο του, τόσο απογειωμένη η φαντασία του, τόσο φευγάτη η γραφίδα του. Από χιούμορ βέβαια, η μπίλια στέκεται στο ζερό. Δεν το 'χε ο μακαρίτης, δεν πέρναγε ούτε από πλάι του. Εξ ου και ανέλαβαν οι σύγχρονοι σκιτσογράφοι να το προσθέσουν, σε άφθονες δόσεις. Την αρχή έκανε ως γνωστόν ο δικός μας Γιώργος Τσούκης με τον αξέχαστο «Μικρό Κθούλου» (Γιώργο, ανάστησέ τον, μας έλειψε!) και τώρα έρχονται οι Jose Oliver (σενάριο) και Bartolo Torres (σχέδιο) να συμπληρώσουν το στόρι με τον «Μικρό Λάβκραφτ».
Ο οποίος «Μικρός Λάβκραφτ» είναι ένα στριπάκι διαδικτυακό, που χαλάει κόσμο στο Ιντερνετ και κυκλοφορεί πλέον σε άλμπουμ (η αξιόπιστη μετάφραση ανήκει στον Βασίλη Μπαμπούρη) από τις εκδόσεις «Οξύ». Και γιατί χάλασε κόσμο παρακαλώ; Πρώτον, διότι το..

Το MEGA αποφασίζει και διατάσσει

της ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ

Ιδιαίτερα προσεκτική στις αναφορές της μέσα αλλά κι έξω από τη Βουλή και ειδικά στο δελτίο του Mega, που αποτελεί και τον κύριο πόλο της νέας «εθνικής» προπαγάνδας, ήταν τις ημέρες αυτές η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ως προς τις ευθύνες του διασυρμού της χώρας από τον κ. Παπανδρέου.
Οσο κι αν προσπαθούσαν οι εκφωνητές του δελτίου να της αποσπάσουν εκείνες τις δηλώσεις που θα ισχυροποιούσαν τη γραμμή της απόλυτης απαξίωσης και εξευτελισμού του απερχόμενου πρωθυπουργού, η κυρία Παπαρήγα κράτησε τις πολιτικές, αλλά και ιδεολογικές της αποστάσεις από τη δαιμονοποίηση ενός και μόνο κεντρικού προσώπου της εξουσίας. Γνωρίζει, εξάλλου, πολύ καλά η κυρία Παπαρήγα το ρόλο των κεντρικών ΜΜΕ και τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τα κεντρικά τους δελτία.
Το ίδιο προσπάθησε να κάνει και η κυρία Μπακογιάννη και μάλιστα προκάλεσε τη μήνιν των τριών εκφωνητών (Τρέμη, Πρετεντέρη, Τσίμα) το βράδυ πριν από τη διαφαινόμενη επιλογή του Λουκά Παπαδήμου ως λύση σωτηρίας. Ενώ την καλούσαν να..

Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους κόκκους

Συστράτευση όλων των μνημονιακών δυνάμεων


Η τρικομματική κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, που θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, είναι ουσιαστικά η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την προσθήκη στελεχών της Ν.Δ. -μεταξύ αυτών και των δύο αντιπροέδρων της, Δημ. Αβραμόπουλου, Στ. Δήμα- και βουλευτών του ΛΑΟΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι γνωστοί για το ακροδεξιό παρελθόν τους. Το πλαδαρό κυβερνητικό σχήμα έχει 49 μέλη, αποτέλεσμα παζαριού μεταξύ Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Γ. Καρατζαφέρη, Λ. Παπαδήμου. Ο νέος πρωθυπουργός επέλεξε μόνο δύο υπουργούς, τους Γιαννίτση-Σταυρόπουλο, όλοι οι άλλοι είναι επιλογές των συνεταίρων...

Κόλαση στη Συγγρού - Ποιοι εγκαταλείπουν τον Σαμαρά

ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ» ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΝΟΣΤΑΛΓΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛ. ΤΥΠΟ

Μετά την θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε στο εσωτερικό της ΝΔ για την εγκατάλειψη της αντιμνημονιακής πολιτικής του κόμματος ήρθε κι άλλη ψυχρολουσία για τον Σαμαρά: αυτή τη φορά από τα πρωτοσέλιδα στον δεξιό Τύπο καθώς τόσο ο Ελεύθερος Τύπος όσο και η Δημοκρατία κάθε άλλο παρά στήριξαν τους χειρισμούς Σαμαρά των τελευταίων ημερών. Ο Ελεύθερος Τύπος του «εγώ μόνο από οικονομικά γνωρίζω» Π. Αμυρά, κάνει λόγο για «Κυβέρνηση… μικράς πνοής», καταγγέλλει «κομματικά κέντρα και παράκεντρα σε ένα πολυπληθές υπουργικό σχήμα» και αναφέρεται σε «Κυβέρνηση Παπαδήμου με λογική Πετσάλνικου» όπου υπερισχύουν οι παπανδρεϊκοί.
Από την πλευρά της η εφημερίδα Δημοκρατία του «ασυμβίβαστου» Χρήστου Μουλίνου σήμερα με βασικό τίτλο ΘΛΙΨΗ στην πρώτη σελίδα κριτικάρει ευθέως τους χειρισμούς Σαμαρά που πάγωσαν την βάση του κόμματος και..

Μια διάλεξη για γραφίστες και τα φύκια των Ισπανών στον Ελ. Τύπο (της Γιάννας)


Διάλεξη για γραφίστες αλλά και δημοσιογράφους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 7:30μμ, στα γραφεία της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (Μυλλέρου 19). Πέντες επαγγελματίες του χώρου συζητούν για τον ρόλο των γραφημάτων στις εφημερίδες. Εμπειρίες, τρόπος δημιουργίας, παρουσίαση stylebook, η επιρροή των Ισπανών σχεδιαστών στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ, φωτορεαλιστικά σχέδια, η δημοσιογραφία στο γράφημα είναι τα θέματα συζήτησης.
Θα μιλήσουν: o αρχισυντάκτης της εφημερίδας Καθημερινή Γιάννης Βαθυάς, η art director της εφημερίδας Καθημερινή Βαλεντίνα Βιγιέγκας-Νίκα, η infographic designer της εφημερίδας Ελεύθρος Τύπος Ζωή Κατσιγιάννη, ο infographic designer της Καθημερινής Πάνος Κωνσταντόπουλος και ο 3D graphic designer Δημήτρης Μπατής.
Aπορία zoornalistas: Οι ισπανοί σχεδιαστές δεν ήταν αυτοί που τσέπωσαν κάποια εκατομμυρία πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες στον..

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το υπουργείο Τουρισμού ταιριάζει στον ΓΑΠ. ΄Η μήπως όχι;

Ο Γ. Παπανδρέου θέτει τώρα όρους για να μετάσχει της κυβέρνησης Παπαδήμου

Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε πως από σήμερα το μεσημέρι έχουμε νέο πρωθυπουργό. Φαντάζομαι όμως πως δεν γνωρίζετε ότι ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα από τις εμμονές, τις απαιτήσεις και τους όρους που αυτή τη φορά θέτει όχι ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες από πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον Σαμαρά, ο Γ.Α.Π. θέτει ως όρο για να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση, να πάρει το υπουργείο Αμυνας (εξ ου και η αιφνίδια αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων). Η εμμονή του Γιώργου για το Αμυνας ξενίζει κάποιους που από την πλευρά τους επιμένουν ότι στον Γιώργο ταιριάζει μόνο το υπουργείο Τουρισμού καθώς το συγκεκριμένο πόστο ο τέως πρωθυπουργός το έχει έμπρακτα υπηρετήσει καθώς έχει «γράψει» χιλιάδες μίλια ταξιδεύοντας στα πέρατα του κόσμου. Οι κακές γλώσσες υπερβάλλοντας έκαναν τότε λόγο για «πρωθυπουργό τουρίστα που δεν βρίσκεται ποτέ στην Eλλάδα αλλά τρέχει από διεθνή σε διεθνή» κλπ κλπ…

Προς 48ωρη απεργία στην Ελευθεροτυπία

ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Χ.Κ.ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων* στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ για κήρυξη 48ωρης απεργίας την ερχόμενη εβδομάδα όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το ENET.GR.
Σημειώνουμε ότι ήδη εκπνέει η προθεσμία, που η ίδια η ιδιοκτησία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είχε δώσει προς τις Ενώσεις μας, ότι θα απαντούσε συγκεκριμένα στο ζήτημα της αμοιβής των εργαζομένων της, οι οποίοι παραμένουν επί 3,5 μήνες απλήρωτοι. Αύριο Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011 αντιπροσωπεία των τριών Ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) θα συναντηθούν με..

Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις στον Ομιλο Αλαφούζου

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑΔΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το αντεργατικό και αυταρχικό πρόσωπό της έδειξε για μια ακόμη φορά η διεύθυνση του «ΣΚΑΪ». Διευθυντικά στελέχη και «σεκιουρητάδες», όργανα της εργοδοσίας, προσπάθησαν να εμποδίσουν μέλη των Συνεργαζομένων Ενώσεων ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αλαφούζου.
Η επίσκεψη είχε προαναγγελθεί, και τα μέλη των Ενώσεων είχαν ήδη ανακοινώσει δημοσίως από την προηγουμένη ότι θα ερχόντουσαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», καθώς και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπως τους επιτρέπει ο νόμος, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνέλευση των εργαζομένων που θα γινόταν, με αφορμή την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» .
Μετά τις οδηγίες των διευθυντικών στελεχών η ασφάλεια του κτηρίου επιχείρησε να εμποδίσει την είσοδο των συνδικαλιστών. Έπειτα από..

Φρουρούμενος στον Ευαγγελισμό ο Δ. Καπράνος

ΚΡΙΘΗΚΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Φρουρούμενος στον «Ευαγγελισμό» παραμένει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καπράνος που έχει κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της αγοράς δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ από το ΤΣΠΕΑΘ, το 2006.
Ο πρώην πρόεδρος του ΤΣΠΕΑΘ μετά την απολογία του για τέσσερα κακουργήματα (απιστία, απάτη, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία) όπου ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα ότι πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, ο Καπράνος αισθάνθηκε έντονη δυσφορία,και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».
Ο δημοσιογράφος φέρεται ότι αγόρασε με τα λεφτά του Ταμείου δομημένο ομόλογο ύψους 136 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006 και από αυτή την αγοραπωλησία αποκόμισε περιουσιακό όφελος καθώς σε λογαριασμούς του (και στην Ελβετία) βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Όπως φαίνεται να προκύπτει και από την άρση τραπεζικού απορρήτου και τη..

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

H Αννα για πρωθυπουργός (και η Συγγρού να βάλει το χέρι της)



Η Αννα η νταρντάνα, που κάποτε δούλευε το ματσακόνι στα ναυπηγεία του Γκντασκ παρέα με τον Βαλέσα, βλέπει τα χάλια μας από το καφενείο της πολωνικής βουλής και γελάει! Η Συγγρού να βάλει το χέρι της, αλλά μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα, η εικόνα της νεοεκλεγείσας Αννα Γκρότσκα στο κοινοβούλιο της Πολωνίας προβάλει ως απολύτως φυσιολογική.
Η Αννα, η πρώτη τρανσέξουαλ βουλευτής της χώρας, έβαλε το καλό της, το μπορντό το ταγεράκι της και πήρε θέση δίπλα στον Ρόμπερτ Μπίντρον, ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ο οποίος είναι επίσης ο πρώτος δηλωμένος γκέι που εκλέγεται βουλευτής στην Πολωνία.

Και η Αννα και ο Ρόμπερτ ανήκουν στο κίνημα Palikot, ένα προοδευτικό κόμμα που ήρθε τρίτο σε ψήφους, μετά τις εκλογές στις 9 του Οκτώβρη.
Το κόμμα της Αννας και του Ρόμπερτ αντιτίθεται στην κοσμική ισχύ της εκκλησίας, προωθεί τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων και είναι ενάντια στον νόμο για τις εκτρώσεις, που ισχύει στην Πολωνία.









Δείτε άλλες δύο φωτογραφίες της γλυκειάς Αννας...

Εκστασιασμένοι οι Ελληνες παρακολουθούν τη φαρσοκωμωδία «Ο νέος πρωθυπουργός»

Σε γεφύρι της Αρτας έχει μετατραπεί η επιλογή του προσώπου που θα προταθεί ως νέος (μεταβατικός) πρωθυπουργός. Την ίδια στιγμή ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εκστασιασμένος τις αριστοτεχνικές κινήσεις τόσο του Παπανδρέου όσο και του Σαμαρά. Η θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε τόσο στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος όσο και στη ΝΔ , ακύρωσε την υποψηφιότητα Πετσάλνικου και οδήγησε σε ναυάγιο τη σύσκεψη(;) των πολιτικών αρχηγών. Προηγουμένως είχε αποχωρήσει θεατρικά ο Γ. Καρατζαφέρης, κλαίγοντας και λέγοντας ότι δεν τον «παίζουν» ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου…
Ελέγχονται οι πληροφορίες ότι κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε επικοινωνία με τον Λ. Παπαδήμο και του προτάθηκε (πάλι;) να είναι ο νέος πρωθυπουργός!..
Μετά το αδιέξοδο ορίστηκε νέα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο για αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί, ενώ η Μαρία Σπυράκη στο..

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Λαρεντιάδη

Τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και θυρίδων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και άλλων 30 εμπλεκομένων στην υπόθεση της Proton Bank αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Όπως έγινε γνωστό οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση που ερευνά την υπόθεση της Proton Bank και η οποία αφορά δάνεια υψηλού πιστωτικού ρίσκου που χορήγησε το έτος 2010 η συγκεκριμένη τράπεζα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτά υπερβαίνουν το ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ και η μεγάλη πλειοψηφία των ποσών των δανείων κατευθύνθηκε σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Οι δεσμεύσεις των περιουσιακών στοιχείων αφορά τριάντα άτομα από τα οποία τα έξη είναι μέλη του ΔΣ της Proton Bank, αλλά και μέλη της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας.

Σαρκοζί: Tρελός και καταθλιπτικός ο Γ. Παπανδρέου


«Τρελό» και «καταθλιπτικό» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου σε κατ' ιδίαν συνομιλία του με τον Μπάρακ Ομπάμα στις Κάννες λίγο πρoτού ξεκινήσει η επίσημη συνέντευξη Τύπου των δύο αρχηγών κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20. Οι Ομπάμα και Σαρκοζί είχαν ήδη καταδικάσει την απόφαση Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος χαρακτηρίζοντας την ένα «τεράστιο, τεράστιο λάθος».
Τη Δευτέρα είχαν διαρρεύσει από το γαλλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Arret Sur l' image οι δηλώσεις Σαρκοζί για τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένζαμιν Νετανιάχου τον οποίο χαρακτήριζε «ψεύτη».

Το «θλιβερό» παιχνίδι με τον Λουκά Παπαδήμο


Μόνο το… ζώδιο του πρωθυπουργού- Δίδυμος- μπορεί να εξηγήσει τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες γύρω από τον Λουκά Παπαδήμο.
«Προφανώς ο Γιώργος έχει δίδυμο αδερφό» λένε τον πόνο τους στελέχη που έζησαν από κοντά το παρασκήνιο στο πρωθυπουργικό επιτελείο. Γιατί άκουγαν και διάβαζαν πως «ο Παπανδρέου βλέπει τον Παπαδήμο στο σπίτι του στο Ψυχικό» και… τον έβλεπαν μπροστά τους στο γραφείο του στη Βουλή. Από την άλλη, καμία διάψευση. Ούτε καν ένα τηλεφώνημα από συνεργάτες του σε δημοσιογράφους πως «κάνετε λάθος». Γιατί;

Συνελήφθη στα Σκόπια ο «αγαπούλας» - Ξύρισε και το μουστάκι

Με περιοριστικούς όρους είχε αφεθεί ελεύθερος τον Σεπτέμβριο ο Μάκης Ψωμιάδης, γνωστός κι ως «αγαπούλας», για να συλληφθεί τελικά στα Σκόπια. Ο Ψωμιάδης, που είχε ξυρίσει το μουστάκι, συνελήφθη την ώρα που εβγαινε από καφετέρια στην πόλη των Σκοπίων.
Θυμίζουμε ότι ο 55χρονος ήταν κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων ενώ εις βάρος του εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις από παλαιότερες υποθέσεις.
Λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους, αλλά όταν λίγες ημέρες αργότερα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την προφυλάκισή του, ο Ψωμιάδης είχε εξαφανισθεί.
Αναμένεται η έκδοσή του στην Ελλάδα.

«Δεν διανοούμαι το αύριο χωρίς Eλευθεροτυπία»

Ηχηρά ονόματα (Θεοδωράκης, Κουστουρίτσα) από το παγκόσμιο στερέωμα της τέχνης ενώνουν τη φωνή τους με εκείνους που συμπαρίστανται στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και συνεχίζουν να στέλνουν μηνύματα υποστήριξης. Αν η «Ελευθεροτυπία» έλεγε «προσκυνώ» θα έπαιρνε και δάνεια και τα πάντα, επισημαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης που συμπληρώνει: «Να μη συμμορφωθεί ποτέ προς τις άνωθεν υποδείξεις η "Ελευθεροτυπία". Γιατί ο λόγος που κινδύνεψε είναι γιατί δεν συνεμορφούτο απολύτως προς τις υποδείξεις. Επρεπε να συμμορφωθεί κι αυτή. Αυτό που συνέβη με τις τράπεζες έχει από πίσω του πολιτικές σκοπιμότητες. Ο Τύπος γι' αυτούς είναι το όπλο τους. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Αν η "Ελευθεροτυπία" κλείσει, θα είναι μεγάλο πλήγμα και για τη Δημοκρατία και για την πολυφωνία».

Κινητοποιήσεις και γενική συνέλευση στα Μέσα του Ομίλου Αλαφούζου


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για την αιφνίδια, καταχρηστική και παράνομη απόλυση της συναδέλφου Γιώτας Κηπουρού από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ TV».
Για το λόγο αυτό κατ’ εξουσιοδότηση και κατ’ εντολή της Γενικής Συνέλευσης, αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας των συντακτών, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ TV» σήμερα Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011 από τις 17.00 έως τις 19.00.
Ζητώντας
-Την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και
-Την πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Ακόμη, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε συνεργασία με τα Σωματεία των συνεργαζομένων Ενώσεων καλούν όλα τα μέλη τους, που εργάζονται στα Μέσα του Ομίλου Αλαφούζου, σε κοινή..

Συμπαιγνία Κυριακίδη με καθηγητές του Παντείου για κατάργηση της μισθωτής εργασίας των δημοσιογράφων

ΜΕΤΑ ΤΙΣ 52 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟ FLASH ΤΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επιχείρηση κατάργησης της μισθωτής εργασίας των δημοσιογράφων με μαθητευόμενους είναι σε εξέλιξη στον Ρ/Σ « FLASH », ώστε η ιδιοκτησία να καθιερώσει φθηνή και ανασφάλιστη εργασία με πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σπουδαστών του τμήματος ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου εφαρμόζοντας νέα ήθη στην ενημέρωση.
Το σχέδιο αυτό της εργοδοσίας, που αποσκοπεί και σε νέες απολύσεις πέραν από τις 52, που έχουν ήδη γίνει στον Ρ/Σ « FLASH », «βγήκε στον αέρα» σε εκπομπή το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 στις 7μ.μ. Στη συγκεκριμένη εκπομπή μεταδόθηκε ο απίστευτος διάλογος της παρουσιάστριας με σπουδάστριες ότι καθηγητές του Παντείου πληροφορούν τους φοιτητές ότι είναι η εποχή, που θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» στις επιχειρήσεις ΜΜΕ. Επίσης, τόσο η ιδιοκτησία όσο και οι καθηγητές συμφωνούν ότι τώρα θα δημιουργηθούν «ευκαιρίες» με τις απολύσεις, αφού θα περισσεύουν θέσεις φθηνής εργασίας για εκπαιδευόμενους.
Είναι θλιβερό ότι η υπονόμευση του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού και..

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Εργοδοτικής αυθαιρεσίας συνέχεια στον Ομιλο Αλαφούζου

ΝΕΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΪ

Η εργοδοτική αυθαιρεσία συνεχίζεται στον Ομιλο του Αλαφούζου με μια ακόμη αντεργατική και κατάφωρα παράνομη απόλυση δημοσιογράφου από τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόλυση της Γιώτας Κηπουρού και δηλώνει ότι απολύσεις, όπως αυτή, ύστερα από τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας ότι με τις «οικειοθελείς» μειώσεις των αποδοχών τους κατά 10% θα διασφαλίζονταν οι θέσεις εργασίας, προσβάλλουν τους δημοσιογράφους και το έργο τους και δημιουργούν κλίμα φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της Γιώτας Κηπουρού και καλεί την εργοδοσία να..

Η Ελευθεροτυπία είναι οι εργαζόμενοί της

Την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. Τεγόπουλος κάναμε 24ωρη απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών. Οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί) δουλεύουμε τρεις και πλέον μήνες απλήρωτοι και με το ενδεχόμενο ότι η εφημερίδα μπορεί να κλείσει. Η απεργία αυτή και όσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις ακολουθήσουν μαζί με τις νομικές ενέργειες, τις οποίες δρομολογούμε, έχουν ως στόχους τη διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, την καταβολή των δεδουλευμένων μας και τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς μας.
Παρά τα τόσο μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων η εφημερίδα είναι στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, γιατί εμείς το διασφαλίζουμε όλον αυτό τον καιρό, με το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού που επιδεικνύουμε και η ενημέρωση που προσφέρει η «Ελευθεροτυπία» με τη δική μας δουλειά δεν μπορεί να υποκατασταθεί από καμία άλλη έκδοση. Η εφημερίδα είναι οι εργαζόμενοί της.
Εξάλλου το ψήφισμα της συνέλευσής μας, που έγινε την περασμένη Τετάρτη, επισημαίνει με..

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Προς συγκυβέρνηση-μνημονιακό εξάμβλωμα

-Φαβορί για την πρωθυπουργία ο Λ. Παπαδήμος, με τις ευλογίες Παπανδρέου-Σαμαρά και την υψηλή επιστασία των …Μεγάλων Δυνάμεων

-Ολονύχτιο παζάρι μετά τη συνάντηση στην προεδρία - Ματαιώθηκε το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που θα συγκαλούσε ο Παπούλιας


Σε μία κατ' αρχήν συμφωνία για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης κατέληξαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς, στη συνάντηση υπό την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και τις έντονες πιέσεις από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Αμέσως μετά τη σχετική ανακοίνωση της προεδρίας ορίστηκε συνάντηση των οικονομικών επιτελείων των δύο κομμάτων ενώ οι δύο αρχηγοί θα συναντηθούν εκ νέου για να καταλήξουν στο πρόσωπο που θα ηγηθεί της κυβέρνησης αυτής, με επικρατέστερο όνομα εκείνο του Λουκά Παπαδήμου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κ. Παπούλιας ξεκαθαρίζεται ότι της νέας κυβέρνησης δεν θα ηγηθεί ο Γ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση αυτή, που προκύπτει ερήμην των πολιτών ως προϊόν πιέσεων και απειλών, θα έχει στόχο να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μετά από ένα 3μηνο και αφού θα έχουν υλοποιηθεί τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου υπό το άγρυπνο βλέμμα και τις εντολές της τρόικας.

Εντυπωσιακή άνοδος της Κυριακάτικης (+20.000) - Πρώτο και πάλι το Θέμα

Ξεπούλησε (σχεδόν) η Κυριακάτικη που είχε μόνο μία έκδοση με δύο ευρώ και κυκλοφόρησε με το καταγγελτικό «Καποιοι θέλουν να κλείσουν την Ελευθεροτυπία» και το «Κάτω τα χέρια από την Ελευθεροτυπία». Ολη η παραφιλολογία για λουκέτο μετά και την αθέτηση της συμφωνίας από τον Ι. Κωστόπουλο για δανειοδότηση της εφημερίδας καθώς και η προαναγγελία για την ανάδειξη του προβλήματος δημοκρατίας που υπάρχει στο χώρο του Τύπου, οδήγησαν πολύ κόσμο στο να αγοράσει την εφημερίδα.
Το αποτέλεσμα ήταν η Ελευθεροτυπία να πουλήσει περίπου 20.000 φύλλα περισσότερα από την προηγούμενη Κυριακή.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των πρακτορείων διανομής στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας των κυριακάτικων εφημερίδων πανελλαδικά βρέθηκε (ξανά) το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που..

Η ΔΕΗ δίνει 12 εκατ. για την ανάδειξη αναδόχου «διαφημιστικής εταιρείας-συμβούλου»!

ΚΑΙ ΑΛΛΑ 2 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ!..

Λεφτά υπάρχουν! Οπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, η ΔΕΗ προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου «διαφημιστικής εταιρείας-συμβούλου», με συνολικό προϋπολογισμό 12.000.000 ευρώ! Και τι θα κάνει ο ανάδοχος; Σύμφωνα με την προκήρυξη, θα αναλάβει για δύο χρόνια αφ' ενός την επικοινωνιακή προβολή της ΔΕΗ σε εταιρικό επίπεδο και αφ' ετέρου τη διαφημιστική προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών της. Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης να αυξήσει τον προϋπολογισμό των 12.000.000 ευρώ κατά 30 % ή να τον μειώσει κατά 50% ανάλογα με τις πραγματικές της ανάγκες. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών ορίστηκε η 9η Δεκεμβρίου.
Λεφτά υπάρχουν, νούμερο δύο! Κάτι μέρες πριν λήξει η προθεσμία της ΔΕΗ, στις 22 Νοεμβρίου, πρέπει να έχουν υποβληθεί οι προσφορές για τη δημοσιότητα της «Ψηφιακής Σύγκλισης». Για την επιλογή αναδόχου, αν θέλω να είμαι συγκεκριμένος, σχετικά με το έργο «Δράσεις πληροφόρησης και δημοσιότητας Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ». Σε απλά ελληνικά, αυτό..

O (άπιστος) Kωστόπουλος, ο (επιχειρηματίας-θαύμα) Λαυρέντης και η απόπειρα εξόντωσης της Ελευθεροτυπίας

- ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΘΕΤΗΣΗ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

-Τα παιχνίδια που κρύβονται πίσω από την υπαναχώρηση της Alpha Bank και του Ι. Κωστόπουλου από τη συμφωνία χορήγησης δανείου με πώληση και επαναμίσθωση του κτιρίου της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» στην οδό Μίνωος


«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις Να μην τις παίρνει ο άνεμος» ...Και το χαλί τραβήχτηκε. Ο μοναδικός και τελευταίος έλληνας τραπεζίτης, με τις οικογενειακές δραστηριότητες να δρομολογούνται από το 1879, λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής στην «Ελευθεροτυπία» που διανύει τα τριάντα επτά της χρόνια και παραμένει σε οικογενειακά χέρια.
Ο πρόεδρος της Alpha-Τράπεζα Πίστεως (πλέον Alpha Bank), που προβάλλει πρώτα την πίστη στις αρχές της τράπεζας που χρόνια διοικεί (ασχέτως αν την αφαίρεσε από το λογότυπό της), εφεξής δεν μπορεί να διατείνεται ότι έχει λόγο τιμής.
Ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος αθέτησε συμφωνία για δάνειο προς τη Χ. Κ. Τεγόπουλος που είχε εγκρίνει η Alpha Bank στις 30 Σεπτεμβρίου, είχαν διαπραγματευτεί τα δύο μέρη και έβαινε προς υπογραφή, ενώ είχε εκταμιευθεί και προκαταβολή 500.000 ευρώ προς την «Ελευθεροτυπία». Ο πρόεδρος της Alpha Bank με ένα παγερό τηλεφώνημα στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου το μεσημέρι της Τρίτης (1-11-2011) της επικαλέστηκε νομικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οποίοι όμως..