ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Κλιμάκωση των απεργιών στη Μακεδονική Εκτυπωτική


Καταγγελίες για την προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά της Σουλοπούλου - Και 48ωρη σε «Αθλητικά Νέα» και «Metrosport»


Μπροστά στην απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ και της εκπρόσωπού της, Ευρυδίκης Σουλοπούλου, το συνδικαλιστικό κίνημα απαντά με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Για μία ακόμη φορά, η πλευρά της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής επιδεικνύει προκλητική ασυνέπεια για τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι των Ενώσεων και τις υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους, τους οποίους αφήνει απλήρωτους από τον Ιούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι για τέσσερις μήνες, από τον Φεβρουάριο ως και τον Μάιο, η διοίκηση της Μ.Ε.Ε. επέβαλε στους εργαζόμενους της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και των ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, να εργάζονται με..

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Blogs: η ελληνική αντίφαση

τoυ Κώστα Γιαννακίδη / citi-zen.gr

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε τη σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία και θα διατυπώσει τις θέσεις της για το «φλέγον» θέμα του ανώνυμου blogging. Τα μέλη της επιτροπής δεν θα λάβουν καμία αμοιβή. Ορθώς. Διότι θα επρόκειτο για την αδικαιολόγητη δαπάνη της χρονιάς. H μοναδική συνεισφορά της επιτροπής στον δημόσιο προβληματισμό περί blogging θα ήταν η εκκωφαντική παραίτηση της από ένα αντικείμενο που δεν υφίσταται. Αν πάλι θέλουν να πίνουν τσάι και να καταναλώνουν παρέα τα κουλουράκια του υπουργείου, ας ασχοληθούν με κάτι πιο ουσιαστικό, ας πούμε με το spamming και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Σπεύδω να εξηγηθώ. Ξεκινώντας τις εργασίες της, η επιτροπή, οφείλει να απαντήσει σε ορισμένα βασικά ερωτήματα. Αν το κάνει δεν θα λύσει απλώς χρόνιες απορίες, θα γεννήσει και νομική σκέψη διεθνούς εμβέλειας. Να μερικά από αυτά…
Τι είναι blog; Υποθέτω ότι αυτό προσδιοριστεί σχετικά εύκολα με κάτι σαν «ιστοσελίδα φιλοξενούμενη σε δικτυακό τόπο που παρέχει υπηρεσίες ανάπτυξης περιεχομένου από ανώνυμους χρήστες.» Και πιο γενικά, μπορούν να πουν ότι blog θεωρείται..

H σεζόν - TV αλμανάκ 2010-2011


Δεν λέω ότι είμαστε όλοι καρφωμένοι, από το πρωί έως το βράδυ, εμπρός στη μικρή οθόνη. Ούτε λέω πως δεν υπάρχουν άνθρωποι άνευ τηλεοπτικού δέκτη στις οικίες τους.
Οι περισσότεροι πάντως και να θέλουμε είναι λίγο δύσκολο να την αποφύγουμε την TV. Ακόμη και εχθρός μας να είναι, πάνω της θα πέσουμε. Οπότε; Οπότε, επειδή και τον φίλο σου και τον αντίπαλό σου πρέπει να τον γνωρίζεις καλά, είτε για να τον αγαπήσεις είτε για να τον πολεμήσεις, διόλου δεν βλάπτει μια βόλτα έως το βιβλιοπωλείο για την αγορά της «Σεζόν».
Του απόλυτου δηλαδή αλμανάκ (εκδόσεις «Μύρτος») για όλα όσα συνέβησαν στα ελληνικά κανάλια από τις αρχές φθινοπώρου του 2010 έως τα τέλη ανοίξεως του 2011, σε αυτό το διάστημα που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «τηλεοπτική σεζόν». Το βιβλίο κυκλοφορεί για 16η συνεχή χρονιά, υπογράφεται από τον Ντένη Αντύπα και τη Ρένα Καπιτσαλά και περιλαμβάνει σούπερ χρονολόγιο-ημερολόγιο 70 σελίδων με καυστικό σχολιασμό, πλήρη στατιστικά στοιχεία και πίνακες για τις πάσης φύσεως θεαματικότητες στα σίριαλ (όσα σίριαλ τέλος πάντων προβλήθηκαν...), στις ενημερωτικές εκπομπές και στις ειδήσεις, άπαντα τα ονόματα (κοντά στις 3.000 συνολικά) όσων απασχολήθηκαν στις..

Στα χνάρια της Κίνας με σύμβουλο τον Π. Μανδραβέλη

Δανία του Νότου μπορεί να μη γίναμε, αλλά κινδυνεύουμε να γίνουμε Κίνα της Δύσης.
Την περασμένη Παρασκευή ορίστηκε η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή που μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα ασχοληθεί με το πώς θα ταυτοποιούνται οι διαχειριστές των μπλογκ και θα διευρύνει τον κατάλογο των εγκλημάτων για τα οποία θα επιτρέπεται η άρση του απορρήτου. Με πρόεδρο τον Αθ. Ράντο, αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, και μέλη τους Αθ. Κατσιρώδη, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χ. Μαχαίρα, πρόεδρο Εφετών, Εμ. Σφακιανάκη, διευθυντή δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Ηλ. Θεοδωράτο, νομικό σύμβουλο της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Ζωή Καρδασιάδου, προϊσταμένη του τμήματος Ελεγκτών της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Πάσχο Μανδραβέλη, δημοσιογράφο. Το έργο τους θα είναι «ιστορικό». Θα βαδίσουν στα χνάρια της Κίνας, της μόνης χώρας όπου έχει επιχειρηθεί να επιβληθεί με νόμο στους διαχειριστές μπλογκ η υποχρέωση να δηλώνουν την πραγματική τους ταυτότητα.

Tα social media και οι δεινόσαυροι της δημοσιογραφίας


Υποτίθεται ότι τα social media θα σήμαιναν μια και καλή το τέλος της παραδοσιακής δημοσιογραφίας, δίνοντας τη χαριστική βολή στους κάθε είδους δεινόσαυρους των ΜΜΕ.
Αντ' αυτού, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του «Forbes», ετοιμάζονται να συνεργαστούν με κάποιους από τους πλέον δεινοσαυρικούς των δεινόσαυρων! Βλέπε το CNN και τη «Washington Post», που αν μη τι άλλο συμβολίζουν το κραταιό παρελθόν και παρόν της τέταρτης εξουσίας και όχι το μέλλον που ευαγγελίζονται τόσοι και τόσοι κυβερνοναύτες.
Το facebook λοιπόν, το δίκτυο με τα 700.000.000 μέλη ανά την υφήλιο, παρήγγειλε σε μια σειρά από ειδησεογραφικούς οργανισμούς να φτιάξουν ειδικές εκδοχές της ύλης τους που θα μπορούν να διαβάζονται επί τόπου στις σελίδες του. Τουλάχιστον 12 επιχειρήσεις media ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ανάμεσά τους και οι δύο προαναφερθείσες αλλά και η..

Ψήφισμα συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Ελεύθερος»

Οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής» εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους του «Ελεύθερου» και τους δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε εμπράκτως και με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα τους για να μείνει η εφημερίδα ανοικτή, να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους και να λάβουν όσα δικαιούνται, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της εκδότριας Κατερίνας Μάστορα να βάλει «λουκέτο».
Καλούμε την ΕΣΗΕΑ να ξεπεράσει μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών το σκόπελο της επί μακρόν «δυσχέρειας» συγκρότησης προεδρείου, και να παράσχει στους εργαζόμενους του «Ελεύθερου» κάθε συνδικαλιστική, νομική, πρακτική και ηθική υποστήριξη, που θα ζητήσουν.
Όπως, άλλωστε, αποδεικνύει και η δική μας πρόσφατη μεγάλη δικαστική νίκη – με την απόρριψη του αιτήματος πτώχευσης της πλευράς του Κ.Ι. Σαραντόπουλου - κανένας αγώνας δεν είναι μάταιος. Αποδεικνύεται επίσης πως..