ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Kαι τώρα τι θα κάνουμε χωρίς τον (τηλεοπτικό) Ταρζάν;

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ALTER - ΕΦΑΓΕ ΠΟΡΤΑ KI ΑΠΟ ΤΟ STAR

Χωρίς Ζούγκλα και Κίτρινο Τύπο θα μείνει ο τηλεοπτικός σταθμός Alter και καθώς μαθαίνουμε και το STAR από όπoυ o Δημοσιογράφος έφυγε τρέχοντας μόλις άκουσε το ποσό που του προσφέρουν. Ξεματιάστρες δικηγόροι, καφετζούδες πολιτικοί και λοιποί «μαϊντανοί» χάνουν το «βήμα» τους κι ετοιμάζονται να φορέσουν μαύρες πλερέζες.
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία θα ασχοληθεί, όπως λέει ο ίδιος, αποκλειστικά και μόνο με το zougla.gr και το διαδικτυακό ραδιόφωνο του.
Την ίδια ώρα στο Μπουρνάζι υπάρχουν σκέψεις να αντικατασταθούν οι δύο εκπομπές του Μάκη από αντίστοιχες του άλλου αποκαλυπτικού δημοσιογράφου-αθλητικογράφου, Κυριάκου Θωμαίδη με θέμα τα στημένα του ποδοσφαίρου κι όχι μόνο.
Σχετικά με το ραντεβού που είχε ο Τριανταφυλλόπουλος με μέλος της διοίκησης του Star προκειμένου να βρει νέα τηλεοπτική στέγη το μόνο σίγουρο είναι πως κατέληξε σε φιάσκο. Κι αυτό διότι..

TELE TIME Πάτρας: σε διάστημα 16 μηνών απολύθηκαν 34 εργαζόμενοι!

Ιχνος ενημέρωσης δεν υπάρχει πλέον στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας TELE TIME μετά τις δεκάδες απολύσεις δημοσιογράφων και τεχνικών. Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, είναι από τις 8 Ιουλίου να εκπέμπεται από τον σταθμό (που έχει προσωρινή άδεια ενημερωτικού χαρακτήρα, βάσει του φακέλου που έχει καταθέσει για αδειοδότηση), μόνο παιδικό πρόγραμμα κατά την διάρκεια της ημέρας και μουσικό πρόγραμμα από τα μεσάνυχτα μέχρι τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με αναλυτική καταγγελία που έστειλε στο ΕΣΡ η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων για την διαμορφωθείσα κατάσταση στο TELE TIME προκύπτει ότι σε διάστημα 16 μηνών απολύθηκαν 34 εργαζόμενοι!
Μετά τις τελευταίες απολύσεις στις 13 Ιουλίου του 2011, έχουν απομείνει στον Tele Time ΜΗΔΕΝ (0) Δημοσιογράφοι, ΜΗΔΕΝ (0) μοντέρ, ΜΗΔΕΝ (0) γκράφικς, 1 καμεραμάν (Πρόεδρος σωματείου ΣΤΗΛΝΕ), 1 Ροή, 1 Ντάπινγκ, 1 Ζεύξεις RF, 1 διαφημίστρια και 4 διοικητικοί υπάλληλοι με έναν γενικό Διευθυντή! Το χρονικό της μεγάλης σφαγής με..

«Λουκέτο» και στη Μεσόγειο

Τελικά ούτε η ιστορική εφημερίδα της Κρήτης «Μεσόγειος» μπόρεσε να αντέξει εν μέσω κρίσης και έβαλε λουκέτο την περασμένη εβδομάδα έπειτα και από μια σειρά άστοχων επιλογών των ανθρώπων που είχαν τις τύχες της στα χέρια τους.
Μαζί με τη χρεοκοπία της εφημερίδας έμειναν χωρίς δουλειά είκοσι εργαζόμενοι, οι οποίοι όχι μόνο τους τελευταίους μήνες δούλευαν απλήρωτοι, αλλά χάνουν και τις αποζημιώσεις τους.
Η Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων, με ανακοίνωση-καταπέλτη, στρέφεται εναντίον όσων ευθύνονται για το «ναυάγιο» της εφημερίδας, ενώ βρίσκεται στο πλευρό του προσωπικού στον αγώνα για διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Υπάρχουν άλλα σωματεία στον χώρο του Τύπου;


Απολύσεις με το έτσι θέλω, περικοπές μισθών, εκ περιτροπής εργασία, αποθέωση του διευθυντικού δικαιώματος, εξευτελισμός και καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, καταστρατήγηση των ΣΣΕ, να το σκηνικό της παρ-άλογης παράστασης που παίζεται καθημερινά ...
Κι ενώ όλοι περιμένουν μια κάποια αντίδραση, μια κάποια αξιοπρεπή αντιμετώπιση, βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεθοδευμένη - δεν υπάρχει μια κάποια άλλη λογική εξήγηση - πρακτική: Περιμένοντας τους σοφούς της Ακαδημίας, το πάρτυ των εκδοτών και καναλαρχών καλά κρατεί ...
Και το ερώτημα: Πού βρίσκονται τα άλλα σωματεία;
Τί ακριβώς κάνει η καθεστωτική πλειοψηφία της ΕΤΗΠΤΑ;
Πώς σκέπτεται το σωματείο των Λιθογράφων να αντιμετωπίσει την κρίση στο χώρο μας;
Τα Πρακτορεία είναι εδώ;
Μπορεί μόνο ο τεχνικός της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου να σώσει τα προσχήματα;
Και τα ερωτήματα τελειωμό δεν έχουν...
Πώς κατάφεραν οι της Ακαδημίας και οι συν αυτοίς, να αυτοανακηρυχθούν σε μπροστάρηδες, σε καθοδηγητές ενός ολόκληρου κόσμου, σε "απαραίτητους";
Πώς κατάφεραν να "πείσουν" για τις συνδικαλιστικές τους δυνατότητες, όταν από μόνοι τους δεν μπορούν να διευθετήσουν τα..

Πλην Λακεδαιμονίων

-από το agitatoras

Τέσσερα σημεία σύγκλισης μετά τις επαφές του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής με κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς


Νέο εντυπωσιακό άδειασμα στον Συνασπισμό επεφύλαξε ο Αλέκος Αλαβάνος. Σε ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής -και με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών με κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς- επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «αρνήθηκαν να συναντηθούν με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, το ΚΚΕ, το ΚΚΕ μλ, το ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) και ο Συνασπισμός της αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας».
Μετά τις επαφές και τις συναντήσεις του ΜΑΑ (και με κινήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου) διαπιστώθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις υψηλός βαθμός σύγκλισης και δυνατότητα ενδεχομένως, περαιτέρω βημάτων σ’ ένα πολιτικό πλαίσιο με τα εξής σημεία:
1. Εμπιστοσύνη και στήριξη στην κίνηση και την αυτενέργεια του λαού όπως αυτή εκφράζεται μέσα από το κίνημα της πλατείας Συντάγματος και τις επί μέρους εκφράσεις στις..

Πέτρος Κυριακίδης: Απολύσεις και τρομοκρατία


«Ο Σουβατζής, η Σιδηροκαστρίτου και οι μπράβοι τους δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας ενώνουν
»

Mε περισσότερες από 40 απολύσεις εργαζομένων στον ραδιοσταθμό Flash 96 (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών) ο Πέτρος Κυριακίδης επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα της μνημονιακής πολιτικής και του ΔΝΤ στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κυριακίδης συνεχίζει να έχει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους: απολύει, καταργεί θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει μαύρη εργασία και εντείνει την εκμετάλλευση.
Οι εργοδοτικές αυτές πρακτικές του Κυριακίδη είναι γνωστές. Πρόκειται για τον επιχειρηματία-διαχειριστή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος σε..

Tρέχουν και δεν φτάνουν στην ΕΡΤ λόγω αδειών


Τρέχουν και δεν φτάνουν στο κρατικό κανάλι για να προλάβουν τις καλοκαιρινές διακοπές!
Η διοίκηση που επιθυμεί να ξεκουράσει τους κεντρικούς παρουσιαστές των καθημερινών εκπομπών και όχι μόνο (είναι και τα δελτία ειδήσεων που χρειάζονται φρεσκάρισμα) ψάχνει αγωνιωδώς να βρει τα πρόσωπα εκείνα που θα την ικανοποιήσουν. Ήδη, κάποιοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή. Ορισμένοι εξ αυτών δεν δέχτηκαν την πρόταση, κυρίως λόγω του κόνσεπτ, που ήθελε μικτές πεντάδες δημοσιογράφων αντρών - γυναικών να κάνουν 5ωρες μαραθώνιες πρωινές εκπομπές.
Τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα η διοίκηση έχει κατασταλάξει σε κάποιους δημοσιογράφους μεταξύ των οποίων είναι ο Γιάννης Τρουπής, ο Διονύσης Μποτώνης, η Μίνα Ράλλη και η Αντριάννα Παρασκευοπούλου.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ηταν ωραίο να λέω ότι δουλεύω στη “News of the World”. Ακουγόταν ζουμερή δουλειά, σχεδόν παράνομη!



«Ήταν ένα ταμπλόιντ του χείριστου είδους και πολύ χαίρομαι που έκλεισε, παρότι δεν το περιμέναμε, αφού νομίζαμε ότι ήταν η ισχυρότερη εφημερίδα της χώρας. Μακάρι να τρομάξουν και τα άλλα ταμπλόιντ και να νοιαστούν για τη δεοντολογία.
(...)Το επίπεδο της γλώσσας της εφημερίδας ήταν το πιο χαμηλό, απευθύνεται σε άτομα με IQ 12χρονου παιδιού. Και μιλάμε για τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία κυριακάτικη - εκατομμύρια αντίτυπα. Περιέργως όμως δεν ντρεπόμουν να λέω πως δουλεύω εκεί! Όταν με ρωτούσαν πού δουλεύω, για κάποιον λόγο αισθανόμουν πως ήταν ωραίο να λέω «στη “News of the World”». Ακουγόταν ζουμερή δουλειά και όχι βαρετή. Μια δουλειά σχεδόν παράνομη!
(...)Ήταν λίγο σαν να δουλεύω για το «Playboy», αλλά με τα γραφεία να είναι τελείως σοβαρά, σαν τράπεζας. Παράνοια! Το αστείο-σοκ ήταν το πρώτο μίτινγκ στο οποίο πήγα. Οι συντάκτες του σάιτ της «News of the World» με πολύ σοβαρό ύφος έλεγαν τις ιδέες τους για τα επόμενα θέματα: tits and arse (βυζιά και κώλοι), οι 100 πιο σέξι γυναίκες, playmate της χρονιάς, ποιος..

Ο Κοπελούζος και το (νέο) παιχνίδι με τον Flash

O ραδιοφωνικός σταθμός Flash θεωρείται ότι είναι συνώνυμο της ενημέρωσης (μέχρι πριν από λίγο καιρό τουλάχιστον) και θα άξιζε να επενδύσει κάποιος επιχειρηματίας που καλοβλέπει το χώρο των ΜΜΕ, ειδικά τώρα που έχει γίνει και η «δέουσα» εκκαθάριση εργαζομένων... Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν κάποιοι και πλησίασαν γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία, του οποίου ο γιός του δραστηριοποιείται ήδη στο χώρο των μίντια, προσπαθώντας να τον πείσουν να εξαγοράσει (για να σώσει) τον ενημερωτικό Flash. Ο Δημήτρης Κοπελούζος (περί αυτού πρόκειται) το σκέφτηκε αλλά όπως ακούγεται απέρριψε (προς το παρόν) την ιδέα καθώς τα χρέη Κυριακίδη στον Flash είναι πολλά, ακόμη και για επιχειρηματία του δικού του οικονομικού βεληνεκούς.
Θυμίζουμε ότι ανάλογες προτάσεις είχαν γίνει τον περασμένο Μάρτιο στον Κοπελούζο για τον τηλεοπτικό σταθμό Alter και την εφημερίδα Ελευθεροτυπία (λόγω και των σχέσεων του με τον Κίτσο Τεγόπουλο). Και στις δύο περιπτώσεις ο επιχειρηματίας ήταν..

Απορίες και κουϊζάκια


Ο κ. Πέτρος Βέττας -ένα απο τα 3 "Β" του στενού πυρήνα της Marfin/MIG- μήπως παρελπίδα έριξε κανένα βλέφαρο στον ισολογισμό της εκδοτικής εταιρείας που είναι ιδιοκτήτρια της εβδομαδιαίας freepress εφημερίδας Lifo;



Ποια είναι η σχέση μέλους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τα "αφεντικά" - ή ένα απο τα αφεντικά- διαφημιστικής εταιρείας που προσέτρεξε (πρώτη εκείνη) στις προστατευτικές αγκάλες του άρθρου 99;


Ο κ. Βενέτης της Leo Burnett και οι συμπτώσεις

Ας αρχίσουμε από τις συμπτώσεις: Ο κ. Πέτρος Βενέτης, της Leo Burnett Athens και ο κ. Γιάννης Κακουλίδης,της Upset έχουν τον ίδιο εκδότη, την εταιρεία Modern Times, συμφερόντων του κ. Κώστα Γιαννίκου. Εκεί, εκδίδονται και τα βιβλία του πρώτου – «Αιτία Διαζυγίου», «Αφού Μεγάλωσες καλά να πάθεις» και «’Ονειρο είναι, θα ξυπνήσω» αλλά και «Τα λουστρίνια της παρέλασης» του δεύτερου.
Συμπτώσεων συνέχεια. Η Leo Burnett Athens, επικεφαλής της οποίας ήταν για χρόνια ο κ. Βενέτης και η Mass –στον κύκλο συμφερόντων του εφοπλιστή κ. Θεόδωρου Βενιάμη- βρέθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές να είναι οι διαφημιστές του ΠΑΣΟΚ.
Αυτά τα πρόσωπα, αυτές οι εταιρείες ως μια μεγάλη σύμπτωση βρίσκονται στον ένα ή στον άλλο βαθμό στην short list των “παράπλευρων απωλειών” του κλάδου της διαφήμισης/επικοινωνίας λόγω Alter. Αλλωστε, η Mass, η Upset και η Leo Burnett κατέχουν τις τρείς πρώτες θέσεις στην σχετική κατάταξη των εταιρειών που κατέχουν «τοξικές» επιταγές προϊόν των σύνθετων συναλλαγών μεταξύ media shop και εταιρειών συμφερόντων των βασικών μετόχων του Alter. Το σύνολο αυτών των..

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Στείλτε «τα παιδάκια» στον παιδικό σταθμό!

του Χρήστου Ράπτη / iefimerida

Η έγκριτη Le Monde καταλήγει στο συμπέρασμα ότι την Ευρώπη την κυβερνούν μέτριες έως ασήμαντες ηγεσίες (τους αποκαλεί μάλιστα «παιδάκια»), ανίκανες να διαχειριστούν την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη και η παγκόσμια οικονομία. Προφανώς, θα ήταν διαφορετική η τύχη της Ευρώπης και του κόσμου, αν ήταν στο τιμόνι ηγέτες όπως ο Μιτεράν, ο Κολ, η Θάτσερ, που έχοντας ζήσει την τραγωδία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ήξεραν τι ήθελαν και πώς θα το πετύχουν.
Πράγματι σήμερα, την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση την κυβερνούν ασήμαντοι τεχνοκράτες που οι πραγματικοί ηγέτες δεν θα τους έστελναν ίσως ούτε για τσιγάρα. Το φαινόμενο όμως δεν είναι μόνο ευρωπαικό, είναι και ελληνικό. Μήπως την Ελλάδα δεν την κυβερνά σήμερα μια παρέα παιδιών καλών οικογενειών (η περίφημη «παιδική χαρά» του Γιώργου) που δεν έχουν διοικήσει ούτε το σπίτι τους;

Ταπεινές κολακείες στα δελτία του Mega...


Πράγματι αυτή η «είδηση» στα χθεσινά δελτία του MEGA ξεπέρασε σε επίπεδο ταπεινής κολακείας ακόμη κι αυτές (τις «ειδήσεις») που αναφέρονται στις δραστηριότητες της «γυναίκας-πρότυπο και εξέχουσας προσωπικότητας» Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Ο λόγος για το ρεπορτάζ-υπερπαραγωγή που αφορούσε την εκδήλωση αποφοίτησης στο Κολέγιο Αθηνών. Δεν ήταν μόνο το θέμα, δεν ήταν ο τρόπος αλλά το ότι σχεδόν μονοπώλησε το δελτίο και σε έκανε να νιώσεις, όπως επισημαίνει και η Χριστίνα Αναστασίου στο newpost, σαν να βρίσκεσαι σε καράβι στον Κάβο Ντόρο με 8 μποφόρ...
Είναι δυνατόν εκεί στη Μεσογείων να μη μπορούν να καταλάβουν ότι η υπερπροβολή τέτοιου είδους εκδηλώσεων προκαλεί τον τηλεθεατή, έχει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιδιωκόμενα ενώ πλήττει και την (όποια) αξιοπιστία του καναλιού; 'Η μήπως θεωρούν ότι..

Ο Αντρίκος, η Unigestion και τα αναπάντητα ερωτήματα



«Ατελής ήταν η γραπτή δήλωση στην οποία προχώρησε αργά το βράδυ της Δευτέρας (11/7) ο αδελφός του πρωθυπουργού Ανδρέας Α. Παπανδρέου, με αφορμή το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» που αναφερόταν στην άγνωστη σχέση του με την επενδυτική εταιρεία Unigestion και κυρίως με τη θέση που αυτός κατέχει στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της».
Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ της στην "Ε" η Αριστέα Μπουγάτσου που κάποιοι χθες βιάστηκαν να της προσάψουν ότι η αντίδρασή της στα περί μήνυσης από τον Αντρίκο ήταν υποτονική. Η Μπουγάτσου επανέρχεται και θέτει καίρια ερωτήματα τα οποία δεν απαντήθηκαν όπως λέει από τον αδερφό του πρωθυπουργού. Αναφέρει ότι ο Αντρίκος αν και επιβεβαίωσε πλήρως τη σχέση του με τη Unigestion από το 2009 και εντεύθεν μέσω της δήλωσής του, εν τούτοις δεν δίνει απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα, όχι κακόβουλων, αλλά προσκείμενων στο ΠΑΣΟΚ κυβερνητικών αξιωματούχων και φίλα προσκείμενων στην πρωθυπουργική οικογένεια, που θα επιθυμούσαν μια..

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στον 9.84



Στην ξέρα οδηγεί το ιστορικό ραδιόφωνο του Δήμου της Αθήνας, ο γενικός διευθυντής, Τάκης Καμπύλης. Οι άστοχοι χειρισμοί, σε συνδυασμό με τις λανθασμένες επιλογές, που έκανε από την πρώτη στιγμή η νέα διοίκηση, έχουν συμβάλλει στην απαξίωση του 984. Πέραν του οικονομικού αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει ο σταθμός, πλέον, ουδείς ασχολείται με το ραδιόφωνο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του σταθμού, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί. Η δικαιολογία που προβάλλει ο Καμπύλης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του επόμενου εξαμήνου. Χθες οι εργαζ'όμενοι πήραν από 300 ευρώ έναντι...
Παρά ταύτα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, Ράπτης και Κουμάντου, δείχνουν αμήχανοι. Δεν αντιδρούν φοβούμενοι αυτό που υπάρχει ως υποψία: Ότι αργά ή γρήγορα, ο 984 θα βάλει λουκέτο. Άλλωστε, όπως, έχει αποκαλύψει εδώ και μέρες το parapolitika.gr, ήδη, υπάρχει σχέδιο πώλησης της συχνότητας.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Με Πορτοσάλτε και Παπαδημητρίου στο Φάληρο ο Παπαγιάννης;




Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φήμες περί μεταγραφής-βόμβας στο χώρο του ραδιοφώνου «που ενδεχομένως να ανατρέψει τα δεδομένα στα ερτζιανά». Ο λόγος για πρόταση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος του Αποκαλυπτικού δελτίου στο Extra 3 και εκπομπάρχη του Real fm Γιάννης Παπαγιάννης. Οπως γράφεται, ο Αλαφούζος θέλει τον Παπαγιάννη στο Φάληρο για να «ισοφαρίσει» λέει την απώλεια της Ελληνοφρένειας των Καλαμούκηδων που πήγαν στον ραδιοσταθμό του Νίκου Χατζηνικολάου.
Αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην αλήθεια (όσο νάναι τις αμφιβολίες μας τις έχουμε) τότε δεν αποκλείεται να δούμε τον Παπαγιάννη στο πλευρό του Αρη Πορτοσάλτε ή ακόμη και του Μπάμπη Παπαδημητρίου να κάνουν μαζί εκπομπή. Το πιθανότερο βέβαια είναι ο Παπαγιάννης να ζητήσει να..

Η μήνυση των δημοσιογράφων κατά του υπουργού, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και του Διοικητή των ΜΑΤ

Να ανοίξει επιτέλους δημόσια συζήτηση για τη σχέση Δικαιοσύνης και καταστολής , γιατί «τα Δικαστήρια είναι επιεική απέναντι στην αστυνομική βία»

«Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, είμαστε υπό διωγμό
», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης ,στην Συνέντευξη Τύπου, όπου προαναγγέλθηκε η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εκ μέρους της Ομοσπονδίας κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατά του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και του Διοικητή των ΜΑΤ για την απρόκλητη σωματική βία κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων στο χώρο του τύπου και την εκτεταμένη χρήση χημικών την 28η και 29η Ιουνίου του 2011.
Παρόντες στην συνέντευξη ήταν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ θύματα της επίθεσης όπως, ο Μανώλης Κυπραίος, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, ο Μάριος Λώλος και ο Δημήτρης Τρίμης .
Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του από την βίαιη επίθεση των ΜΑΤ. «Δεν μπορώ να σας ακούσω, αλλά μπορώ να σας μιλήσω. Δεν είμαι ικέτης ή ελεήμονας, είμαι αξιοπρεπής. Αν ήταν όλοι αλήτες ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι, όπως λένε, ναι είμαι και εγώ ένας αλήτης, ρουφιάνος δημοσιογράφος, γιατί έμαθα να..

Ο Μπόμπολας φώναξε τα ΜΑΤ!


Αγριεύουν τα πράγματα στο χώρο των ΜΜΕ. Η εργοδοτική αυθαιρεσία με τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εντατικοποίηση έχει πιάσει ταβάνι και οι εργαζόμενοι φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν περαιτέρω την περιστολή των δικαιωμάτων τους. Οι εργοδότες φοβούμενοι ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, τώρα ζητούν την συνδρομή των ΜΑΤ για να αποφύγουν δυσάρεστες γι αυτούς εξελίξεις ακόμη και έξω ή μέσα στους χώρους εργασίας.
Αυτό φάνηκε και από την αντίδραση του Φώτη Μπόμπολα το απόγευμα της Τρίτης στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου όπου δεκάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις των τριών συντακτών του Έθνους (Χριστοδουλίδου, Τομαράς , Βονάτσου) και της Ημερησίας (Σαρρής, Χαϊμαντά).
Το αφεντικό του Πήγασου αρνήθηκε να δεχτεί επιτροπή εργαζόμενων και κάλεσε τα ΜΑΤ επειδή οι συγκεντρωμένοι μπήκαν στο προαύλιο των εγκαταστάσεων του Πήγασου φωνάζοντας συνθήματα και..

Ο Κυριακίδης και οι συν αυτώ συνεχίζουν τις εκκαθαρίσεις στον Flash

Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΤΕΡ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Ο Πέτρος Κυριακίδης και οι συν αυτώ συνεχίζουν την ανάλγητη συμπεριφορά τους έναντι των εργαζομένων του Ρ/Σ «FLASH», και επιμένουν να θεωρούν την ενημέρωση, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς αναλώσιμους, καθώς έχουν απολύσει το τελευταίο διάστημα περισσότερους από 40 εργαζόμενους (δημοσιογράφους και τεχνικούς και διοικητικούς).
Σήμερα απολύθηκαν με την ίδια ωμή διαδικασία πληρωμένης εκκαθάρισης, που ακολουθείται στον Ρ/Σ «FLASH», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φαναριώτης μετά από 21 χρόνια δημοσιογραφικής υπηρεσίας, καθώς και τέσσερις τεχνικοί.
Η ΕΣΗΕΑ απαιτεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, προκειμένου να διατηρηθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας του σταθμού αλλά και να αποκατασταθούν και να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ετσι συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με την κήρυξη νέας 5ωρης στάσης εργασίας την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 από τις 8.00 π.μ. έως τις 13.00.
Aπό την πλευρά της η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) καταγγέλλει τα τσιράκια των νεκροθαφτών των..

ΕΣΗΕΑ: Να ανακληθεί η απόλυση του Γ. Δερμεντζόγλου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ

«Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες εξελίξεις για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».
Παράλληλα με τις μειώσεις μισθών που επιχειρούνται και την άρνηση εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες δικαιώνονται συνάδελφοι που είχαν απολυθεί, η διεύθυνση της εφημερίδας απέλυσε απολύτως αναιτιολόγητα τον γελοιογράφο Γιάννη Δερμεντζόγλου.
Με δεδομένη την επαγγελματική του επάρκεια είναι προφανές ότι η απόλυση του συναδέλφου χαρακτηρίζεται από προσωπική και πολιτική εμπάθεια.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τη διευθυντική ομάδα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» να ανακαλέσει την απόλυση και την απομάκρυνση συντακτών και να..

Μέτωπο με Αριστέα και Μάνια ανοίγει ο Αντρίκος



Με γραπτή δήλωση του o αδερφός του πρωθυπουργού Αντρίκος Παπανδρέου απορρίπτει τα όσα αναφέρονται, στα περί συμμετοχής του με ελληνικά ή άλλα CDS, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» που υπογράφει η Αριστέα Μπουγάτσου.
Ο αδερφός του πρωθυπουργού κάνει λόγο για δήθεν «αποκαλύψεις», υποστηρίζει ότι ο τίτλος του δημοσιεύματος της Ελευθεροτυπίας είναι «παραπλανητικός» και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του. Αναφέρει ότι η συμμετοχή του σε Επιτροπή Στρατηγικής είναι γνωστή από τον Ιανουάριο του 2009, ενώ στη συγκεκριμένη επιτροπή, ο ρόλος του περιορίζεται σε ζητήματα περιβαλλοντικής οικονομικής. O Αντρίκος Παπανδρέου που επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμα του αναφέρει στην..

«Αντισταθείτε και μην υπογράψετε ατομικές συμβάσεις στον ΑΝΤ1»



Nα αντισταθούν και να μην υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις καλεί τους εργαζόμενους στον ΑΝΤ1 η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Ταυτόχρονα οι τεχνικοί απευθύνονται και προς την διοίκηση του Ομίλου Κυριακού απαιτώντας την άμεση ανάκληση όλων των ατομικών συμβάσεων προειδοποιώντας πως αν δεν γίνει αυτό θα βρεθούν στην δυσάρεστη, αλλά συνηθισμένη ειδικά τον τελευταίο καιρό, θέση να απαντήσουν δυναμικά... Στην ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει:
«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε για τις προτάσεις της Διοίκησης του ANT1 για υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας, σε εργαζόμενους τεχνικούς ενώ βρίσκεται ακόμα σε ισχύ η Συλλογική μας Σύμβαση κι ενώ υπάρχει και η προσφυγή μας στον Ο.ΜΕ.Δ.
Την πρόφαση πως η πρόταση έγινε σε τεχνικούς που δεν είναι μέλη μας την χαρακτηρίζουμε τουλάχιστον...γελοία. Το συνδικαλιστικό όργανο όλων των τεχνικών είτε είναι..

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα χρυσοφόρα (για τον Μπόμπολα) τούνελ και οι περίεργες δραστηριότητες του (αδερφού) Αντρίκου


H ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΜΕ

Τελικά φαίνεται πως η Ελευθεροτυπία είναι η μόνη εφημερίδα η οποία κάνει ρεπορτάζ και δημοσιεύει θέματα που για τα υπόλοιπα Mέσα Ενημέρωσης αποτελούν ταμπού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεπορτάζ για το πάρτι σπατάλης και κακοδιαχείρισης που έχει στηθεί γύρω από τα χρυσοφόρα -για τους εργολάβους- σιδηροδρομικά τούνελ του όρους Οθρυς. Στο άρθρο της Αριστέας Μπουγάτσου αποκαλύπτεται ότι ο ΟΣΕ πλήρωσε 37 εκατ. στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ του Μπομπολέϊκου (ναι της γνωστής οικογένειας που κάνει εκκαθαρίσεις εργαζομένων στα μίντια που ελέγχει) για ανεκτέλεστα έργα στο τούνελ Λιανοκλάδι –Δομοκός!
Το δεύτερο ρεπορτάζ (κι αυτό της Μπουγάτσου) αφορά τις δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου που κι αυτές αποτελούν ταμπού για τα περισσότερα μίντια. Συγκεκριμένα αποκαλύπτει ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού, εμφανίζεται ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού της επενδυτικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων (ύψους 8 δισ.) Unigestion. Η συμμετοχή του Αντρίκου στην Unigestion προκαλεί ερωτηματικά και θεωρείται σκανδαλώδης καθώς η..

Η απίστευτη σύμπτωση της τραγωδίας της Κύπρου


τ
ου Μάκη Πολλάτου / protothema.gr

Μερικές φορές, οι συμπτώσεις αναδεικνύουν από μόνες τους τις τραγικές διαστάσεις των ειδήσεων. Πριν από εννέα χρόνια ακριβώς, στις 10 Ιουλίου του 2002, η Κύπρος είχε βυθιστεί και πάλι στο πένθος, λόγω του αδόκητου θανάτου του τότε αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη.
Τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου του 2002, ένα ελικόπτερο τύπου Μπελ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, στο οποίο επέβαινε ο καταδρομέας αντιστράτηγος Φλωράκης, κατέπεσε και συνετρίβη. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί και οι πέντε επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ο ικανότατος διοικητής της κυπριακής εθνοφρουράς και ο τότε αρχηγός της κυπριακής αεροπορίας, ταξίαρχος Δεμέναγας.
Κατά κοινή ομολογία, ο αντιστράτηγος Φλωράκης, ο οποίος είχε διατελέσει διοικητής του Β' Σώματος Στρατού -της σιδερένιας γροθιάς του ελληνικού στρατού- προτού αναλάβει αρχηγός του ΓΕΕΦ ήταν..

Ο Μόσιαλος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ;

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑΣ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 500 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο λόγος πάλι για την ΕΡΤ. Ο Τάκης Χατζής (έχει διατελέσει και σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή) γράφει ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θα είναι τελικά ο νέος πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ και όπως αναφέρει, ο Υπουργός Επικρατείας έχει συζητήσει σε αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τον Πρωθυπουργό για όλες τις αλλαγές τις οποίες έχει σχεδιάσει και στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει άμεσα.
Ο Ηλ. Μόσιαλος, έχοντας και την έγκριση του πρωθυπουργού, δεν φαίνεται να επιθυμεί μακράς διάρκεια αναμονή για τις όποιες αλλαγές έχει αποφασίσει και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να ανακοινωθεί και επισήμως η ανάληψη της αρμοδιότητας ώστε να αναλάβει περαιτέρω δράση.
Καθημερινοί συνομιλητές του Ηλ. Μόσιαλου μιλώντας στο newpost.gr επεσήμαναν ότι οι αλλαγές θα είναι ριζικές. Μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα προχωρήσει άμεσα το σχέδιο εξυγίανσης και το πλάνο αναδιάρθρωσης. Πρωτίστως λέγεται ότι θα προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περισσότερους από 500 εργαζόμενους κυρίως δημοσιογράφους.
Παράλληλα θα τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο για συγχώνευση των Περιφερικών Σταθμών ενώ το νυστέρι θα μπει βαθειά στο κοστολόγιο του τηλεοπτικού προγράμματος με το «κόψιμο» των περισσοτέρων εκπομπών από την νέα περίοδο.

Δεν αλλάζουν έυκολα οι νοοτροπίες στην ΕΡΤ...


Την περασμένη Τετάρτη εκλήθησαν ένα σωρό δημοσιογράφοι της ΕΡΤ στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου για ένα brainstorming με αντικείμενο τη θερινή ζώνη 7 το πρωί με 12 το μεσημέρι στη ΝΕΤ. Η οποία ζώνη σχεδιάζεται ως ένα διαρκές μπες-βγες προσώπων και σχολίων, άνευ συγκεκριμένου παρουσιαστή. Κάτι σαν το freestyle παίξιμο διαφόρων d.j.'s στα μοδάτα κλαμπ της εποχής! Πρωτότυπο δεν λέω, αν και οι κακές γλώσσες του Ραδιομεγάρου λένε ότι μπορεί το κόνσεπτ να χρησιμοποιηθεί για να κοπούν και μερικά κεφάλια άνευ θορύβου.
Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι εμπεδωμένες στην Αγία Παρασκευή νοοτροπίες δεν αλλάζουν τόσο εύκολα. Βλέπε και την τηλεφωνική κλήση στη Λιάνα Κανέλλη, για να εμφανισθεί στο νυχτερινό δελτίο της ΝΕΤ έπειτα από 11 ολόκληρα έτη. «Πάρτε με σε λίγο γιατί είμαι στη Βουλή» απάντησε και δεν την ξαναπήρε κανείς. Εκτός κι αν επρόκειτο περί ασκήσεως ψυχολογικού πολέμου.

Σοκ από την πολύνεκρη τραγωδία σε ναυτική βάση στην Κύπρο



Κρανίου τόπο θυμίζει η ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Ζύγι της Κύπρου, έπειτα από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Εκτός από τον αριθμό των νεκρών που, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ανέρχονται σε τουλάχιστον 15 και τους δεκάδες τραυματίες (τουλάχιστον 35) μεταδίδεται ότι οι εγκαταστάσεις στη ναυτική βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 80%.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταστροφή προκλήθηκε, όταν φωτιά που είχε ξεσπάσει κοντά στη ναυτική βάση έφτασε σε δύο δεσμευμένα κοντέινερ, στα οποία ήταν αποθηκευμένη μεγάλη ποσότητα πυρίτιδας. Μετά την ανάφλεξη των εμπορευματοκιβωτίων ακολούθησαν μεγάλες εκρήξεις.
Οι εκρήξεις, όπως ενημερώνει η αστυνομία, οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, που είχαν κατασχεθεί προ διετίας και ήταν φορτίο πλοίου, που μετέφερε πυρομαχικά από..

Κουκιάδης και Μητρόπουλος με διαδικασίες εξπρές για τις αποκρατικοποιήσεις

Καίγονται στην κυβέρνηση να προωθήσουν τις αποκρατικοποιήσεις και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ζητάει με διαδικασίες εξπρές να συσταθεί to διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ο Βενιζέλος θέλει να καταστεί δυνατή στις αμέσως επόμενες ημέρες η συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου και η άμεση έναρξη λειτουργίας του Ταμείου για την «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου».
Ο Βενιζέλος απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επιστολή με τα πρόσωπα που προτείνονται για τη συγκροτηση του Ταμείου και η οποία αναφέρει:

"Προκειμένου να καταστεί δυνατή η έναρξη λειτουργίας του "Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." και προκειμένου να εκφράσει την γνώμη της η αρμόδια Επιτροπή του άρθρου 49Α Κανονισμού της Βουλής, όπως προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α΄152), θέτω υπόψη σας τα πρόσωπα που προτείνονται για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Ταμείου. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου προτείνεται ως εξής:

Η αγορά των media και το δημοφιλές άρθρο 99


Οσο περνούν οι μέρες τόσο πιο δημοφιλές γίνεται το άρθρο 99 στην ελληνική αγορά των media!
Επειτα απ' το Alter που έχει προσφύγει εδώ και εβδομάδες (και πλέον αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου), και τη διαφημιστική Mass, αποφάσισε να κάνει χρήση των διατάξεών του και η έτερη διαφημιστική Leo Burnett. Ηδη οι ξένοι μέτοχοι του οίκου έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και τις τελευταίες ημέρες φροντίζουν να διευθετούν κάθε είδους υποχρεώσεις. Υπάρχουν πάντως κάποιες τηλεοπτικής φύσεως συναλλαγές που δεν είναι και τόσο εύκολο να μπουν σε δρόμο, εξ ου και η προσφυγή στο άρθρο 99 θυμίζει ελαφρώς μονομαχία στο άγριο Ουέστ. Οποιος τραβήξει πρώτος!
Από εκεί και πέρα, η φημολογία της πιάτσας λέει ότι τα διεθνή brands θα τα..

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Πήγασο για τις απολύσεις


Σε συγκέντρωση στον Πήγασο την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα καλεί η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους απολυμένους στον Τύπο». Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Πογκρόμ απολύσεων συντακτών ξεκινά μέσα στο καλοκαίρι η εργοδοσία στον όμιλο Μπόμπολα, με διπλό στόχο. Απολύσεις και μειώσεις στους μισθούς όλων των εργαζόμενων του ομίλου του Μπόμπολα είναι το μέλλον που ετοιμάζουν και γι' αυτό και η εργοδοσία προσπαθεί να ξεμπερδέψει fast track με τις «ενοχλητικές φωνές» που αντιστέκονται στα σχέδια της. Γιατί οι ατομικές συμβάσεις είναι κεντρική επιλογή του μνημονίου της χρεοκοπίας με τα ΜΜΕ να φιλοδοξούν να παίξουν το ρόλο του πολιορκητικού κριού.
Η ΕΣΗΕΑ και τα υπόλοιπα σωματεία του Τύπου πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα, να πάρουν πρωτοβουλίες , να κηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις με χαρακτηριστικά αγώνα διαρκείας, ξεκινώντας από..

Στο -30% η διαφημιστική δαπάνη στις εφημερίδες σε σχέση με πέρυσι (τον Ιούνιο)

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΓΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!

Μίνι κατάρρευση σημειώθηκε στο μέτωπο της δαπάνης τον περασμένο Ιούνιο. Το σύνολο των ΜΜΕ είχε πτώση 19,65% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, με χειρότερη την επίδοση των εφημερίδων (-29,89%). Ακολούθησαν τα ραδιόφωνα με -20,97% (αν υπολογισθούν οι σταθμοί που αποχώρησαν από την μέτρηση, η πτώση περιορίζεται στο -0,04%), τα περιοδικά με -17,41% και τα κανάλια με -14,05%.

-Οχι μόνο βλέπει ρόδινο το μέλλον της «Εξέδρας» ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης (αφού στελεχώσει, βέβαια, το λογιστήριό της και ξεμπουρδουκλώσει κάτι ζητήματα με τα κυριακάτικα), αλλά ετοιμάζει και πολιτικό φύλλο για το φθινόπωρο. Για το Σεπτέμβριο, λέει ο ίδιος, προσβλέποντας πιθανώς σε εκλογική διαδικασία, και γι' αυτό ήδη συνεργάζεται με..

Καταγγέλλουν αθλιότητες στην «γαλέρα» των Γιαννακόπουλου - Ευσταθόπουλου

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την διεύθυνση του ομίλου DPG group of companies του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης,για την απαγόρευση είσοδου στο κτίριο που στεγάζεται ο όμιλος σε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν μεταξύ άλλων από τους Παναγιώτη Ράμμο και Γιώργο Φιλιππάκη, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, θέλησαν να πραγματοποιήσουν περιοδεία στα sites του ομίλου όπου τις τελευταίες μέρες πραγματοποιείται πρωτοφανής επίθεση στους εργαζόμενους με δεκάδες απολύσεις, μειώσεις μισθών και άδειες άνευ αποδοχών. Στόχος των εκλεγμένων συνδικαλιστών ήταν να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί σε μια πραγματική γαλέρα της ενημέρωσης, να σταθούν δίπλα τους στην προσπάθεια που κάνουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Προφανώς κάτι τέτοιο εκτιμήθηκε ως επικίνδυνο για τη Διεύθυνση της DPG η οποία μέσω του...

Καμία πρόταση στη νόστιμη Σία από το Mega



Καμία πρόταση δεν έγινε στη νόστιμη Σία Κοσιώνη από το Mega, υποστηρίζουν κύκλοι του καναλιού της Μεσογείων.

Ούτε και σε κανέναν άλλο από τις μετριότητες που υποδύονται τους τηλεπαρουσιαστές ειδήσεων και προσπαθούν μέσα από την θερινή μεταγραφολογία ν ανεβάσουν το κασέ τους.

Η Σία απλά συνεργάζεται με την Aixmi.gr του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, γράφοντας άρθρα τα οποία διαβάζονται ευχάριστα από τη στιγμή που συνοδεύονται από τη φωτογραφία της.

Όσο για την Όλγα Τρέμη, εαν και όταν τεθεί θέμα αντικατάστασής της, αυτή θα γίνει από το ήδη υπάρχον προσωπικό του καναλιού. Όχι, δεν θα την αντικαταστήσει η..

Σκληρή απάντηση της ΕΤΙΤΑ στην εργοδοτική αλαζονεία

Η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.) κατέληξε σε φιάσκο!
Όχι μόνο η εργοδοσία απέσυρε την μακροπρόθεσμη λύση του παγώματος των ωριμάνσεων για 4 ή 5 χρόνια που η ίδια είχε προτείνει στην προηγούμενη συνάντηση, αλλά κατέθεσε πρόταση που αφορούσε μειώσεις μισθών που ξεκινούν από 7% και φτάνουν μέχρι 17% (!) ανάλογα με το ύψος του μισθού και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ πάγωμα μισθών για τα επόμενα δύο χρόνια! Και φυσικά καμία δέσμευση για διατήρηση θέσεων εργασίας!
Η ΕΤΙΤΑ κρίνει ως απαράδεκτη την συμπεριφορά της εργοδοσίας μιας και είναι ολοφάνερο πια πως ο απώτερος σκοπός τους ήταν η μη υπογραφή συλλογικής σύμβασης και η επιτηδευμένη καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων με στόχο το ναυάγιο αυτών. Συν τοις άλλοις «πέτυχαν» με την προ ημερών πρόσκλησή τους για συζήτηση, την ολιγοήμερη ανακωχή που..

Συμπαράσταση εργαζόμενων της Ελευθεροτυπίας στους απολυμένους του Πήγασου

Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας εργαζομένων από την Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το enet.gr

Eμείς, εργαζόμενοι από την Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το enet.gr εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας στο εκδοτικό συγκρότημα “Πήγασος” του ομίλου Μπόμπολα, οι οποίοι απολύθηκαν το τελευταίο διάστημα, με διαφορετικά προσχήματα αλλά με κοινή αιτία τη μαχητική τους στάση των κατά των περικοπών στους μισθούς, τις απολύσεις και την κατάργηση των ΣΣΕ, πρωτοστατώντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συνελεύσεις των εργαζομένων.

Ως εργαζόμενοι στην “Ε”, την “Κ.Ε” και το Enet, καταδικάζουμε την προκλητική απόλυση από το “ΕΘΝΟΣ” της επί σειρά ετών συνδικαλιστικής εκπροσώπου και στελέχους της παράταξης “Δημοσιογραφική Συνεργασία” Πόπης Χριστοδουλίδου,καθώς και των συναδέλφων Κώστα Τομαρά και Βούλας Βονάτσου. Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου το συγκρότημα Μπόμπολα συνεχίζοντας τις στοχευμένες απολύσεις, προχώρησε στην..