ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Χατζηνικολάου: να κρατήσουμε ζωντανό το Alter



Στην «αυτοθυσία» των εργαζόμενων –και ειδικά των χαμηλόμισθων- στον τηλεοπτικό σταθμό Alter αναφέρθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή στον Real Fm. Ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος αλλά και του δελτίου ειδήσεων του καναλιού την Δευτέρα επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα μπορεί να είναι λίγα αλλά οι εργαζόμενοι στηρίζουν και κρατάνε ζωντανό το Alter».
Ο ίδιος, όπως είπε στον αέρα, κλείνει έξι μήνες απλήρωτος ενώ όπως και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι θα εισπράξει το ποσό των 2.400 ευρώ που υποσχέθηκε ο Κουρής, διευκρινίζοντας οτι θα βρίσκεται στο Alter μέχρι τις 15 Ιουνίου οπότε και αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα για την υπαγωγή του καναλιού στο άρθρο 99.
Ο Χατζηνικολάου είπε ότι μετά τα μέσα Ιουνίου «όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς και αν έρθει, θα υπάρξει ξεχωριστή διαπραγμάτευση για τα..

Αποτελέσματα εκλογών για ΠΟΕΣΥ και ΕΔΟΕΑΠ στην ΕΣΗΕΜΘ

Mε υψηλό ποσοστό αποχής έγιναν οι εκλογές στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για την ανάδειξη αντιπροσώπων στο 6ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και αντιποροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ. Αναλυτικά:
Από τα 834 τακτικά μέλη, ψήφισαν 474 .
Στην κάλπη για την εκλογή Αντιπροσώπων στην ΠΟΕΣΥ βρέθηκαν 474 ψηφοδέλτια από τα οποία: 458 έγκυρα, 7 άκυρα και 10 λευκά.
Στην κάλπη για την εκλογή αντιπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ βρέθηκαν 474 ψηφοδέλτια από τα οποία: 450 έγκυρα, 10 άκυρα και 14 λευκά.

1) ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ
Εκ των εγκύρων ψηφοδελτίων έλαβαν:..

Νίκος Νικολαΐδης: Ο σκηνοθέτης που αγαπούσε τις γυναίκες

του Γιάννη Ζουμπουλάκη

«Ας βάλουμε και μια βροχή για ατμόσφαιρα» έλεγε συχνά ο συχνά Νίκος Νικολαΐδης στα γυρίσματα των ταινιών του, όπως μου αναφέρει η σύζυγός του, Μαρί Λουίζ Βαρθολομαίου. Τι ειρωνεία. Πέμπτη 26 Μαΐου βράδυ, ημέρα έναρξης του αφιερώματος στον Νίκο Νικολαΐδη που διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, η καταρρακτώδης βροχή έχει ακινητοποιήσει την Αθήνα!
«Σαν να βρίσκεται κάπου εκεί ψηλά και μας κλείνει το μάτι χαμογελώντας» συνεχίζει η Βαρθολομαίου.
Ο Νίκος Νικολαΐδης, αυτό το παράξενο πλάσμα στον κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης των νοσηρών, κατάμαυρων ταινιών. Τι να πρωτοθυμηθείς, αλήθεια, από τα «Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» ως το «Zero years»; Ο σκηνοθέτης των εμμονών, της κινηματογραφοφιλίας, ο νεκροθάφτης των fifties και των sixties, ερμητικά κλεισμένος στον κόσμο και στο σπίτι του.
Δεν υπήρξα ποτέ θαυμαστής του κινηματογράφου του, όμως εκτιμούσα το γεγονός ότι ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος αυτού του κινηματογράφου, κάτι σαν ένα είδος από μόνος του. Και εκτιμούσα τη συνέπειά του. «Δεν χρησιμοποίησα ποτέ το..

Απεργία στην Καθημερινή γαι την απόλυση του Β. Νίνου


Απεργιακή κινητοποίηση στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, από σήμερα Παρασκευή μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, κήρυξε η Ενωση Τεχνικών Ημερησίου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του Βασίλη Νίνου. Στην ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΗΠΤΑ αναφέρεται: «Το ΔΣ κήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στην Εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», από την Παρασκευή 27-5-2011, ώρα 16:30 έως το Σάββατο 28-5-2011, ώρα 16:30, ζητώντας την ανάκληση της εκβιαστικής, καταχρηστικής και παράνομης απόλυσης του συναδέλφου μας Βασίλη Νίνου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου μας. Το ΔΣ καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση».

Θετική εξέλιξη στο Alter

Θετικές προς το παρόν εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER με προοπτική να λειτουργήσει κανονικά το κανάλι. Στις ξεχωριστές συνελεύσεις τους οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί δέχτηκαν την τελική πρόταση του Κουρή ενώ οι διοικητικοί αναμενόταν να αποφασίσουν θετικά με βάση προηγούμενη απόφασή τους.
Εξυπακούεται ότι όλοι θα αρχίσουν να δουλεύουν μόνο αφού μπούν τα λεφτά στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Η πρόταση Κουρή που υποβλήθηκε νωρίς χθες το απόγευμα είναι η εξής:
1. Κάθε δημοσιογράφος και διοικητικός θα πάρει από 2.300 ευρώ (έναντι οφειλόμενων) και κάθε τεχνικός από 2.600 ευρώ.
2. Στις 14 Ιουνίου θα καταβληθεί μισός μισθός και στο τέλος Ιουνίου άλλος μισός.
3. Από τον Ιούλιο θα γίνεται κανονικά η μισθοδοσία.
4. Τα οφειλόμενα αναδρομικά θα δοθούν αμέσως μόλις το δικαστήριο θα αποφασίσει ότι το Αλτερ εντάσσεται στο άρθρο 99 οπότε θα αναλάβει η ARGO. Αυτό υπολογίζεται ότι..

Άκυροι οι όροι ατομικών συμβάσεων για αμοιβές χαμηλότερες από την κλαδική σύμβαση

Οι όροι ατομικών συμβάσεων που αποτελούν βλαπτική μεταβολή για τον εργαζόμενο (πχ αποδοχές χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες στην κλαδική συλλογική σύμβαση που εφαρμοζόταν προηγουμένως) είναι άκυροι, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας.
Ο εργαζόμενος, ακόμη και αν συμφώνησε υπογράφοντας ατομική σύμβαση, μπορεί να προσφύγει δικαστικά, ο δε εργοδότης αντιμετωπίζει τον κίνδυνο διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, προσθέτουν.
Αν η κλαδική συλλογική σύμβαση έχει λήξει και έχει παρέλθει η μετενέργεια των 6 μηνών, τότε συλλογική ρύθμιση μπορεί να γίνει μόνο με την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, τονίζουν οι ίδιοι. Ωστόσο η αγορά βοά ότι οι ατομικές συμβάσεις προτιμώνται και προωθούνται από τους εργοδότες.
Αυτό, διευκρινίζουν, ισχύει και στην περίπτωση της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων. Η επέκταση δεσμεύει εργοδότες και εργαζόμενους, που..

Οι ψήφοι και οι έδρες των παρατάξεων για το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ



Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε το ποσοστό αποχής στις εκλογές των δημοσιογράφων της Αθήνας σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του κλάδου.
H εφορευτική επιτροπή στο μεταξύ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης και 26ης Μαΐου 2011 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Πρώτη ήρθε η παράταξη «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» με 634 ψήφους. Αναλυτικά οι ψήφοι και οι έδρες που παίρνει κάθε παράταξη έχουν ως εξής:

Ψήφισαν: 3.378 Βρέθηκαν: 3.365 Εγκυρα: 3.088 Άκυρα: 140 Λευκά: 137 Εκλογικό μέτρο: 280

Έλαβαν:

Ι. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφοι: 634 Εδρες: 2 (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είχε τρεις έδρες και 919 ψήφους το 2009)


ΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ψήφοι: 504 Εδρες: 2 ( οι του Σόμπολου-ΝΔ. Είχε τέσσερις και 1.208 ψήφους, το 2009)


ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ψήφοι: 445 Εδρες: 2 (Δημοσιογραφική Συνεργασία (ΚΚΕ) και Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι το 2009 είχαν δύο έδρες και 601 ψήφους. Είχαν κατέβει με..

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

«Ελάτε όπως είστε»

της Λουκρητίας

Έχοντας καταναλώσει κάμποσες ρακές και μεζέδες, ανηφορίζουμε την Μητροπόλεως γύρω στις 7.30. Πιθανώς να μην είναι η πιο κατάλληλη προετοιμασία για να παραστείς σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αγανάκτησης, αλλά το βασικό της σύνθημα έχει βαθιές εκκλησιαστικές ρίζες. «Ελάτε όπως είστε» όπως είχε πει και ο μακαριστός Χριστόδουλος. Από τα μισά κιόλας μπορείς εύκολα να διακρίνεις πως ένα τείχος αποτελούμενο από ανθρώπινα κορμιά σου κόβει τον ορίζοντα. Φτάνοντας στην πλατεία, αυτό το τείχος σε έχει καταπιεί κι έχεις βρει τη θέση σου -όπου υπάρχει καποιο εκατοστό ελεύθερο- σαν καλοβαλμένο τούβλο που βαστά την οικοδομή όρθια. Στέκομαι στην μέση της και φέρνω μια σβούρα. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί θυμίζει κατάμεστη χριστουγεννιάτικη Ερμού περασμένων ετών, μόνο που την έχεις πολλαπλασιάσει επί εκατό -ή και παραπάνω αν θέλετε, την έχεις σηκώσει με έναν τεράστιο γερανό και την έχεις παρατήσει στην πλατεία και στους γύρω δρόμους.
Η σύσταση του πλήθους είναι τόσο ετερόκλητη που δικαιολογεί πλήρως την επιτυχία του εγχειρήματος από άποψη συμμετοχής. Οι δε συζητήσεις που αναπτύσσονται στα πηγαδάκια, αφού πρώτα εξαντλήσουν την έκπληξη για τον αριθμό των συγκεντρωθέντων, εστιάζονται σε καθημερινά θέματα, όπως ακριβώς συμβαίνει και..

Η Δαμανάκη δεν τα κατάφερε: Οι Indignados griegos συνεχίζουν με νέες συγκεντρώσεις




Τελικά η Μαρία Δαμανάκη δεν κατάφερε να τρομάξει τους Έλληνες. Όσο κι αν προσπάθησε να σπείρει τον φόβο και να εκβιάσει τους Έλληνες με τα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, εάν οι Έλληνες δεν πειθαρχήσουν στις πιέσεις των δανειστών.
Η απροσδόκητα επιτυχημένη κινητοποίηση χιλιάδων Αγανακτισμένων Ελλήνων σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας το βράδυ της Τετάρτης δίνει φτερά στο κίνημα, που στήθηκε εκ του προχείρου από το διαδίκτυο και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικύωσης (Facebook κλπ).
Οι επονομαζόμενοι Indignados griegos (αγανακτισμένοι έλληνες), που διαδηλώνουν ειρηνικά κατά τα πρότυπα των Μαδριλένων διαδηλωτών, κόντρα στις πολιτικές λιτότητας συνεχίζουν πλέον ακάθεκτοι. Το νέο ραντεβού τους είναι για..

Τα νέα μέτρα, η έξοδος από τη δραχμή και οι διορατικοί αρθρογράφοι

Πρώτος το είχε πει ή μάλλον το είχε γράψει ο Αντώνης Καρακούσης στο Βήμα. Και επαίρεται ο αρθρογράφος γι αυτό. Μιλάμε για την απόπειρα τρομοκράτησης των πολιτών με τον μπαμπούλα της επιστροφής στη δραχμή και το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσαν η Δαμανάκη και ο άεργος βιομήχανος με στόχο να περιορίσουν τις αντιδράσεις απέναντι στα νέα σκληρά μέτρα. Διαβάστε τι γράφει ο «διορατικός» Καρακούσης:
Την Τρίτη όταν επισημαίναμε ότι ''τα ψέματα τελειώσανε'' και ότι το δίλημμα που τίθεται είναι αυτό της παραμονής μας στην ευρωζώνη ή της επιστροφής στη δραχμή, πολλοί εξανέστησαν και έσπευσαν, όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, να αμφισβητήσουν και να συνωμοσιολογήσουν. Για τον απλούστατο λόγο επειδή δεν θέλουν το δίλημμα να δουν, ούτε την σκληρή πραγματικότητα να αντικρίσουν.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι η ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη, αναγκάσθηκε, εκ της θέσεώς της και εκ των συνθηκών, να μιλήσει ανοιχτά και να δηλώσει ότι..

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Στο πόδι οι εργαζόμενοι στην Καθημερινή για την απόλυση του Β. Νίνου

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της εφημερίδας Καθημερινή μετά την απόλυση του Βασίλη Νίνου, συνδικαλιστικού εκπροσώπου των τεχνικών έπειτα από 27 χρόνια απασχόλησης στην επιχείρηση. Με ψήφισμά τους οι συντάκτες και οι τεχνικοί της Καθημερινής απαιτούν την ανάκληση της απόλυσης του Νίνου και ζητούν από τα σωματεία τους (την ΕΣΗΕΑ, την ΕΤΗΠΤΑ αλλά και το Διασωματειακό) να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά, προχωρώντας αν χρειαστεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων (συντακτών και τεχνικών) στην..

Περί εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

Του Γιώργου Ματθαίου*

Έστυψα το μυαλό μου για το τι θα γράψω. Έκανα δυο τρεις βόλτες. Τι να γράψω ως υποψήφιος για τις εκλογές της Ε.Σ.Η.Ε.Α; Τι να πω στους άνεργους συναδέλφους; Τι να πω στους νέους συναδέλφους των 400 ευρώ και κάτω, που δουλεύουν στα sites; Τι να πω σ’ αυτούς, που έχουν δουλειά, αλλά περιμένουν ακόμη να πληρωθούν και σ’ αυτούς, που τους μειώθηκαν οι μισθοί; Πώς να δικαιολογήσω την ανεπάρκεια της Ένωσης που πιάστηκε με τις… πιζάμες στην επίθεση τρόικας, κυβέρνησης και εκδοτών;
Αγαπητοί συνάδελφοι αποφάσισα να σας υπενθυμίσω μόνο τρία απλά πράγματα:
• Χωρίς σωματείο, χωρίς Ε.Σ.Η.Ε.Α., θα βρεθούμε στην έρημο των ατομικών συμβάσεων άνευ δικαιωμάτων και οι γύπες καιροφυλακτούν.
• Χωρίς μαζική συμμετοχή στις εκλογές θα κερδίσουν πάλι αυτοί που έχουν προσωπικούς, βολεμένους, στρατούς Δεν ψηφίζουμε ούτε ένα τσιράκι της εργοδοσίας.
• Ψηλά το κεφάλι. Με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια θα ξεπεράσουμε τις σημερινές δύσκολες στιγμές!

*Ο Γιώργος Ματθαίου είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος».

Ανατροπή και όχι διαχείριση


Της Ματίνας Παπαχριστούδη,
υποψήφιας για ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ με την "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή" (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)

Καταρρέουν τα ΜΜΕ, κραυγάζουν. Οι περισσότεροι εξ' αυτών μετείχαν με ποικίλους τρόπους στο πάρτυ των προηγουμένων ετών.
Έρχονται λουκέτα στον Τύπο, φωνάζουν. Οι περισσότεροι εξ αυτών, μανατζαρέοι, διαχειριστές με το εύκολο χρήμα φίλων τους, στελέχη στις δημοσιογραφικές ελίτ, όχι μόνο συμμετείχαν στη διαπλοκή αλλά την πολυέπλεξαν ακόμη περισσότερο. Την επέβαλλαν από τα βασικά άρθρα των εφημερίδων τους ως και τα μικρά μονόστηλα.
Και εξαφάνισαν όσους τόλμησαν να φωνάξουν κάπως περισσότερο για δημοσιογραφία, δεοντολογία, αξιοπρέπεια... Όσους τόλμησαν εδώ και δυο χρόνια΄-ήδη από το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο- να απαιτήσουν την ανατροπή στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Θα αντέξουν μόνο λίγοι, λένε. Οι περισσότεροι εξ αυτών ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους επόμενη μέρα, να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Του χρήματος και..

Σοβαρές καταγγελίες από πρώην εργαζόμενη στο portal του Τριανταφυλλόπουλου



Από γενεές δεκατέσσερις περνάει τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου που απολύθηκε πρόσφατα από το zougla.gr. H Ηλιοπούλου υποψήφια για την Π.Ο.Ε.ΣΥ. με το συνδυασμό «Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι»γράφει σε ανάρτησή της στο μπλογκ maxomenidimosiografia για το τι έζησε «και τι πραγματικά συμβαίνει στο ηλεκτρονικό κάτεργο της διαδικτυακής και εργοδοτικής ζούγκλας» όπως αποκαλεί το portal του Τριανταφυλλόπουλου.
Υπό τον τίτλο «Η ζούγκλα του διαδικτύου και το ''αριστερό'' αφεντικό» αναφέρει μεταξύ άλλων:
(...) Ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με απέλυσε μετά από 20 μήνες απαιτητικής δουλειάς στο zougla.gr στις αρχές του περασμένου Μάρτη, γιατί τόλμησα να απαντήσω στην προσταγή του «τσακίσου».
(...) Το πρώην αφεντικό, ο «δίκαιος» για τις ανάγκες της TV κ. Μάκης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι είμαι καλή δημοσιογράφος. Είχα όμως ένα τεράστιο ελάττωμα. Κυρίως απεργούσα, προέτρεπα και τους άλλους να απεργήσουν και φυσικά απαντούσα στις ανοησίες και στα δήθεν αριστερά του επιχειρήματα…
Ο κ. Μάκης συνήθιζε με μεγάλη ευκολία να επαναλαμβάνει– προ κρίσης – υποσχέσεις όπως: «Θα σας κάνω τους πλέον ακριβοπληρωμένους συντάκτες στο διαδίκτυο, όπως κάναμε και τους συναδέλφους σας στο Πρώτο Θέμα» ή «εγώ μετράω εκείνους που βάζουν πλάτη» και..

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ενοχλήθηκε ο Βαρδινογιάννης για το δάνειο που πήρε ο Ψυχάρης από τη Marfin

ΑΝ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΕΔΙΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ;

Η κρίση έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό και τις σχέσεις των επιχειρηματιών που αναπτύσσουν δράση στον χώρο του Τύπου. Όπως γράφαμε προ ημερών η συγχώνευση Mega – Star κόλλησε στο βέτο που έθεσαν οι Στ. Ψυχάρης και Γ. Μπόμπολας. Οι δύο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν ενισχυμένο (μετοχικά) τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν να κρατήσουν αποστάσεις από τις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει.
Η στάση που κράτησαν τα αφεντικά του ΔΟΛ και του Πήγασου, προκάλεσε –όπως ήταν λογικό- ενόχληση στο στρατόπεδο Βαρδινογιάννη. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις του Βαρδή με τον Ψυχάρη βρίσκονται..

Τα social media ταιριάζουν στους καναλάρχες


Θα μας τρελάνουν τελικά εκεί στο Φάληρο! Ο Γιάννης Αλαφούζος όχι μόνο έχει σελίδα στο twitter αλλά σχολιάζει και τα λεγόμενα ενός υπουργού (εν προκειμένω του Γ. Παπακωνσταντίνου ) την ώρα που αυτός δίνει συνέντευξη στο κανάλι του (τον ΣΚΑΪ).
«Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι προκλητικά ψεύτης στη συνέντευξη με τον Αλέξη Παπαχελά. Ολοι φταίνε, εκτός από αυτόν, ντροπή». Αυτά έγραφε ο Αλαφούζος την ώρα που «έπαιζε» η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών στους «Φακέλους» του Παπαχελά. Ανάμεσα στα tweets υπήρχαν και σχόλια που καταλόγιζαν στον υπουργό Παπακωνσταντίνου «αυταρέσκεια, ναρκισσισμό και υποκρισία»…
Την άλλη μέρα οι Μπαμπάρηδες έπιασαν ξανά στασίδι κι άρχισαν το.. θεάρεστο έργο της υπεράσπισης του μνημονίου…

Απαγόρευση εισόδου στο μαγαζί του Ψυχάρη

-από syspeirosi

Ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους του ΔΟΛ και σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο ΔΟΛ σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα, 23/5/11, απαγόρευσε την είσοδο στους χώρους εργασίας των εφημερίδων ΝΕΑ και ΒΗΜΑ στους υποψήφιους της “Συσπείρωσης Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος” οι οποίοι επιθυμούσαν να μοιράσουν τη διακήρυξη της παράταξης στους συναδέλφους μας εκεί.
Τα συμπεράσμστα δικά σας…

Το Hangover από τα νέα μέτρα και το γαλακτομπούρεκο Γαλιφιανάκη


Με όλα αυτά που συμβαίνουν και κυριολεκτικά με τη λεηλασία ενός λαού που γράφει και η Ελευθεροτυπία, έχουμε αναγκαστεί να κόψουμε πολλά από αυτά που μας διασκέδαζαν και εν πολλοίς μας έβγαζαν από τη μιζέρια μας. Ανάμεσά τους και ο κινηματογράφος καθώς η πρόσβαση στις σκοτεινές αίθουσες των σινεμά αποτελεί πλέον μία από τις πιο ακριβές διασκεδάσεις.
Μία κινηματογραφική λύση δίνει αυτή την Κυριακή η εφημερίδα Πρώτο Θέμα που προσφέρει την ανατρεπτική ταινία «Τhe Hangover» που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως. Πρωταγωνιστούν μερικά από τα πιο εμπορικά (πλέον) ονόματα του Hollywood, όπως ο απρόβλεπτος πλακατζής, ελληνικής καταγωγής, Zach Galifianakis, ο γόης Bradley Cooper και ο γκαφατζής Ed Helms.

Υ.Γ: Ενα DVD στην τηλεόραση δεν μπορεί να αναπληρώσει την απόλαυση της μεγάλης οθόνης αλλά με το Hangover μπορεί να συμβιβαστείς βλέποντάς το και στη μικρή…

Λεηλασία ενός λαού


To πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας τα λέει όλα!

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει την περσινή αποτυχημένη συνταγή με την εύκολη αρπαγή του εισοδήματος των απροστάτευτων
Κόψιμο φοροαπαλλαγών, περικοπή συντάξεων, μείωση μισθών, επιβάρυνση πλήθους προϊόντων (κυρίως τροφίμων) με ΦΠΑ 23% (από 13%), επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αναψυκτικά, χυμούς, νερό και φυσικό αέριο, αύξηση τελών κυκλοφορίας και πώληση μέχρι και 100% δημόσιων επιχειρήσεων και ακινήτων. Αυτή η νέα επιδρομή στα εισοδήματα και τη δημόσια περιουσία πέρασε από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο. Υλοποιείται αμέσως και μέχρι το 2015, με στόχο την άντληση τουλάχιστον 78,4 δισ. ευρώ. Τα μέτρα θα εξειδικευτούν στο σύνολό τους τις προσεχείς ημέρες. Οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι μαζί με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων είναι η συνταγή που εφαρμόστηκε και πέρυσι, οδηγώντας σε αποτυχία όλους τους στόχους της κυβέρνησης και τη χώρα σε βαθιά ύφεση.

Κύμα φυγής από τα ιδιωτικά σχολεία

του Πέτρου Κατσάκου / protothema.gr

Όλο και περισσότεροι γονείς αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την ιδιωτική εκπαίδευση στέλνοντας τα παιδιά τους στα δωρεάν δημόσια σχολεία.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τη νέα σχολική χρονιά προβλέπουν δραματική πτώση των εγγραφών στα ιδιωτικά σχολεία για τις εισαγωγικές τάξεις (Α' Δημοτικού και Α' Γυμνασίου), η οποία αναμένεται να υπερβεί το 25% σε σχέση με την ήδη «πεσμένη» περσινή χρονιά. Σε πολλά ιδιωτικά σχολεία της πρωτεύουσας προγραμματίζονται ήδη μείωση τμημάτων για τη νέα σχολική περίοδο (από 1 έως 3 τμήματα).

Ήδη τα περισσότερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ξεκίνησαν τις προεγγραφές από τις πρώτες ημέρες του Μαΐου σε μια πρώτη προσπάθεια διερεύνησης των προθέσεων των γονέων έτσι ώστε να προγραμματίσουν και τις δικές τους κινήσεις όσον αφορά την κατάρτιση των προγραμμάτων αλλά και..

H ραδιοφωνική τράμπα της χρονιάς


Θα είναι τόσο ηχηρή η ραδιοφωνική τράμπα που, αν τελικά ολοκληρωθεί, θα σας αφήσει κι εσάς, όπως κι εμένα, με ανοιχτό το στόμα. Άναυδους. Αν ήμασταν ο Μανώλης Καψής θα λέγαμε πως πέσαμε από τα σύννεφα! Μιλάμε για ανταλλαγή περιωπής που δεν τη γνωρίζουν (και δεν τη φαντάζονται) ούτε καν οι πρωταγωνιστές της (όχι όλοι, κάποιοι). Το ρεπορτάζ τρέχει, τα ραντεβού είναι επιβεβαιωμένα, δεν έχουν πέσει απλώς οι υπογραφές ακόμα. Μπορεί όμως και μέσα στην εβδομάδα να έχουμε (ραγδαίες, Μανώλη μου) εξελίξεις. Σημειώστε προς το παρόν τα εξής στοιχεία:

- Η Ελληνοφρένεια σταματά εκπομπές από τον Σκάι 100,3 την Παρασκευή.

- Όσα γράφονται για συνεργασία Λάκη Λαζόπουλου και Ελληνοφρένειας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν ξέρω στο μέλλον, προς το παρόν όμως δεν υφίσταται ούτε καν επικοινωνία μεταξύ τους (ανεξαρτήτως της αλληλοεκτίμησης που πιθανότατα να υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές). Ας γράφουν τα..

Τα νέα μέτρα του 2011

Μετατάξεις προϊόντων σε ΦΠΑ 23%, μείωση κοινωνικών επιδομάτων, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας και ΕΦΚ σε φυσικό αέριο και αναψυκτικά

Μετάταξη προϊόντων από το 13% του ΦΠΑ στο 23%, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα του 2011, όπως αποτυπώνονται επισήμως στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στα προσεχώς σειρά νέων εισφορών σε συνταξιούχους, μείωση επικουρικών συντάξεων καθώς και εισφορές υπέρ ανεργίας σε εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες ως μέσο εξεύρεσης των 6 δισ. ευρώ για το 2011 περιλαμβάνουν:

1)Μείωση συμβασιούχων, αναστολή αυξήσεων, μείωση εφάπαξ και 40ωρο στο Δημόσιο

2)Μετάταξη προϊόντων από το 13% του ΦΠΑ στο 23%, αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας, ειδικοί φόροι στο φυσικό αέριο και τα..

Μαραθώνια απολογία της Πελέκη - Ελεύθερη με εγγύηση 70.000 ευρώ


Ελεύθερη αφέθηκε η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη, σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, αφού της επεβλήθη η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 70.000 ευρώ. Η συμβολαιογράφος, που είναι κατηγορούμενη στο σκάνδαλο των ανταλλαγών μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, απολογήθηκε για περισσότερες από 12 ώρες ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας.
Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι η Πελέκη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη χωρίς περιοριστικό όρο, πλην της καταβολής χρηματικής εγγύησης και μάλιστα της δόθηκε η δυνατότητα να προσκομίσει υποθήκη ώστε να μην καταβάλει μετρητά.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού της ΝΔ Γ. Βουλγαράκη, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της «συνέργειας σε απιστία», «ψευδούς βεβαίωσης » και «παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων» που αφορούν την σύνταξη συμβολαίων, κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης, για ανταλλαγές μεταξύ Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, με επίκεντρο την κυριότητα της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων.
Η Πελέκη, που συνοδευόταν από τους συνηγόρους της Δ. Τσοβόλα και Θ. Σοφό, έθεσε στη διάθεση της ανακρίτριας πολυσέλιδο υπόμνημα με τις..

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τηνιακοί Αμπελώνες για τον Αβατάγγελο και τον συνεργάτη του Σαμαρά

Με ποιο μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. που βρίσκεται κοντά στον Αντ. Σαμαρά, έπινε σε κυκλαδίτικο νησί, κρασί από τους «Τηνιακούς Αμπελώνες», ο επιχειρηματίας Α. Αβατάγγελος, ο οποίος φέρεται παραλήπτης χρημάτων από τα μαύρα ταμεία για τα υποβρύχια; Θα έχει ενδιαφέρον η αποκάλυψη.

Ολα για την Πίππα!





Ο αναγνώστης που διαβάζει ό,τι κυκλοφορεί σε περίπτερα, ψιλικατζίδικα και βιβλιοπωλεία μας επισημαίνει:

Μόλις είδα το εξώφυλλο του περιοδικού "People" να διακηρύσσει: "All about Pippa"! Και αναρωτιέμαι: Υπάρχουν μόνο χυδαίες λέξεις ή μήπως φταίνε για όλα οι χυδαίοι άνθρωποι;
Υ.Γ: Φαντάζεστε τον ελληνικό τίτλο; "Ολα για την Πίππα"! Ούτε ο Μαλέλης στα πιο άγρια όνειρά του...

Το πρωτοδικείο κήρυξε παράνομες τις κινητοποιήσεις των τεχνικών


Aνέστειλε η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής τις δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που είχε προκηρύξει στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας. Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις η ΕΤΙΤΑ ενημερώνει ότι αναστέλλει τις δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες που έχει προκηρύξει για αύριο Τρίτη 24/5/2011 από ώρα 05.00π.μ. και μέχρι ώρα 05.00π.μ. του Σαββάτου 28/5/11 για όλους τους τεχνικούς.
Λόγω της αναστολής των κινητοποιήσεων αναβάλλεται και η γενική συνέλευση της ΕΤΙΤΑ που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Το ρεζιλίκι με το «μαύρο πρόβατο» και η σχέση του Ψυχάρη με τον Σαμαρά


ΣΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ Ο (ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ) ΥΙΟΣ ΨΥΧΑΡΗ;


Μια πολύ καλή εξήγηση για την κόντρα Ψυχάρη - Καψή και το ρεζιλίκι με την απόσυρση του ρεπορτάζ του Βήματος για τον Σαμαρά, που είναι το «μαύρο πρόβατο της Ευρώπης», δίνει το enimerosi24.gr. Με αφορμή και την αρθρογραφία του αφεντικού του ΔΟΛ για την ανάγκη εκλογών το site αναφέρεται στην καλή σχέση του Σταύρου Ψυχάρη με τον Αντώνη Σαμαρά και την δέσμευση του προέδρου της ΝΔ να συμπεριλάβει στο Επικρατείας του κόμματος τον υιό Ψυχάρη που κάνει καριέρα στο εξωτερικό ως διπλωμάτης.
Γράφει συγκεκριμένα το enimerosi24:
Δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα ο Ψυχάρης αρθρογραφεί για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές. Την πρώτη φορά μέσω των Νέων και την δεύτερη, χθες μέσω του κύριου άρθρου του στο Κυριακάτικο Βήμα. Σε συνδυασμό με την έμμεση στήριξή του στο πρόσωπο του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι γνωρίζοντες το πολιτικό παρασκήνιο εξηγούν την στάση του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί προσωπικά στον εκδότη να..

Τι πούλησαν οι κυριακάτικες

Χαμηλές κυκλοφορίες και αυτή την εβδομάδα για τις κυριακάτικες εφημερίδες καθώς οι πωλήσεις για τον πρώτο κινήθηκαν κάτω από τις 130.000 φύλλα. Ετσι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου για την πρώτη θέση διαγκωνίζονται η Καθημερινή και το Πρώτο Θέμα με κυκλοφορία γύρω στις 125.000 φύλλα ενώ αρκετά πίσω βρίσκεται το Βήμα που πούλησε 110.000 φύλλα. Ακολουθούν:
Έθνος: 100.000
Ελευθεροτυπία: 90.000
Real News: 90.000
Ελεύθερος Τύπος: 35.000 φύλλα

Σε ποιόν θα παραχωρήσει ο ΔΟΛ την Εξέδρα;

-από τη στήλη Μέσα & media του Χρ. Ξανθάκη / Κυρ. Ελευθεροτυπία

Η φημολογία για μειώσεις στον ΔΟΛ δεν έλειψε και την εβδομάδα που μας πέρασε, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι το συγκρότημα Λαμπράκη αποχωρίζεται συντόμως την «Εξέδρα». Σύμφωνα με τα ανώτερα κλιμάκια της Μιχαλακοπούλου, είτε θα κλείσει το φύλλο είτε (μάλλον το πιθανότερο) θα παραχωρηθεί σε κάποιον από τους ενδιαφερόμενους που έξαφνα προέκυψαν σαν τα σαλιγκάρια. Ενας μάλιστα εξ αυτών διαθέτει τη δική του εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία στο χώρο των αθλητικών εντύπων (δεν μιλάω τώρα για το γνωστό άτομο με τις πολλές και διάφορες ταυτότητες...) κι αν τα καταφέρει τελικά να βάλει χέρι στην «Εξέδρα» και στην ιστοσελίδα exedra.gr θα προκαλέσει πάταγο.
Ανάλογα με τα μελλούμενα στο φύλλο θα πορευθούν και οι υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου, κάποιες εκ των οποίων ήταν έτοιμες για..

Οι εκλογές των δημοσιογράφων και τα ψιλά γράμματα

Παρέμβαση για τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ με Ψιλά Γράμματα από το ΠΑΡΟΝ:

Μιλάνε για “ενότητα”, “αξιοπρέπεια”, “μεταρρύθμιση”, “δημοσιογραφία”, αλλά χρήσιμο θα ήταν να μιλήσουν και:
**Για το μαύρο χρήμα στα ΜΜΕ.
**Για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ από τις τράπεζες. Σε ποια ΜΜΕ και με ποιους όρους.
**Για τα χρήματα από τις κρατικές διαφημίσεις. Πόσα επί κυβέρνησης ΝΔ και πόσα επί ΠΑΣΟΚ.
**Για τα πειρατικά έντυπα που ζουν από αντιγραφές ισολογισμούς και εκβιασμούς.
**Για το αγγελιόσημο που επιτρέπει πρωτίστως στους εκδότες να μην καταβάλλουν εισφορές.
**Για τις “πυραμίδες” στην τριγωνική σχέση media-διαφημιστικών- διαφημιζόμενων.
**Για τις απαιτήσεις των πελατών, όταν βάζουν διαφήμιση.
**Για τα ποσά της διαφήμισης που χάνονται σε διαδικασίες διαμεσολάβησης.
** Για το καθεστώς λειτουργίας των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδειες, σε καθεστώς ομηρίας και συνεννόησης με την εκάστοτε κυβέρνηση.
**Για την καταβολή ελάχιστου τέλους χρήσης συχνοτήτων και μόνο από τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, χωρίς να υπάρχει κανένα όφελος για τους εργαζόμενους, από τη στιγμή που οι απολύσεις συνεχίζονται κανονικά.
** Για το στρατό των δημοσιογράφων στο δημόσιο. Ποιοι, με πόσες δουλειές και με..

Άδειασμα Ψυχάρη σε Καψή για το «μαύρο πρόβατο» της ΝΔ

ΠΩΣ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΣΥΡΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ


-από iefimerida.gr

Φαίνεται ότι τα πρόβατα, «κλωνοποιημένα» ή μη, δημιουργούν διαχρονικά προβλήματα στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μετά την παρομοίωση του Καραμανλή με Ντόλυ το 1997, μια άλλη παρομοίωση με μαύρο πρόβατο, αυτή τη φορά του Σαμαρά, δημιουργεί εντάσεις στο Βήμα της Κυριακής. Λέγεται ότι χτες ο Σταύρος Ψυχάρης άδειασε μεγαλοπρεπώς το διευθυντή της ναυαρχίδας του ΔΟΛ, Παντελή Καψή με αφορμή ένα τίτλο για ένα ρεπορτάζ για τη Νέα Δημοκρατία.
Ενώ η εφημερίδα χτες Σάββατο όδευε προς το πιεστήριο, ο κ. Ψυχάρης πληροφορήθηκε ότι φιλοξενούσε ένα δισέλιδο με τον πολύ αιχμηρό τίτλο «Ο Α. Σαμαράς, το μαύρο πρόβατο των Ευρωπαίων». Ένας τίτλος ο οποίος είχε γίνει γνωστός και στη Νέα Δημοκρατία απ όπου διαμηνύθηκε ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση.
Ωστόσο, η αντίδραση του Ψυχάρη υπήρξε πολύ έντονη διότι θεώρησε ότι με αυτόν τον τίτλο το Βήμα θα έδινε την αίσθηση ότι μεροληπτεί σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας σε μια εποχή που..