ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Με ποιούς καναλάρχες (δεν) συζητάει ο Χατζηνικολάου

Πολύς λόγος για την τηλεοπτική τύχη του Νίκου Χατζηνικολάου το τελευταίο διάστημα και με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στο ΑLTER. Κάποιοι γράφουν ότι θα συνεργαστεί με τον ΣΚΑΙ, αφού προηγουμένως, λέει, είχε και επαφές με τον Κυριακού του ΑΝΤ1 και πάει λέγοντας. Στη συζήτηση ενεπλάκη και ο ΑLPHA καθώς με δηλώσεις του ο διευθυντής Παπαδρόσος στήριξε με θέρμη τον Αντώνη Σρόιτερ (αλήθεια για ποιό λόγο το έκανε; τρέχει τίποτε;) λέγοντας ότι δεν τον αλλάζει με τίποτε και για κανέναν.
Από την πλευρά του ο Χατζηνικολάου διαψεύδει τα όσα λέγονται και γράφονται περί επαφών και συζητήσεων με καναλάρχες για πιθανή συνεργασία μαζί τους, επισημαίνοντας, όπως γράφει το fimotro, ότι θα περιμένει υπομονετικά την 15η Ιουνίου οπότε και εκδικάζεται η αίτηση του Alter. Aνάλογα με τις εξελίξεις θα δρομολογήσει τις επόμενες τηλεοπτικές του κινήσεις.
Γεγονός είναι ότι ο Χατζηνικολάου δεν μπορεί πλέον να συνεργαστεί εύκολα με κανέναν τηλεοπτικό σταθμό διότι οι όροι που θέτει ή θα ήθελε να θέσει δεν γίνονται, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποδεκτοί ούτε στο ένα δέκατο από τους καναλάρχες.
Το πιθανότερο είναι πως τόσο οι Αλαφούζοι όσο και ο Κυριακού προτιμούν τον Χατζηνικολάου εκτός τηλεοπτικού παιχνιδιού καθώς προφανώς ουδείς θέλει να τον έχει στα..

Αuto Nine στο Channel 9

Μία νέα εκπομπή αφιερωμένη στο αυτοκίνητο και την αγορά αυτοκινήτου ξεκινάει στο Channel 9. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση θα μεταδοθεί εκπομπή αυτοκινήτου αφιερωμένη στην εγχώρια αγορά, τα στελέχη της, και φυσικά το αυτοκίνητο.
Παρουσιάσεις - δοκιμές νέων μοντέλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μηχανοκίνητος αθλητισμός, οικονομικές ειδήσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες κτλ. θα περιλαμβάνονται στο μενού του Auto Nine.
Το Auto Nine θα… επιταχύνει κάθε Πέμπτη 19:00 με 20:00 ΖΩΝΤΑΝΑ, ενώ καθημερινά στο πρόγραμμα του Channel 9 θα μεταδίδονται τα αυτοκινητικά ένθετα Auto Nine, με παρουσιάσεις νέων μοντέλων, δοκιμές κλπ.
Την επιμέλεια της εκπομπής έχει μία έμπειρη ομάδα συντακτών αυτοκινήτου με
επικεφαλής τον δημοσιογράφο Τάκη Τρακουσέλλη, ο οποίος και θα την παρουσιάζει.

No Body Else στο BIOS

Aπό τo Σάββατο 14 Μαΐου έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Μια συλλογή - σαν αυτές με τα γραμματόσημα ή τις πεταλούδες – ενός ανθρώπινου σώματος απ’ το 1985 ως το 2011. Ή αλλιώς, η ιδιωτική του αρχαιολογία. Υποψιάζεται την προϊστορία του, τιτλοφορεί, χρονολογεί, μιλά για το δέρμα, τη φωνή, την πρώτη φορά, τα κλάμματα, την αμηχανία, την καρδιά, την ηδονή, για μικρούς θησαυρούς που πρόλαβαν οι πέντε αισθήσεις να κατατάξουν στα αρχεία με τα πράγματα που δε ξεχνιούνται, με τα πράγματα που είναι αληθινά. Το σώμα είναι ολομόναχο και συνεχώς ρωτάει. Κι όταν αυτό δεν είναι απελπιστικό, γίνεται ορμή της μάζας κι η αιτία του ρήματος "επιθυμώ".
Τα κείμενα της θεατρικής παράστασης No Body Else είναι μια σύνθεση αποσπασμάτων από τις "Ιστορίες του Σώματος" της Σώτης Τριανταφύλλου, το "Ο Ρολάν Μπαρτ από το Ρολάν Μπαρτ", το "Κατά Ιησούν Ευαγγέλιο" του Ζοζέ Σαραμάγκου, τη "Βραδύτητα" του Μίλαν Κούντερα, τον "Πρώτο Έρωτα" του Σάμιουελ Μπέκετ, στοχασμών του Κωστή Παπαγιώργη απ' το "Περί Μνήμης" και υλικών που προέκυψαν από την ομάδα κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Οι πρόβες της παράστασης ξεκίνησαν στα..

Κοίτα ποιος μιλάει!..

Βενιζέλος: Το ρεπορτάζ του Παπαχρήστου
είναι βάναυσα ανακριβές και προβοκατόρικο
εις βάρος της Κυβέρνησης και της ενότητάς της


Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο και τον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ Γιώργο Παπαχρήστου.
Αφορμή το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου για τη συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Βενιζέλο μετά το τέλος του άτυπου υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Τρίτης.
Όπως γράφει ο Παπαχρήστος, ο Παπανδρέου απαίτησε από τον Βενιζέλο («...δεν θέλω καµία εξήγηση, βγαίνεις τώρα, αλλιώς τελειώσαµε...») να βγει στις κάμερες και να ανασκευάσει αμέσως τις δηλώσεις του περί «πολιτικής διεύθυνσης της χώρας που πρέπει να ανακτηθεί».
Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο υπουργός Εθνικής Αµυνας ανασκεύασε µπροστά στις κάµερες...
Φυσικά ο υπουργός Βενιζέλος που πάντα ανησυχεί για την ενότητα της παράταξης (το έχει αποδείξει άλλωστε πολλές φορές) έβγαλε ανακοίνωση και χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ως βάναυσα ανακριβές και προβοκατόρικο εις βάρος της Κυβέρνησης και της..

Παράθυρο για Argo αφήνει ο Κουρής





Ο Γιώργος Κουρής, είναι μάστορας στην προπαγάνδα και τα “μηνύματα”. Έτσι λοιπόν, με μια ανακοίνωση- αφορμή δήθεν η κάρτα των εργαζομένων που αναγκάστηκε να παίξει το Alter την ημέρα της απεργίας αλλά και χθες, επαναφέρει εμμέσως το ενδεχόμενο εισόδου της Argo στο κανάλι. Διαβάστε την ανακοίνωση. Το ζουμί είναι στο “αυτή τη στιγμή” της τελευταίας αράδας:
«Ο εκδότης Γιώργος Α. Κουρής, μέτοχος της «Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε. - Alter Channel» πιστεύοντας στο δικαίωμα όλων να λένε την άποψή τους, συναίνεσε την Τετάρτη το απόγευμα στο αίτημα των εργαζομένων του Alter να μεταδοθεί η κάρτα με τα αιτήματά τους από τη συχνότητα του σταθμού.
Κάθε αναφορά οποιουδήποτε άλλου ονόματος είναι λανθασμένη αφού ο..

Μηνύσεις Ταγματάρχη κατά διαχειριστών ιστολογίων




Την ώρα που η πλατφόρμα Blogger είχε πρόβλημα και τα περισσότερα blogs ήταν απενεργοποιημένα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης κατέθετε μήνυση εναντίον διαχειριστών κάποιων ιστολογίων για κατ' εξακολούθηση δημοσίευση ψευδών και συκοφαντικών πληροφοριών εις βάρος του. Σε ανακοίνωση που έβγαλε η ΕΡΤ (κι όχι ο ίδιος) αναφέρεται:
«Σήμερα (σ.σ χθες Παρασκευή) το πρωί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και επισκέφθηκε την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μανώλη Σφακιανάκη).
Ο κ. Ταγματάρχης κατέθεσε μήνυση κατά διαχειριστών blogs τα οποία δημοσιεύουν κατ’ εξακολούθηση ψευδείς και συκοφαντικές πληροφορίες εις βάρος του κατά την..

Αποκαταστάθηκε(;) το χάος με τα blogs

ΔΩΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΙΣΩ

Ενα σοβαρότατο πρόβλημα στην πλατφόρμα Blogger της Google έβγαλε εκτός λειτουργίας για περισσότερες από 24 ώρες όλα τα blogs σε όλο τον κόσμο. Αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο να μην μπορούμε να κάνουμε ενημερώσεις αλλά ταυτόχρονα να χαθούν μυστηριωδώς πολλές από τις αναρτήσεις μας.

Ο Blogger από αργά χθες το βράδυ λειτουργεί και πάλι αν και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η αναστάτωση είχε δημιουργηθεί ήδη από την Τετάρτη όταν η Google είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης. Τα προβλήματα λύθηκαν προσωρινά και την Παρασκευή η εταιρεία έβγαλε ξανά εκτός λειτουργίας χιλιάδες μπλογκ.
Σε ανακοίνωση της χθες λίγο μετά τις 20:30 η εταιρεία σημείωνε ότι η πλατφόρμα Βlogger λειτουργεί και πάλι αν και δεν έχουν αποκατασταθεί όλα τα δεδομένα.
Την Παρασκευή η εταιρεία απέσυρε προσωρινά όλες τις αναρτήσεις και τα σχόλια που δημοσιεύτηκαν Τετάρτη και κυρίως Πέμπτη από κάποια ώρα και μετά. Κάποιες επανήλθαν και κάποιες (οι περισσότερες) όχι. Η Google εκτιμά ότι ένα..

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο ιδρυτής του Wikileaks τιμήθηκε με βραβείο ειρήνης

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ αμφισβήτησε παμπάλαιες μεθόδους κυβερνητικής μυστικοπάθειας και προάσπισε το δικαίωμα των ανθρώπων να γνωρίζουν» ενώ «επέδειξε εξαιρετικό θάρρος ασχολούμενος με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Με το παραπάνω σκεπτικό το Ιδρυμα Ειρήνης του Σίδνεϊ τίμησε με το χρυσό μετάλλιό του τον ιδρυτή του Wikileaks.
Με το βραβείο ειρήνης που δίνεται από το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, το οποίο στηρίζεται από το δήμο του Σίδνεϊ και διατηρεί δεσμούς με το πανεπιστήμιο της πόλης. έχουν τιμηθεί στο παρελθόν ο Νέλσον Μαντέλα και ο Δαλάι Λάμα.
«Πιστεύουμε ότι ο αγώνας για ειρήνη με δικαιοσύνη αναπόφευκτα συνεπάγεται διενέξεις, αναπόφευκτα συνεπάγεται αμφισβήτηση. Πιστεύουμε ότι εσείς και το WikiLeaks φέρατε αυτό που θεωρούμε ως διαχωριστική γραμμή στη δημοσιογραφία και την ελευθερία της πληροφόρησης και ενδεχομένως στην πολιτική», δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος, καθηγητής Στιούαρτ Ρις βραβεύοντας με το μετάλλιο ειρήνης τον Ασάνζ.
Ο καθηγητής επέκρινε την αυστραλιανή κυβέρνηση λέγοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει να στηρίζει τις..

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

«Χτυπούσαν με μίσος τους διαδηλωτές»


(...)Ηθελαν νεκρό. Χτυπούσαν, όπου έβρισκαν με μίσος του διαδηλωτές, διψούσαν για αίμα. Ηταν μάλιστα τόσο ολοφάνερες οι διαθέσεις τους -το βίντεο που ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τα λέει όλα- ώστε και το κόμμα του Κουβέλη, αν και δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ, αναγκάζεται να εκδώσει ανακοίνωση μιλώντας για «ακραία βία που χρησιμοποίησαν αστυνομικοί, η οποία οδήγησε στο βαρύτατο τραυματισμό ενός 30χρονου διαδηλωτή, αλλά και σε δεκάδες τραυματίες. Οι εικόνες αστυνομικών να επιτίθενται σε πολίτες με ανάποδα τα κλομπ, προκαλούν την κοινή γνώμη και εκθέτουν την ελληνική αστυνομία με ενέργειες που προδίδουν βαρβαρότητα».(...)

-Περισσότερα στο tsak-giorgis.blogspot.com
-----------------
Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας 11/5/2011


Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη..

Oι εργαζόμενοι στο Alter είπαν ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!




«Οι εργαζόμενοι του ALTER
δεν είναι είλωτες.
Απαιτούν ΤΩΡΑ
τα δεδουλευμένα τους.
ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ!»
Αυτό έδειχνε η οθόνη της τηλεόρασης για όσους γύριζαν το δέκτη τους στο κανάλι του ALTER από το απόγευμα και τουλάχιστον μέχρι τις 11 το βράδυ.
Νωρίτερα οι απλήρωτοι συντάκτες του ALTER αλλά και της εφημερίδας Αυριανή είχαν καλέσει όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις του καναλιού.
Εκεί απαίτησαν και πέτυχαν να «παίζει» συνεχώς η κάρτα με το «ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!»
Προηγουμένως οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER είχαν διαδηλώσει με δικό τους πανό που..

Μπρεχτ: Απεργία κι Αλληλεγγύη

Bertolt Brecht, "Το τραγούδι της απεργίας" (1929-1930)

“Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε

Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι

Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή

Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!

Να περιμένεις άλλο πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!

Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη

Την αλληλεγγύη!

Βγες έξω, σύντροφε, αντιμέτωπος με τα όπλα και

Διεκδίκησε το μεροκάματό σου!

Σαν ξέρεις πως δεν έχεις τίποτα να χάσεις

Όπλα αρκετά οι αστυνόμοι τους δεν έχουν!

Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!

Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!

Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας: Κάνε πράξη

Την αλληλεγγύη!”



http://www.youtube.com/watch?v=mMsaBZxUm5I&feature=player_detailpage

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του Alter

από peiratikoreportaz

Οι απλήρωτοι του Άλτερ στην πορεία

Με αυτήν την ανάρτηση απευθύνομαι κυρίως στους συναδέλφους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.
Η ...ιστορία του "Άλτερ" είναι γνωστή και θα έπρεπε να ερευνηθεί από πολλές πλευρές...
Όμως αυτά έχουν ειπωθεί και θα ειπωθούν ακόμα περισσότερα το επόμενο διάστημα...
Οι εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό σταθμό 674 μόνιμοι και περίπου 100 με μπλοκάκι, είμαστε απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ έχουμε ξεκινήσει από τη Μεγάλη Παρασκευή επίσχεση εργασίας. Όμως ο δικός μας Γολγοθάς δεν έχει τελειωμό. Μετά από υποσχέσεις και ψέματα για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, τώρα η διοίκηση του καναλιού προχώρησε σε αίτηση για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Το μέλλον αβέβαιο τόσο για τη βιωσιμότητα του καναλιού όσο και για το τι θα απογίνουμε όλοι εμείς, οι περισσότεροι από τους οποίους εργαζόμαστε 10 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του σταθμού και λόγω των ωραρίων εργασίας δεν..

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Να ανακληθεί η απόλυση της Ράνιου στην Ημερησία- Να ακυρωθούν οι ατομικές συμβάσεις

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Τη "δέσμευση" της διεύθυνσης ότι δεν σχεδιάζεται περικοπή προσωπικού έλαβαν οι εργαζόμενοι της Ημερησία στη σημερινή γενική συνέλευση. Μετά τη συνέλευση εξέδωσαν ψήφισμα:
Οι εργαζόμενοι στην Ημερησία
1. Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Λίας Ράνιου.
2. Χαιρετίζουμε την δημόσια δέσμευση του διευθυντή της εφημερίδας ότι στο επόμενο διάστημα δεν σχεδιάζεται περικοπή προσωπικού για περιορισμό του κόστους.
3. Ζητάμε την ακύρωση των ατομικών συμβάσεων, που αναγκάστηκαν να υπογράψουν οι συνάδελφοι στο ατελιέ.
4. Δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια για υπογραφή άλλων ατομικών συμβάσεων. Διαπραγματευόμαστε μόνο συλλογικά, μέσω της ΕΣΗΕΑ και των άλλων ενώσεων που μας εκπροσωπούν.

Ο αγαπημένος λαγός του Γιώργου...

ΛΑΓΟΣ Ή ΕΞΟΔΟΥΧΟΣ;

Για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα για όσα είπε -και γιατί τα είπε- χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρέπει να συνυπολογίσουμε την επαγγελματική του ιδιότητα και το οπαδικό του χόμπι.
Ο υπουργός Υγείας είναι καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Γνωρίζει, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να περάσει από τη Βουλή με απλή πλειοψηφία (151 ψήφοι) το μεσοπρόσθεσμο οικονομικό πρόγραμμα. Γιατί, λοιπόν, πετάει ξαφνικά στο αέρα την «ιδέα» ότι αυτό πρέπει να ψηφιστεί με τα τρία πέμπτα (180) ή ακόμη και τα δύο τρίτα (200) των ψήφων του Κοινοβουλίου;

Είναι μια «διέξοδος» προς τον Γ. Παπανδρέου, να στριμώξει τη Ν.Δ. του Α. Σαμαρά και, αν δεν υπερψηφίσει το πρόγραμμα, να την καταγγείλει για υπονόμευση της πορείας της χώρας και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές; Με άλλα λόγια ο Λοβέρδος δρα σαν «λαγός»; Προαναγγέλλει αυτά που θα συμβούν σε λίγες μέρες;

Ο Λοβέρδος είναι γνωστός «γαύρος». Μαθημένος, δηλαδή, τα τελευταία χρόνια σε συνεχείς νίκες και πρωταθλήματα. Ο ίδιος είναι και πρωταθλητής σε ψήφους στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας και σκίζει (ακόμη...) σε δημοφιλία. Τι είναι φυσικό να κάνει αν βλέπει ότι η περίοδος του πρωταθλητισμού (όχι του Ολυμπιακού...) φτάνει στο τέλος της; Βγαίνει απ' έξω ή μένει στα αποδυτήρια, για να έχει μικρότερο κόστος και να οργανωθεί καλύτερα για το «μετά». Είναι θέμα χρόνου να δούμε, εν τέλει, αν ο Λοβέρδος δήλωσε χθες «λαγός» ή «εξοδούχος»...

Η ΑΟΖ και οι δηλώσεις Δρούζα

Το ποντίκι που κάνει τον λαγό...
Κι αν τώρα που, σύμφωνα με τις δηλώσεις Δρούζα, η Ελλάδα έχει παραιτηθεί, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον, απ' το δικαίωμά της να ανακηρύξει ΑΟΖ, προχωρήσει σε μια τέτοια ανακήρυξη η Τουρκία, «ευνουχίζοντας» το Καστελόριζο, τι γίνεται; Πάλι θα εμφανιστούμε διαμαρτυρόμενοι; πάλι θα δίνουμε την εντύπωση των αδικημένων; των γκρινιάρηδων; των «δεύτερων»; των άμυαλων; Διότι των δειλών και των μοιραίων την εικόνα ήδη την έχουμε - έχουμε και την πραγματικότητα των ραγιάδων;

Νέες απολύσεις στον Αγγελιοφόρο

ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με νέες απολύσεις ανταπόδωσε η διοίκηση του Αγγελιοφόρου, την «καλή πίστη» που έδειχνε η ΕΣΗΕΜ-Θ εδώ και χρόνια, στην αντιμετώπιση των εργασιακών θεμάτων στον όμιλο. Όπως έγινε χθες γνωστό, η διοίκηση της εφημερίδας αποφάσισε το κλείσιμο του γραφείου στην Αθήνα, απολύοντας 3 συναδέλφους, μια εκ των οποίων μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η εφημερίδα με εξώδικο της έστειλε στην ΕΣΗΕΜ-Θ έκθεση ορκωτού λογιστή, τεκμηριώνοντας, υποτίθεται, τα οικονομικά στοιχεία που είχε καταθέσει το τελευταίο διάστημα, βάσει των οποίων «προσπέρασε» τους όρους των κατάπτυστων ατομικών συμβάσεων και κυρίως αυτόν που δεν επέτρεπε απολύσεις.
Εκτός από τις εθελούσιες αποχωρήσεις, συνολικά έγιναν στο φύλλο 5 απολύσεις μέσα σε λίγες ημέρες, με την απειλή για νέες απολύσεις να είναι πάντα ορατή, καθώς η εταιρεία ως γνωστόν ανακοίνωσε ότι επιθυμεί την αποχώρηση συνολικά 40 με 50 ατόμων.
Μετά την θετική για την ΕΣΗΕΜ-Θ απόφαση του δικαστηρίου την προηγούμενη εβδομάδα που κήρυξε μεν..

«Home sweet home» για τη Τζένη και τον Πέτρο

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από τον καναπέ του σπιτιού μου Παρασκευή βράδυ», γράφει η Τζένη Μπαλατσινού, στο προσωπικό της, ολοκαίνουργο site, που δείχνει σαν να ήρθε για να επιβεβαιώσει την απόφαση να σταθεί στο πλευρό του Πέτρου στις εκδοτικές αναζητήσεις της ΙΜΑΚΟ.
Θέλω να σας πω ότι την πιστεύω.
Κι εγώ, αν δεν ήμουν απολυμένη της ΙΜΑΚΟ, αν έμενα στο Παλιό Ψυχικό μέσα στο πράσινο, αν είχα χορτάσει το έξω στα καλύτερα ρεστοράν και μπαρ, αν πάντα απέφευγα να βγαίνω Παρασκευοσάββατα γιατί τότε κυκλοφορεί η πλέμπα - άσε που υπάρχει και κίνδυνος να σε πάρει το μάτι κάποιου από τους απολυμένους, Home sweet home θα έλεγα κάθε Παρασκευή. Και φυσικά, θα περνούσα το χρόνο μου, γράφοντας διάφορα... περισπούδαστα και κάνοντας αναρτήσεις.
Τις οποίες (αναρτήσεις) διαβάζοντας, διακρίνω ότι αδίκως της ασκήθηκε (της Τζένης) κριτική για την απόφασή της να ασχοληθεί με τα εκδοτικά. Διότι, με μεταγενέστερη ανάρτηση, δίνει δείγμα γραφής: «Το πρωί αγόρασα φρέσκα λουλούδια από την αγαπημένη μου υπαίθρια αγορά. Πιστεύω ότι τα λουλούδια είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που ανανεώνει το σπίτι σε χρόνο dt, ειδικά αυτή την εποχή».
Ένα πούλιτζερ στα γρήγορα...

Γρήγορα έναν παπά για ευχέλαιο!..


«Εναν παπά ρε παιδιά! Να κάνει κανένα ευχέλαιο...» Αυτό αναφώνησαν κάποιοι μαθαίνοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πάτησε το ράσο του και έπεσε σπάζοντας το αριστερό του πόδι ενώ την ίδια ώρα η σύζυγος του πρωθυπουργού Αντα Παπανδρέου μεταφερόταν με ταχυκαρδίες στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε...
Το ατύχημα του Ιερώνυμου συνέβη στο Αγρίνιο όπου ο Αρχιεπίσκοπος είχε μεταβεί για την εορτή του πολιούχου Αγίου Χριστόφορου. Αμέσως μετά την πτώση του ο Αρχιεπίσκοπος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης και από εκεί με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στο ΚΑΤ. Οι γιατροί του νοσοκομείου είναι καθησυχαστικοί καθώς η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.
Καθησυχαστικοί είναι και οι γιατροί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου εισήχθη χθες το βράδυ η Άντα Παπανδρέου καθώς ένιωσε έντονη αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν στο..

Ο Κόσμος του Επενδυτή «πληρώνει» τον Γιαννίκο και το χάος στο Alter

ΑΡΧΙΣΕ KAI ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΕΠΙΤΑΓΩΝ

Το μάρμαρο από το χάος στο Alter εκτός φυσικά από τους εργαζόμενους, το πληρώνουν και εταιρείες στον ευρύτερο χώρο των εκδόσεων, της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Ηδη άρχισαν να σφραγίζονται επιταγές διαφημιστικών εταιρειών που είχαν εμπλακεί στα ενδότερα του καναλιού. Πρώτες στη σειρά εκείνες της Mass... Την ίδια ώρα παράπλευρη και άκρως δυσάρεστη απώλεια από το χάος στο Alter είναι η πτώση στις πωλήσεις της εβδομαδιαίας εφημερίδας Κόσμος του Επενδυτή τους δύο τελευταίους μήνες. Από τα 50-55.000 φύλλα των αρχών Μαρτίου, όπως γράφει τo newpost, η κυκλοφορία έχει πέσει στα 34.000 φύλλα (πωλήσεις του φύλλου της 30ης Απριλίου 33.730).
Φαίνεται ότι η χαμηλή τηλεθέαση του καναλιού του Μπουρναζίου, στο οποίο ο Κ. Γιαννίκος διαφήμιζε μαζικά τις προσφορές της καλής εφημερίδας, συμπαρέσυρε τις κυκλοφορίες. Ο Κόσμος του Επενδυτή θεωρείται «καλό μαγαζί», εφημερίδα με ιστορία και επιτυχίες σε όλα τα ρεπορτάζ. Και οι εργαζόμενοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια καταθέσει την ψυχή τους και τη δουλειά τους για να διασωθεί (από τα χρόνια της μεγάλης περιπέτειας της εφημερίδας με τον Ανδρουλιδάκη) αλλά και για να κερδίσει κυκλοφοριακές πρωτιές. Ολοι ελπίζουν το..

Esquire, Protagon radio και άλλες ιστορίες αγάπης (και μίσους)


Τον Πέτρο Κωστόπουλο και τα «δημιουργήματά» του (με αφορμή το λουκέτο στο Esquire) υπερασπίζεται και στηρίζει ο Αρης Καραμπεάζης στο e-tetradio.gr, ταυτόχρονα κριτικάρει όλους όσοι επικρίνουν τον Εωσφόρο του life style και έχει μόνο πικρόχολα σχόλια να κάνει για τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο της Lifo:
«(…)Ολοι οι συντάκτες της Lifo -από όσο γνωρίζουμε- είναι καλά παιδιά, καλόψυχα και χωρίς εμμονές από το παρελθόν. Ούτε και είχαν και καμιά χολή μέσα τους που περίμενε ευκαιρία για να στάξει, άλλωστε ο No.1 εξ αυτών έρχεται απευθείας από τα σπλάχνα της IMAKΟ. Προς τί η ανωνυμία της δήθεν Love Company τότε; Υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει για το ποιος έγραψε άλλα δεν υπέγραψε- αυτό το κείμενο; Τι σαχλαμάρες και αυτές. Βγες και πες είμαι ο τάδε, που μισώ τον Κωστόπουλο, χαίρομαι που κλείνουν τα περιοδικά του και καταρρέει η αυτοκρατορία του, ενώ εγώ επιβιώνω έστω και έτσι, και θέλω να τον δω να καταστρέφεται και να τον χωρίσει η γυναίκα του και να βουλιάξει και το σκάφος του. Και που ξέρεις; Μπορεί να σε χειροκροτήσουμε κι όλας(…)»
Ο Καραμπεάζης αναφέρεται στην υποκρισία σχετικά με τα περιοδικά του Κωστόπουλου ενώ στέκεται κριτικά εως επικριτικά απέναντι στο «διαδικτυακό ραδιόφωνο» με αφορμή την επ' αόριστον αναβολή στην έναρξη λειτουργίας του διαδικτυακού ραδιοφώνου του Protagon.gr. Εξαιρώντας τον..

Αναβολή για το Protagon Radio

Λίγο πριν βγει στον διαδικτυακό αέρα το Protagon Radio κατέβασε διακόπτες. Αναβάλλεται λοιπόν η έναρξη της λειτουργίας του -ήταν προγραμματισμένο να βγει αυτές τις μέρες- τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο.
Ποια είναι η αιτία; Βασικά, η οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του υπό κατασκευή web radio του site Protagon, Κώστα Γιαννακίδη, η απουσία οικονομικών πόρων τους αναγκάζει να φρενάρουν τα όποια σχέδιά τους για την επένδυση. Οι χορηγίες ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές ώστε να υποστηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα, χώρια το γεγονός ότι ήδη οι συντελεστές του site έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για την απόκτηση του απαραίτητου -ραδιοφωνικού- εξοπλισμού.
Ούτως ή άλλως οι καταστάσεις στη διαφήμιση είναι ζόρικες -απογοητευτικές θα έλεγα- προσθέστε όμως και το γεγονός πως μιλάμε για ένα καινούργιο προϊόν -τα web radios- το οποίο αντιμετωπίζεται ακόμα από την αγορά με κάποιου είδους καχυποψία. Ίδωμεν.

Esquire: μια αργοπορημένη ταφή

Κλείνει μετά από μια περίοδο παλινωδίας η ελληνική έκδοση του Esquire. Ήταν μια φιλόδοξη κίνηση της Ιmako, που είχε λανσαριστεί με τυμπανοκρουσίες (ο κ. Κωστόπουλος υπέγραφε αντίτυπα εξω από το Da Capo στο Κολωνάκι), αλλά υπήρξε κι αυτό θύμα των καιρών. Ουτε όμως και η έκδοση είχε καταφέρει ποτέ να εξελληνισθεί με επιτυχία, αν και ακολουθούσε με επάρκεια την εξαιρετική γραφιστική παράδοση του τίτλου.
Η τελευταία του προσπάθεια να κρατηθεί, ήταν ως ένθετο στον Ελεύθερο Τύπο της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου. Αν και αρχικά η ιδέα είχε θεωρηθεί επιτυχημένη, είχε συμβεί το παράδοξο: ορισμένες εβδομάδες όταν ενετίθετο το περιοδικό στην εφημερίδα, η εφημερίδα έπεφτε! Η κατάρρευση της εφημερίδας, εξανάγκασε ωστόσο το περιοδικό να επιστρέψει στα περίπτερα.
Ούτως ή αλλως δεν είναι παντού ρόδινη η πορεία του τίτλου. Παντού γνωρίζει μεγάλη πτώση -ιδίως στην Αγγλία. Υπαρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Η ισπανική έκδοση εχει προκαλέσει διθυραμβικά σχόλια για την αισθητική της καθαρότητα και πρωτοποριακή αντίληψη, ενώ η ρωσική έκδοση θεωρείται πολύ επιτυχημένη εμπορικά.
Το τελευταίο τεύχος της ελληνικής έκδοσης είχε στο εξώφυλλο τον Ζακ Γαλυφιανάκη και συνοδευόταν από την τυπική ανακοίνωση ότι κάποια στιγμή στο μέλλον το κενό θα αναπληρωθεί από την έκδοση ενός ελληνικού ανδρικού περιοδικού.

Και μειώσεις μισθών και απολύσεις στην Ημερησία


Εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν και υπάρχουν πολλές διαρροές περί λουκέτου στην εφημερίδα Ημερησία του ομίλου Μπόμπολα. Φήμες και διαρροές που βοήθησαν στο να γίνει πιο πειστικό για τους εργαζόμενους και πιο εύκολο για τη διοίκηση το «υπογράψτε τις μειώσεις μισθών, μόνο έτσι έχουμε μια πιθανότητα να μην κλείσει το φύλλο»... Στην Ημερησία λοιπόν έγιναν και μειώσεις μισθών αλλά και (για να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις κάποιων) απολύσεις!
Για τις εξελίξεις στην εφημερίδα Ημερησία (ναι εκεί όπου ο διευθυντής σύνταξης πληρώνεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να της παρέχει υπηρεσίες Γραφείου Τύπου) γράφει το greektv:
Οι ιδιοκτήτες της Ημερησίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένοι να μειώσουν τόσο τον αριθμό όσο και τις αμοιβές των εργαζομένων – την ίδια στιγμή, βεβαίως, που η συγκεκριμένη εφημερίδα διαθέτει υπερπληθώρα καλοπληρωμένων στελεχών, αρκετά από τα οποία «τα παίρνουν» από παντού.
Η εβδομάδα που πέρασε μπορεί να κάνει περήφανη τη διεύθυνση της εφημερίδας. Αρχικά, άσκησε έντονες πιέσεις προς τους εργαζόμενους στο ατελιέ (εκεί που οι περισσότεροι είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ) να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, που προβλέπει οριζόντια μείωση των αποδοχών πάνω από 1.500 ευρώ, κατά 10% και μέχρι τον Μάρτιο του 2014. Σε όσους μάλιστα αρνούνταν ή δίσταζαν, το επιχείρημα ήταν ότι..

«Να εξοφληθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του ALTER»


ΜΕ ΤΟΝ ALPHA ΠΑΖΑΡΕΥΕΙ Η ΠΑΝΙΑ

Παρουσία δικηγόρων ακούγεται ότι θα γίνει η συνάντηση του εκπροσώπου του κυπριακού fund Argo Αναστάση Καζίνου με τους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Κυρίαρχο ζήτημα και πρωτεύον αίτημα στην παρούσα φάση είναι να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών του καναλιού που οι περισσότεροι έχουν να πληρωθούν πάνω από πέντε μήνες. Στο μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε και η συνέλευση των εργαζομένων στον σταθμό παρουσία και μελών του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ. Υπήρξαν διαρροές ότι σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρόγραμμα στο σταθμό, στους εργαζόμενους θα καταβληθούν δύο μηνιάτικα…
Tην ίδια ώρα οι περισσότεροι από τους τηλεοπτικούς αστέρες του ALTER έχουν επαφές και προχωρημένες συζητήσεις με άλλα κανάλια. Οπως ακούγεται το μόνο που παζαρεύουν πλέον είναι ένα αξιοπρεπές συμβόλαιο καθώς στην πλειοψηφία τους φαίνεται πως έχουν λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα εδώ και καιρό... Σε αυτούς που συζητάνε με άλλους σταθμούς και συγκεκριμένα με τον ALPHA είναι και η Αννίτα Πάνια που, όπως γράφει και το media-mme, θέλει να μεταφέρει τα Παρατράγουδά της στην Κάντζα. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό είχε γίνει ξανά μια προσπάθεια προσέγγισης που την..

Στην αναμπουμπούλα ο Ρίζος χαίρεται

Δεν εφαρμόζει τη συλλογική σύμβαση εδώ και χρόνια
και θέλει να κόψει κι άλλο τους μισθούς στον “Αδέσμευτο Τύπο”


Διπλό δώρο για την εργοδοσία του «Αδέσμευτου Τύπου» οι περικοπές μισθών στο πλαίσιο της, εφαρμοζόμενης στις πλάτες μας, πολιτικής του “μνημονίου” -και- των εκδοτών.
Με κάθε τρόπο ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Δ. Ρίζος προσπαθεί να απαλλαγεί από τις ευθύνες του για την παράνομη μη εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων από το 2006 έως σήμερα! Τι καλύτερο λοιπόν από αυτή την συγκυρία για να «συμμαζέψει» κι άλλο το μισθολογικό… κόστος της εφημερίδας.
Όμως το μισθολογικό ψαλίδισμα στη συγκεκριμένη εφημερίδα δεν ξεκίνησε τώρα. Από το 1998 οι εργαζόμενοι στον «Αδέσμευτο Tύπο» του Δημ. Ρίζου (δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί) δεν έχουν πάρει με αναδρομική ισχύ καμία ΣΣΕ, όποτε αυτή εφαρμόστηκε (μέσα σε 12 χρόνια έγιναν μόνο δύο αναπροσαρμογές). Τώρα λοιπόν οι εργαζόμενοι αν και μισθολογικά βρίσκονται στη Συλλογική Σύμβαση του 2006 αντιμετωπίζουν την..

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ταμπλέτες: οι μέρες της ντιζάιν ευφορίας πέρασαν, ήρθε η ώρα για περιεχόμενο


Με ξεκάθαρες κουβέντες και άποψη ο Χρήστος Ξανθάκης από την στήλη του στην Κ.Ε. έδωσε το πραγματικό στίγμα για τον Τύπο από το μέλλον που περιλαμβάνει την πετυχημένη συνταγή από το παρελθόν: Το περιεχόμενο κι όχι η μορφή είναι το σημαντικό, το περιεχόμενο που κινδυνεύει να χαθεί κάτω από τη λατρεία της νέας τεχνολογίας και τη φοβία της διαρροής αναγνωστών...
Ο Ξανθάκης μέσα σε 526 λέξεις ανέλυσε το μέλλον του Τύπου και ξεμπρόστιασε το «θεάρεστο έργο» των ανθρώπων της Innovation (ναι αυτών που τα πήραν χοντρά από τη Γιάννα στον Ελ. Τύπο για να «απαξιώσουν» τη δημοσιογραφία) οι οποίοι αναλαμβάνουν πλέον εργολαβίες και για μεταφορές/εκδρομές στις ταμπλέτες και στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.
Ταυτόχρονα επέκρινε τους ανθρώπους της περίφημης ταμπλετοεφημερίδας «The Daily» του Μέρντοχ, αναφέροντας ότι εκεί ύστερα από ολίγες ημέρες ντιζάιν ευφορίας όρμησαν οι αρχισυντάκτες να τραγανίσουν τους δημοσιογράφους ζητώντας τους «ορίτζιναλ ιστορίες» που να μην τις έχει κανένας άλλος. Αυτά δηλαδή που οι παλαιοί της πιάτσας εξακολουθούν να αποκαλούν «αποκλειστικά»...

Κίνδυνος για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων από την αχόρταγη συμπεριφορά των πολυεθνικών

-από opinionpost.gr

Οι φαρμακοβιομηχανίες αφού κονόμησαν χοντρά επί χρόνια μειώνουν τώρα τις εισαγωγές φαρμάκων επικαλούμενες την οικονομική κρίση στην Ελλάδα!

Τον κίνδυνο να υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα μας το επόμενο διάστημα φοβούνται οι αρμόδιοι φορείς του δημοσίου και οι κλάδοι των φαρμακοποιών και των φαρμακαποθηκάριων, εξαιτίας της συμπεριφοράς των ξένων πολυεθνικών, οι οποίες μειώνουν τις εισαγωγές τους, επειδή φοβούνται την ελληνική οικονομική κρίση, έστω κι αν στο μεταξύ έχουν κεφαλαιοποιήσει τεράστια κέρδη.

Σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου φαρμακοποιών Αττικής διαπιστώθηκε κατ’ αρχήν το πρόβλημα και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο ομαλής λειτουργίας της φαρμακευτικής αγοράς. Από τη σύσκεψη απουσίαζε, παρότι προκλήθηκε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, καθώς δεν θέλησε να..

To δεύτερο τεύχος του UDriver, προσγειώθηκε στο AppStore!




















Το UDriver είναι το πρώτο Ελληνικό περιοδικό αυτοκινήτου για το iPad και είναι free!

Δεν είναι απλά ένα αρχείο pdf αλλά μία εντυπωσιακή εφαρμογή με ζωνταντό περιεχόμενο, βίντεο και εκατονταδες φωτογραφίες και πληροφορίες.

Κατεβάστε το, πάρτε μέρος στο διαδραστικό quiz και κερδίστε ένα αυτοκίνητο γεμάτο βενζίνη για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.
Στο δεύτερο τεύχος του UDriver:

-Οδηγούμε το Mini Cooper Countryman, το μικρό αλλά εντυπωσιακό Audi A1, την exclusive Mercedes CLS350, την γρήγορη Alfa Romeo Giulietta QV των 235 ίππων, το οικογενειακό Chevrolet Orlando, το υβριδικό Honda Jazz.
-Παρουσιάζουμε την Ferrari FF σε ένα εντυπωσιακό βίντεο και την δίτροχη οπτασία Suzuki GSX-R600.
-Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια του αερόσακου με σπάνια βίντεο από τις πρώτες δοκιμές 30 χρόνια πριν.
-Ανακαλύπτουμε το κρυμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Ford από το 1967!

Πολλές ακόμα εκπλήξεις στο ένθετο U+

App link
http://itunes.apple.com/gr/app/udriver/id427131487?mt=8

Ποιός Θανάσης;..



Tην είδηση την έγραψε και το "Βήμα" της περασμένης Κυριακής: «Στον ιδιοκτήτη της εταιρείας δημοσκοπήσεων Data Rc Θόδωρο Λουλούδη πέρασε η αρχαιότερη ελληνική εφημερίδα, η "Πελοπόννησος" των Πατρών, η οποία έχει να επιδείξει συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία επί 130 χρόνια. Ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μεταβίβασε τις μετοχές στον κ. Θ. Λουλούδη, ο οποίος παράλληλα εξαγόρασε και πακέτο από την οικογένεια των εκδοτών, του Σπύρου και της Νανάς Δούκα». Ο "κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου" βεβαίως, δεν ήταν άλλος από τον Θανάση Λάλα, κάποτε ισχυρό άνδρα στα περιοδικά (και όχι μόνο...) του ΔΟΛ. Παρήλθαν όμως οι χρόνοι εκείνοι και τώρα ούτε το ονομά του δεν επιτρέπεται να αναφέρεται. Κάτι σαν τον Λόρδο Βόλντεμορτ ένα πράγμα, αλλά χωρίς τη σκοτεινή γοητεία.

• Γέμισε η εφημερίδα μεγάλες αφίσες μαύρου χρώματος όπου αναγράφεται ψηλά η λέξη "Βυζάντιο" με μεγάλα γαλάζια γράμματα και στο κάτω μέρος το εξής με μικρά λευκά γράμματα: "Έδρα: Μίνωος 10-16 (Ν. Κόσμος), 17743 ΑΘΗΝΑ /Σκοπός: Το Βυζάντιο"

Κι όμως ακόμη μεταδίδονται τα διαφημιστικά Γιαννίκου στο Αlter...

Τελικά δεν απέφυγε το Alter την προσφυγή στο άρθρο 99. Τούτο σημαίνει ότι εφόσον εγκριθεί η υπαγωγή η εταιρεία θα είναι προστατευμένη για ένα διάστημα από τις απαιτήσεις των πιστωτών, ωστόσο ταυτόχρονα θα πρέπει να καταθέσει σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης.
Mέσα στη βδομάδα εργαζόμενοι και επενδυτές θα συναντηθούν σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος, προκειμένου να απαναλειτουργήσει το κανάλι και να αρχίσει η αναδιάρθρωση και οι περικοπές.
Αυτό που προκαλεί ωστόσο εντύπωση είναι η εκκωφαντική σιωπή των μεγαλομετόχων Κουρή – Γιαννίκου, αλλά και η ανοχή των εργαζομένων, που όλο αυτό το διάστημα, δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο στους αγώνες τους και έμειναν αμέτοχοι να παρακολουθούν το κανάλι να βυθίζεται.
Είναι μάλιστα απορίας άξιο, πως επιτρέπουν ακόμη να μεταδίδονται τα διαφημιστικά των επιχειρήσεων του Κ. Γιαννίκου, ενώ οι όποιες προτάσεις για διαμαρτυρία έξω από τα θέατρα του επιχειρηματία ή για απεργιακά δελτία δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση…

Τέλος η Αφροδίτη Γραμμέλη από τον ΒΗΜΑ FM


Ο ΠΡΕΣΒΥΩΨ ΒΙΔΟΣ ΚΑΙ Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΜΜΕΛΗ
ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ»


- από τον Σπύρο Σεραφείμ / e-tetradio.gr

Λοιπόν, ιδού πώς έχει το πράγμα: Τη μία ημέρα είχα τις απαντήσεις για τη συνέντευξη, την επόμενη ημέρα η Αφροδίτη Γραμμέλη μου ανακοίνωνε ότι αφενός αποχωρεί από το ΒΗΜΑ FM 99,5 κι από την εκπομπή που έκαναν καθημερινά 13.00-14.00, αφετέρου ότι θα μπορούσα να βάλω, αν ήθελα, και μόνο τις απαντήσεις του Κοσμά Βίδου, στην περίπτωση που είχα πρόβλημα να δημοσιεύσω και τις δικές της απαντήσεις.
Σε σχέση με την αποχώρηση της Αφροδίτης - και όπως και η ίδια δήλωσε στο Facebook να πω ότι δεν πρέπει να ψάχνετε για δράκους, αφού αποχωρεί κατόπιν δικής της επιθυμίας και σε εξαιρετικό κλίμα.
Γιατί, λοιπόν, να μην παίξει η συνέντευξη, όπως ακριβώς την έχω;
Οι απαντήσεις που μου έδωσαν έχουν την αξία τους, είτε η Αφροδίτη κι ο Κοσμάς είναι ραδιοφωνικό ντουέτο, είτε όχι. Και οι δύο γνωρίζουν από ραδιόφωνο και οι δύο γνωρίζουν τα media και πρέπει να..

Θρίλερ με την Ελληνοφρένεια



Πολλά γράφονται για την Ελληνοφρένεια. Ακόμα και μέσα τον όμιλο, ακούγονται πάρα πολλά. Προχτές λέγανε ότι οι Ελληνοφρενείς δεν θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους για τη νέα σεζόν. Αυτό, όμως, δεν ακούστηκε δια στόματος Καλαμούκη ή Αποστόλη, οπότε...
Στο μεταξύ, το εμπορικό τμήμα του ΣΚΑΪ και όχι μόνο, αρκετοί άνθρωποι που στεγάζονταν σε ένα μισθωμένο, διπλανό κτήριο (όσοι έχουν απομείνει, δηλαδή), μετακόμισαν στο main κτήριο του ομίλου. Κατά τα άλλα, μια χαρά: Μαθαίνουν σιγά-σιγά στους εργαζόμενους του ραδιοφώνου να περνάνε και ειδήσεις στο Ίντερνετ, οι ιντερνετάδες λένε και τίτλους ειδήσεων στο ραδιόφωνο...
Γενικά, μια εκπαίδευση και ένα σκεπτικό τύπου «τα κάνουμε όλα και συμφέρουμε» παίζει στο Φάληρο, ενώ κανείς δεν αποκλείει νέο κύμα απολύσεων. ΑΑΑΑχμ, που έκανε κι ο Βέγγος...

Εξώδικο στον «Επενδυτή»

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στη γενική απεργία της προσεχούς Τετάρτης (παρά τις απόψεις ότι πρέπει να απεργούμε μία ημέρα νωρίτερα ή αργότερα από όλους τους υπόλοιπους), η ΕΣΗΕΑ απέρριψε την πρόταση των ιδιοκτητών για 10 % μειώσεις σε μισθούς άνω των 1.300 ευρώ και κυλιόμενο πενθήμερο άνευ κυριακάτικων (αλλά δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε συγκεκριμένη πορεία δράσης), η συνέλευση του «Επενδυτή» ήταν μαχητική αλλά δεν πήρε συγκεκριμένες αποφάσεις για τις μειώσεις των μισθών στους συντάκτες (θα στείλει η ΕΣΗΕΑ εξώδικο στην επιχείρηση ότι επιφυλάσσονται οι συντάκτες να ασκήσουν τα δικαιώματά τους) και το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα του Κώστα Σαραντόπουλου για να στερηθεί από τους εργαζόμενους της «Απογευματινής» η δυνατότητα διεκδίκησης των δεδουλευμένων τους με κάθε νόμιμο μέσο (και δέχθηκε επίσης ότι «δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της στάσης πληρωμών για την πτώχευση»).

Τηλεοπτικό το παιχνίδι στη Μιχαλακοπούλου




Ολο το παιχνίδι στη Μιχαλακοπούλου αφορά τη διαχείριση συγκεκριμένων τηλεοπτικών ποσοστών. Η μία πλευρά ζητάει και η άλλη πλευρά απαντάει ότι για να παραδώσει τον μόσχο τον σιτευτό πρέπει να φορτώσει μαζί του και κάποιου είδους κατιμά. Πολύ ή λίγο, ανάλογα με την περίπτωση και με το πόσο συμφέρουσα θα καταλήξει τελικά η προσφορά. Ολα τα άλλα είναι φιλολογικού περιεχομένου συζητήσεις και αναλύσεις, εξ ου και η αναβολή μιας μάλλον σημαντικής συνάντησης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Οσο για το μέλλον της «Εξέδρας», για την ώρα φαίνεται ότι υιοθετήθηκε η εισήγηση που έλεγε ότι το κρατάμε εμείς το μαγαζί γιατί οι άλλοι εντός μερικών μηνών θα πάρουν την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Aποχωρεί ο Μπόμπολας από το MEGA;




Προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον Πήγασο καθώς ο Φώτης Μπόμπολας και μετά την επιτακτική προτροπή του πατριάρχη Γιώργου Μπόμπολα, φαίνεται πως έχει αποφασίσει λουκέτo σε έντυπα της Μεταμόρφωσης με ταυτόχρονη δραστική μείωση, όχι μισθών αυτή τη φορά, αλλά των όποιων συμμετοχών της οικογένειας στα ΜΜΕ. Προς αυτή την κατέυθυνση και οι συζητήσεις σχετικά με την αποχώρησή του Ομίλου από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και την πώληση των μεριδίων του στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Χωρίς να είναι κάτι τέτοιο τελεσίδικο, αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη, θα συνδέεται με άμεσο τρόπο με το ενδεχόμενο συγχώνευσης του τηλεοπτικού σταθμού STAR ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη με το MEGA. Αναμένονται εξελίξεις τις αμέσως επόμενες εβδομάδες και όπως..

Τι έλεγαν ο Γιώργος με τον Πέτρο και τον Νίκο σιγανά για να μην ακούει ο Αβραμόπουλος

Σχετικά ομιλητικός μεν, εμφανώς άκεφος όμως ο Πρωθυπουργός, συνέτρωγε προχθές βράδυ μετά της συζύγου του και με ενδιαφέρουσα παρέα σε ταβερνείο της Αλσούπολης, ονόματι «Γωνιά των γεύσεων».
Ομοτράπεζοι του Γιώργου και της Άντας Παπανδρέου ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Πέτρος Κωστόπουλος ενώ σε παρακείμενο τραπέζι, με δική του συντροφιά, έτρωγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Παπανδρέου και Αβραμόπουλος αντάλλαξαν λίγες κουβέντες, περισσότερο τυπικού περιεχομένου, με επίκεντρο τις οικονομικές εξελίξεις ενώ απέφυγαν να σχολιάσουν το πολιτικό σκηνικό, αντιλαμβανόμενοι προφανώς ότι η κουβέντα θα άναβε. Είτε έτσι είτε αλλιώς βέβαια, τελικά και οι δύο παρέες το «κλείσανε το μαγαζί».

Τώρα, δημιουργείται το ερώτημα τι ακριβώς είχε να πει ο Πρωθυπουργός με τον βασιλιά του life style, ο οποίος το πάλαι ποτέ, στη νιότη του, έχει κάνει ένα πέρασμα από το ΠΑΣΟΚ. Να μιλούσε για πολιτική; Μπορεί, αν και είναι λίγο σόλικο. Να λέγανε για την επιχειρηματικότητα; Μπορεί, αλλά ο Πέτρος το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνον συμβουλές για λουκέτα και μεταφορά απεργοσπαστών με..