ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Ποιοι φοβούνται την (ανυπότακτη) Μάνια;

Πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για τη Μάνια Τεγοπούλου, την Ελευθεροτυπία και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εφημερίδα. Πολλά από αυτά είναι αλήθεια ενώ κάποια άλλα θεωρούνται υπερβολές. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ανυπότακτη εκδότρια φαίνεται να είναι η μοναδική που αντιστέκεται στην κυβερνητική προπαγάνδα του μνημονίου με αποτέλεσμα πολλοί υπουργοί και παρατρεχάμενοι να είναι σαφώς ενοχλημένοι από τις αποκαλύψεις και την σκληρή κριτική που τους ασκείται από την Ελευθεροτυπία.
Την ίδια ώρα η Μάνια μοιράζει dvd με την κατάθεση του πατέρα της Κίτσου Τεγόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κoσκωτά ενώ στέλνει «μηνύματα» μέσω των παραπολιτικών της «Ε» προς τραπεζίτες και οικονομικούς παράγοντες.
Σχετικά με το σχόλιο της για τον Μιχάλη Σάλλα της Πειραιώς, όλοι κατάλαβαν ότι ο τραπεζίτης καθυστερεί την εκταμίευση της δόσης των πέντε εκατ. ευρώ του δανείου που έχει χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία», με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην ομαλή μισθοδοσία των εργαζομένων, πράγμα που η Μάνια δεν το θέλει σε..

Μηνύσεις κατά του υφυπουργού Πανάρετου από πανεπιστημιακούς


Mηνυτήρια αναφορά κατά του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου καταθέτουν καθηγητές Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, εξαιτίας του αδικαιολόγητου παγώματος των εξελίξεων μελών Διδακτικού Προσωπικού που ουσιαστικά μπλοκάρει ολόκληρα ιδρύματα. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου, Ν. Σταυρακάκης με αφορμή έγγραφο που έστειλε ο Πανάρετος προς όλα τα Πανεπιστήμια και στο οποίο αναφέρεται ότι: "Από έντονες διαμαρτυρίες ενδιαφερομένων σχετικά με την επιλεκτική επίσπευση ή μη των διαδικασιών εκλογής ή εξέλιξης μελών ΔΕΠ εκ μέρους των αρμοδίων πανεπιστημιακών οργάνων, σε τμήματα στα οποία επίκεινται εκλογές προέδρων και προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των αρχών της χρηστής διοίκησης, της δικαιοσύνης και της αμεροληψίας, παρακαλούμε να μεταθέσετε χρονικά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών (π.χ. συγκρότηση εκλεκτορικών σωμάτων, ορισμό τριμελών εισηγητικών επιτροπών, κρίση κλπ.) μέχρι την ανάδειξη των Προέδρων των οικείων Τμημάτων της νέας ακαδημαϊκής περιόδου".
Από την πλευρά των πανεπιστημιακών ο Ν. Σταυρακάκης δήλωσε: "Συνάδελφοι χωρίς «πλάτες» και «συζύγους» μπλοκάρονται και αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο. Το ότι το υπουργείο δεν υπογράφει τις..

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

33,5 εκατ. ευρώ ζημίες είχε ο Όμιλος Μπόμπολα!


Μόνο οι Εκδόσεις Έθνος είχαν 18,7 εκατ. ζημιά


Ζημιογόνες είναι οι θυγατρικές του Πήγασου ενώ τις υψηλότερες ζημίες, ύψους 18,7 εκατ. ευρώ, τις εμφανίζει η εταιρεία Εκδόσεις Έθνος (πρώην Ρόδον), στην οποία πέρασε ο έλεγχος της ομώνυμης εφημερίδας. Θυμίζουμε πως οι ενοποιημένες ζημίες του Ομίλου Πήγασος ανήλθαν το 2010 σε 33,5 εκατ. ευρώ. Αναλυτικά:
- Εκδόσεις Έθνος: Ζημίες προ φόρων ύψους 18.774.677 ευρώ εμφανίζει η εταιρεία στην οποία πέρασε η δραστηριότητα της εφημερίδας «Έθνος», ύστερα από απόσχιση του κλάδου (30/6/2010) από τη μητρική εταιρεία Πήγασος. Ο κύκλος εργασιών της Εκδόσεις Έθνος ανήλθε σε 44.962.811 ευρώ και η καθαρή θέση της εταιρείας στη λήξη της χρήσης είναι αρνητική κατά 2.729.429 ευρώ.
- Ημερησία: Σε 1.137.542 ευρώ ανήλθαν το 2010 οι ζημίες της εκδοτικής εταιρείας της «Ημερησίας», έναντι κερδών προ φόρων ύψους 257.352 ευρώ το 2009. Ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε στα..

«Καμπανάκι» για τη λειτουργία του χτυπά το ΕΜΠ




Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία του ιδρύματος αφήνουν οι πρυτανικές αρχές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου,λόγω των δραστικών περικοπών στη χρηματοδότηση. Ήδη, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους η Αρχιτεκτονική και η Σχολή Καλών Τεχνών.
Η πρυτανεία του ΕΜΠ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της τις "δραστικές περικοπές χρηματοδότησης, την αναστολή της λειτουργίας ερευνητικών προγραμμάτων και υποτροφιών, την αναστολή των εξελίξεων μελών ΔΕΠ, τη δραματική μείωση της αναπλήρωσης των συνταξιοδοτούμενων, την αναστολή των διορισμών κάθε κατηγορίας προσωπικού και ιδιαίτερα την..

«Ταμένος να υπηρετεί τα εργοδοτικά συμφέροντα»




«Γνωριζόμαστε πολύ καλά θαρρώ, κύριε Πάνο...
Δεν θα ξεχάσω, πόσο πολύ στοχοπροσηλωμένος ήσουν και είσαι να εξυπηρετείς τους εργοδότες, με κάθε τρόπο, κάθε μέσο και χωρίς καμιά αναστολή.
Δεν θα λησμονήσω, που προσπαθούσες να βάλεις τον γιό σου σε μια ακόμα δουλειά, ενώ σου φώναζε η εκπρόσωπος των ανέργων, πως έπρεπε στη κενή αυτή θέση να μπεί ένας άνεργος συνάδελφος!!!
Δεν θα ξεχάσω πως δεν σεβάστηκες ούτε τους συναδέλφους σου στο "ΕΘΝΟΣ" και δεν βοήθησες, αλλά, αντιθέτως μας ξεπουλούσες, με την πρώτη ευκαιρία!»
Αυτά καταγγέλλει μεταξύ άλλων η επί χρόνια εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΕΘΝΟΣ Πόπη Χριστοδουλίδου η οποία απευθύνει ανοιχτή επιστολή και τα λέει (όπως πάντα) έξω από τα δόντια στον Πάνο Σόμπολο. Μέσα από το μπλογκ peiratikoreportaz η Χριστοδουλίδου και με αφορμή την πρόθεση του προέδρου των δημοσιογράφων να μην διεκδικήσει ξανά την προεδρία της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τις πρακτικές Σόμπολου λέγοντας πως πάντα ήταν ταμένος να υπηρετεί τα εργοδοτικά συμφέροντα. Αξίζει να διαβάσει κάποιος ολόκληρη την επιστολή που ακολουθεί:..

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Αγωγές ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στον Alter

Γενική συνέλευση των δημοσιογράφων θα γίνει αύριο στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER που εδώ και μέρες βρίσκεται εμπρός στην προοπτική να διακόψει οριστικά την λειτουργία του. Μολονότι οι τράπεζες φαίνεται «να βγάζουν την πρίζα» του καναλιού του Μπουρναζίου, η ιδιοκτησία του σταθμού φαίνεται να καταβάλει τις «ύστατες»(;) προσπάθειες για την διάσωση του.
Λέγεται ότι χτες ο Γιώργος Κουρής είχε σύσκεψη με τα στελέχη του καναλιού και ότι ό Νίκος Χατζηνικολάου βολιδοσκόπησε τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς ώστε να εκπέμπει το κανάλι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η προσπάθεια αυτή του δημοφιλούς παρουσιαστή απέτυχε διότι δεν συμφώνησαν τελικά οι τεχνικοί του καναλιού.
Ο Κώστας Γιαννίκος που είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο τον διαβεβαίωσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει νεότερα για τα οφειλόμενα χρήματα στους εργαζόμενους. Λέγεται ωστόσο ότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που πλέον αντιμετωπίζουν με καχυποψία τα λεγόμενα του Κ. Γιαννίκου, ετοιμάζονται να προχωρήσουν (πέρα από τα ασφαλιστικά μέτρα) και σε αγωγές αφού..

Μαλλιά κουβάρια η κυβέρνηση με την «Ελευθεροτυπία» για το Ελληνικό


Χ. Παμπούκης: «Είναι κρίμα που το κάνει αυτό η εφημερίδα σας. Εγώ την είχα υπερασπιστεί ως δικηγόρος σε δύσκολη υπόθεση, κόντρα στον Κόκκαλη»

από: iefimerida.gr

«Είναι προφανές ότι έχει στηθεί ένα παιχνίδι συμφερόντων γύρω από μια επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ όπως είναι αυτή του Ελληνικού (η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το Κατάρ θα διαθέσει περί τα 2 δισ. ευρώ). Σε μια υφεσιακή πραγματικότητα διεθνώς, τα χρήματα που διακυβεύονται είναι πολλά, οι παίκτες αδυσώπητοι και οι διαγκωνισμοί εμπεριέχουν και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Στο παιχνίδι για την αξιοποίηση του Ελληνικού συνωθούνται εγχώριοι και διεθνείς παίκτες με οικονομική επιρροή ενώ «αξιοποιούνται» όλα τα μέσα πίεσης που διαθέτουν. Παράλληλα, η υπερβολική αισιοδοξία που καλλιεργήθηκε αλλά και ορισμένες αδιευκρίνιστες ή «σκοτεινές» πτυχές στο χειρισμό της υπόθεσης που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα ή ενίοτε και από στοιχεία που διοχετεύουν ανταγωνιστές καθιστούν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για μια επένδυση η οποία θα σήμαινε πολλά. Όχι μόνο για την περιοχή αυτή καθαυτή, αλλά και για τις θέσεις εργασίας που θα προσφέρει, καθώς και για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών του λεκανοπεδίου, από μέρος των χρημάτων που θα προκύψουν από την επένδυση.

Το χορό των επιθέσεων ξεκίνησε η «Ελευθεροτυπία», αλλά χθες και σήμερα προστέθηκαν και ο ΣΚΑΪ και η «Ημερησία», διατυπώνοντας αμφιβολίες ως προς το έργο και τη συνεργασία με τους Καταρινούς. Εξάλλου, δεδομένου ότι..

80 εκατ. ευρώ αξιώνουν από το Δημόσιο 850 συνταξιούχοι βουλευτές!



Μνημόνιο, τρόικα, οικονομική κρίση, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση παγιωμένων εργασιακών δικαιωμάτων... Λέξεις και έννοιες άγνωστες, προφανώς, στους συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι ζητούν, εν μέσω αυτής ακριβώς της «χειρότερης δεν γίνεται» συγκυρίας, το «αστρονομικό» ποσό των 80 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο!
Όπως αποκάλυψε την Τρίτη στη Βουλή η πρόεδρος του 2ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Φλωρεντία Καλδή, η οποία παρευρέθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, έχει «περίπου 800 με 850 υποθέσεις βουλευτών συνταξιούχων, οι οποίοι ζητούν τα αναδρομικά τους.
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες: αυτοί που ζητούν με ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές 2003-2007, οι άλλοι που δεν μπήκαν και τα ζητούν πλέον με όλες τις προσαυξήσεις, χωρίς τη ρύθμιση αυτή και η τρίτη κατηγορία, από το 2008 και εντεύθεν».
Πληροφορίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι το ποσό που αξιώνουν συνολικά οι προαναφερθέντες βουλευτές ανέρχεται περίπου σε 80.000.000 ευρώ. Οι αιτούντες στηρίζονται στο..

«Ράδιο-αρβύλα» η καταγγελία Τζαβάρα στο ΕΣΡ;




Άνω- κάτω έγινε η Συγγρού (στο ύψος της ΝΔ, για να μην μπερδευόμαστε) με αφορμή τον χαρακτηρισμό των 300 της Βουλής ως «κλίκα» και «σπείρα» από τον παρουσιαστή της εκπομπής «Ράδιο αρβύλα» Αντώνη Κανάκη.
Πως εμπλέκεται η ΝΔ στην ιστορία (εκτός από το γεγονός ότι οι 86 στους 300 είναι γαλάζιοι βουλευτές); Διότι, πολύ απλά, η απόφαση του ΕΣΡ να επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 για προσβολή θεσμών, φαίνεται να εδράζεται σε σχετική καταγγελία που έγινε από το βουλευτή του κόμματος Κ. Τζαβάρα.
Νωρίς χθες το πρωί, τα τηλέφωνα «άναψαν». Ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Σπ. Χαραμής επεκοινώνησε με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γ. Μιχελάκη (παλαιοί γνώριμοι) για να διασταυρώσει την πληροφορία. Ο Μιχελάκης μίλησε με τον Τζαβάρα, ο οποίος τον..

Ελληνοφρένεια και Real fm

Αντιγράφω από την Real News:
Ενόψει της λήξης του συμβολαίου της σατιρικής ομάδας τον Ιούνιο, οι ιθύνοντες από το Φάληρο εκδηλώνουν ενδιαφέρον να... συνεχίσουν τη συνεργασία, δίνοντας έμφαση κυρίως στο ραδιόφωνο του ομίλου, για το οποίο η εκπομπή αποτελεί ορόσημο, ενώ δηλώνουν ανεκτικοί στις σατιρικές «υπερβάσεις» των συντελεστών, που δε δίστασαν να στραφούν από αέρος ακόμα και κατά της διοίκησης.
Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι σε περιπτώσεις που η «Ελληνοφρένεια» υπερέβη τα εσκαμμένα, υπήρξε «τράβηγμα του αφτιού» από τη διοίκηση, κάτι που -παρότι δεν έφερε άμεσα ρήξη- πιθανότατα θα κρίνει και την έκβαση των διαπραγματεύσεων.
Αυτά γράφει η εφημερίδα και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μα καμία. Kαι δεν εννοώ ως προς το «τράβηγμα του αφτιού». Περιμένετε εξελίξεις. Επίκειται συνάντηση μεταξύ των συντελεστών της εκπομπής και της διοίκησης του σταθμού μάλλον για τη λύση της συνεργασίας τους...

Έκλεψαν τα στοιχεία άλλων 25 εκατ. πελατών της Sony

Τα προσωπικά δεδομένα άλλων 25 εκατ. πελατών της Sony βρίσκονται στα χέρια χάκερς. Την περασμένη εβδομάδα ο όμιλος είχε παραδεχτεί ότι χάκερς έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατ. χρηστών. Η Sony ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα των χρηστών σχετίζονται με τη χρήση tou Sony Online Entertainment (SOE) και ότι διεξάγει έρευνα για να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε.
Τη Δευτέρα η εταιρεία έθεσε εκτός λειτουργίας την υπηρεσία Sony Online Entertainment, ενώ σε μήνυμά της προς τους πελάτες της ανέφερε: "Πιστεύαμε ότι τα δεδομένα των πελατών του δεν είχαν επηρρεαστεί από τις κυβερνο-επιθέσεις που δέχτηκε η εταιρεία. Την Πρωτομαγιά καταλάβαμε ότι τα δεδομένα των λογαριασμών είναι πιθανόν να έχουν κλαπεί".
Σύμφωνα με τη Sony το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 16 και 17 Απριλίου, δηλαδή πριν την επίθεση χάκερς στα δεδομένα των χρηστών του Playstation. Οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση στο ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου και πληροφορίες για το..

Κειμενογράφος στον ΣΚΑΪ ο Ανδρικάκης



Σ’ ένα γραφείο – “γραφειάκι”, όπως το αποκάλεσαν κάποιοι εκ των διευθυντών, κάπου στην αίθουσα σύνταξης του ΣΚΑΪ θα εργάζεται από εδώ και στο εξής ο Αντώνης Ανδρικάκης, πάλαι ποτέ διευθυντής ραδιοφωνίας της ΕΡΤ. Όπως ήδη γράφτηκε θα επιμελείται τα κείμενα κάποιων εκπομπών (ποιων;). Το παρήγορο σε αυτή τη δουλειά – και ειδικότερα σε αυτόν τον σταθμό – είναι ότι κανείς καλός δεν χάνεται. Γι’ αυτό ίσως και ο Πορτοσάλτε μνημονεύει συχνά πυκνά την ιδιοκτησία αποκαλώντας του ιδιοκτήτες «πατεράδες» του.

Συνέλευση «στο Κόκκινο»



Συνέλευση όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων έγινε χθες στο Ρ/Σ «Κόκκινο», όπου αν και καταβλήθηκε μισός μισθός, υπάρχει εκκρεμότητα για την καταβολή άλλου ενάμισι. Στη συνέλευση δεν προσκλήθηκαν τα κλαδικά σωματεία, ενώ μετά από απαίτηση των ηχοληπτών, δεν παρακολούθησε τη συνέλευση εκπρόσωπος της διεύθυνσης-εργοδοσίας.
Από τη δημοσιογραφική πλευρά ακούστηκαν απόψεις, όπως να γίνει καταγραφή όσων έχουν και δεύτερες δουλειές για να πληρωθούν πρώτα όσοι έχουν μόνο μία, να υπάρξει χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής από τη διεύθυνση μέχρι την άλλη Τετάρτη και να μετά να γίνει νέα συνέλευση, ώστε εκεί να εκτιμηθεί τι θα γίνει, κλπ
Σε ελεύθερη μετάφραση, η μπάλα στην εξέδρα, μπροστά στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ, για να μην βγει αναμπουμπούλα.
Σε διαφορετική μήκος κύματος η εκπρόσωπος της ΕΤΕΡ, διαφώνησε από θέση αρχής με τις «λίστες», διότι εκτός από το ότι οι ηχολήπτες έχουν μια εργασία, τις..

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Και μετά τον Σόμπολο τι:

Ο «ρεαλιστής» πρόεδρος αποχωρεί και προτείνει μείωση 10%
στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ!

«(...) Αποφάσισα να μην θέσω και πάλι υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που θα διεξαχθούν στις 25 και 26 Μαΐου. Ό,τι μπόρεσα να προσφέρω στον Κλάδο μας αυτά τα χρόνια προσέφερα, λίγα ή πολλά(...)»
Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του ο πρόεδρος των δημοσιογράφων Πάνος Σόμπολος που ανακοίνωσε και επίσημα την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΕΣΗΕΑ.
Το ενδιαφέρον όμως στην επιστολή του «ρεαλιστή προέδρου» είναι ότι έχει προτείνει στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μείωση (!) 10% στο μισθό των εργαζομένων σε όλα τα ΜΜΕ 10% με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις για τα δύο επόμενα χρόνια (εμπιστεύεται τους εργοδότες) και οι μειώσεις να γίνουν στους δημοσιογράφους που έχουν μισθό άνω των 1.301 ευρώ. Αναφέρει χαρακτηριστικά:..

Περί ανακοινώσεων

Το τελευταίο 24ωρο λάβαμε email σχετικά με τη μείωση του 10% που έγινε στους μισθούς των εργαζομένων στο Πρώτο Θέμα. Μερικά από τα email υπογράφονται από «Εργαζόμενους στο Πρώτο Θέμα» και κάποιο από αυτά «πέρασε» σε όλο το διαδίκτυο σαν ανακοίνωση εργαζομένων στην εφημερίδα του Αμαρουσίου. Εξ όσων γνωρίζουμε και βάσει της πληροφόρησης που έχουμε οι εργαζόμενοι μετά την γενική συνέλευση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας δεν έβγαλαν κάποια ανακοίνωση ή ψήφισμα. Στη συνέλευση, όπως έγραψαν οι zoornalistas, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν κάθετα την αντίθεσή τους στην αιφνίδια και άνευ προειδοποίησης περικοπή των μισθών τους.

Ακυρες οι απολύσεις στον «Αθήνα 9,84»;



Θέατρο του παραλόγου και νέα αναστάτωση στον πολύπαθο δημοτικό ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.
Τα νερά τάραξαν οι καταγγελίες του Νικήτα Κακλαμάνη ότι ο γενικός διευθυντής Τάκης Καμπύλης δεν διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ - τυπικό προσόν για την τοποθέτησή του σε επιτελική θέση.
Ο Κακλαμάνης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επεσήμανε ότι εφόσον υπάρχει παρανομία, είναι άκυρες όλες οι αποφάσεις που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84. Άρα είναι άκυρες και οι όποιες απολύσεις δημοσιογράφων αποφασίστηκαν από τον Καμπύλη και των συν αυτώ.
Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης υπερασπίστηκε την επιλογή του λέγοντας ότι ο Καμπύλης έχει... παρακολουθήσει μαθήματα στην πάλαι ποτέ Βιομηχανική Σχολή και άρα διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση και τα τυπικά προσόντα που χρειάζεται ένας γενικός διευθυντής. Θα μας τρελάνουν όλοι μαζί...

Το κοριτσάκι που έκλεινε τα αυτιά του στο βασιλικό μπαλκόνι



Αστείο, τρυφερό, ανατρεπτικό και πολλαπλά συμβολικό στιγμιότυπο. Ολόκληρη πραγματεία για την παιδική "αυθάδεια" και επαναστατικότητα στις πολύ μικρές ηλικίες!










-περισσότερα στο lifo.gr

Ο Μητσοτάκης ξαναχτυπά



Εχουν την αίσθηση εκεί στο ΕΘΝΟΣ ότι ασχολείται πλέον κανείς έλληνας πολίτης με το τι λέει ο Κ. Μητσοτάκης; Είναι δυνατόν να κάνουν βασικό πρωτοσέλιδο τις δηλώσεις του Επίτιμου της ΝΔ μόνο και μόνο για να στηρίξουν την κυβέρνηση; Και έπειτα αναρωτιούνται γιατί οι εφημερίδες πάνε κατά διαόλου και δεν πουλάνε.
Μα είναι δυνατόν να πουλάς φύλλα βάζοντας πρωτοσέλιδο τη φάτσα του Μητσοτάκη o oποίος, λέει, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και στέλνει (τι πρωτότυπο) μηνύματα σε κυβέρνηση κι αντιπολίτευση;
Εντάξει, μας πείσατε… Να την βάλεις τη δήλωση - παρέμβαση αλλά όχι και βασικό στην πρώτη σελίδα…

Πέθανε ο Θανάσης Βέγγος


Πέθανε σήμερα λίγο μετά τις 7 το πρωί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός σε ηλικία 84 ετών ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος.
Ήταν ένας ηθοποιός εξαιρετικά αγαπητός, ο οποίος έζησε σεμνά και μετρημένα και συνδύαζε δύο φαινομενικώς ατάιριαστα πράγματα: το αριστερό ήθος (το οποίο έιχε πληρώσει με εξορία στην Μακρόνησο) και μια τέχνη λαική, χωρίς μηνύματα, ευφρόσυνη και παιδιάστικη -τις κωμωδίες του μικροαστισμού και της γειτονιάς. Αν και μετά την μεταπολίευση στράφηκε σε ταινίες πιο ''σοβαρές'', με κοινωνικά θέματα και κριτικούς επαίνους, στο υποσυνείδητο των Ελλήνων ο Βέγγος θα είναι πάντα ο ''καλός άνθρωπος που ξέρει από βέσπα'', ο φρενήρης, εκστατικός κλόουν των ταινιών που γύριζε με την δική του εταιρεία ''ΘΒ-ταινίες γέλιου'', ο φαλακρός πράκτωρ 000, ο γκαφατζής με την καλή καρδιά: αυτό το ιδιότυπο κράμα Καραγκιόζη, Ζακ Τατί και Λουί ντε Φυνές...

«Κάνουμε δημοσιογραφία για να αλλάξουμε τον κόσμο»

Η απονομή ενός από τα φετινά βραβεία Pulitzer στον online δημοσιογραφικό οργανισμό Propublica δεν σήμανε μόνο την αναγνώριση του διαδικτυακού ρεπορτάζ ως ισότιμο μέλος της δημοσιογραφικής κοινότητας αλλά και την ανάδειξη ενός νέου ανεξάρτητου δημοσιογραφικού μοντέλου: αυτού που χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες για να εστιάσει στην ερευνητική δημοσιογραφία και να αποδώσει κοινωνική δικαιοσύνη. Οι συντάκτες του βραβευμένου ρεπορτάζ αποκάλυψαν το ρόλο που έπαιξαν οι τραπεζίτες της Wall Street στην επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.
Η διακήρυξη των αρχών του Propublica παραπέμπει σε παλιότερες ρομαντικές εποχές αλλά οι δημοσιογράφοι οι οποίοι προέρχονται από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά συγκροτήματα Τύπου της Αμερικής το εννοούν πραγματικά: Κάνουν δημοσιογραφία για να αλλάξουν τον κόσμο. Πέρυσι, η ιστοσελίδα τους δέχθηκε 12,7 εκ. επισκέψεις (αυξημένες κατά 119% σε σύγκριση με το 2009) και περισσότεροι από 1.300 πολίτες στήριξαν οικονομικά το όραμα του propublica καταβάλλοντας πάνω από..

Μέρες μαφίας στα ΜΜΕ

του Άρη Χατζηστεφάνου (από το “Πριν”) / syspeirosi.wordpress.com

Ημέρες της μεγάλης ύφεσης στις ΗΠΑ, όταν οι εργοδότες των μεγάλων εργοστασίων προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τους εργάτες και τους συνδικαλιστές στέλνοντας εναντίον τους όχι μόνο την αστυνομία αλλά και ομάδες κρούσης της μαφίας, αρχίζει να θυμίζει το τοπίο στα ελληνικά ΜΜΕ. Ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, που μέχρι σήμερα περιφέρονταν σε σαλόνια λανσάροντας ένα επαρχιώτικο lifestyle, σήμερα δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο: Το πρόσωπο του τραμπούκου που στέλνει τους φουσκωτούς του για να πετάξουν έξω από το κτίριο τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων. Η κατάσταση είναι χειρότερη στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τα οποία αποτελούν εδώ και χρόνια πειραματικό εργαστήριο των νέων εργασιακών σχέσεων όχι μόνο για το χώρο των ΜΜΕ αλλά ολόκληρης της αγοράς εργασίας. Τα κτίρια των μεγάλων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών μετατρέπονται σε απόρθητα φρούρια με στρατιές σεκιουριτάδων οι οποίοι (σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα) δεν προστατεύουν το κτίριο από ξένους εισβολείς αλλά τους ιδιοκτήτες από τους εργαζομένους τους. Μέσα σε αυτά τα εργασιακά..

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

«Παράνομη η μείωση των μισθών» στο Πρώτο Θέμα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πρώτο Θέμα η γενική συνέλευση των εργαζομένων με θέμα την «αιφνίδια και παράνομη περικοπή των μισθών», ενώ είχε προηγηθεί η «συγγνώμη» των εκδοτών όχι για τις μειώσεις αλλά για το ότι δεν τις είχαν ανακοινώσει στους εργαζόμενους. Στη συνέλευση, όπου παρέστησαν μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, όπως έγινε γνωστό δηλώθηκε κατηγορηματικά ότι «η περικοπή μισθών δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή» ενώ ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ είπε, επικαλούμενος και τους νομικούς συμβούλους, ότι η μείωση αυτή καθεαυτή, αλλά και με τον τρόπο που έγινε, είναι παντελώς παράνομη.
Για το θέμα επρόκειτο να συνεδριάσουν τα ΔΣ των Ενώσεων που, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται στο να αποστείλουν εξώδικη διαμαρτυρία στην ιδιοκτησία του Πρώτου Θέματος για τις «αιφνίδιες και παράνομες μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων».

Στα δικαστήρια η σημερινή απεργία στον «Αγγελιοφόρο»



Στην αίθουσα των δικαστηρίων «σέρνει» σήμερα (Δευτέρα) η εργοδοσία του «Αγγελιοφόρου» την Ενωση Συντακτών Μακεδονίας–Θράκης.
Στις 12 το μεσημέρι εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η προσφυγή που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, κατά της ΕΣΗΕΜ-Θ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η τελευταία. Η επίδικη απεργία, η οποία αρχίζει σήμερα στις 9 π.μ. και λήγει αύριο (Τρίτη) στις 9 π.μ., έχει εξαγγελθεί με αιτήματα την ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων, την προστασία των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων και την τήρηση των δεσμεύσεων της εργοδοσίας για τις θέσεις εργασίας. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης η Ενωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και η Ενωση Τεχνικών Ημερησίου & Περιοδικού Τύπου Θεσσαλονίκης (ΕΤΗΠΤ-Θ).
Λίγη ώρα πριν από τη δικαστική αντιπαράθεση οι τρεις Ενώσεις εργαζομένων καλούν τα μέλη τους σε απεργιακή συγκέντρωση έξω από..

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Σε κατάσταση νεκροφάνειας παραμένει το Alter

του Χρ. Ξανθάκη / Μέσα & media / Κ.Ε.

Σε κατάσταση νεκροφάνειας παραμένει το Alter, καθώς οι εργαζόμενοι επιμένουν στην επίσχεση εργασίας και οι μέτοχοι δεν καταφέρνουν να βρουν στήριξη στα σχέδια διάσωσης του καναλιού.
Η συγκέντρωση των εργαζομένων την περασμένη Τρίτη δεν είχε συγκεκριμένη κατάληξη, καθώς έπεσαν στο τραπέζι πλείστες όσες προτάσεις και διαπιστώσεις αλλά αποφάσεις δεν ελήφθησαν. Διαπιστώθηκε πάντως μια τάση συσπείρωσης και ομόνοιας, ενώ έως τώρα διίσταντο οι απόψεις σχετικά με τα αίτια και τα πρόσωπα της κρίσης. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκε το αίτημα να δημοσιοποιηθούν με κάθε τρόπο ο αγώνας και η αγωνία των εργαζομένων, με χρήση τόσο της συχνότητας του καναλιού όσο και άλλων διαύλων επικοινωνίας. Μια λάθος κίνηση; Ορίσθηκε να επαναληφθεί η συγκέντρωση την Παρασκευή το μεσημέρι, με τις κυριακάτικες εφημερίδες να οδεύουν στα τυπογραφεία και το φιλοθεάμον κοινό να μπαίνει σε ρυθμούς Πρωτομαγιάς...
**Στο μεταξύ χορηγοί αναζητούνται και χορηγοί δεν βρίσκονται για το Alter, όσο κι αν έχει φορτώσει η αγορά με κάθε είδους σενάρια. Ενα μάλιστα εξ αυτών προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μετοχοποίηση τραπεζικών χρεών κατά..

Ερχεται το Dacia της κρίσης!


Ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης ετοιμάζει η Dacia με τις ευλογίες βέβαια της Renault. To νέο μοντέλο θα είναι χτισμένο πάνω στο Twingo με τη διαφορά ότι θα είναι πεντάθυρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το μήκος του δε θα ξεπερνάει τα 3,7 μέτρα με το χώρο των αποσκευών του να μην ξεπερνά τα 300 lt.
Κάτω από το καπό του θα βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός 1,2lt κινητήρας της Renault απόδοσης 76 ίππων. Η κατανάλωση του δεν θα ξεπερνάει τα πέντε λίτρα.
Το νέο μικρό Dacia αναμένεται το 2012 με την τιμή του να «χτυπάει» αυτή του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Tata, ξεκινώντας από τα 5.000 ευρώ…

Οταν το Βήμα βρίθει ανακριβών δημοσιευμάτων

Στο φύλλο του Βήματος της 30ης Απριλίου 2001 υπήρχε στη σελίδα Α47 το μονόστηλο που ακολουθεί και το οποίο έβαζε στη θέση τους κάποια πράγματα σχετικά με τον Ν. Παπανδρέου και τη σχέση του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο της MIG:
«Αποκατάσταση
ανακριβών δημοσιευμάτων
Στις 2.10.2010, 3.10.2010 και 10.10.2010 δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Το Βήμα» και το Το Βήμα της Κυριακής» τα άρθρα «Πυρά κατά του Ν. παπανδρέου για την εμφάνισή του στην Αλβανία», «Ο κ. Ν. Παπανδρέου αναστατώνει το ΠαΣοΚ» και οι μυστικές αποστολές του κ. Ν. Παπανδρέου».
Από νεότερη ενδελεχη έρευνα της εφημερίδας και του συντάκτη των δημοσιευμάτων κ. Ν. Χασαπόπουλου προέκυψε χωρίς αμφιβολία ότι, σε αντίθεση με τα αναφερθέντα στα ως άνω δημοσιεύματα, ο κ. Ν. παπανδρέου προσεκλήθη από τη διοίκηση του «Υγεία» να παραστεί σε μια σημαντική εταιρική εκδήλωση του ομίλου Μarfin Investment Group ήτοι στα επίσημα εγκαίνια του Νοσοκομείου «Υγεία» στα Τίρανα, ως πρόσωπο με κύρος και με έντονη παρουσία στην πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου, χωρίς η ενέργεια αυτή να ενέχει οιανδήποτε σκοπιμότητα, και ότι ο κ. Ν. παπανδρέου ουδέποτε προέβη σε οιανδήποτε απαξιωτική, προσβλητική ή μειωτική της τιμής του κ. Βγενόπουλου δήλωση, όπως άλλωστε προκύπτει και από την επιστολή του ιδίου του Ν. Παπανδρέου η οποία δημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ της 7.10.2010.(...)
- Κάντε κλικ για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της αποκατάστασης ψευδών..

Η Sony θέτει εκ νέου σύντομα σε λειτουργία το PlayStation Network

από: iefimerida.gr

O ιαπωνικός όμιλος Sony ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύστημά του PlayStation Network που πρόσφατα ήταν θύμα ηλεκτρονικής πειρατείας θα τεθεί εκ νέου σε λειτουργία, με νέα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των καταναλωτών. Πρόσθεσε ότι στην "παρούσα φάση ουδεμία απόδειξη έχει" ότι κατά την κυβερνο-επίθεση εκλάπησαν αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών του δικτύου του. Η Sony Computer Entertainment και η Sony Network Entertainment International σύντομα θα αποκαταστήσουν "σταδιακά και ανά περιοχή" το δίκτυο PlayStation και την υπηρεσία Qriocity, αρχίζοντας να θέτουν σε επαναλειτουργία τις υπηρεσίες παιχνιδιών, μουσικής και βίντεο", διευκρίνισε ο ιαπωνικός κολοσσός. Ο όμιλος ανακοίνωσε επίσης "μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του δικτύου του και ένα πρόγραμμα ευχαρίστησης των πελατών του για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους" στη Sony. O όμιλος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει "επί του παρόντος καμιά απόδειξη" πως αριθμοί τραπεζικών λογαριασμών των χρηστών έχουν κλαπεί από πειρατές, χωρίς ωστόσο να το αποκλείει. Επισήμανε ότι θα...

Οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για το χρέος και η γερμανική επιμονή σε «φιλική» αναδιάρθρωση

-από opinionpost.gr

Με μία νέα ενδιαφέρουσα παρέμβασή του ο Λαρς Φελντ, οικονομικός σύμβουλος της Άγκελας Μέρκελ, επιμένει στην άποψή του ότι «η φιλική αναδιάρθρωση είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, ώστε να αισθανθεί κάποια ανακούφιση», δίνοντας έτσι νέες διαστάσεις στη συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης του εληνικού δημόσιου χρέους. Η παρέμβασή του γίνεται μάλιστα μόλις δύο ημέρες μετά την επίθεση του πρωθυπουγού Γιώργου Παπανδρέου σε όσους επιμένουν να συζητούν περί αναδιάρθρωσης, την οποία μάλιστα διέψευσε κατηγορηματικά.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί η Γερμανική κυβέρνηση επιμένει με διάφορους τρόπους στο σενάρια της αναδιάρθρωσης; Και γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν παραδέχεται καν τη συζήτηση; Η αλήθεια ειναι, όπως την επιβεβαιώνουν έγκυρες πληροφορίς, ότι οι παρασκηνιακές διεργασίες και διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδαφερομένων πλευρών για μία κάποια λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους βρισκονται σε εξέλιξη. Το Βερολίνο πιστεύει και το έχει αποδεχθεί, παρά το όποιο – μικρό σχετικά – κόστος για τις γερμανικές τράπεζες, οτι η καλύτερη και πιο βιώσιμη λύση ειναι το δραστικό κούρεμα των ομολόγων, ώστε η Ελλάδα να μειώσει το χρέος της κατά 100 δις ευρώ περίπου. Έτσι το χρέος θα ειναι διαχειρίσιμο και..

Μικρό καλάθι για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στον ΔΟΛ



Λένε οι καλές γλώσσες στον ΔΟΛ ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας θα έχουμε χαρμόσυνα νέα από το μέτωπο «αύξηση μετοχικού κεφαλαίου». Σύμφωνα με όσα διαρρέουν στους διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου, ο Σταύρος Ψυχάρης και ο Βίκτωρας Ρέστης έχουν βρει σημεία συνεννόησης, εξ ου και η παρουσία του εφοπλιστή την περασμένη Τετάρτη στο αρχηγείο του συγκροτήματος Λαμπράκη. Η ανακοίνωση, προσθέτουν, θα συνοδευθεί και από το απαραίτητο για το χρηματιστήριο σχέδιο βιωσιμότητας. Οι όχι και τόσο καλές γλώσσες, από την άλλη, λένε ότι η παροιμία για το μικρό καλάθι ποτέ δεν ήταν τόσο επίκαιρη. Και σπεύδουν να επισημάνουν ότι τακτικές τύπου blitzkrieg ενδέχεται να επιτύχουν αποτελέσματα αντίθετα από αυτά που επιδιώκουν.

Πόθεν έσχες για όλα τα ακίνητα

ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΥΠΟΠΤΩΣ ΜΙΚΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ


Είχατε ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ αλλά αγοράσατε προ 2-3 ετών ακίνητο αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ και έως τώρα κανείς εφοριακός δεν είχε μπει στον κόπο να σας φωνάξει για μια ολιγόλεπτη συζήτηση; Αν ναι, τότε το πάρτι της ασυδοσίας μάλλον τελείωσε.
Οσοι ήδη αναγνώρισαν τον εαυτό τους στην παραπάνω περιγραφή, τότε είναι σίγουρο ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας είτε θα τους επισκεφτούν ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της Εφορίας με τα laptop ανά χείρας είτε θα τους έρθει μέσω ταχυδρομείου στο σπίτι ειδικό σημείωμα να προσέλθουν στη ΔΟΥ «δι’ υπόθεσίν» τους. Δηλαδή θα τους ρωτούν «πόθεν έσχες το ακίνητό σου». Είναι μόνο ένα από τα 100 μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στο..

Ολη η αλήθεια για την ιστορία του ALTER

Οι δραματικές εξελίξεις στο ALTER για πολλούς δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Μέσα απο σειρά δημοσιευμάτων εφημερίδων καταγράφεται η ιστορία του καναλιού. Καταγράφεται πως ο Κουρής έπεισε τον Αθανασούλη και του πούλησε το κανάλι για ένα εξωφρενικό ποσό. Επίσης καταγράφεται πως ο Αθανασούλης όντας προμηθευτής του Δημοσίου τότε μέσω της Altec, κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του καναλιού γράφοντας τις μετοχές στο όνομα της γυναίκας του, χωρίς να χάσει τις κρατικές εργολαβίες που αναλάμβανε. Βέβαια ο Αθανασούλης δεν πρόλαβε να χαρεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το απόκτημα του γιατί ο Κεφαλλονίτης εβαλε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου του και του πήρε πίσω το κανάλι κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράδυ. Το μόνο που δεν υπολόγισε όμως όταν έβαζε συνέταιρο το Γιαννίκο ήταν οτι θα του έριχνε το κανάλι στον Καιάδα...

Λεπτομέρειες κα δημοσιεύματα του Τύπου στο: http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/04/alter_29.html
και στο: http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/04/alter_9746.html