ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Ποιός θέλει να κλείσει ο 984;»


Δεκάδες οι επιστολές που λάβαμε και οι οποίες απαντούν στο editorial του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στη Lifo με τίτλο «Να κλείσει ο 9.84 / Kι ας σταματήσει ο υποκριτικός θρήνος...».
Δημοσιεύουμε αυτούσιες δύο από αυτές (οι οποίες υπογράφονται) και τα συμπεράσματα δικά σας:

1η)
Από τον Κάρολο Μπρούσαλη
«Φίλτατε, είσαι ο πρώτος που μου τυχαίνει να θέλει να κλείσει ένα μέσο ενημέρωσης! Ο σταθμός κάλλιστα μπορεί να αναμορφωθεί και να ασχοληθεί με θέματα της πόλης που, έτσι κι αλλιώς, δεν δημοσιοποιούνται. Γειτονιές, εκδηλώσεις, ΚΑΠΗ αν θέλεις κι ένα σωρό άλλα. Και βέβαια, δεν είναι όλοι οι εκεί εργαζόμενοι αργόμισθοι ή υψηλόμισθοι. Κι ούτε όλοι προσληφθέντες με μέσον. Κι αν θέλεις, και συ, όταν ξεκίνησες, με κάποιον γνωστό βρήκες άκρη, όχι με διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ. Με τους μισθούς σου και με τις εισπράξεις σου, εύκολα μπορείς να λες να κλείσει ο 9,84. Για κάποιους άλλους, είναι το μόνο που έχουν. Ντροπή.
Κάρολος Μπρούσαλης,
ΜΗ εργαζόμενος στον 9,84
»

2η) Από τον Ιωνα Παπαδάκη
«Γιατί να υπάρχει η Lifo? Χωρίς αυτήν, οι Αθηναίοι δεν θα μαθαίνουν τις ειδήσεις; Δεν θα μεθερμηνεύουν τα γεγονότα; Θα πάψουν να ενημερώνονται για το που θα διασκεδάσουν; Ποιος είναι αυτός ο ΕΝΑΣ λόγος που το υπέροχο -ομολογουμένως- έντυπο (και μάλιστα free) είναι unique και αναντικατάστατο;
Δεν είναι ούτε unique ούτε αναντικατάστατο... Φυσικά δεν χρηματοδοτείται από τους Αθηναίους. Φυσικά και δεν έχει (τουλάχιστον όσο μπορώ να φαντάζομαι) διάφορους επώνυμους διαπλεκόμενους....

Φόβοι για μεγάλο αριθμό θυμάτων από τα 8.9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία




Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις βόρειο-ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Προειδοποίηση για τσουνάμι για όλο τον Ειρηνικό ωκεανό (συναγερμός σήμανε σε Αυστραλία και Νότια Αμερική) εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, ενώ τα πρώτα κύματα, ύψους μέχρι και 10 μέτρων, χτύπησαν με καταστροφική μανία τις ακτές της χώρας. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες αγνοούνται και οι αρχές εκφράζουν φόβους για μεγάλο αριθμό νεκρών και τραυματιών μεταξύ των οποίων και παιδιά. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Πεκίνο.
Όλες οι συγκοινωνίες έχουν διακοπεί ενώ πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Ισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο. Τα πυρηνικά εργοστάσια έκλεισαν αμέσως και ....

Όταν η δημοκρατία υποτάχθηκε στο χρέος



DEBTOCRACY / ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου* και η Κατερίνα Κιτίδη** μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που....

Καμπύλης: Ο 9.84 δέχεται πόλεμο λάσπης από επαγγελματίες του είδους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡ. ΡΟΥΜΠΑΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ

Το σίριαλ του 984 συνεχίζεται με νέα επεισόδια καθώς μέσω επιστολών και ανακοινώσεων ανατροφοδοτείται το πολεμικό κλίμα. Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του ραδιοσταθμού Αθήνα 984 Τάκης Καμπύλης με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για πόλεμο λάσπης από επαγγελματίες του είδους, λέγοντας οτι το στοίχημα συνεχίζεται και ότι θα λογοδοτήσει μόνο απέναντι στους δημότες.
Την ίδια ώρα επιστολές «επώνυμων» απολυμένων από τον 984, με αποδέκτη τον δήμαρχο Καμίνη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ανάμεσά τους και αυτή του Γρηγόρη Ρουμπάνη. Ο γνωστός δημοσιογράφος στην επιστολή του αναφέρει ότι ουδέποτε παραιτήθηκε, πως του ασκήθηκε πίεση για παραίτηση και βάλει κατά του δημάρχου Καμίνη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Συκοφαντεί ο «Συνήγορος», διασύρει και μέσω των συνεργατών του-οι οποίοι συχνά είναι οι γνωστοί πρόθυμοι υπηρέτες κάθε εξουσίας-διώχνει από τη δουλειά τους ανθρώπους που αυτοί οι ίδιοι υπηρέτες δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους, άλλους ανθρώπους, νέους που δεν έχουν επαγγελματική μοίρα πια, άλλους που έχουν γλώσσα για να μιλούν και όχι για να γλύφουν». Η ανακοίνωση του Τάκη Καμπύλη προς τους εργαζόμενους αναφέρει:...

Απλήρωτοι για εννέα μήνες οι δημοσιογράφοι στην «Εξπρές»!


Την απαράδεκτη και αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας της «ΕΞΠΡΕΣ» θυμήθηκε και καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ καθώς οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην εφημερίδα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της «παρά τις υποσχέσεις, και εκμεταλλευόμενη την καλή διάθεση, που έχουν επιδείξει οι εργαζόμενοι εκεί, η εργοδοσία εξακολουθεί να μην καταβάλλει μέχρι και σήμερα τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.»
Και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι για εννέα ολόκληρους μήνες; Πώς μπορείς να τα βγάζεις πέρα; Η ΕΣΗΕΑ γιατί περίμενε να περάσουν εννέα ολόκληροι μήνες χωρίς να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για να βγάλει... ανακοίνωση; Βέβαια η ΕΣΗΕΑ «απαιτεί για...

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Δύο CD βάζουν φωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στοιχεία - φωτιά που φωτίζουν τη σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου ήρθαν στην επιφάνεια από ηχογραφημένες συνομιλίες διαφόρων «παραγόντων». Το θέμα έχει προκαλέσει τεράστιο θόρυβο και έχει γίνει πρωτοσέλιδο στις περισσότερες εφημερίδες (όχι μόνο τις αθλητικές). Οι συζητήσεις που προκύπτουν από τις ηχογραφήσεις παραπέµπουν σε απόπειρα δωροδοκίας και επιχείρηση επηρεασµού διαιτητή, ενώ πρωταγωνιστές της ιστορίας φέρονται να είναι ο µεγαλοµέτοχος του Ολυµπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο διαιτητής Γιώργος ∆αλούκας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος του Ολυµπιακού και της Σούπερ Λίγκας.
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που είναι και πρόεδρος της Παναχαϊκής, προσκόμισε στην εισαγγελέα δύο CD και με βάση την απομαγνητοφώνησή τους κατηγόρησε τον Μπέο ότι προσπάθησε να επηρεάσει το διαιτητή Δαλούκα, ώστε να ευνοήσει τον Αρη στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Και επίσης ότι επιχείρησε «να βρει άκρες» για λογαριασμό του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον Ιταλό διαιτητή του αγώνα Μακάμπι - Ολυμπιακός. Σε δηλώσεις του ο....

Βόμβες εναντίον ελλήνων δημοσιογράφων στη Λιβύη


Επίθεση από μαχητικά αεροπλάνα του Μουαμάρ Καντάφι δέχτηκε ομάδα ελλήνων δημοσιογράφων και τεχνικών λίγα χιλιόμετρα έξω από την πολή Ρας Λανούφ. Την ομάδα των Ελλήνων αποτελούσαν ο Πάνος Χαρίτος και ένας εικονολήπτης από το συνεργείο της ΝΕΤ, ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου της Καθημερινής και ο Θανάσης Αργυράκης, ενώ μαζί τους ήταν και δύο μεταφραστές. Η ομάδα δέχτηκε την επίθεση με βόμβες την ώρα που κινηματογραφούσε τα αεροπλάνα του Καντάφι. Όπως είπε ο Χαρίτος στη ΝΕΤ «ήξεραν ότι δεν χτυπάνε επαναστάτες και οπλισμένους» καθώς εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε απόσταση ασφαλείας από το κέντρο της πόλης όπου σημειώνονται οι συμπλοκές.
Ευτυχώς όπως είπε ο Χαρίτος το ωστικό κύμα των δύο βομβών που έπεσαν πολύ κοντά τους δεν ήταν αρκετά δυνατό και έτσι δεν τραυματίστηκαν.

Γιώργο έχεις πακέτο





Η λέξη SANTE στο πακέτο με τα άφιλτρα έγινε MERKEL ενώ τη θέση της όμορφης ξανθιάς πήρε η γερμανίδα καγκελάριος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας το ΠΟΝΤΙΚΙ που κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «Γιώργο έχεις πακέτο». Το ΠΟΝΤΙΚΙ έχει αναλυτικό ρεπορτάζ για την ελεγχόμενη πτώχευση που ζητούν Γερμανία και «αγορές». Επίσης υπάρχουν ρεπορτάζ:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Οι δείκτες μιλούν για την αποτυχία και οι φήμες για την καρατόμηση… Διαβάστε τα 10 λάθη που χρεώνει ο ΓΑΠ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι πολύ πιθανό να πληρώσει το μάρμαρο.

MOODY’S: Κάθε άλλο παρά ξαφνικός θάνατος ήταν η ανακοίνωση για την ελληνική υποβάθμιση… Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το παιχνίδι των οίκων αξιολόγησης και το τανγκό της χώρας μας με το ΔΝΤ και τους Αμερικανούς.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Απεργάζεται σχέδια επί χάρτου για τη σωτηρία της από την καταστροφή, την ίδια ώρα που η οικονομική της πολιτική καταρρέει σαν χάρτινος πύργος και ο πρωθυπουργός βάλλεται από παντού.

Βράδυ, νύχτα βαθειά στις πληρωμές της ΙΜΑΚΟ

Πάντα πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα κρύβεται μια γυναίκα με υπομονή (σ.σ.: παλιό αυτό). Επίσης, σχεδόν πάντα πίσω από ένα επιτυχημένο τσιφτετέλι, χορούς και πανηγύρια γενικώς, κρύβονται χοροί του… Ζαλόγγου.
Στην περίπτωση της ΙΜΑΚΟ τα πράγματα έχουν έτσι ακριβώς. Οι εργαζόμενοι των εκδόσεων του Πέτρου Κωστόπουλου, 300 και, άτομα, μαζί με τους εξωτερικούς συνεργάτες, βλέπουν τις μέρες, ενίοτε τους μήνες να περνούν, με καθυστερήσεις στις αμοιβές που επίσης ενίοτε “καβαλάνε” και τους δύο μήνες. Έκαναν συνέλευση την Παρασκευή, έφτιαξαν και σελίδα στο Facebook και προσπαθούν, όπως όλος ο κλάδος άλλωστε, να βγάλουν άκρη, βιώνοντας μία μάλλον σχιζοειδή κατάσταση: από τη μία στο Yupi (σ.σ.: βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της ΙΜΑΚΟ) «υμνούν» τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης της εκπομπής «Βράδυ» του εκδότη, κι από την άλλη προσπαθούν, όπως μπορούν, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
Την Παρασκευή και μετά τη συνέλευση ζήτησαν από τη διοίκηση της εταιρείας να ενημερώνονται επισήμως για την ακριβή ημέρα πληρωμής και προκειμένου να κάνει ο καθένας τα κουμάντα του. Κυρίως δε αυτοί που αμείβονται με «μπλοκάκι». Ζήτησαν επίσης, όταν υπάρχει καθυστέρηση στις....

Γιατί;


Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός -πιθανότατα από το κρύο- στο άλσος του Θησείου. Τον βρήκαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Πάλι καλά - αν τον είχαν βρει οι Atenistas, θα τον έβαζαν σε μια σκουπιδοσακούλα ή θα τον έβαφαν σε χαρούμενα χρώματα.
Ο προηγούμενος δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, έστειλε αμέσως δελτίο Τύπου και απευθύνει 5 «γιατί;» στη δημοτική αρχή.
Θέλω κι εγώ να απευθύνω ένα «γιατί;» στον κ. Κακλαμάνη. Γιατί, κύριε Κακλαμάνη, δεν προσλάβατε τους άστεγους στον 9,84; Ούτως ή άλλως, δεν τον άκουγε κανείς, ενώ –όπως διαβάζω- οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον 9,84 δεν πήγαιναν ποτέ στον σταθμό. Το ίδιο θα έκαναν και οι άστεγοι.
Μια χαρά θα ήταν οι άστεγοι της Αθήνας, αν μοιράζονταν περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Θα περνούσαν ζωή χαρισάμενη.
Πάντως, οφείλω να παραδεχτώ πως μέχρι τώρα νόμιζα ότι το 9,84 ήταν η συχνότητα του σταθμού. Δεν είχα αντιληφθεί ότι το 9,84 ήταν τα εκατομμύρια ευρώ που έπαιρναν σε....

Να κλείσει ο 984. Kι ας σταματήσει ο υποκριτικός θρήνος...

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΝ 984, ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ

Μέσα από το editorial του στη Lifo απαντά εμμέσως πλην σαφώς ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος (και) στον Χρήστο Ράπτη και στα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο αποπεμφθείς από τον 9.84 δημοσιογράφος. Συγκεκριμένα γράφει:

Να κλείσει ο 9.84
Kι ας σταματήσει ο υποκριτικός θρήνος...


από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο

Διάβασα τους μισθούς
που έπαιρναν οι δημοσιογράφοι του 9.84 και αηδίασα. Κάντε google να τους δείτε (μια ξανθιά αμειβόταν με 4.500 ευρώ για δυο δεκάλεπτα σχόλια, ένας χωρίς εκπομπή έπαιρνε 5.692 ευρώ τον μήνα χωρίς να εμφανίζεται, μια άλλη έπαιρνε 4.339 για μια ωριαία εκπομπή κ.λπ.). Όλοι οι καταφερτζήδες φύρδην μίγδην, από πατσαβούρες μέχρι αριστεροί κήνσορες. Μισθούς που πλήρωναν οι δημότες. Για ένα άνισο προϊόν που αφορά ελάχιστους.

Προσπερνώ το θράσος
μερικών απολυμένων να ζητάνε τα ρέστα. Και να παίζουν θέατρο επιπέδου Κλακ Φιλμς (κοιτάξτε τα κουρέλια μας! Κυκλοφορούμε με βέσπα!).

Ξεβολεύονται - κι είναι επόμενο να κακιώνουν.

Μ' ενδιαφέρει να τελειώνει η κωμωδία εδώ
. Ποιος νοιάζεται πραγματικά αν χάσει τη δουλειά της η Μαρία Σταματέρη και η Αρετή Σιδηροκαστρίτου; Μακάρι να είχε ο μέσος δημοσιογράφος το 1/10 των εισοδημάτων τους. Στην πλειονότητά τους τα επιφανή πρόσωπα που ομοσταυλίστηκαν στον 9.84 όλες τις προηγούμενες θητείες είναι πρόσωπα....

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι λοιπές δυνάμεις και η στάνη της δημοσιογραφίας

Οι ανακατατάξεις και οι κατά πολλούς «εκκαθαρίσεις» στον Αθήνα 9.84 φαίνεται πως άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας και έφεραν στην επιφάνεια παλαιά μίση και πάθη ενώ δημιούργησαν νέες αντιπαλότητες στον αγγελικά πλασμένο κόσμο των δημοσιογράφων.
Η αρχή έγινε με την επιστολή του (απολυθέντος από τον ραδιοσταθμό) Χρήστου Ράπτη στους zoornalistas που απαντούσε στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο με αφορμή δημοσίευμα της Lifo και συνεχίστηκε με αναρτήσεις σε διάφορα ιστολόγια που έκαναν κριτική εναντίον όσων έγραψαν κάτι θετικό για το «ξεκαθάρισμα» ή τάχθηκαν υπέρ των όποιων απολύσεων στον Αθήνα 9.84. Ετσι στο στόχαστρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ριχάρδος Σωμερίτης, και ο Σταύρος Θεοδωράκης για άρθρο του στο protagon.gr υπό τον τίτλο «Ποιος φοβάται τον Καμίνη;». Ο Θεοδωράκης έγραψε ότι «κανείς δημοσιογράφος (ή τέλος πάντων σχεδόν κανείς) δεν βγαίνει να πει δυο καλές κουβέντες για τις τολμηρές αποφάσεις του Γιώργου Καμίνη στον 984. Αντιθέτως πολλοί είναι αυτοί δεξιοί και αριστεροί (το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει και στην πολιτική) που βρίζουν τον νέο δήμαρχο επειδή τολμάει, άκουσον – άκουσον, να περικόψει τις δαπάνες στον 9.84!»
Στον Θεοδωράκη αναφέρεται το μπλογκ fimotro όπου υπό τον τίτλο «Ποιος φοβάται τον Στ. Θεοδωράκη; / τα ντόπερμαν του Καμίνη» γράφει μεταξύ άλλων:
(…)Ο δημοσιογράφος την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη και με πρόεδρο της ΕΡΤ τον ΠΑΝ-ΠΑΝ ανέλαβε εργολάβικά εκπομπή η οποία στοίχιζε στον Ελληνικό λαό τότε 800 εκ. δραχμές! Ήταν μια εκπομπή με....

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ποιός φοβάται τον Καμίνη;


του Σταύρου Θεοδωράκη / protagon.gr

Και ξαφνικά μούγκα στην στρούγκα των δημοσιογράφων. Κανείς (ή τέλος πάντων σχεδόν κανείς) δεν βγαίνει να πει δυο καλές κουβέντες για τις τολμηρές αποφάσεις του Γιώργου Καμίνη στον 984. Αντιθέτως πολλοί είναι αυτοί δεξιοί και αριστεροί (το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει και στην πολιτική) που βρίζουν τον νέο δήμαρχο επειδή τολμάει, άκουσον – άκουσον, να περικόψει τις δαπάνες στον 9.84!
Το ότι ο σταθμός που ίδρυσε ο Γιάννης Τζανετάκος είχε μεταβληθεί από διαμάντι των FM σε μια μικρή ΕΡΤ, είναι σε όλους γνωστό. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης είτε γιατί δεν τόλμησαν, είτε γιατί τους βόλευε, πρόσθεταν κάθε χρόνο και μερικούς δεκάδες δημοσιογράφους στο μισθολόγιο του δημοτικού ραδιοσταθμού. Έτσι το κόστος μισθοδοσίας του 984 εκτοξεύθηκε στα 9 (ολογράφως: εννέα!) εκατομμύρια ευρώ, με έσοδα μόλις 400 χιλ. ευρώ! Δηλαδή οι δημότες της Αθήνας (και ο κρατικός προϋπολογισμός) έδωσαν το 2010 για το ραδιόφωνο, επιπλέον 8 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ! 384 εργαζόμενοι εκ των οποίων 270 δημοσιογράφοι, δώρα και σπατάλες που δεν θα τα συγχωρούσαμε ούτε στην πιο εύρωστη επιχείρηση, συνθέτουν το....

H τελευταία ζαριά

Ο Κώστας Γιαννακίδης προσπαθεί
να καταλάβει γιατί στην Ελλάδα
είναι νόμιμο να διαφημίζεις ηλεκτρονικό
πόκερ αλλά παράνομο να
παίζεις «Θανάση» στο καφενείο.

του Κώστα Γιαννακίδη / protagon.gr

Το παιχνίδι έγινε στις 6 Μαρτίου και ο νικητής έβαλε στην πιστωτική του κάρτα 848 ευρώ. Δεν γνωρίζουμε πόσοι έλαβαν μέρος και φυσικά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ομως για να «τρέξει» τόσο μεγάλη καμπάνια στις στάσεις λεωφορείων, μάλλον οι συμμετοχές θα κάλυψαν πολλά περισσότερα από το κόστος του επάθλου. Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσες να το φανταστείς, ήταν παράνομο. Μετά πέρασε στις παρυφές της νομιμότητας και τώρα πλέον αποκτά και θεσμικό πλαίσιο. Σήμερα στην Ελλάδα μπορείς να διαφημίζεις ηλεκτρονικό πόκερ, αλλά, τυπικά, είναι παράνομο να παίζεις «Θανάση» στο καφενείο. Γενικώς είναι παράνομο να τζογάρεις χωρίς να αποδίδεις προμήθεια στο κράτος, τη γκανιότα που λένε και στην πιάτσα. Και αν αύριο το κράτος καταφέρει να πάρει προμήθεια από τις....

Ο Χατζηνικολάου πάει στο Mega ή το Mega στον Χατζηνικολάου;

ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ALTER ΑΠΟ MEGA, ANT1, STAR, ΣΚΑΙ

Εντονη φημολογία υπάρχει τα τελευταία 24ωρα περί αποχώρησης του Νίκου Χατζηνικολάου από το Alter και επιστροφής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Αφορμή για την αναζωπύρωση των σεναρίων είναι και το δείπνο του δημοσιογράφου με τον ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη στο εστιατόριο του Μεγάρου Μουσικής το περασμένο Σάββατο.
Από την άλλη υπάρχουν διαρροές περί πρότασης εξαγοράς του Alter -και εξ αιτίας των ανυπέρβλητων προβλημάτων που αντιμετωπίζει- από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega, ANT1, Star, Σκάι, με επιχείρημα να διασωθεί η τηλεοπτική αγορά. Σύμφωνα με τις typologies στην Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για την τύχη του Alter.
Στην όποια πρόταση εξαγοράς λέγεται οτι αντέδρασε ο Γιώργος Κουρής που ζήτησε από τους μετόχους των τηλεοπτικών σταθμών “να σταματήσουν να....

Μέσα και διαφήμιση

του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ / Ελευθεροτυπία

Δ
εν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την μαζική απόλυση 120 υπαλλήλων της Cosmote, της πιο κερδοφόρας εταιρείας του ομίλου και ολόκληρου του κλάδου κινητής τηλεφωνίας.
Η είδηση για τις απολύσεις δημοσιοποιήθηκε σε πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλά λίγα έως ελάχιστα ήταν αυτά που επέμειναν στη σπουδαιότητά της. Η αρχική υποχρέωση των μέσων να καταγράψουν ένα τόσο σημαντικό γεγονός (μαζικές απολύσεις σε ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση), με το πέρασμα λίγων ημερών αδυνάτισε έως και εξαφανίστηκε. Με μερικές εξαιρέσεις πάντα, από εκείνες που σε κάνουν να....

Ποιος υπουργός ηρεμεί τα νεύρα του ακούγοντας Led Zeppelin;



ΚΟΥΙΖ
πολύ µεγάλης δυσκολίας για εκείνους που ξέρουν εξίσου καλά τη µουσική heavy metal, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία του νεοπαπανδρεϊσµού.
Ποιος υπουργός – εξ αυτών που είναι πολύ κοντά στον Πρωθυπουργό – έχει ανακαλύψει ξανά το No quarter των Ρόµπερτ Πλαντ και Τζίµι Πέιτζ; Γι’ αυτόν είναι ένας τρόπος να ηρεµεί τα νεύρα του. Εσείς βάλτε και καµιά ωτοασπίδα. Σκεφτείτε πως ο φαν της σκληρής ροκ µουσικής – έστω κι αν οι Led Zeppelin είναι λίγο ρετρό – δεν είναι εκ των υπουργών που βρίσκονται στην πρώτη γραµµή του Μνηµονίου.

«Δώστε στη Σταματέρη το χρυσό κλειδί της πόλης των Αθηνών!»





Στο τεύχος του περιοδικού "Ciao" της περασμένης εβδομάδας δημοσιεύθηκε πολυσέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο "Καϊμακτσαλάν, Η Αράχοβα του Βορρά". Εκεί παρατίθετο μια σειρά από φωτογραφίες με σπίτια και αρχοντικά των Βασίλη Καρρά, Γιάννη Ακκά, Αντώνη Κανάκη, Γιώργου Βιλδιρίδη, Γιώργου Σιγάλα κλπ. κλπ. Ανάμεσά τους φιγουράριζε και ενσταντανέ Μαρίας Σταματέρη και πέτρινης οικίας με την εξής λεζάντα: "Το τριώροφο σπίτι της Μαρίας Σταματέρη στον Αγιο Αθανάσιο". Στο ρεπορτάζ μάλιστα επισημαίνεται το εξής: «Για πολλούς εδώ το ζητούμενο είναι η ησυχία και η ηρεμία, όπως για τη Μαρία Σταματέρη, η οποία, λίγα χρόνια μετά από το χωρισμό της από τον Σταμάτη Μαλέλη, αγόρασε στον Αγιο Αθανάσιο ένα σπίτι, όπου έρχεται όσο συχνά μπορεί. Το σπίτι είναι εντυπωσιακό τετραώροφο, στο οποίο η παρουσιάστρια φιλοξενεί συχνά τους φίλους της, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Γιώργος Τσαλίκης.»
Ιδού λοιπόν που δεν πάνε χαμένα τα λεφτά του δημότη Αθηναίων. Δεν ξοδεύονται σε λούσα και έξοδα παραστάσεως αλλά πιάνουν τόπο. Και όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, δεν είναι κλειστή η πόρτα της Μαρίας Σταματέρη. Όλοι οι αναξιοπαθούντες μπορούν να βρουν μια ζεστή φωλίτσα στο Καϊμακτσαλάν, μακριά από Αγιους Παντελεήμονες, Ομόνοιες, Προπύλαια και λοιπά δυσάρεστα συναπαντήματα. Και όπως είπαν κάποιοι «δικαίως της αξίζει το χρυσό κλειδί της πόλης, και όχι απόλυση και....

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Το Θέμα έδειξε τον Κυνόδοντά του


ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΞΑΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΟΣΚΑΡ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΝΘΙΜΟΥ


Στην κορυφή της κυκλοφορίας των κυριακάτικων φύλλων βρέθηκε αυτή την Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» με τον «Κυνόδοντα». Η εφημερίδα έγινε ανάρπαστη και εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που τον έφερε μέχρι τα Οσκαρ να ξαναδοθεί και την ερχόμενη Κυριακή ως προσφορά στους αναγνώστες της.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία των πρακτορείων το Πρώτο Θέμα πούλησε 155.000 φύλλα και ακολουθούν το «Βήμα» με 138.000, η «Καθημερινή» με 130.000, η «Ελευθεροτυπία» με 100.000, το «Έθνος» με 95.000, η «Real news» με 93.000, ο «Ελεύθερος Τύπος» με 35.000 και οι «Αποκαλύψεις» με 16.000 φύλλα.
Όπως μας επισημαίνεται με mail -και το διαπιστώσαμε κι εμείς- την προηγούμενη Κυριακή (27/2) το Πρώτο Θέμα βρέθηκε τελικά στη....

Aθήνα 9.84: οι ευθύνες του νυν και των πρώην δημάρχων

Η Μαρία Σταματέρη με επιστολή της στη Δημοτική Επιχείρηση Ραδιοφωνίας Αθήνας διαψεύδει ότι παραιτήθηκε από τον ΑΘΗΝΑ 984. Οπότε να ελπίσουμε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους δημότες της Αθήνας μέσω των ερτζιανών ή όχι; Ας τοποθετηθεί ο κ. Καμίνης ή έστω ο κ. Καμπύλης
Πέρα από την πλάκα όμως φαίνεται ότι η διαδικασία κάπου χάσκει. Παραιτήσεις που δεν υποβλήθηκαν ποτέ, απολύσεις που δεν κοινοποιήθηκαν ακόμη, κόψιμο εκπομπών στον αέρα και εξώδικα, πολλά εξώδικα.
Σίγουρα κάποια στιγμή, η διοίκηση του σταθμού πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τα κριτήρια επιλογής των απομακρυνθέντων.
Επίσης στα πλαίσια της διαφάνειας θα πρέπει να ενημερώσει το αθηναϊκό κοινό και ποιοί συνεχίζουν να εργάζονται στο ραδιόφωνο.
Τέλος μήπως θα πρέπει να ζητηθούν και ευθύνες σε όσους προκάλεσαν αυτό το χάλι. Ξεκινώντας από τους νεότερους δηλαδή τον δήμαρχο Κακλαμάνη, τον πρόεδρο Καφέζα και τον διευθυντή Πολίτη και πηγαίνοντας προς τα πίσω στις....

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του εκδότη Π. Τριανταφύλλη



Tην απαράδεκτη εργοδοτική συμπεριφορά του εκδότη της εφημερίδας «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ», Πέτρου Τριανταφύλλη καταγγέλλει το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ.
Η Ενωση κατηγορεί τον Π. Τριανταφύλλη ότι αντί να πληρώσει τους μισθούς που οφείλει στους εργαζόμενους της εφημερίδας, εξετράπη σε ύβρεις και συκοφαντίες κατά του εκλεγμένου εργασιακού εκπροσώπου, Νίκου Κωτσικόπουλου και τον απέλυσε.
Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ» επιχειρεί με αναληθείς ισχυρισμούς να δημιουργήσει άλλοθι για την απόλυση του δημοσιογράφου, ο οποίος ασκώντας το συνδικαλιστικό του δικαίωμα ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των δημοσιογράφων στην εφημερίδα «ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ».
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι η αυταρχική και εκφοβιστική συμπεριφορά του Π. Τριανταφύλλη δε θα μείνει χωρίς απάντηση και ότι θα συμπαρασταθεί, με....

Οι εργαζόμενοι στο ALTER συνεχίζουν με 48ωρη

Δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μπροστά στην παράνομη, αντισυμβατική και παρατεταμένη ασυνέπεια της εργοδοσίας του καναλιού, η οποία εξακολουθεί να μην καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Ετσι μετά τη χθεσινή 24ωρη απεργία συνεχίζουν με 48ωρη απεργία από....

Θα κλείσει το Goal; Η pizza το ξέρει;

Φοβήθηκαν οι εργαζόμενοι των αθλητικών Μέσων στο συγκρότημα Μπόμπολα με τις απειλές. "Αν δεν δεχθείτε τις μειώσεις θα κλείσω το Goal news. Και τη Sentra θα κλείσω", είπε το αφεντικό. Και υπέγραψαν για να μην χάσουν τη δουλειά τους. Και γίνονται "προιόν" και αυτοί αντί για εργαζόμενοι, προς πώληση, διάθεση και αντικατάσταση...
Και να τώρα, όπως η Pizza (ναι Pizza) μας ενημερώνει η πρώτη αθλητική εφαρμογή για Android έρχεται στα κινητά σας! "Με την αμεσότητα του Sentra 103,3, την εγκυρότητα του Goal και την ταχύτητα του Sentragoal.gr". Η εφαρμογή είναι δωρεάν, όπως διαφημίζει ο χορηγός της, η Pizza που λέγαμε και δεν διευκρινίζεται αν από την χορηγία θα έχουν μερίδιο τα στελέχη (σε μπόνους) που πίεσαν ιδιαίτερα για την εφαρμογή των μειώσεων στις αμοιβές.
Καταλάβατε;
Όποιος αμφιβάλει, παρακάτω μπορεί να δει τη διαφήμιση...

«Ερχονται οι Ιππείς της Πύλου»!



«Ερχονται οι Ιππείς της Πύλου - 10 Μαρτίου στους κινηματογράφους!». Με την χαρακτηριστική του φωνή ο Νίκος Καλογερόπουλος διαφημίζει την ανατρεπτική ταινία την οποία σκηνοθετεί αλλά και στην οποία πρωταγωνιστεί με διάφορους άλλους «τρελούς»: τον Ηλία Λογοθέτη, τον Τάκη Σπυριδάκη, τον Γιώργο Κιμούλη κ.α.
Ο καταιγιστικός Καλογερόπουλος χθες έδωσε ρεσιτάλ, όντας καλεσμένος στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη ΟΛΑ 11 και μίλησε εκτός των άλλων και για τον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο που όπως είπε τον ξελάσπωσε καθώς η ταινία τον έβαλε μέσα πολλά λεφτά.
Ο Καλογερόπουλος εχει καιρό να εμφανιστεί στο κοινό και όπως είδαμε από το τρέϊλερ και από τις σκηνές που προβλήθηκαν, επιβάλλεται να τον δεις στην καινούργια του ταινία.

Εκλεισε η μικρή ανυπότακτη εφημερίδα των Τρικάλων





«...Τα ΤΡΙΚΑΛΙΝΑ ΝΕΑ αναστέλλουν την έντυπη, καθημερινή έκδοσή τους. Οι φίλοι που μας διάβαζαν όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα βρίσκουν στο γραμματοκιβώτιό τους την μικρή, επαρχιακή, ανυπότακτη εφημερίδα που πολλούς εξέφρασε, πολλούς ενόχλησε, που σε ακόμη περισσότερους έδωσε αφορμές για προβληματισμό και που χτυπήθηκε κάτω από τη ζώνη δεκάδες φορές. Ως είθισται, στα πολλαπλά χτυπήματα, κάποιο αποβαίνει μοιραίο: αν και δύσκολα νοείται ως “μοιραίο” για τον μέσο πολίτη η αναστολή της καθημερινής, έντυπης έκδοσης μιας εφημερίδας που παρακολούθησε από την πρώτη γραμμή όλα τα γεγονότα της ζωής της χώρας και των Τρικάλων από τα χρόνια του μεγάλου Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι τα χρόνια του εγγονού του, Γιώργου. Για τους περισσότερους π.χ., απείρως περισσότερο “μοιραίο” υπήρξε το διαζύγιο της Ελένης Μενεγάκη, ή το ότι η τάδε ομάδα δεν πήρε το περασμένο έτος το πρωτάθλημα(...)
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σημείωμα του για την αναστολή της κυκλοφορίας των ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΝΕΩΝ, ο Γιάννης Σαμπανίκος εκ των συντελεστών (μαζί με τους Θύμιο Λώλη και Κώστα Μπράβο) της ιστορικής εφημερίδας. Το τελευταίο φύλλο της....

Ηταν μια φορά ο Jazz FM

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

του Χρήστου Ξανθάκη / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Είκοσι παλαβωμένοι τύποι, σε μια υπόγα στο Βύρωνα! Αυτό το πράγμα ήταν ο JAZZ FM, τα είκοσι έτη από τη γέννηση του οποίου συμπληρώνονται αυτές τις μέρες.
Ενας ραδιοσταθμός που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό «cult», αφού γύρω από το μύθο του έχει αναπτυχθεί μια μάλλον θρησκευτικού τύπου φιλολογία. Θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο ακόμη και για «ιερό δισκοπότηρο» της ραδιοφωνίας, εκεί που έχει φτάσει η κατάσταση (με δυο-τρεις φωτεινές εξαιρέσεις, βεβαίως) στην μπάντα των FM. Να μιλήσει για μια συγκλονιστική ανάμνηση, για ένα άπιαστο όνειρο, για τον σταθμό που κάπως, κάπου, κάποτε παραλίγο ν' αλλάξει το χάρτη.
Τέλος πάντων, για να μην πάμε πολύ μακριά, ας κάνουμε ένα μίνι ταξίδι στο χρόνο. Οπως έγραφα και την περασμένη εβδομάδα, τον Μάρτιο του 1987 ο ερασιτεχνικός (βλέπε παράνομος) ραδιοσταθμός Star Radio στους 92,4 Μεγάκυκλους δέχθηκε μια σημαντική ενίσχυση από νέο αίμα παραγωγών, στους οποίους ανήκε και ο υπογράφων. Η ομάδα πήγε καλά, έως πολύ καλά και κάποια στιγμή....

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Το κορίτσι και τα δελφίνια











Και ένα και δύο και τρία και… δέκα δελφίνια στην ράχη της εντυπωσιακής κυρίας. Η φωτογραφία, όπως μας πληροφορεί ο (γνωστός και μη εξαιρετέος) αναγνώστης που μας την έστειλε, είναι από το πάρτι γενεθλίων του Θέμη Γεωργαντά στο Villa Mercedes και η κυρία με το περίτεχνο τατού(;) είναι γνωστή δημοσιογράφος που σε νεαρή ηλικία είχε περάσει και από το χώρο του μόντελινγκ.

Ένα φαξ άναψε φωτιά στην «Ελευθεροτυπία»




Νέα ένταση στην «Ελευθεροτυπία». Η ανακάλυψη πως ο συντάκτης της εφημερίδας Χρήστος Μέγας έκλεινε συμφωνία ύψους 2.000 ευρώ με την Τράπεζα Κύπρου για τη διαφήμισή της στο σάιτ του www.megabox.gr και η ανάρτηση του σχετικού φαξ με την εντολή καταχώρισης, στην είσοδο της εφημερίδας, δίπλα στο ασανσέρ, κατόπιν εντολής της Μάνιας Τεγοπούλου, προκάλεσαν μια ακόμα αναταραχή.
Η εφημερίδα χωρίστηκε σε δύο ομάδες: σε αυτούς που σημειώνουν ότι ο δημοσιογράφος, ενώ κάνει ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας για την εφημερίδα, εμφανίζεται να παίρνει καταχώριση από τράπεζα για το σάιτ του και σε εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να σταματήσει η Μάνια Τεγοπούλου να συγκρούεται με το προσωπικό. Υπάρχει και μια ενδιάμεση άποψη, ότι αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική στην εφημερίδα και αν ήθελε η ιδιοκτησία θα μπορούσε να καλέσει τον δημοσιογράφο να....

Διπλάσια ποσοστά κάνει η ΝΕΤ χωρίς τη Στάη το Σαββατοκύριακο!


«H Στάη πρέπει να προσαρμοστεί στην ΕΡΤ και όχι η ΕΡΤ στα μέτρα της Στάη»


Όλο και μεγαλύτερες αποστάσεις κρατούν πλέον οι δημοσιογράφοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από το δελτίο ειδήσεων της Έλλης Στάη.
Το κλίμα στις ειδήσεις της ΝΕΤ είναι ιδιαίτερα ψυχρό καθώς η ομάδα που πλαισιώνει την κεντρική παρουσιάστρια (Μιχόπουλος, Λειβαδάρη) χρησιμοποιεί συγκεκριμένα πρόσωπα στο δελτίο και αντιμετωπίζει με συνεχώς αυξανόμενη καχυποψία το υπόλοιπο προσωπικό που μέχρι τώρα σήκωνε το βάρος της ενημέρωσης. Η ψυχρότητα από την πλευρά Στάη φαίνεται και στις διαπροσωπικές σχέσεις, ενώ το κλίμα αυτό ενισχύεται και από τα χαμηλά νούμερα που κατά μέσον όρο έχουν καθηλωθεί κάτω από το 4%, τη στιγμή που το κεντρικό δελτίο του Σαββατοκύριακου συγκεντρώνει σταθερά πάνω από 7,5%. Αρκετά στελέχη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχουν εκφράσει την άποψη πως θα πρέπει η κ. Στάη να προσαρμοστεί στην....

Μηνύστε τους κερδοσκόπους της Moody's τώρα

του Αντώνη Καρακούση / tovima.gr

Ο οίκος Moody's έσπευσε,κατά την προσφιλή τακτική του παραμονές των Συνόδων Κορυφής, να υποβαθμίσει τρεις βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας και να την τοποθετήσει σε μη χρηματοδοτήσιμη θέση.

Ο αμερικανικός οίκος προέβη στην άκρως επιθετική πράξη εναντίον της Ελλάδας προεξοφλώντας το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών Συνόδων Κορυφής και δημιουργώντας περιβάλλον πίεσης σε βάρος της χώρας και των τραπεζών μας.

Συστηματικά από τον Νοέμβριο του 2009 οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης διαμορφώνουν εν αναμονή μεγάλων συναντήσεων επιχείρημα κερδοσκοπικής πίεσης, χτίζουν δηλαδή τη βάση της πίεσης εναντίον της Ελλάδας και εναντίον του ευρώ.

Κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες και σκοπό θα έχει να διαμορφώσει τετελεσμένα πτώχευσης για τη χώρα και την οικονομία της. Η στάση τους είναι επιεικώς απαράδεκτη και ποινικώς κολάσιμη.

Η Ελλάδα δεν πρέπει τώρα να διστάσει, όπως στο πρόσφατο παρελθόν. Οφείλει να μηνύσει στα διεθνή δικαστήρια τους οίκους αξιολόγησης και να διεκδικήσει αποζημιώσεις δισ. ευρώ. Ν ακολουθήσει το παράδειγμα των Ισπανών δικηγόρων, να....

Οίκοι «αξιολόγησης»: πως δουλεύουν οι νεκροθάφτες των κρατών

Λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, που θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη της ελληνικής οικονομίας, «χτύπησε» ο οίκος αξιολόγησης Moodys. Ένα παλιό άρθρο από την Αυγή εξηγεί πως λειτουργούν οι «λολίτες της κρίσης» και οι «νεκροθάφτες» των κρατών.

Ανάμεσα στα κουφάρια των τραπεζών και τα φαντάσματα των οικονομιών που καταρρέουν περιφέρονται αμέριμνα οι λολίτες της κρίσης που ονομάζονται εταιρείες αξιολόγησης (Fitch, Moody's, Standard and Poors) προσπαθώντας να μας κάνουν να ξεχάσουμε τον ρόλο τους στην κατάρρευση. Οι κυβερνήσεις και οι εταιρίες εκδίδουν ομόλογα, δηλαδή ζητάνε χρήματα με αντάλλαγμα κάποιο τόκο. Επειδή όμως δεν ξέρουμε εάν τα ομόλογα της Μπαρμπαμπρίλιος Α.Ε. είναι αρκετά αξιόπιστα, ρωτάμε μια εταιρεία αξιολόγησης. Όσο λιγότερο αξιόπιστη είναι η Μπαρμπ ΑΕ, τόσο μεγαλύτερο επιτόκιο ζητάμε για το ρίσκο μας.
Εδώ και δεκαετίες υπάρχουν ομόλογα για όλα τα γούστα. Από το πολύ βέβαιο ομόλογο του γερμανικού Δημοσίου μέχρι τα ομόλογα που εκδίδει και το τελευταίο μπακάλικο. Αυτό που άλλαξε τα τελευταία 10 χρόνια ήταν ένα τρυκ. Το....

Αντιδράσεις για λίστα με μισθούς και «αξιολόγηση» απολυθέντων από τον 9,84


Αναστάτωση και αντιδράσεις έχει δημιουργηθεί από περίεργη λίστα που διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο με τους μισθούς όσων εξεδιώχθησαν από τον Αθήνα 9,84 καθώς περιέχει και χαρακτηρισμούς («πολυθεσίτης», «ανύπαρκτος», «άφαντος», «εξαφανισμένος» κλπ) για όσους αποχώρησαν από τον ραδιοσταθμό. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά:
Ποιος συνέταξε τη λίστα με την «αξιολόγηση» του κάθε ενός δημοσιογράφου; Ποιος την διέρρευσε; Είναι ακριβής ο κατάλογος; Ισχύουν τα όσα αναφέρει;
Κάποιοι λένε ότι η λίστα διέρρευσε μέσα από τον ραδιοσταθμό και οι σημειώσεις είναι μέσα από τον 9,84 ενώ δεν αποκλείουν να στηρίζονται σε εσωτερικό έγγραφο που συντάχθηκε για να «αιτιολογηθούν» οι συγκεκριμένες απολύσεις. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε πει ότι....

Ποιοι γλυκοκοιτάζουν το Alter;


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ / Μέσα & Media / «K.E.»

Πτώση μεν αλλά σχετικώς συμμαζεμένη για τη διαφήμιση στον μήνα που μας πέρασε.
Οπως δείχνουν τα στοιχεία της Media Services, η τεκμαρτή διαφημιστική δαπάνη όλων των μέσων κατέγραψε -14,95% τον φετινό Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Αυτό σε ευρώ μας κάνει 117.195.243 το 2011, από 137.797.106 ευρώ το 2010. Αναλυτικά ανά μέσο, η μεγαλύτερη πτώση ανήκε στα περιοδικά με -20,59% (37.328.875 ευρώ έναντι 47.006.209 ευρώ) και ακολούθησαν τα κανάλια με -20,27% (42.007.712 ευρώ έναντι 52.688.238 ευρώ) και τα ραδιόφωνα με -16,88% (7.423.183 ευρώ έναντι 8.931.214 ευρώ). Οι εφημερίδες κατέγραψαν αύξηση 4,33% (30.435.474 ευρώ έναντι 29.171.445 ευρώ). Οπως σημειώνει η Media Services, τον Ιανουάριο του 2011 αποχώρησαν από τη μέτρηση οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Μελωδία, Athens DJ και Rock FM. Η σύγκριση ίδιων σταθμών τον Φεβρουάριο 2010 και 2011, δείχνει αύξηση 0,95 αντί για πτώση 16,88%.

Στα κανάλια τώρα, η σύγκριση Φεβρουαρίου 2011 με Φεβρουάριο 2010 δείχνει τα εξής: πρώτο είναι το Mega με δαπάνη 13.396.678 ευρώ και ποσοστό της συνολική πίτας 31,89% (16.696.535 και 31,69% πέρυσι) και έπονται....