ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ο Χρήστος (με το Piaggio) απαντά στον «φίλο Στάθη» για τον 9,84 (και το ματαιωμένο όνειρο της Porsche)

Τελικά η ιστορία με τις «εκκαθαρίσεις» στον Αθήνα 9,84 έφερε στην επιφάνεια παλαιά μίση και πάθη ενώ δημιούργησε νeές αντιπαλότητες στον αγγελικά πλασμένο κόσμο των δημοσιογράφων.
Σε αυτό το πνεύμα και η αποκαλυπτική επιστολή για Καμίνη, Καμπύλη και Τσαγκαρουσιάνο την οποία έστειλε στους zoornalistas ο δημοσιογράφος Χρήστος Ράπτης που λίαν προσφάτως εξεδιώχθη από τον δημοτικό ραδιοσταθμό.
Προσπερνάμε το ότι μας προσάπτει εμπάθεια, λέγοντας πως αντιμετωπίσαμε με μεροληπτικό τρόπο τις εξελίξεις στον 9,84 (αν δει καλύτερα τις αναρτήσεις θα διαπιστώσει ότι έχει λάθος), και πάμε στο ψαχνό!
Ο γνωστός δημοσιογράφος στην τελευταία του εκπομπή άφησε αιχμές για νέες παρεούλες βάλοντας ευθέως κατά του νέου γενικού διευθυντή Τάκη Καμπύλη. Ο Χρ. Ράπτης στην επιστολή του δηλώνει ότι δεν είχε αντίρρηση να φύγει για να σωθεί ο σταθμός αλλά τουλάχιστον είχε την απαίτηση να ενημερωθεί εγκαίρως για την λύση της συνεργασίας και όχι λίγο πριν μπεί στο στούντιο (μεταξύ μας δεν έχει και άδικο).
Το πιο ενδιαφέρον στην επιστολή του Ράπτη όμως είναι τα όσα αναφέρει για τον «φίλο Στάθη Τσαγκαρουσιάνο» καθώς κάνει λόγο για επίθεση που δέχτηκε από το αφεντικό της LiFO λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτό τον τρόπο ο «φίλος Στάθης» του ξεπληρώνει αναδρομικά την "υποχρέωση" επειδή τον έκανε (ο Ράπτης) δυο φορές διευθυντή: μία στο Symbol και μια στο Cover story. H επιστολή του Ράπτη απαντάει στους υπαινιγμούς Τσαγκαρουσιάνου για τους απολυμένους δημοσιογράφος του 9.84 που έφυγαν με τα πολυτελή αυτοκίνητα τους λέγοντας ότι....

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Kανένας δημοσιογράφος της LifO δεν πρόκειται να εργαστεί ποτέ στον δήμο!

Απολύονται άσπλαχνα πολλοί δημοσιογράφοι από τον 9.84 - ειδικά αυτοί που τον οδήγησαν με πολύ κόπο και εργασία στον πάτο της ακροαματικότητας. Ορισμένοι έπαιρναν μέχρι και 6.000 ευρώ μηνιαίως χωρίς να εμφανίζονται. Οι πλείστοι ήταν πολυθεσίτες και πρόσωπα συνδετήρες μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματιών. Έφυγαν από τα ένδοξα στούντιο, μαστιγώνοντας την εξουσία, την οποία ως τώρα άρμεγαν, σέρνοντας τα κουρέλια του γδικιωμού στις αυτοκινητάρες τους. Ας μην τρέξει δάκρυ, θα λάμψουν σε άλλα μετερίζια (λάμπουν ήδη)

Από την κρύπτη του βγήκε και ο αλησμόνητος κύριος Κακλαμάνης για να υπερασπιστεί το μαραμένο κλέος του 9.84, ο οποίος μπαίνει μέσα «μόνο 10 εκατομμύρια τον χρόνο» (έχει μια αρχοντορεμπέτικη largesse με τα χρήματα του κόσμου ο αλλοτινός δήμαρχος)

Κι επειδή οι πρώτες συκοφαντικές σπόντες ακούστηκαν ήδη στην αποχαιρετιστήρια εκπομπή των κυρίων Κουρτάκη/Ράπτη στον 9.84, η εταιρεία ΔΥΟ ΔΕΚΑ Α.Ε., η οποία εκδίδει τη LifO, εξέδωσε την Τρίτη την εξής λακωνική ανακοίνωση: «Ανακοινώνουμε ότι οι εργαζόμενοι της LifO, κάθε ειδικότητας, δεν πρόκειται να....

Η Μάνια, η διάψευση Βγενόπουλου και ο (γιός) Κοπελούζος





Την ώρα που οι φήμες για ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα της Μάνιας Τεγοπούλου δίνουν και παίρνουν, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και η Marfin Investment Group (MIG) διαψεύδουν κατηγορηματικά, με ανακοίνωσή τους, δημοσιεύματα σύμφωνα με το οποία ο όμιλος ή ο επιχειρηματίας ενδιαφέρονται για την εξαγορά της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Ταυτόχρονα με την ίδια ανακοίνωση ξεκαθαρίζουν οτι δεν υπάρχει οποιοδήποτε επενδυτικό ενδιαφέρον για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ετσι καταρρίπτονται και οι θεωρίες και οι φήμες περί συμμετοχής Βγενόπουλου στη διοίκηση και στο μετοχικό σχήμα του ALTER. Σχετικά με την οικονομική κατάσταση της Ελευθεροτυπίας -και σύμφωνα με....

Άμοιροι των ευθυνών;


Γράφει ο διευθυντής ειδήσεων του Mega Χρήστος Παναγιωτόπουλος στο site του:

«Στα 25 χρόνια της δημοσιογραφικής μου διαδρομής έχω αισθανθεί πολλές φορές αηδία. Ποτέ, όμως, τόση όση χθες, όταν είδα εργατοπατέρες αστυνομικούς να «σφάζονται» στο δελτίο του Μega, πριν ακόμη ταφούν οι συνάδελφοί τους που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των κακοποιών στου Ρέντη. Τους άκουγα και ένοιωθα ασφυξία.»

Απορία αφελούς: Ποιός τους ανέδειξε κύριε Παναγιωτόπουλε σε αναλυτές κάθε περιστατικού βίας από τρομοκρατία έως αυτοκινητιστικό, ποιός μέσω της προβολής τους έδωσε εξουσία να παραγοντίζουν με υπουργούς, δημοσιογράφους και να χειραγωγούν τους συναδέλφους τους; Κάντε μια καταμέτρηση πόσες φορές εμφανίστηκαν στο κανάλι σας και θα....

«Στο διαδίκτυο θα πρέπει ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται και ανώνυμα»

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε η Νέα Δημοκρατία σύντομο κείμενο με τις θέσεις της για το νομικό καθεστώς του διαδικτύου. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «σε αυτό τον χώρο θα πρέπει ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να εκφράζεται και ανώνυμα αν το επιθυμεί».

Επίσης, προτείνει την άρση του απορρήτου της επικοινωνίας για πλημμελήματα, μόνον υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όπως είναι η έγκριση Δικαστικού Συμβουλίου. Όσον αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων του θεσμικού πλαισίου περί Τύπου στο διαδίκτυο, η Ν.Δ. αναφέρει ότι "το θεσμικό κενό μπορεί να καλυφθεί με μια ρύθμιση που θα ορίζει ότι οι διατάξεις περί Τύπου θα εφαρμόζονται στα διαδικτυακά μέσα, μόνο αν αυτά είναι....

Μπερδεύτηκαν με τους Μητσοτάκηδες...

Το απόγευμα της Πέμπτης, το δημοφιλές ιστολόγιο fimotro ανέβασε την είδηση ότι στην κηδεία του αστυνομικού Ευαγγελινέλη στον Αγιο Βασίλειο Περιστερίου αποδοκιμάστηκε έντονα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγη ώρα αργότερα, το protothema.gr αποκάλυψε ότι αυτός που άκουσε τα εξ αμάξης ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και όχι ο γιος του Κυριάκος… Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του Πρώτου Θέματος, οι συγγενείς του νεκρού αστυνομικού και οι εξοργισμένοι πολίτες εκδίωξαν κακήν κακώς τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ από την εκκλησία.
(Αναλυτικά το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα : http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=109368)
Μετά την αποκάλυψη από το protothema, το fimotro επιχείρησε να διορθώσει το λάθος με έναν μάλλον άγαρμπο τρόπο. Και αντί απλώς να παραδεχτεί ότι μπέρδεψε τον γιο με τον πατέρα απέδωσε την λαθροχειρία στο… δαίμoνα του τυπογραφείου.
Και για να καλύψει το λάθος του, το fimotro άλλαξε τις ώρες της ανάρτησης ώστε εκ των υστέρων να φαίνεται σαν το κείμενο της πρώτης ανάρτησης να διορθώθηκε μέσα σε δύο λεπτά. Κυρίως όμως, το fimotro, για να καλύψει το πρώτο λάθος άλλαξε και το κείμενο της πρώτης ανάρτησης αλλάζοντας το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη με το....

«Αναλάβετε πρωτοβουλία πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές...»

«Προς τον πρόεδρο, Φίλιππο Πετσάλνικο, και το Προεδρείο της Βουλής

Αθήνα, 3/3/2011

Εμείς οι δημοσιογράφοι, που ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση των μεταναστών απεργών πείνας, που βρίσκονται στο κτίριο «Υπατία», εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους αλλά και την αγωνία μας για τη ζωή των απεργών.

Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί μετά από 38 ημέρες απεργίας πείνας και την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, ζητάμε την παρέμβαση της Βουλής των Ελλήνων ώστε να δοθεί άμεσα δίκαιη λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά τους, οι απεργοί πείνας μας δήλωσαν, για μία ακόμα φορά, ότι είναι έτοιμοι να προσέλθουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις αρμόδιες Αρχές, επί τη βάση των ήδη διατυπωμένων αιτημάτων τους.

Διαπιστώνοντας, ωστόσο, το διαφαινόμενο αδιέξοδο, καλούμε, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, τη Βουλή των Ελλήνων και εσάς προσωπικά να αναλάβετε πρωτοβουλία πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Οι δημοσιογράφοι που παραβρέθηκαν στη
συνέντευξη Τύπου στο....

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

EKAΣ εισέπραξε ο Μιχάλης Λιάπης όταν ήταν υπουργός!..

Με την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο Μιχάλης Λιάπης, ευρύτερα γνωστός και ως Michel de... Liapis, το 2008 εισέπραττε επίδομα κοινωνικής αλλυλεγγύης -το γνωστό ΕΚΑΣ- βγήκε στον αέρα του διαδικτύου η ιστοσελίδα παρέμβασης και γνώμης opinionpost.gr
Προφανώς ο εξάδελφος του Κώστα Καραμανλή του... αμίλητου, τον καιρό εκείνο είχε οικονομικές δυσκολίες και η δημόσια διοίκηση -την οποία τότε ο κ. Λιάπης υπηρετούσε από τη θέση του υπουργού- αποφάσισε να τον στηρίξει οικονομικά παρέχοντάς του τα τρία κατοστάρικα του ΕΚΑΣ.
Ειλικρινώς και χωρίς ιδιαίτερα ειρωνική διάθεση ελπίζουμε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να μην έχει κόψει το επίδομα στον Michel, αφού τώρα έχει κάθε δικαίωμα να το λαμβάνει ως... συνταξιούχος μεγαλοϋπουργός!
Στην ιστοσελίδα opinionpost.gr φιλοξενούνται θέματα όπως ένα αποκαλυπτικό παρασκήνιο για όσα προηγήθηκαν της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τι λένε τα μυστικά γκάλοπ της Ιπποκράτους και της Συγγρού (εννοούμε της ΝΔ, βεβαίως βεβαίως) και....

Αμετροεπής ή «γαλάζια» η Πόπη Διαμαντάκου;


Η Πόπη Διαμαντάκου, τηλεκριτικός των ΝΕΩΝ, που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, βγήκε στον Βήμα FM και στην εκπομπή τoυ Κοσμά Βίδου και της Αφροδίτης Γραμμέλη για να σχολιάσει τα τεκταινόμενα στον Αθήνα 9,84.Και ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι ορθώς ελήφθησαν οι αποφάσεις που ελήφθησαν, γιατί ο Αθήνα 9,84 είχε γεμίσει από “γαλάζιους” όπως η ΕΡΤ γέμισε από “πράσινους”. Αποκρούω τον πειρασμό να επισημάνω ότι εκτός από “γαλάζιους” και “πράσινους” δημοσιογράφους, υπάρχουν και οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι- γνωρίζω αρκετούς και στον Αθήνα 9,84 και στην ΕΡΤ. Δύο από αυτούς οι οποίοι έκαναν εκπομπή στον Αθήνα 9,84 είναι για παράδειγμα οι διευθυντές σύνταξης της κας Διαμαντάκου στα ΝΕΑ, Νότης Παπαδόπουλος και Στέφανος Τζανάκης - αν έχει διαφορετική γνώμη ας την εκφράσει.

Δεν αντέχω όμως στον πειρασμό να θυμίσω στην κα Διαμαντάκου ότι και η ίδια έκανε εκπομπή στον Αθήνα 9,84 για περίπου ένα χρόνο!
Να υποθέσω ότι την έκανε σαν... γαλάζια; Ή ότι άσκησε κριτική ως αμετροεπής;...

Ακλόνητες οι κοσμικές τηλεπερσόνες του 9.84



Μαζί με τα ξερά (κάποιους υψηλόμισθους και εν πολλοίς αργόμισθους δημοσιογράφους) καίγονται και τα χλωρά (δημοσιογράφοι των 800 και των 900 ευρώ, που δούλευαν κανονικά στον σταθμό) στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 .
Την ίδια στιγμή παραμένουν ακλόνητες κοσμικές τηλεπερσόνες (κατά δήλωσή τους δημοσιογράφοι), παρηγορητές του Ρουσόπουλου και «φίλοι» των νέων ιθυνόντων. Δεν λέμε το στερεότυπο πως ελπίζουμε ότι ο Γ. Καμίνης δεν ξέρει τι συμβαίνει, γιατί οφείλει να ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Κάποιοι τον κάνουν «ρόμπα» με τις επιλογές τους. Ας πρόσεχε...
Πάντως τώρα που άρχισαν οι απολύσεις διάφοροι «βολεμένοι» εμφανίστηκαν στο σταθμό. Ανάμεσα τους και εργαζόμενος στο γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ...

Αναστέλλει την έκδοσή της η ΤΟΛΜΗ του Ηρακλείου

Οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες για άλλη μια φορά πληρώνουν τις παρενέργειες της κρίσης και κυρίως τα συσσωρευμένα επιχειρηματικά λάθη των ιδιοκτητών. Πριν από λίγες ημέρες η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) είχε καταγγείλει ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ του Ηρακλείου βιώνουν το θέατρο του παραλόγου από πλευράς διοίκησης που ανήγγειλε επιχειρησιακά σχέδια τα οποία πότε αφορούσαν την ανάπτυξη του φύλλου και πότε έκαναν λόγο για συρρίκνωση της εφημερίδας.
Τούτη τη φορά οι δημοσιογράφοι που ανέμεναν να τους παρουσιαστεί σχέδιο για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης, με μειώσεις μισθών που υποτίθεται θα εξασφάλιζε τις θέσεις εργασίας στην εφημερίδα έμαθαν ότι αναστέλλεται η έκδοση του ημερήσιου φύλλου. Ο μεγαλομέτοχος -μεγαλοεργολάβος της εφημερίδας Σπύρος Καλλέργης ανακοίνωσε στα στελέχη της ΤΟΛΜΗΣ πως....

iPad 2 δια χειρός Steve Jobs

Με την επιστροφή του Steve Jobs στο προσκήνιο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, συνδύασε η Αpple την παρουσίαση τoυ iPad 2. Όπως δήλωσε και ο ίδιος στην τελετή που έγινε χθες στο Σαν Φρανσίσκο, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, παρά την απομάκρυνση του από τα φώτα της δημοσιότητας για ιατρικούς λόγους.
Το πολυπόθητο γκάτζετ, από ότι φαίνεται έχει περισσότερες βελτιώσεις παρά καινούρια χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο έχει διαφορές στο σχεδιασμό, είναι ελαφρύτερο, λεπτότερο και ταχύτερο συγκριτικά με τον προκάτοχό του.
Το πάχος του είναι μόλις 8,8 χιλιοστά ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 600 γραμμάρια. Είναι δηλαδή 200 γραμμάρια ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Διαθέτει δύο κάμερες, μια στο μπροστινό μέρος και μια στο πίσω, έχει γυροσκόπιο, εννέα φορές ταχύτερα γραφικά και επεξεργαστή διπλού πυρήνα.
Στα ξεχωριστά αξεσουάρ που συνοδεύουν το iPad2 συμπεριλαμβάνεται μια πρωτοποριακή θήκη - κάλυμμα όπου όταν ανοίγει, το iPad 2 «ξυπνάει» αυτόματα και μόλις κλείσει αντίστοιχα αδρανοποιείται. Η θήκη θα διατίθεται σε πέντε χρώματα. Λειτουργεί με μαγνήτες , ενώ ταυτόχρονα κάνει και δουλειά αυτόματου...

Φήμες για Κόκκαλη στο Alter – συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις




Κινητοποιήσεων συνέχεια με 24ωρη απεργία σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Alter καθώς οι περίπου 700 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι ενώ εξακολουθούν να μην έχουν καμία ενημέρωση από την εταιρεία για το τι μέλλει γενέσθαι. Ολοι στο κανάλι έχουν φτάσει στα όρια τους και αναμένουν την προαναγγελθείσα αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, για να δουν αρχικά ποιος θα διαχειριστεί τις τύχες του σταθμού και στην συνέχεια την αναμενόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη φημολογία και για εμπλοκή του Σωκράτη Κόκκαλη στο Alter ενώ κάποιοι λένε ότι το το deal έκλεισε και στις επόμενες ημέρες αναμένονται ανακοινώσεις για πρόσωπο της εμπιστοσύνης του επιχειρηματία που θα διαχειρίζεται το κανάλι για λογαριασμό του. Προς αυτή την κατεύθυνση είχε ακουστεί το όνομα του Πάνου Κολιοπάνου για τη γενική διεύθυνση του καναλιού. Αν οι φήμες επιβεβαιωθούν τότε θα αλλάξουν άρδην οι ισορροπίες και πλέον το Alter θα επανεμφανιστεί ως ισχυρός παίκτης στην τηλεοπτική αγορά. Προς το παρόν το διοικητικό αδιέξοδο συνεχίζεται όπως ....

Το αθλητικό του Πήγασου υπέκυψε στις απειλές - Περικοπές και στην Εξέδρα του ΔΟΛ





Σιωπηρά, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης, το σύνολο σχεδόν των αθλητικών συντακτών στο συγκρότημα Μπόμπολα υπέκυψε στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας («όποιος δεν συμφωνεί μπορεί να περάσει από το λογιστήριο») και δήλωσαν τα ρεπό που τους ζητούνταν συναινώντας ουσιαστικά στην εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν στην ενοποίηση των αθλητικών τμημάτων όλου του ομίλου και τη δημιουργία ενός αθλητικού newsroom, την περικοπή των επιμισθίων και τη μείωση της αμοιβής για εργασία την Κυριακή σε 75% έναντι 175%, με παράλληλη χορήγηση ενός ρεπό στη διάρκεια της εβδομάδας.
Την ίδια ώρα η διοίκηση του ΔΟΛ ανακοίνωσε περικοπές στην εφημερίδα ΕΞΕΔΡΑ. Η εταιρία αποφάσισε να μειώσει το κόστος ξεκινώντας από τα κυριακάτικα. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι πλέον στα κυριακάτικα δεν θα καταβάλλεται η προσαύξηση στο μεροκάματο (75% αντί 175%) και ότι θα δίνεται ένα επιπλέον ρεπό. Ζητήθηκε μάλιστα, αν είναι δυνατό, να μην παίρνουν (κάποιες φορές) και το ρεπό!
Να σημειώσουμε ότι για τους εργαζόμενους στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ έχουν κοπεί ήδη δύο Κυριακές το μήνα...

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας παραιτήθηκε. Ο Δημήτρης Δρούτσας;

Παραιτήθηκε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, μετά τις κατηγορίες για αντιγραφές στο διδακτορικό του.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, που αναφέρει ψευδώς ότι διαθέτει διδακτορικό, χωρίς να διαθέτει, δεν αισθάνεται καμία ανησυχία και μας στέλνει χαιρετίσματα. Αυτά είναι για τους κουτόφραγκους. (antinews.gr)


-Διαβάστε συμπληρωματικά κι αυτό στο enet.gr

Αλμα ενημέρωσης με φιλοδοξίες και παιδικές ασθένειες



Tο νέο site του ΒΗΜΑΤΟΣ, η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, είναι πλέον γεγονός και σε πρώτη φάση φαίνεται να ικανοποιεί το κοινό που το επισκέπτεται, αλλά όπως πολλοί λένε έχει ακόμη δρόμο να διανύσει…
Οι συντελεστές του σε ένα μάλλον «αμήχανο» σημείωμά τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Το Βήμα» επιχειρεί από χθες ένα άλμα ενημέρωσης.
Η ηλεκτρονική έκδοσή μας ανανεώθηκε, εμπλουτίστηκε, ενισχύθηκε και πιστεύουμε ότι δημιουργεί τις προϋποθέσεις ολοκληρωμένης ενημέρωσης σε εικοσιτετράωρη βάση.
Φιλοδοξούμε, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, να συγκροτήσουμε τη μετατηλεοπτική ηλεκτρονική πολυ-εφημερίδα, που θα συνδυάζει γραφή, εικόνα και ήχο, καλύπτοντας, πέραν της τρέχουσας ειδησεογραφίας, εγχώριας και διεθνούς, τα πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
Ευχαριστούμε θερμά το ευρύτατο κοινό που μας επισκέφθηκε ήδη από την πρώτη ημέρα ανάρτησής μας και υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την πληρέστερη, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των ελλήνων πολιτών.
Και βεβαίως ζητούμε προκαταβολικά τη συγγνώμη και....

Αμόλα καλούμπα!..


Με έναν… χαρταετό πεσκέσι περίμενε τους τηλεοπτικούς συντάκτες το Νο 1 του Alpha, Κριστόφ Μάινους. Έχοντας δίπλα του τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη, νέο διευθυντή εταιρικής επικοινωνίας του Ομίλου, ο κ. Μάινους είπε πολλά: για τη δυναμική πορεία του Alpha, ότι πρόκειται για το ταχύτερα αναπτυσσόμενο κανάλι, ότι έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο περιβάλλον για τον τηλεθεατή, αλλά και τον διαφημιστή βεβαίως βεβαίως και ότι φυσικά πρόκειται για έναν Όμιλο ανοιχτό σε συνεργασίες, ενδιαφέρουσες προτάσεις κλπ., κλπ.
Πεπεισμένος ότι η αγορά θα ανακάμψει, σίγουρος ότι το Mega βλέπει την πλάτη του, ενθουσιασμένος από την προοπτική ότι το Star σα να μην υπάρχει στον τηλεοπτικό χάρτη (σ.σ.: μόνο αυτό δεν υποστήριξε) και έτοιμος να «αλώσει» τη διαφημιστική αγορά στην εκπνοή του 2012 ο Κριστόφ Μάινους εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τα έργα και τις ημέρες του στο ελληνικό παράρτημα του RTL Group.
Απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει την ποιότητα των προγραμμάτων του, τεχνηέντως δεν έβγαλε άχνα για νούμερα, πλην των ποσοστών τηλεθέασης, εξήρε τον Νίκο Σαμοΐλη και τις «Οικογενειακές Ιστορίες» και έκλεισε…

Στο «κόκκινο» δύο μεγάλα συγκροτήματα



Αγωνία για τη διάσωση δύο μεγάλων συγκροτημάτων, που είναι πολύ κοντά στην κόκκινη γραμμή της χρεοκοπίας και του λουκέτου. Και τα δύο ζητούν χρηματοδότηση από τράπεζες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τέτοια δυνατότητα, οπότε το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε... διαθέσιμους επενδυτές. Το πρώτο έχει εξασφαλίσει μια τέτοια δυνατότητα, ενώ το δεύτερο όχι ακόμα, έχοντας πριν από έναν χρόνο απορρίψει μια πρόταση της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.
Είναι προφανές ότι μεταξύ των εκδοτών υπάρχει ρήγμα στην αντιμετώπιση της ύφεσης, καθώς τα συγκροτήματα δεν είναι όλα στην ίδια κατάσταση και, το κυριότερο, δεν πιστεύουν όλοι ότι θα υπάρξει λύση με τη βοήθεια των τραπεζών και συνεπώς θα πρέπει να πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους που δεν είναι δεσμευμένη από τις τράπεζες.
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι που θεωρούν πως είναι η ιδανική στιγμή για τη μείωση του λειτουργικού κόστους, δηλαδή η αφορμή για να «ξεφορτωθούν» το προσωπικό τους. Εξίσου αρνητικό στοιχείο είναι το ότι η μείωση των πωλήσεων έχει επηρεάσει και την....

Ψηφίστηκε η αποπληρωμή χρεών ύψους 95 εκατ. του Μεγάρου από το ελληνικό κράτος!


-από το koutipandoras.gr

Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος. Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.
Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε....

Το στοίχημα της πρώτης σελίδας


Η διεύθυνση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ κερδίζει και το στοίχημα της πρώτης σελίδας.
Μετά τις δραστικές αλλαγές στις εσωτερικές σελίδες ο Χρήστος Μεμής όπως φαίνεται βρήκε επιτέλους την συνταγή για ένα «καθαρό» πρωτοσέλιδο το οποίο δίνει αμέσως το στίγμα του φύλλου.
Ολοι πλέον παραδέχονται ότι ΤΑ ΝΕΑ είναι μια μοντέρνα και ταυτόχρονα σοβαρή μετατηλεοπτική εφημερίδα.
Βέβαια δεν έχουν εκλείψει οι φωνές στον 4ο όροφο της Μιχαλακοπούλου που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για εντατικοποίηση και αυταρχικές συμπεριφορές («φύγετε αν δεν σας αρέσει…) εκ μέρους της διεύθυνσης. Την ίδια ώρα κανείς δεν «κουνιέται» όταν περικόπτονται κυριακάτικα και....

Παλιές και νέες παρεούλες στον Αθήνα 9,84

Μισή ώρα προτού αρχίσουν την εκπομπή τους ο Γιάννης Κουρτάκης και ο Χρήστος Ράπτης στον Αθήνα 9,84 έμαθαν χθες ότι απολύονται. Και βέβαια ο νέος διευθυντής Τάκης Καμπύλης άκουσε τα εξ αμάξης από τον «αέρα» του ραδιοσταθμού.
Οι δύο δημοσιογράφοι μίλησαν για διαδρομιστές, αναξιοκρατία και νέες παρεούλες και κλίκες που θα πάρουν τη θέση των παλιών, ενώ ο Κουρτάκης έκανε λόγο για «αξιοσύνη» που όπως είπε επιτρέπει στους ικανούς να έχουν και μία και δύο και τρεις και δέκα δουλειές στον ιδιωτικό τομέα.
Από την πλευρά του ο Ράπτης είπε ότι «τώρα ο Καμπύλης θα φέρει τους κολλητούς του, αν και αυτοί είναι ελάχιστοι διότι από όπου και αν πέρασε (ο Καμπύλης) δεν μπόρεσε να σταδιοδρομήσει». Ο Ράπτης πιο διαλλακτικός είπε πως η απόλυσή τους (του ίδιου και του Κουρτάκη) από τον 9.84 ήταν λίγο - πολύ αναμενόμενη και δήλωσε πως στηρίζει την προσπάθεια για εξυγίανση στον σταθμό αρκεί οι προθέσεις του νέου δημάρχου και των συνεργατών του να είναι τίμιες ενώ τα έβαλε πάλι με τους....

Ξεκαθάρισμα στον Αθήνα 9,84 - Ποιοι απολύθηκαν και ποιοι παραιτήθηκαν





Περισσότεροι από 50 συμβασιούχοι απολύθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 καθώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, ενώ υπήρξαν και αρκετές παραιτήσεις.
Όπως γράφει και το newpost.gr ανάμεσα στους απολυθέντες είναι και γνωστά ονόματα της δημοσιογραφίας, όπως οι Αννα Παναγιωταρέα (η καθηγήτρια), Γιώργος Ταμπακόπουλος (ο πρώην του ΑΠΕ και νυν του Καρφιού), ο Γ. Κουβαράς (του Ελ. Τύπου), Χρ. Κοραή (της Ελευθεροτυπίας), Φωτεινή Γιωτάκη, Γιάννα Μπαλή, Γ. Λοβέρδος (της Βραδυνής), Γ. Σαραντάκος, Αρετή Σιδηροκαστρίτου, Χρ. Ράπτης, Γ. Κουρτάκης, Στ. Τζανάκης, Ελένη Καλογεροπούλου, Π. Σιάνης, Α. Μόσχοβας, Γ. Βλάχος.

Παράλληλα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του διευθυντή Τάκη Καμπύλη, με δημοσιογράφους που έχουν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, προκειμένου να παραιτηθούν, παίρνοντας την αποζημίωσή τους. Σύμφωνα με τη....

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ν. Κακλαμάνης: Λέει ψέματα ο Καμίνης για τον 9,84!



«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΟΥ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ 6.000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ»


Πόλεμος ανάμεσα στον νυν και τον τέως δήμαρχο Αθηναίων ξέσπασε με αφορμή τις εξελίξεις και την εξαγγελλόμενη «εξυγίανση» στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84. Ο Νικήτας Κακλαμάνης νιώθοντας ότι θίγεται από τα όσα είπε ο Γ. Καμίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, διαψεύδει ότι «υπάρχει δημοσιογράφος που αμείβεται με 6.000 ευρώ μηνιαίως και διαμένει εκτός Αθηνών». Επίσης δηλώνει απερίφραστα –μέσω δελτίου τύπου- πως ο δήμαρχος «έχει βάλει πλώρη να διαλύσει τον πρώτο ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό». Ο τέως δήμαρχος επισημαίνει μάλιστα πως το κόστος του σταθμού δεν είναι 17 εκατ. ευρώ ή 12,5 εκατ. ευρώ όπως έχει δηλώσει εσχάτως ο Γ. Καμίνης, αλλά....

Φώτης Μπόμπολας: Όποιος δεν δηλώσει ρεπό, απολύεται!



ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ


Αγρίεψαν για τα καλά τα πράγματα στον Πήγασο με τον Φώτη Μπόμπολα να ανακοινώνει χθες το απόγευμα στους εργαζομένoυς των ενοποιημένων πλέον αθλητικών τμημάτων του Goal, του Sentra Fm και του Εθνους πως από σήμερα (1η Μαρτίου) θα ενεργοποιηθούν οι αποφάσεις του για μειώσεις αποδοχών (κυρίως μέσω των κυριακάτικων) και υποχρεωτικό δεύτερο ρεπό.
Η ιδιοκτησία του «Πήγασου» ξεκαθάρισε πως όποιος εργαζόμενος έχει αντιρρήσεις και δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις αυτές μπορεί να περάσει απ' το λογιστήριο!..
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ που τους πρότεινε να μην υποχωρήσουν και να μην δηλώσουν τα ρεπό όπως τους έχει ζητηθεί από την ιδιοκτησία. Ο Φώτης Μπόμπολας θύμωσε και διαμήνυσε οργισμένα ότι όποιος δεν δηλώσει το ρεπό του, πρέπει να πάει δίχως δεύτερη κουβέντα στο....

Δημοσιογράφος στον 9,84 με 6.000 ευρώ το μήνα που ούτε καν κατοικεί στην Αθήνα!

«Εξυγίανση ή λουκέτο» στον δημοτικό ραδιοσταθμό λέει ο Καμίνης

Στη διαβούλευση τέθηκαν τα προβλήματα στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, με τον Γ. Καμίνη να ξεκαθαρίζει ότι «το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας ή θα εξυγιανθεί ή θα κλείσει». Ο δήμαρχος της Αθήνας προανήγγειλε απολύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι οι περικοπές θα αρχίσουν από εκείνους που δεν βιοπορίζονται από τον σταθμό. Μάλιστα κατήγγειλε ότι μεταξύ των δημοσιογράφων υπάρχει άτομο με μηνιαίες αποδοχές 6.000 ευρώ, ο οποίος ούτε καν κατοικεί στην Αθήνα! «Δεν μπορούμε να τρέφουμε ένα τέρας που κοστίζει 12,5 εκατ. ευρώ, όταν έχουμε ανάγκη να ανακουφίσουμε τα χειμαζόμενα στρώματα της κοινωνίας», τόνισε.
Το κεντρικό ερώτημα που έθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ήταν αν ο νέος διευθυντής του 9,84 Τ. Καμπύλης είχε εξουσιοδότηση από τον δήμαρχο να ζητήσει από εργαζομένους να....

Και ο Κοττάκης στη «δημοκρατία»

Στην ημερήσια εφημερίδα «δημοκρατία» των Φιλιππάκη - Μουλίνου αρθρογραφεί εδώ και μία εβδομάδα ο Μανώλης Κοττάκης.
Ο δημοσιογράφος που έχασε αρκετές δουλειές σε κρατικά μέσα ενημέρωσης (παρουσίαζε και την εκπομπή «Άλλη Όψη» στην ΕΡΤ επί Καραμανλή) κατέληξε στην κεντροδεξιά εφημερίδα της Ερατοσθένους.
Η πρόσληψή(;) του προκάλεσε πολλές συζητήσεις και ερωτήματα καθώς η εφημερίδα βρίθει αρθρογράφων και το ρεπορτάζ της ΝΔ θεωρείται οτι καλύπτεται επαρκώς από τους ήδη υπάρχοντες συντάκτες.
Πριν από λίγο καιρό είχαν υπάρξει πολλές διαρροές (κάποιοι είπαν οτι προέρχονταν από τον ίδιο) ότι ο Κοττάκης προοριζόταν για εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατέλαβε τελικά ο Γιάννης Μιχελάκης. Στη συνέχεια υπήρξαν νέες διαρροές ότι ήταν ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του Μιχελάκη στη διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου». Κι εκεί όμως ατύχησε καθώς η....

Οι τεχνικοί του Alter καταγγέλλουν (και) την Πάνια για απαράδεκτες συμπεριφορές


ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ 4ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ



Απεργιακών κινητοποιήσεων συνέχεια στον τηλεοπτικό σταθμό Alter καθώς συν τοις άλλοις οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) καταγγέλλει ακόμη απαράδεκτες συμπεριφορές στελεχών και παρουσιαστών σε βάρος των εργαζομένων (όπως της κυρίας Φούτρου και της κυρίας Πάνια) που θυμίζουν δουλεία και εργασιακό μεσαίωνα. Κι όλα αυτά όπως καταγγέλλουν οι τεχνικοί με τις ευλογίες της Διοίκησης του Alter η οποία και δεν πήρε θέση καταδικάζοντας συμπεριφορές που προσβάλουν την αξιοπρέπεια τους. Ετσι η ΕΤΙΤΑ προχωρά σε 4ωρες στάσεις εργασίας, από την Τετάρτη ως την Παρασκευή στο κανάλι.
Οι τεχνικοί έχουν προγραμματίσει τις....

Ο εξαιρετικός Λογοθέτης απογείωσε το ΟΛΑ και τραβάει για την Πύλο







Απολαυστικός Ηλίας Λογοθέτης χθες στην εκπομπή ΟΛΑ 11 του Θέμου Αναστασιάδη. Ο ηθοποιός, λες και δεν έχει περάσει χρόνος από πάνω του, με τη γνήσια «τρέλα» του απογείωσε την εκπομπή όταν ανάμεσα στα άλλα αποκάλυψε οτι επικοινωνεί και με τα κοτσίφια. Επίσης μάθαμε οτι ο «γιατρός» της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΝΗΣΙ είναι γιός του, «όχι ιδιοκτησία του αλλά βιολογικός».
Απλώς εξαιρετικός...
Το σίγουρο είναι οτι όλοι θα δούμε την ταινία «Οι Ιππείς της Πύλου» σε σκηνοθεσία και σενάριο Νίκου Καλογερόπουλου όπου ο Λογοθέτης συμπρωταγωνιστεί με τους άλλους τρελούς: τον

Στο πειθαρχικό Ζόζιος, Τσώνης και άλλοι δύο για το ντέρμπι



Τέσσερις υπαλλήλους της παραπέμπει στο πειθαρχικό η ΕΡΤ, ύστερα από την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και τα συμπεράσματα της έρευνας σχετικά με παραλείψεις και πλημμέλειες κατά την τηλεοπτική κάλυψη του ντέρμπι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον σκηνοθέτη της μετάδοσης του αγώνα Δημήτρη Ζόζιο, τον διευθυντή παραγωγής, τον υπεύθυνο καμεραμάν και το συντονιστή δημοσιογράφο Νίκο Τσώνη. Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ, παραδέχεται πως «οι παραλείψεις – πλημμέλειες στην παραγωγή και στη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός έπληξαν το κύρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, αφού ένα μεγάλο μέρος των τηλεθεατών παρέμεινε με την πεποίθηση ότι από την παρουσίαση του αγώνα απουσίαζαν τα στοιχεία της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας». Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Με αφορμή την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την τηλεοπτική κάλυψη του πρόσφατου ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που παρήγγειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας ανακοινώνει τα συμπεράσματα της ΕΔΕ:
Στη φάση ακύρωσης του γκολ του Κατσουράνη, συμπεραίνουμε ότι, η....

Χωρίς πτυχίο...

ΚΙ ΑΛΛΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Για την κάλυψη της θέσης διευθυντή Διοικητικής Μέριμνας της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών υπέβαλαν υποψηφιότητα 20, από τους οποίους οι 19 ήταν πτυχιούχοι (ορισμένοι είχαν δύο πτυχία).
Και, ω του θαύματος, σ' ένα αποκορύφωμα αξιοκρατίας, επελέγη η κυρία Σ. Σ., με απολυτήριο λυκείου...
Συγχαρητήρια, κύριε Ταγματάρχη!
Και εις ανώτερα...

Η τέχνη της υποκριτικής και o Παύλος Γερουλάνος

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΑΜΦΙ-ΘΕΑΤΡΟ

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει από το σύνολο του πνευματικού κόσμου για το λουκέτο στο Αμφι-θέατρο και την υποκριτική στάση του υπουργού Πολιτισμού. Εκατοντάδες επιστολές από επώνυμους και ανώνυμους έχουν αποσταλεί στο πρωθυπουργικό γραφείο και στον υπουργό Πολιτισμού για το «Αμφι Θέατρο» του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου και την αναστολή λειτουργίας του. Οι περισσότεροι (και δικαίως) θεωρούν τον Παύλο Γερουλάνο ως κύριο υπαίτιο για το λουκέτο ενώ καταγγέλλουν τουλάχιστον ως υποκριτική την προ ολίγων ημερών επίσκεψή του με τον Γ. Παπανδρέου στο Ταε Κβον Ντο δήθεν για ενίσχυση νέων θεατρικών σχημάτων και τη διάθεση του χώρου για το πρόγραμμα “στέγασης άστεγων θεατρικών ομάδων”.. Εδώ αυτός όπως λένε δεν ενδιαφέρεται καν για τα παλιά, θα βοηθήσει να στεγαστούν τα καινούργια;
Ο Γερουλάνος από την πλευρά του δεν απαντά επί της ουσίας και ζητά και πάλι υποκριτικά από τους ανθρώπους του θεάτρου να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση (άλλη μεγάλη κοροϊδία) για τις....

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Κλινήρης με υψηλό πυρετό ο Γ. Παπανδρέου

Το έντονο στρες και η κούραση κατέβαλαν τον Πρωθυπουργό ο οποίος προσβλήθηκε από ίωση και από το πρωί παραμένει κλινήρης, μετά από σύσταση των γιατρών, καθώς εμφάνισε υψηλό πυρετό. Οι γιατροί φοβούνται λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος και του απαγόρευσαν οποιαδήποτε μετακίνηση.
Θυμίζουμε οτι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είναι επιρρεπής στις λοιμώξεις και μάλιστα σε αυτές του αναπνευστικού και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί στο Αττικόν Νοσοκομείο καθώς οι γιατροί είχαν τότε διαγνώσει πνευμονία.
Λόγω μνημονίου το άγχος, τα ψυχοσωματικά προβλήματα, οι αϋπνίες, οι λιποθυμίες, τα εξανθήματα (θυμίζουμε τον επιχείλιο έρπη του ΓΑΠ) κ.ά. είναι ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά κυβερνητικά στελέχη αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Η ασθένεια του Παπανδρέου ήταν η αιτία να αναβληθεί η αποψινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, επικοινώνησε με....

Κλείνουν σχολεία, ανοίγουν πληγές

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ


Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ / Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Αύξηση της διαρροής μαθητών, μετακόμιση οικογενειών σε μεγάλες πόλεις και απώλεια οργανικών θέσεων δασκάλων και καθηγητών φέρνουν οι συνενώσεις. Η υφυπουργός Παιδείας υπεραμύνεται του παιδαγωγικού τους χαρακτήρα
Το σχέδιο «Καλλικράτης» στα σχολεία αλλοιώνει τον εκπαιδευτικό χάρτη της χώρας. Δεκάδες σχολικές μονάδες συγχωνεύονται και στη θέση τους δημιουργούνται σχολεία-μεγαθήρια, όπου χάνεται η προσωπική επαφή μαθητών-εκπαιδευτικών, και αυξάνονται οι κίνδυνοι της μαθητικής διαρροής, αλλά ακόμη και της επιθετικής συμπεριφοράς που εκδηλώνεται συχνά μεταξύ των παιδιών. Κι όλα αυτά, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί στο όνομα της εξοικονόμησης ανθρώπινων και υλικών πόρων!
Το μέλος του δ.σ. της ΟΛΜΕ επισημαίνει στην «Κ.Ε.» πως μετά τις συνενώσεις τουλάχιστον το 20% των εκπαιδευτικών θα είναι υπεράριθμοι και θα μετακινούνται σε ολόκληρη τη χώρα, όπου υπάρχουν κενά. Ταυτόχρονα θα....

Τέσσερα Όσκαρ για τον «Λόγο του Βασιλιά»

ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥ Γ. ΛΑΝΘΙΜΟΥ

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και τα φετινά φαβορί ήταν αυτά που απέσπασαν τα βραβεία Όσκαρ. Μεγάλος νικητής η βρετανική ταινία ο «Λόγος του Βασιλιά», που απέσπασε 4 βραβεία -καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου- από τις συνολικά 12 υποψηφιότητες. Ο «Κυνοδόντας» του Γιώργου Λάνθιμου δεν κατάφερε να πάρει το βραβείο της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και αποχαιρέτησε το κόκκινο χαλί των Όσκαρ χωρίς το χρυσό αγαλματίδιο αλλά κατόρθωσε να κλέψει τις εντυπώσεις.
Εκτός από την αναμενόμενη επικράτηση του Κόλιν Φερθ, μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο α' ανδρικού ρόλου και η... μπαλαρίνα Νάταλι Πόρτμαν επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και απέσπασε το χρυσό αγαλματίδιο α' γυναικείου ρόλου. Ωστόσο, η ταινία "Μαύρος Κύκνος" του Ντάρεν Αρονόφσκι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κανένα άλλο βραβείο.
Τρία βραβεία πήρε η ταινία για το Facebook. To "The Social Network" απέσπασε τα Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, μουσικής και μοντάζ.
Τέσσερα ήταν τα Όσκαρ και για την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν "Inception" στις κατηγορίες: οπτικών εφέ, ήχου, επεξεργασίας ήχου και φωτογραφίας, ενώ δύο χρυσά αγαλματίδια απέσπασε η ταινία "The Fighter" για τις ερμηνείες των Κρίστιαν Μπέιλι (β' ανδρικός ρόλος) και Μελίσα Λίο (β' γυναικείος ρόλος).
Όσον αφορά στο Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής πήγε τελικά στη....

Επαφές Καμπύλη με εργαζόμενους στον 9.84 - Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν



Οι πρώτες αποφάσεις για την επόμενη μέρα στον «Αθήνα 9,84» λαμβάνονται από σήμερα. Η νέα διοίκηση αναμένεται να ανακοινώσει τις πρώτες συμβάσεις έργου ή συνεργασίες με δελτίο παροχής υπηρεσιών που δεν θα ανανεωθούν. Η απόφαση έρχεται μετά την έγκριση πληρωμής των συμβασιούχων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο που ελήφθη την περασμένη εβδομάδα και λίγες μέρες μετά τις «δεσμεύσεις» ότι θα προχωρήσει η εξυγίανση του σταθμού με την απομάκρυνση όσων δεν εργάζονται ή απολαμβάνουν προνομιακό καθεστώς.
Ο νέος διευθυντής Τάκης Καμπύλης συνεχίζει τις συναντήσεις με πρόσωπα του σταθμού ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και κύμα περικοπών σε μισθούς των 6.000 χιλιάδων ευρώ. Κατά πληροφορίες θα επιβληθεί ανώτατο πλαφόν στους μισθούς, τα 5.000 ευρώ μεικτά ενώ θα κοπούν οι παράλληλες χορηγήσεις μισθών από άλλες υπηρεσίες του δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη αποχωρούν μόνοι τους ο Ηλίας Κανέλλης, ο Γρηγόρης Ρουμπάνης κατόπιν συμφωνίας και....

Τελευταίο φύλλο για την SCORE Live






Αναστέλλεται η κυκλοφορία της αθλητικής εφημερίδας SCORE Live και όπως όλα δείχνουν σήμερα βγαίνει το τελευταίο της φύλλο στα περίπτερα. Την εφημερίδα είχε εξαγοράσει ο Γιάννης Βλαστάρης από τον Πέτρο Κυριακίδη μαζί με τη Financial Box (έκλεισε πριν από τέσσερις εβδομάδες) και την Ισοτιμία.
Ο Βλαστάρης, που έκανε φιλότιμες προσπάθειες να σώσει την εφημερίδα πουλώντας την σε επιχειρηματίες που πρόσκεινται στην ΑΕΚ, λέγεται πως είχε ανακοινώσει από την περασμένη Παρασκευή στους εργαζομένους ότι η εφημερίδα θα κλείσει. Ταυτόχρονα τους υποσχέθηκε πως θα....

Ποιός Ρέστης;..






Οι καλές γλώσσες επιμένουν σε εμπλοκή Κορωνιά στο Alter (με ένεση ρευστού εκ μέρους του) και λύση έπειτα από συνεννόηση με τις τράπεζες. Ακούστηκε μάλιστα το όνομα του Πάνου Κολιοπάνου για διευθυντική θέση στο νέο καθεστώς, ενώ κάποια στιγμή πήγε πολύ μακριά η βαλίτσα με ψιθυρογραφία για άμεσο ενδιαφέρον του Βίκτωρα Ρέστη. Το τελευταίο δεν διαθέτει ούτε ένα ψήγμα αληθείας, καθώς ο ορεξάτος εφοπλιστής σε άλλους τηλεοπτικούς αγρούς έχει στρέψει το ενδιαφέρον του. Οι δε τράπεζες δεν ξέρω τι λένε στην πλευρά του Alter αλλά στην ελεύθερη αγορά αφήνουν να διαρρεύσει ότι θα τηρήσουν σκληρή γραμμή. Και οι εργαζόμενοι; Το ζόρι τους συμπυκνώνεται στα λόγια ενός έμπειρου ρεπόρτερ του καναλιού: «Δεν βάζω στοίχημα ότι θα μας ξαναπληρώσουν»...

Οι σταθερές αξίες Νταλάρας – Θεοδωράκης και ο Κυνόδοντας του Πρώτου Θέματος

ΤΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μικρές αυξομειώσεις για τις κυριακάτικες εφημερίδες αυτή την εβδομάδα με την Καθημερινή και τον Μίκη Θεοδωράκη να βρίσκονται στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας με 153.000 φύλλα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των πρακτορείων στη δεύτερη θέση ανέβηκε το Βήμα (σταθερή αξία ο Νταλάρας) που πούλησε κοντά στα 137.000 φύλλα ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά το Πρώτο Θέμα με 134.000 φύλλα. Ακολουθούν η Real News που σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο (περίπου 30.000) και πούλησε 112.000 φύλλα, το Εθνος (110.000), η Ελευθεροτυπία (85.000), ο Ελεύθερος Τύπος (38.000) και οι Αποκαλύψεις (11.000).
Την ερχόμενη Κυριακή ο ανταγωνισμός των εφημερίδων (μέσω των προσφορών) κορυφώνεται καθώς εκτός από Θεοδωράκη, Νταλάρα και Χατζηγιάννη θα υπάρχει στο Πρώτο Θέμα και η ταινία Κυνόδοντας (υποψήφια και για Οσκαρ) του Γιώργου Λάνθιμου.

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Και με δικαστική βούλα εφαρμόζεται η εκ περιτροπής εργασία σε τρεις εφημερίδες...

Πέρασε στα «ψιλά», αλλά μπορεί να κρίνει πολλά: Πριν από οκτώ ημέρες ακριβώς, το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης κήρυξε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά». Ο λόγος; Οχι τυπικός αλλά ουσιαστικός, καθώς το δικαστήριο θεώρησε ότι η διαφορά ήταν νομική και ότι ο νόμος 3846 για την εκ περιτροπής εργασία δίνει το δικαίωμα στην επιχείρηση να προχωρήσει σε αλλαγή των εργασιακών σχέσεων χωρίς σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Διά ταύτα; Διά ταύτα, εφαρμόζεται κανονικά η εκ περιτροπής εργασία στις τρεις εφημερίδες, με χωρισμό του προσωπικού σε 20 (!) διαφορετικές κατηγορίες. Οι περισσότεροι θα δουλεύουν 3 μέρες τη μία εβδομάδα και 4 την άλλη, αλλά δεν είναι λίγοι όσοι θα απασχολούνται 2 ημέρες την εβδομάδα -με τις ανάλογες συνέπειες στις αποδοχές τους φυσικά...

Αγρίεψαν τα πράγματα στο ΑΠΕ


To DVD και οι καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα

Εγινε ο κακός χαμός (για μία ακόμη φορά) στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αφορμή η συνάντηση την περασμένη Πέμπτη των εργαζομένων με τον διευθυντή Ηλία Μάτσικα, όπου ο τελευταίος έκανε λόγο για σοβαρά οικονομικά σκάνδαλα και απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Τα είπε και αποχώρησε αμέσως, διότι σύμφωνα με τον ίδιο είχε πολύ σοβαρό ραντεβού με ανώτατο δικαστικό, για να συζητήσουν τη φημολογούμενη ένταξη του ΑΠΕ στις ΔΕΚΟ. Ακολούθησε κουβέντα μεταξύ των εργαζομένων, όπου ακούστηκαν πολλά και διάφορα και ενίοτε καυστικά. Μόνο που η συνάντηση μεταδιδόταν με τηλεδιάσκεψη και στη Θεσσαλονίκη (για να ακούνε και οι εργαζόμενοι του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων) και καταγραφόταν σε DVD. Αποτέλεσμα; Την Παρασκευή το πρωί ο κ. Μάτσικας ζήτησε το δισκάκι, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να του το δώσουν και κάπου εκεί χάθηκε ο έλεγχος και έφτασε μέχρι ανακοίνωση να βγάλει η Ν.Δ. (Κεδίκογλου), όπου μιλάει για «φασίζουσα νοοτροπία». Ολα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε πατηθεί ποτέ το «rec». Οσο για τους ισχυρισμούς του διευθυντή του πρακτορείου, ιδού η Ρόδος...